Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME BLOG EN
Rotterdam

Inhoudsopgave

 1. Architectuur
 2. Attracties
 3. Musea
 4. Theaters en Podia
 5. Sport
 6. Hotels
 7. Bars en Restaurants
 8. Nachtleven
 9. Tours
 10. Winkels
 11. Kinderen
 12. Aanbevolen

Feestje geven in Rotterdam? Wat te zien en doen in de mooiste stad ter Wereld!

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam. Zoals op de foto\'s te zien is, zijn we in veel Rotterdamse hotspots als attracties, hotels en restaurants zelf geweest en elke keer als we op een - voor toeristen en Rotterdammers - interessante plek komen waar we nog niet zijn geweest, dan gebruiken we die ervaring om ons blog te verbeteren. Ontdek wat er te zien en doen is in Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf is bij veel locaties in Rotterdam een vaste of welbekende leverancier van ballonnen. Daarom kunnen we onze klanten goed informeren over de mogelijkheden met ballonnen op deze plekken.

Attracties

Attracties

Van opwindende avonturen tot ontspannen uitjes naar deze toeristische attracties in Rotterdam, voegen wij met onze kleurrijke ballondecoraties een vrolijke noot toe, waarmee we de bezoekers verwelkomen en bijdragen aan onvergetelijke ervaringen in onze stad.

Hogescholen

Hogescholen

Van plechtige diplomeringen tot knallende afstudeerfeesten op deze Rotterdamse hogescholen, brengen wij met onze feestelijke ballondecoraties een sprankelende ambiance, waarmee we de prestaties van studenten vieren en bijdragen aan onvergetelijke mijlpalen tijdens hun studie.

Kerken

Kerken

Van ingetogen ceremonies tot feestelijke vieringen in deze Rotterdamse kerken, verfraaien wij de ambiance met onze serene ballondecoraties, waarmee we een spirituele en vredige sfeer creëren die de geloofsbeleving verrijkt en de bijzondere momenten nog memorabeler maakt.

Middelbare Scholen

Middelbare Scholen

Van memorabele diploma-uitreikingen tot spetterende eindexamenfeesten in Rotterdamse middelbare scholen, voegen wij met onze feestelijke ballondecoraties een bruisende sfeer toe. We vieren de prestaties van leerlingen en dragen bij aan onvergetelijke momenten tijdens hun schooltijd.

Musea

Musea

Van culturele hoogtepunten tot bijzondere tentoonstellingen in Rotterdamse musea, verrijken wij de ervaring met onze sfeervolle ballondecoraties, waarmee we de kunst tot leven brengen en bezoekers verwelkomen in een betoverende omgeving.

Nachtclubs

Nachtclubs

Van bruisende nachten tot onvergetelijke feesten in deze Rotterdamse nachtclubs, brengen wij met onze kleurrijke ballondecoraties de sfeer naar een hoger niveau en laten we de dansvloer stralen tot in de vroege uurtjes.

Theaters

Theaters

Van sprankelende premièreavonden tot betoverende voorstellingen in Rotterdamse theaters, voorzien wij deze locaties van feestelijke ballondecoraties om de magie van het podium te versterken en de avond onvergetelijk te maken.

Trouwlocaties

Trouwlocaties

Op verschillende trouwlocaties in Rotterdam laten we met onze ballonnen de romantiek sprankelen en vieren we de liefde, van het 'ja-woord' tot de feestavond.

Uitvaartcentra

Uitvaartcentra

We bieden nabestaanden troost met onze ballonnen, als een symbolische manier om liefdevolle herinneringen te vieren.

Voetbalclubs

Voetbalclubs

Van feestelijke momenten tot de huldiging van landskampioen en bekerwinnaar Feyenoord, voorzien wij de stadions van ballonnen om de fans te laten juichen en de sfeer naar een hoger niveau te doen schieten.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

We bezorgen o.a. ballonnen bij deze Rotterdamse ziekenhuizen om patiënten een hart onder de riem te steken en een glimlach op hun gezicht te toveren tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

Architectuur

Rotterdam is een stad doordrenkt van architectonische pracht en innovatie, en daarom kun je er talloze fascinerende bouwwerken bewonderen. Van opvallende moderne wolkenkrabbers tot zorgvuldig bewaarde historische gebouwen, Rotterdam biedt een diverse en boeiende architecturale reis. Je ontdekt er architectonische meesterwerken zoals de indrukwekkende Erasmusbrug, maar ook minder bekende juweeltjes die zelfs de lokale bevolking soms ontgaan. In de komende jaren zullen er - naast de bestaande architecturale hoogtepunten - in Rotterdam nog een aantal opwindende projecten bijkomen die de stad verder zullen verrijken. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest iconische architecturale bezienswaardigheden in Rotterdam.

Euromast   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Euromast

De Euromast in Rotterdam, ontworpen door de Nederlandse architect Hugh Maaskant en voltooid in 1960, is een iconische toren met een hoogte van 185 meter, waarvan het slanke en minimalistische modernistische ontwerp, inclusief twee opvallende stalen bollen met restaurant en hotel, boven het observatieplatform, een symbool is van de innovatieve stedelijke architectuur van Rotterdam en wereldwijd architecten blijft inspireren.
Laurenskerk   Foto: Johan Bakker CC BY-SA 4.0

Laurenskerk

De Laurenskerk in Rotterdam, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur, gebouwd in de late 15e en vroege 16e eeuw en gekenmerkt door hoge gewelfde plafonds, spitsbogen en verfijnde steenhouwwerken, met een imposante centrale ruimte ondersteund door 10 massieve natuurstenen zuilen van meer dan 20 meter hoog, en een exterieur met gedetailleerde gotische elementen, waaronder spitsbogen, verfijnd maaswerk en een torenspits van 65 meter hoog, die na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd in de jaren 60, blijft een geliefde bezienswaardigheid in Rotterdam na verschillende restauraties, en staat centraal als een bewonderenswaardig architecturaal kenmerk.
Markthal   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Markthal

De Markthal in Rotterdam, ontworpen door MVRDV, is een architectonisch hoogstandje met een indrukwekkend hoefijzervormig gewelf van 40 meter hoog en 70 meter breed, dat als grootste glasvensterstructuur in Europa fungeert, en huisvest 228 appartementen en kantoren rondom een centraal atrium met een kleurrijk kunstwerk genaamd "Hoorn des Overvloeds" waarmee het zowel een toonaangevende toeristische bestemming als een naadloze integratie van wonen, werken en winkelen vertegenwoordigt.
van Nelle Fabriek   Foto: Kris Roderburg CC BY-SA 4.0

van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek, ontworpen door de Nederlandse architecten Brinkman en Van der Vlugt en voltooid in 1931, is een UNESCO Werelderfgoed en een icoon van moderne architectuur, waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en eenvoud in de Internationale Stijl met kenmerkende glazen gevels, een centrale binnenplaats en innovatieve interieurontwerpen, en nu dienstdoet als gemengd gebruik gebouw dat symbool staat voor Rotterdam's industriële erfgoed en toewijding aan innovatie.
Witte Huis   Foto: W Bulach CC BY-SA 4.0

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam, ontworpen door architect Willem Molenbroek en voltooid in 1898, is een historisch gebouw en een vroeg voorbeeld van hoogbouw in Europa, met een tien verdiepingen tellende Art Nouveau-stijl en kenmerkende witte geglazuurde bakstenen gevel, verfraaid met details zoals bloemmotieven en smeedijzeren balkons, met een opvallende groene koperen koepel bovenop, waarmee het niet alleen een belangrijk cultureel icoon blijft in Rotterdam, maar ook een historisch significante en unieke architectonische bezienswaardigheid met innovatief gebruik van gewapend beton en als een van de eerste gebouwen in Europa met een lift.
Erasmusbrug   Foto: Gerard Dukker CC BY-SA 4.0

Erasmusbrug

De Erasmusbrug in Rotterdam, ontworpen door architect Ben van Berkel, is een iconische kabelbrug met een opvallende asymmetrische "Y"-pilaar van 139 meter hoog, en een 802 meter lang stalen dek dat hangt aan 32 kabels in harpformatie, waarmee het zowel een functionele verkeersverbinding als een bekroond architectonisch symbool van de stad is.
Centraal Station   Foto: Nanda Sluijsmans CC BY-SA 4.0

Centraal Station

Rotterdam Centraal, een belangrijk knooppunt in het stadscentrum, wordt gekenmerkt door zijn moderne ontwerp en innovatieve kenmerken, met een opvallend gebogen dak van glas, staal en beton dat de perrons overspant, en een indrukwekkende centrale hal met 3.000 driehoekige glaspanelen die in kleur en intensiteit veranderen, waarmee het station, ontworpen door Benthem Crouwel Architects en voltooid in 2014, niet alleen een naadloze integratie van verschillende vervoerswijzen bevordert, maar tevens een symbool is van Rotterdam's toewijding aan innovatie en vooruitgang.
Depot Boijmans van Beuningen   Foto: Iariane CC BY-SA 4.0

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans, ontworpen door MVRDV en geopend in 2021, is een opvallend kunstdepot in Rotterdam met een unieke spiegelgevel van 6.609 glaspanelen, een efficiënte zes verdiepingen tellende indeling, een spiraalvormig atrium met prachtige natuurstenen wenteltrap, en duurzame kenmerken, waarmee het een verbluffend voorbeeld is van moderne architectuur.
Kubuswoningen   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Kubuswoningen

De Kubuswoningen in Rotterdam, ontworpen door architect Piet Blom in de late jaren 1970, zijn iconische kubusvormige huizen met een opvallend ontwerp en gekantelde oriëntatie, waarbij de 38 huizen op een hexagonale pylon zijn gegroepeerd, wat zowel als ondersteuning dient als centrale trap, en zo een uniek architecturaal symbool vormt voor de innovatieve stijl van Rotterdam.
Stadhuis   Foto: Ttzavaras CC BY-SA 4.0

Stadhuis

Het Stadhuis Rotterdam, ontworpen door architect Henri Evers en voltooid in 1956, is een modernistisch meesterwerk in het hart van de stad, met zijn opvallende gebruik van beton en glas, strakke lijnen, en imposante toren van 71 meter hoog die zichtbaar is vanuit de hele stad.
Timmerhuis   Foto: Marcel Douwe Dekker CC BY-SA 4.0

Timmerhuis

Het Timmerhuis, ontworpen door OMA, is een opvallend architectonisch landmark in het hart van Rotterdam, met een opvallende gevel van staal en glas in een pixelachtig patroon, geïnspireerd door de stadsgeschiedenis, een dynamische vorm die past bij de omgeving, en een indrukwekkend duurzaam ontwerp inclusief een ruim publiek atrium, waarmee het een prachtig voorbeeld is van eigentijdse architectuur dat functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek combineert en de status van Rotterdam als wereldleider in innovatieve en duurzame stadsontwikkeling onderstreept.
Vertical City De Rotterdam   Foto: Steven CC BY-SA 4.0

Vertical City De Rotterdam

De Rotterdam, ook bekend als "The Vertical City" is een indrukwekkend gemengd gebruik gebouw in Rotterdam, ontworpen door het Office for Metropolitan Architecture (OMA) onder leiding van de beroemde architect Rem Koolhaas, met drie onderling verbonden torens van 150 meter hoog, gekenmerkt door innovatieve, reflecterende glas- en aluminium gevels die een gevoel van beweging en dynamiek creëren, en een centraal atrium dat de volledige hoogte van het gebouw overspant, waarmee het niet alleen een eigentijds symbool van Rotterdam's toewijding aan innovatie en vooruitgang is, maar ook een prachtig voorbeeld van functioneel, duurzaam en esthetisch architecturaal ontwerp.
Groot Handelsgebouw   Foto: Michielverbeek CC BY-SA 4.0

Groot Handelsgebouw

Het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, ontworpen door het architectenbureau Van den Broek en Bakema en voltooid in 1953, is een indrukwekkend voorbeeld van de Internationale Stijl met een minimalistisch ontwerp en nadruk op functionaliteit, gekenmerkt door een grootse centrale hal met een opvallende spiraalvormige trap, en een grid-achtige façade van geprefabriceerde betonnen panelen die een gevoel van ritme en orde creëren, waarmee het een belangrijk modernistisch architectonisch symbool blijft in het stadsbeeld van Rotterdam.
Luchtsingel   Foto: Philip Mallis CC BY-SA 4.0

Luchtsingel

De Luchtsingel Rotterdam, ontworpen door ZUS (Zones Urbaines Sensibles) en voltooid in 2015, is een innovatief stadsontwerpproject bestaande uit een 390 meter lange houten voetgangersbrug die stadsblokken verbindt, ondersteund door opvallende V-vormige gekleurde pilaren, en aangevuld met een publiek park op het dak genaamd Dakakker en een cultureel centrum genaamd Schieblock, waarbij de nadruk op duurzaamheid en openbare ruimte een schitterend voorbeeld vormt van hoe vernieuwend stadsontwerp een stad kan transformeren en gemeenschappen kan verbinden.
World Port Center   Foto: Port Center CC BY-SA 4.0

World Port Center

Het World Port Center, een iconisch gebouw aan de Wilhelminakade ontworpen door de Engelse toparchitect Sir Norman Foster, is met zijn 124 meter hoogte niet alleen het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Rotterdam, maar ook een architectonisch meesterwerk met een strategisch calamiteitencoördinatiecentrum op de negentiende verdieping, waarbij het een indrukwekkend uitzicht biedt over de haven van Rotterdam.

Attracties

Rotterdam is qua oppervlakte de grootste stad van Nederland en logischerwijs is er ook veel te beleven. Vanwege de indrukwekkende skyline wordt Rotterdam ook wel "Manhattan aan de Maas" of het "New York van Europa" genoemd. Het heeft dan ook een groot aantal monumentale panden. De stad heeft zo\'n goede reputatie op het gebied van architectuur dat het geen verrassing is dat het Nederlands Architectuurinstituut hier is gevestigd. We hebben een lijstje gemaakt met de must-see bezienswaardigheden en activiteiten in Rotterdam die je zeker niet mag missen tijdens een citytrip in Rotterdam!

Diergaarde Blijdorp   Foto: Sherpa CC BY-SA 4.0

Diergaarde Blijdorp

Maak een ontdekkingsreis door de vele natuurlijk ingerichte werelddelen van Diergaarde Blijdorp en ontmoet onderweg de meest bijzondere inwoners van deze continenten. Een dag vol bijzondere ontmoetingen. Een van Nederland's oudste dierentuinen.
Euromast   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Euromast

De Euromast in Rotterdam, een markant icoon, biedt een adembenemend uitzicht op de skyline en haven vanaf een hoogte van 185 meter. Met roterende liften en een glazen panoramadek is het een must-visit attractie voor een unieke ervaring en een panoramisch zicht over de stad. Wil je jouw bezoek naar een nóg hoger niveau brengen? Neem dan de Euroscoop naar de top en ga dan niet met de lift naar beneden, maar beleef de hoogste abseil van Europa.
Spido   Foto: W Bulach CC BY-SA 4.0

Spido

De Spido in Rotterdam biedt betoverende rondvaarten door de haven, langs indrukwekkende terminals en historische plekken. Deze geliefde attractie onthult niet alleen adembenemende uitzichten op een van 's werelds grootste havens, maar biedt ook inzicht in de maritieme geschiedenis en innovatie van de stad.
SS Rotterdam   Foto: Sander Spek CC BY-SA 4.0

SS Rotterdam

Het SS Rotterdam, ooit een cruiseschip, is nu een veelzijdige attractie waar maritieme geschiedenis en modern comfort samenkomen. Met luxe accommodaties, eetgelegenheden en een boeiend museum biedt het schip een unieke ervaring voor zowel geschiedenisliefhebbers als bezoekers op zoek naar ontspanning en culinaire verwennerij.
Kubuswoningen   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Kubuswoningen

De kubuswoningen zijn sinds 1984 een begrip en een ICOON van Rotterdam. Als je er tegen aan kijkt, vraag je je af of hierin wel kunt wonen. Ontdek hoe de bewoners van het Blaakse Bos wonen in de Kijk-Kubus Museumwoning.
Markthal   Foto: Jan Geerling CC BY-SA 4.0

Markthal

De Markthal in Rotterdam, een architectonisch juweeltje, biedt niet alleen een visueel spektakel met zijn boogvormige structuur en kleurrijke plafondkunst, maar ook een bruisende markt en culinaire hub. Ontdek verse producten, lokale lekkernijen en diverse eetgelegenheden in deze moderne en levendige attractie die de dynamiek van Rotterdam weerspiegelt.
Stadshaven Brouwerij   Foto: YAOUMFA CC BY-SA 4.0

Stadshaven Brouwerij

De Stadshaven Brouwerij in Rotterdam, gelegen in het M4H-gebied, combineert een gastropub en een van de grootste onafhankelijke ambachtelijke brouwerijen in Nederland. Met de mogelijkheid voor een kijkje achter de schermen, een gastropub-ervaring en een ruim terras met uitzicht op de Merwehaven, biedt het een unieke plek om van ambachtelijk bier te genieten.
Erasmusbrug   Foto: Gerard Dukker CC BY-SA 4.0

Erasmusbrug

De iconische Erasmusbrug, ook bekend als "De Zwaan", siert de skyline van Rotterdam met zijn elegante boog en futuristische ontwerp. Een betoverende attractie, de brug biedt adembenemende uitzichten op de stad en haven, vooral 's avonds wanneer prachtig verlicht. Wandelen of fietsen over deze brug is een must voor wie de moderne charme van Rotterdam wil ervaren.
Laurenskerk   Foto: Johan Bakker CC BY-SA 4.0

Laurenskerk

De Laurenskerk is een must-see in Rotterdam. Het is het enige overblijfsel van het middeleeuwse Rotterdamse stadscentrum. Van april t/m oktober kun je op woensdag en zaterdag de toren van de Laurenskerk beklimmen en genieten van een spectaculair uitzicht over de stad.
Delfshaven   Foto: Michiel Verbeek CC BY-SA 4.0

Delfshaven

Historisch Delfshaven in Rotterdam neemt bezoekers mee terug in de tijd met charmante grachten, goed bewaarde 17e-eeuwse architectuur en gezellige pleinen. Dit historische deel van de stad biedt een betoverende mix van oude charme en moderne levendigheid, met historische zeilschepen, lokale winkels en sfeervolle cafés. Een ideale bestemming voor geschiedenisliefhebbers en gezelligheidszoekers.
Oude Haven   Foto: Pierrette13 CC BY-SA 4.0

Oude Haven

De Oude Haven in Rotterdam verbindt het traditionele en moderne Rotterdam met zijn rijke maritieme geschiedenis, pittoreske grachten en levendige promenades. Met diverse eetgelegenheden, bars en winkels, naast iconische bezienswaardigheden zoals de Kubuswoningen, biedt de Oude Haven een charme van historie en hedendaagse levendigheid, waardoor het een onmisbare bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en liefhebbers van stadsdynamiek.
Centraal Station   Foto: Nanda Sluijsmans CC BY-SA 4.0

Centraal Station

Rotterdam Centraal is niet alleen een centraal knooppunt voor treinreizigers, maar ook een opvallende attractie vanwege zijn eigentijdse architectuur en levendige sfeer. Met diverse winkels en eetgelegenheden weerspiegelt het station niet alleen de moderne uitstraling van Rotterdam, maar fungeert het ook als een dynamische ontmoetingsplaats en interessante bestemming voor zowel reizigers als liefhebbers van stadsleven.

Musea

Rotterdam herbergt een gevarieerd scala aan musea die de rijke geschiedenis, kunst, en cultuur van de stad belichten. Of het nu gaat om maritieme geschiedenis, hedendaagse kunst, fotografie of culturele diversiteit, de musea bieden een boeiende en diverse ervaring, waardoor bezoekers Rotterdam vanuit verschillende perspectieven kunnen verkennen. Hier vind je een lijst van alle musea in Rotterdam.

Depot Boijmans van Beuningen   Foto: Iariane CC BY-SA 4.0

Depot Boijmans van Beuningen

Depot Boijmans van Beuningen is het kunstdepot van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het is het eerste kunstdepot ter wereld welke toegankelijk is voor publiek. Op 5 november 2021 werd Depot Boijmans van Beuningen officieel geopend door Koning Willem-Alexander.
Kubuswoningen   Foto: Zairon CC BY-SA 4.0

Kubuswoningen

De Kijk-Kubus museumwoning is een volledig ingerichte kubuswoning in Rotterdam. Het meubilair is speciaal op maat gemaakt zodat de bezoeker een goede indruk krijgt hoe er in deze bijzondere woning met schuine wanden kan worden gewoond.
Museum Rotterdam1940-1945-NU   Foto: Marcel Douwe Dekker CC BY-SA 4.0

Museum Rotterdam1940-1945-NU

Het Rotterdam Museum 40-45 NU gaat over Rotterdam in de oorlog en de bombardementen. Geen stad in Nederland heeft zoveel geleden onder de Tweede Wereldoorlog als Rotterdam.
Wereldmuseum   Foto: Jjkorhonen CC BY-SA 4.0

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum gaat over de culturen van de wereld die samen Rotterdam tot de wereldstad maken die het nu is. De indrukwekkende collectie is vanaf de 19e eeuw over de hele wereld verzameld door Rotterdammers. Er zijn diverse zalen te huur vol Rotterdamse historie.
Museum Rotterdam Timmerhuis   Foto: Sandra Fauconnier CC BY-SA 4.0

Museum Rotterdam Timmerhuis

Het Rotterdam Museum aan de Rodezand was tot 2021 een museum over de geschiedenis van de stad Rotterdam. Museum Rotterdam moest sluiten en haalde dan ook alles uit de kast om te laten zien hoe belangrijk het museum is voor de stad.
Feyenoord   Foto: A J Van Der Wal CC BY-SA 4.0

Feyenoord

Het Feyenoord museum in De Kuip. Het mooiste stadion van Nederland. Maar het is meer dan de thuishaven van Feyenoord alleen. Een plek met geweldige geschiedenis waar grote Europese voetbalwedstrijden werden gespeeld en waar beroemdheden als de Rolling Stones, U2 en Michael Jackson optraden. De zalen in het Maasgebouw zijn vernoemd naar Feyenoord helden en zijn bij uitstek geschikt voor evenemten en feesten.
Sparta   Foto: Daniel CC BY-SA 4.0

Sparta

Op de entresol boven de Brasserie van het Sparta stadion waan je je in de nostalgische en roemrijke wereld van de oudste betaald voetbalclub van Nederland. Een uniek stukje Sparta en de moeite waard voor een bezoek aan het Kasteel.
Nederlands Fotomuseum   Foto: Marco Zanferrari CC BY-SA 4.0

Nederlands Fotomuseum

Ontdek de rijke geschiedenis van fotografie in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Hier vind je een schat aan beelden en verhalen die je meenemen op een reis door de tijd.
Diergaarde Blijdorp   Foto: Sherpa CC BY-SA 4.0

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, een toonaangevende dierentuin, is meer dan een verzameling exotische dieren; het is een levend museum van biodiversiteit en natuurbehoud. Met zijn innovatieve en ruim opgezette verblijven biedt Blijdorp bezoekers de kans om dieren van over de hele wereld te bewonderen in omgevingen die hun natuurlijke habitats nabootsen. Het is niet alleen een plek voor educatie en bewustwording, maar ook een ontmoetingsplaats waar bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring tussen flora en fauna, en zo bijdragen aan het behoud van bedreigde diersoorten wereldwijd.
Fenix   Foto: CC BY-SA 4.0

Fenix

Het Fenix Landverhuizers Museum is een museum dat zich richt op de geschiedenis van de landverhuizers die vanuit Rotterdam vertrokken naar de Verenigde Staten in de late 19e en vroege 20e eeuw. Het museum is gevestigd in De Fenixloods op Katendrecht, een historische plek waar veel van deze landverhuizers ooit hun reis begonnen. In het museum leer je meer over de avonturen, dromen en verwachtingen van de landverhuizers en over de redenen waarom zij besloten te emigreren. De tentoonstelling bevat veel authentieke voorwerpen, zoals koffers, brieven en foto's, maar ook interactieve elementen en multimedia-presentaties.
Laurenskerk   Foto: Johan Bakker CC BY-SA 4.0

Laurenskerk

De Laurenskerk in Rotterdam, een historische kerk, fungeert ook als een cultureel erfgoedmuseum. Met imposante gotische architectuur en rijke geschiedenis biedt het inzicht in de eeuwenoude band tussen Rotterdam en het christendom, inclusief artefacten en informatie over de restauratie na het bombardement van 1940. Een spirituele en culturele schatkamer die de geschiedenis van Rotterdam weerspiegelt.

Theaters en Podia

Rotterdam is een bruisende cultuurstad met wereldberoemde theaters als het Luxor Theater en Ahoy. In Rotterdam vind je een grote diversiteit aan theaters en diverse voorstellingen zoals opera, ballet, dans, drama, cabaret en musicals. De Rotterdamse theater agenda biedt het hele jaar door een compleet programma, uitgevoerd door theaterartiesten uit binnen- en buitenland.

Nieuwe Luxor   Foto: 8ce596b10c CC BY-SA 4.0

Nieuwe Luxor

Het nieuwe Luxor Theater is een opvallend gebouw aan de voet van de Erasmusbrug, op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Het is één van de grootste theaters van Nederland met grote musicals, cabaret, opera en nog veel meer entertainment.
Oude Luxor   Foto: Cf40125501 CC BY-SA 4.0

Oude Luxor

Het oude Luxor Theater begon in 1917 als bioscoop en groeide uit tot hét amusementstheater in het centrum van Rotterdam. Het prachtige sfeervolle theater bestaat gewoon naast het Nieuwe Luxor Theater.
Ahoy   Foto: 54249a127f CC BY-SA 4.0

Ahoy

Ahoy is natuurlijk dé locatie voor grote feesten en concerten aan de rand van Rotterdam. Het is een van de grootste evenementenhallen van Nederland. In 2021 vond er het Eurovisiesongfestival plaats, het was de grootste productie ooit in Ahoy.
De Doelen   Foto: Efa8757122 CC BY-SA 4.0

De Doelen

De Doelen is een concert- en congresgebouw in Rotterdam waar o.a. . het International Film Festival Rotterdam (IFFR), het grootste filmfestival van Nederland wordt georganiseerd. Het monumentale gebouw staat letterlijk midden in de stad, naast het Centraal Station.
Maassilo   Foto: F8d35ee6da CC BY-SA 4.0

Maassilo

De Maassilo heeft in 2019 de Rotterdam Music Award binnengesleept voor het beste podium. De voormalige graansilo op Rotterdam-Zuid heeft zich ontwikkeld tot een podium met een industriële uitstraling, waar steeds meer bands uit binnen- en buitenland optreden.
Prinses Theater   Foto: Fc25dd0ff7 CC BY-SA 4.0

Prinses Theater

Het Prinses Theater is het oudste theater van Rotterdam, gelegen in de wijk Delfshaven. Het Theater is na een lange renovatie onlangs door burgemeester Aboutaleb heropend als evenementenlocatie.
Walhalla   Foto: 994e757fd0 CC BY-SA 4.0

Walhalla

Theater Walhalla is een klein intiem theater op Katendrecht en vernoemd naar Dancing Walhalla, voor de oorlog een beroemd danspaleis waar de voetjes van de vloer gingen op de muziek van een draaiorgel.
Bird   Foto: 90b07b4c64 CC BY-SA 4.0

Bird

Bird (onder de Hofbogen van Rotterdam) is hét jazz podium met restaurant van Rotterdam.
Pathe   Foto: 5754416163 CC BY-SA 4.0

Pathe

Pathé is een keten van bioscopen met 2 vestigingen in Rotterdam. Pathé De Kuip bij het Feyenoord Stadion en Pathé Schouwburgplein in het centrum van Rotterdam. Pathé heeft elke week een actueel en breed aanbod van filmvoorstellingen.
Cinerama   Foto: B23c695632 CC BY-SA 4.0

Cinerama

Het Cinerama Filmtheater ligt midden in het centrum en is de oudste bioscoop van Rotterdam.
KINO   Foto: 7498a1b70f CC BY-SA 4.0

KINO

KINO is een bioscoop in Rotterdam met vier zalen en een café-restaurant en het is iedere dag van vroeg in de middag tot laat in de avond geopend. Nog geen zin om naar huis te gaan? Blijf na de film gezellig hangen voor een biertje aan de bar of een specialiteit uit het restaurant.
Lantarenvenster   Foto: 88135328b8 CC BY-SA 4.0

Lantarenvenster

LantarenVenster is met 5 filmzalen hèt filmtheater en muziekpodium van Rotterdam! Gelegen aan de Wilhelminakade op het meest dynamische stukje van Rotterdam vertonen zij dagelijks een kwalitatief hoogwaardig film- en muziekprogramma. In het muziekprogramma staat jazz centraal. LantarenVenster wordt dan ook beschouwd als hèt jazzpodium van Rotterdam en omstreken.
Studio De Bakkerij   Foto: 5a0b12b2ce CC BY-SA 4.0

Studio De Bakkerij

Studio de Bakkerij is een theater, gevestigd in de oude chocoladefabriek aan de Bergweg in Rotterdam. Het is ene theater met een ruime foyer met expositieruimte en een kleine zaal met een tribune voor maximaal 50 personen. De kleinschaligheid van het theater en de eigen producties van Studio de Bakkerij zorgen voor een huiselijke gevoel. Studio de Bakkerij wil een opstap zijn voor professionele jonge theatermakers en acteurs op weg naar een zelfstandig bestaan.
Theater Rotterdam   Foto: C074191292 CC BY-SA 4.0

Theater Rotterdam

Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Theater Rotterda maakt theater, toont theater en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

Sport

Rotterdam ademt sport. Naast de 3 professionele voetbalclubs zijn de grote sportevenementen die de Maasstad weten te vinden ook haast niet meer te tellen. Van het WK Triathlon, het WK Vrouwenvoetbal, en de Volvo Ocean Race tot het hippische topsportevenemen CHIO, de marathon en het ABN AMRO World Tennis Tournament. Sportstad Rotterdam biedt voor topsporters en sporttalenten, het klimaat dat nodig is om prestaties van wereldniveau te leveren.

Feyenoord   Foto: 8430ba06f7 CC BY-SA 4.0

Feyenoord

De voetbalwedstrijden van Feyenoord kijk je natuurlijk in De Kuip! Het is een belevenis op zich om een wedstrijd van Feyenoord mee te maken. De spelers die de spelerstunnel uitkomen en vervolgens op Nederlands beste grasmat de strijd aan gaan om de 3 punten in Rotterdam te houden. Een voetbalwedstrijd van Feyenoord in De Kuip moet je een keer meegemaakt hebben.
Excelsior   Foto: 81a5ef549c CC BY-SA 4.0

Excelsior

Naast Feyenoord en Sparta is Excelsior Rotterdam ook een Nederlandse betaaldvoetbalclub uit Rotterdam. De thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam worden gespeeld in de wijk Kralingen in het Van Donge & De Roo Stadion (voorheen Woudestein).
Sparta   Foto: 68e856cc90 CC BY-SA 4.0

Sparta

Sparta Rotterdam is de oudste betaaldvoetbalclub in Nederland. De club werd opgericht in 1888 en sinds 1916 is Het Kasteel de thuisbasis van de club uit Spangen.
Ahoy   Foto: 064063d22a CC BY-SA 4.0

Ahoy

Het ABN AMRO World Tennis Tournament, de Zesdaagse van Rotterdam en het EK Volleybal Dames. Sportpaleis Ahoy vormt al jaar in, jaar uit het toneel voor de grootste nationale en internationale sportevenementen.
Marathon van Rotterdam   Foto: E16c6ca66a CC BY-SA 4.0

Marathon van Rotterdam

Ieder jaar begin april ademt de stad hardlopen tijdens de Rotterdam Marathon. De Rotterdamse Marathon is door het vlakke parcours één van de snelste marathons ter wereld en wereldwijd één van de best bezochte marathons. Onze reuzeballonnen worden o.a. ingezet als herkenningspunt voor de pacers en toeschouwers.

Hotels

Na een dag lang indrukken opdoen in Rotterdam, is een goede nachtrust erg belangrijk. Rotterdam heeft een ruim en divers aanbod van hotels met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het overgrote deel van alle hotels in Rotterdam bevindt zich in het centrum van de stad. Van hippe hostels t/m luxe (design) hotels; voor elk budget en smaak is een passend bed te vinden. Ben je dus op zoek naar een leuke bed & breakfast, een lowbudget hostel of wil je toch liever stijlvol overnachten in een luxe 5-sterren hotel als het Mainport Design Hotel? Met meer dan 6.600 bedden heeft Rotterdam iedereen wel iets te bieden.

Wij komen veel in de Rotterdamse hotels om hotelkamers te decoreren met ballonnen voor een romantische overnachting, een verjaardag of een huwelijksaanzoek. Maar ook als de zalen van de hotels zijn afgehuurd voor een evenement of feest, dan komen wij de zaal aankleden met ballonnen.

Art Hotel   Foto: 35af72bb13 CC BY-SA 4.0

Art Hotel

ART Hotel Rotterdam is een kleurrijk 4-sterren hotel met uitzicht op de Maas. De kamers en de openbare ruimtes zijn ingericht met prachtige tapijten en moderne kunstwerken, en zowel antieke als moderne meubels. De metro brengt je vanaf het naastgelegen metrostation Maashaven binnen 10 minuten in het centrum, het Centraal Station en andere belangrijke delen van de stad.
Bazar   Foto: 0e87147130 CC BY-SA 4.0

Bazar

Overnachten in Hotel Bazar in de Witte de Withstraat (de hipste en levendigste culturele uitgaansstraat van Rotterdam) is een beleving op zich, een reis naar een ander continent. Je kunt logeren in oosterse, Afrikaanse en/of Zuid-Amerikaanse sferen. In de Midden-Oostenkamers domineren de felle kleuren zoals rood en geel. En in de Afrikaanse kamer tref je zebramotieven, dierenbeeldjes en maskers aan de muur.
Bilderberg Parkhotel   Foto: 9da3477e87 CC BY-SA 4.0

Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel ligt naast het Museum Boijmans van Beuningen aan de rand van het bruisende centrum van Rotterdam. Het 4-sterren hotel is gevestigd in een 100 jaar oude fraaie villa.
Bruno Room Mate   Foto: 9016d9c46b CC BY-SA 4.0

Bruno Room Mate

Het Room Mate Bruno is een luxe modern hotel op de Kop van Zuid en is gevestigd in een voormalig thee pakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. In het pakhuis is ook de Foodhallen gevestigd waar een grote diversiteit aan internationale en culinaire avonturen wordt gepresenteerd.
Euromast   Foto: C8e4418ee7 CC BY-SA 4.0

Euromast

Overnachten op de Euromast is een unieke belevenis. De Euromast heeft twee suites boven de brasserie op ruim 100 meter hoogte waar je kunt overnachten. Beide hebben ze een droom van een uitzicht over de skyline van Rotterdam en de Rotterdams haven.
Hilton   Foto: Ce85696c29 CC BY-SA 4.0

Hilton

Het Hilton Hotel Rotterdam is een 5 sterren hotel en ligt naast het Centraal Station van Rotterdam, midden in het centrum. In het hotel is het sterrenrestaurant Joelia by Mario Ridder gevestigd. Dit restaurant kreeg in de gids voor 2016 een Michelinster.
Hotel New York   Foto: 695717496a CC BY-SA 4.0

Hotel New York

Hotel New York bevindt zich op de kop van Zuid in het voormalig hoofdkantoot van de Holland Amerika Lijn. Iedere kamer in het hotel is uniek en heeft daarom hun eigen verhaal en daarom is iedere nacht bij Hotel New York een beleving. De nostalgie is nog overal te voelen.
Inntel   Foto: 0df42b2c9a CC BY-SA 4.0

Inntel

Het luxe en moderne 4-sterren Inntel Hotel ligt op een toplocatie in Rotterdam; aan het water en aan de voet van de Erasmusbrug. De kamers hebben uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug.
Le Marin Boutique Hotel   Foto: 3b3b789410 CC BY-SA 4.0

Le Marin Boutique Hotel

Het 4-sterren Le Marin Boutique Hotel ligt aan het historische Henegouwerplein tussen Diergaarde Blijdorp en Rotterdam Centraal Station in. Centraal Station, de dierentuin en Miniworld bevinden zich op loopafstand.
Mainport   Foto: 3c5b451421 CC BY-SA 4.0

Mainport

Het luxe 5-sterren Mainport Design Hotel ligt aan de voet van de Erasmusbrug, naast het Maritiem Museum. Valet parking, butler service en wellness faciliteiten zijn inbegrepen. Alle kamers hebben een wirlpool en de luxere zelfs een sauna en grote ronde wirlpool voor het raam zodat je vanuit het bad kunt genieten van de Rotterdams Skyline.
Marriott   Foto: Be6a958464 CC BY-SA 4.0

Marriott

Het 5-sterren Marriott Hotel één van de meest toonaangevende hotels van Rotterdam. Het hotel is gevestigd in de iconische Millenniumtoren recht tegenover Centraal Station. Op de 1e verdieping is het sterrenrestaurant The Millèn van chef-kok en eigenaar Wim Severein gevestigd.
Midtown Hotel   Foto: E99992422e CC BY-SA 4.0

Midtown Hotel

Het 3 sterren Midtown Hotel Rotterdam ligt in hartje Rotterdam naast en op loopafstand van het Centraal Station. Dit hotel biedt appartementen / studio\'s met een volledig uitgeruste keuken.
NHOW   Foto: 4f4cd1ce4e CC BY-SA 4.0

NHOW

Het 4 sterren NHOW hotel is veruit het meest populaire hotel van Rotterdam. Het hotel staat op de Kop van Zuid naast de Cruise Terminal en biedt een geweldig uitzicht over de Maas en Erasmusbrug. Met dit uitzicht wil je misschien liever wakker blijven. Aan de overkant van de straat zitten de Foodhallen, een hal met 15 verschillende foodstands.
Novotel   Foto: 364b65210a CC BY-SA 4.0

Novotel

Novotel Rotterdam Brainpark is een comfortabel, modern 4 sterren hotel met uitzicht op de Rotterdamse Maas. Het hotel ligt langs de snelweg, aan de rand van de stad, dus makkelijk bereikbaar. Geniet op een mooie dag van de zon bij de nabijgelegen Kralingse Plas.
Pincoffs   Foto: 6889d68cb7 CC BY-SA 4.0

Pincoffs

Suite 4 sterren Hotel Pincoffs Rotterdam is gevestigd in een rijksmonument uit 1879 en is een stijlvol en romantisch boutique hotel aan de oever van de Maas, vlakbij de Erasmusbrug. Ervaar de persoonlijke, warme sfeer van Suite Hotel Pincoffs tijdens een romantische overnachting in Rotterdam.
SS Rotterdam   Foto: 9dffcc147d CC BY-SA 4.0

SS Rotterdam

Dit voormalige cruiseschip is van de Holland-Amerika is nu omgetoverd tot een bijzonder hotel. Het gehele schip en de hotelkamers zijn ingericht in de stijl van de jaren ’50, maar wel met de luxe van nu. De watertaxi brengt je vanaf het schip naar het centrum van Rotterdam.
Savoy   Foto: D931995611 CC BY-SA 4.0

Savoy

Het viersterrenhotel Savoy Hotel Rotterdam staat midden in het centrum van Rotterdam met kamers met balkon en een fenomenaal uitzicht op de beroemde Markthal. Iedere kamer neemt je mee in het verhaal van de wederopbouw van Rotterdam.
Student Hotel   Foto: E4005c8d6a CC BY-SA 4.0

Student Hotel

Het driesterren The Student Hotel Rotterdam ligt net buiten het centrum van Rotterdam en je kunt er verblijven van 1 nacht tot een jaar. In The Student Hotel Rotterdam verbijven reizigers van alle leeftijden uit diverse culturen.
The James   Foto: 16610e8573 CC BY-SA 4.0

The James

The James is een comfortabel en luxe 3 sterren hotel midden in de bruisende straten van het het centrum van Rotterdam. The James Hotel beschikt niet over een bar of restaurant maar heeft een 24/7 Food Market en bovendien kun je heerlijk ontbijten bij het beroemde restaurant Dudok op loopafstand.
van der Valk   Foto: 315ebac74f CC BY-SA 4.0

van der Valk

Na een bezoek aan Diergaarde Blijdorp heerlijk overnachten in luxe en comfort bij Valk hotel Rotterdam Blijdorp. Het 4 sterren hotel ligt vlak bij de snelweg en is daarmee goed bereikbaar. Het hotel heeft een eigen shuttle service van en naar Rotterdam The Hague Airport.

Restaurants

Wat zijn de beste restaurants in Rotterdam? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, aangezien er meer dan 2100 horecazaken zijn in Rotterdam (bron: Datlinq) en smaken verschillen natuurlijk. Daarom maken we selectie van - voor ons - populaire restaurants en bars. Hier komen we vrijwel dagelijks om de zaak aan te kleden met ballonnen voor een verjaardag van één van de gasten. Deze (live) muziek restaurants zijn ook meteen onze persoonlijke favorieten waar wij zelf regelmatig eten, drinken en uitgaan. Dit zijn de \'zien en gezien worden\' hotspots in Rotterdam.

Cafe in the City   Foto: 8887c102c7 CC BY-SA 4.0

Cafe in the City

Café in the City Rotterdam is een restaurant voor mensen die houden van heerlijk eten en na het eten nog niet richting huis willen. Op het menu staan Aziatische gerechten en in het weekend worden de tafels aan de kant geschoven en gaat het muziekvolume omhoog voor een gezellig feestje.
Oyster Club   Foto: 9ddb232319 CC BY-SA 4.0

Oyster Club

De entourage van The Oyster Club is chique en stijlvol met een Frans - Japanse keuken. Begin je avond met een heerlijk diner en sluit hem af op de dansvloer. Iedere vrijdag en zaterdag draaien de DJ\'s de lekkerste beats en is stilzitten geen optie meer. Combineer dit alles met een goed gezelschap en je hebt een zeer geslaagde avond.
1NUL8   Foto: Fe3aa08eb7 CC BY-SA 4.0

1NUL8

Gevestigd in de meest levendige straat van Rotterdam vind je 1NUL8, dé plek voor de beau monde van Rotterdam waar je op ieder moment van de dag kunt binnen lopen om wat te eten of drinken. Gezellige wijnbar met mediterrane keuken waar mooie wijnen worden geschonken. In het weekend gaan de tafels opzij zodat er gedanst kan worden.
Harbour Club   Foto: 5245d71798 CC BY-SA 4.0

Harbour Club

The Harbour Club is een luxerestaurant gevestigd in het voormalig \'Parkzicht\': een honderd jaar oude villa in het Euromast Park. Bij The Harbour Club zijn de tafels gedekt met klassiek linnen en geniet je van prachtige gerechten en de beste wijnen. Als je een avondje in de watten geleged wilt worden, breng dan een bezoek aan The Harbour Club Rotterdam.
Vandal   Foto: 08a1c67764 CC BY-SA 4.0

Vandal

Vandal heeft een passie voor de Japanse en Mediterrane keuken. Het restaurant is chic ingericht met een passie voor streetart. Tijdens een avond bij Vandal, draait alles er om de beste beleving, dat blijkt o.a. door een aantal heerlijke gerechten die aan tafel worden bereid en de cocktailshakers die aan je tafel de lekkerste cocktails voor je maken.
Aqua Asia   Foto: Da35ee4a72 CC BY-SA 4.0

Aqua Asia

Aqua Asia Club is een is een hoogwaardig horeca concept met een lounge gedeelte en restaurant. Je kunt hier terecht voor lunch en diner en je eet er Aziatisch met uitzicht uitzicht over de Nieuwe Maas, Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Nachtleven

In Rotterdam kun je tot in late uurtjes uitgaan en Rotterdam heeft ook voor ieder wat wils. Van gezellige kroegen tot danscafe\'s en discotheken. Het Manhattan aan de Maas is een zeer populaire bestemming om een avond of weekend los te gaan. Waar moet je zijn voor de gezelligste en hipste uitgaansgelegenheden op dit moment? Het Stadhuisplein is dé plek het centrum met vele barretjes en clubs, zoals bijvoorbeeld de bekende Après-Skihut. De Witte de Withstraat is één van de gezelligste uitgaanslocaties van de stad. De straat is een begrip in Rotterdam en geliefd bij studenten. De Meent bevindt zich tussen de Coolsingel en de Goudsesingel. Overdag is het een gezellige winkelstraat en in de avond een bruisende gezelligheid met diverse bars zoals de populaire 1NUL8.

Cafe in the City   Foto: 9729c77f98 CC BY-SA 4.0

Cafe in the City

Café in the City aan de Rodezand is een restaurant en nachtclub in één. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden de tafels na het diner aan de kant geschoven, wordt het licht gedimd, gaat het geluidsvolume omhoog en neemt de DJ het over.
Oyster Club   Foto: 58b796b4fa CC BY-SA 4.0

Oyster Club

The Oyster Club is een restaurant en nachclub in één. Elke vrijdag en zaterdag draaien de lekkerste beats. Geen zin om naar huis te gaan? Kom dan naar Le Club in the basement van The Oyster Club. Als de laatste restaurantgasten The Oyster Club verlaten, is dit de plek waar het nog lang gezellig blijft.
Luster   Foto: 32373e81e3 CC BY-SA 4.0

Luster

In hartje Rotterdam, naast the Oyster Club is cocktailbar Luster (by Noah) gevestigd. Bij Luster geniet je van cocktails op maat en heerlijk Asian Fusion bites. De bar is op donderdag, vrijdag en zaterdagavond geopend tot 04.00 uur.
Maassilo   Foto: F8d35ee6da CC BY-SA 4.0

Maassilo

Maassilo is de ultieme feestlocatie van Rotterdam. Vanwege de diversiteit aan dance-evenementen is er voor een ieder wat wils. Buiten dat kun je iedere zaterdagavond terecht in de - op de 10e etage van de Maassilo - Now and Wow Club. Hier beleef je legendarische clubnachten op 3 verschillende locaties binnen de Maassilo.
Villa Thalia   Foto: 4183c9f28f CC BY-SA 4.0

Villa Thalia

Villa Thalia is gevestigd in een oude bioscoop van Tuschinski en dit filmverleden loopt als een rode draad door deze luxe en stijlvolle uitgaansgelegenheid. Men kan er genieten van dinnershows in bioscoopstijle en/of aansluitend een avond gaan clubben.
Hugh   Foto: 31d3340bea CC BY-SA 4.0

Hugh

Let op! Permanent gesloten. Achter het stadhuis ligt in het Hilton Hotel cocktailbar HUGH. HUGH is eten en drinken in stijl en een plek om te socializen. Op vrijdag- en zaterdagavond verandert HUGH in een heuse stapavond.
Club Xi   Foto: 40e8db90b2 CC BY-SA 4.0

Club Xi

Let op! Permanent gesloten. ClubXi was een nachtclub gevestigd in dat markante stenen gebouw naast het skatepark in hartje Rotterdam.

Tours

Rotterdam staat bekend om de vele bezienswaardigheden en een stad als Rotterdam is nooit af. Dit betekent ook dat er regelmatig (weg)werkzaamheden zijn in en rondom de stad. Reizen met de auto is dan niet altijd de snelste of makkelijkste manier om ergens te komen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om snel van A naar B of van de ene kant van de Maas naar de andere kant te komen Ontdek Rotterdam te voet of met de bus, tram, metro, deelfiets of deelscooter. Of neem in plaats daarvan de watertaxi, waterboot of rondvaartboot om Rotterdam en de Rotterdams attracties vanaf en op het water te ervaren.

Spido   Foto: Cb3377c440 CC BY-SA 4.0

Spido

De moderne rondvaartschepen van Spido nemen je mee vanaf de voet van de Erasmusbrug op een rondvaart door de imposante haven van Rotterdam, één van de grootste havens ter wereld.
Boot10   Foto: A05afd505d CC BY-SA 4.0

Boot10

BOOT10 heeft een vloot van 3 partyboten met Rotterdam als vaargebied. De boten varen over de verschillende rivieren in de delta rond Rotterdam.
Z8 Partyboot   Foto: B220488629 CC BY-SA 4.0

Z8 Partyboot

De Z8 partyboot is een 100% elektrische rondvaartboot in Rotterdam welke u mee neemt voor een rondvaart door het indrukwekkende havengebied van onze grootste havenstad.
Raderstoomboot De Majesteit   Foto: 7ce0390be4 CC BY-SA 4.0

Raderstoomboot De Majesteit

Raderstoomboot De Majesteit (anno 1926) is een unieke radersalonboot, die als enige in Nederlands wordt aangedreven door een stoommachine die middels een doorkijk naar de machinekamer is te bewonderen. De Majesteit organiseert o.a. dinershows vanaf 2 personen waarbij je al varend door de Rotterdamse haven, met elkaar kunt praten, ontspannen en dansen, uitwaaien en van het spectaculaire uitzicht kunt genieten. De opstapplaats van De Majesteit is aan de Maasboulevard.

Winkelen

Rotterdam een geweldige plek om te shoppen. Er is een verscheidenheid aan winkelgebieden verspreid over verschillende stadsdelen en het winkelaanbod is enorm en varieert van brand & concept stores tot hippe en lokale winkels. Daarnaast vind je ook veel grote (inter)nationale winkelketens in de stad zoals de Bijenkorf, de grootste MediaMarkt van Nederland en ook Coolblue is er gevestigd met haar hoofdkantoor en 2 fysieke winkels. De meeste winkels in Rotterdam zijn 7 dagen per week geopend. Meer over winkelen in Rotterdam

Stadsdriehoek   Foto: 259392df57 CC BY-SA 4.0

Stadsdriehoek

De meeste winkelstraten zoals de Lijnbaan, de Meent, de Witte de Withstraat, de Van Oldenbarneveltstraat, de Oude Binnenweg, de Nieuwe Binnenweg, de Pannekoekstraat en de Karel Doormanstraat vind je in het centrum van Rotterdam. Het hart van winkelstad Rotterdam is de Beurstraverse oftewel de Koopgoot.
Zuidplein   Foto: 65a512295e CC BY-SA 4.0

Zuidplein

Zuidplein in Rotterdam Zuid ligt het overdekte winkelcentrum Zuidplein. Met ongeveer 150 winkels en horecagelegenheden heeft winkelcentrum Zuidplein genoeg te bieden om een dagje / dagdeel te shoppen. Bovendien - bij slecht weer - shop je er droog en warm.
Alexandrium Shopping Center   Foto: 708ff11f0a CC BY-SA 4.0

Alexandrium Shopping Center

Alexandrium is het grootste winkelcentrum van Rotterdam en is gelegen ten noordoosten van Rotterdam. Alexandrium bestaat uit drie delen: Alexandrium Shopping Center (Alexandrium I), een overdekt winkelcentrum 130 winkels, Alexandrium Megastores (Alexandrium II), een winkelboulevard die bestaat uit megastores van uiteenlopende ketens zoals Mediamarkt, Blokker, Xenos en Halfords. En Alexandrium Woonmall (Alexandrium III) een overdekt winkelcentrum met 55 winkels die uitsluitend gericht zijn op wonen en woninginrichting.

Kinderen

Iets leuks doen met de kleuters, kinderen of tieners? In Rotterdam kunnen de kids van alle leeftijden zich vermaken met leuke binnen- en buitenactiviteiten voor het hele gezin. In Rotterdam is er heel veel te zien, doen en te ontdekken. Geniet op op het water of aan het water, of ga op onderzoek uit in een museum of ga klimmen en klauteren in één van de parken of indoor speeltuinen. In Rotterdam kan het allemaal!

Diergaarde Blijdorp   Foto: Fa5db5ed8b CC BY-SA 4.0

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is is één van de oudste dierentuinen van Nederland. Uiteraard kun je met de kinderen in Blijdorp een groot aantal dieren spotten maar er zijn ook verschillende speeltuinen in de dierentuin, waaronder een grote indoor speeltuin waar de kinderen zich al snel een paar uur kunnen vermaken.
Euromast   Foto: 0f014fa15f CC BY-SA 4.0

Euromast

De Euromast is een fantastische bestemming kinderen. Naast het waanzinnige uitzicht en de lift de top, organiseert de Euromast Kidsclub tal van leuke activiteiten en evenementen voor kinderen. In de Euromast wonen ook 3 ruimtewezentjes (de Euromast Mascottes) die ooit met hun ufo tegen de toren botsten.
SS Rotterdam   Foto: De794f1c8d CC BY-SA 4.0

SS Rotterdam

Kapitein Kaap en zijn vrienden heten je welkom aan boord van de SS Rotterdam en hij neemt de kinderen mee voor een rondleiding om zijn schip te ontdekken. Tijdens de Uitwaaien & Zwaaien Rondleiding ontvangen de kids het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten, leren ze onderweg morsecode of spelen ze met het Playmobil cruiseschip in de Playroom.
Spido   Foto: Cb3377c440 CC BY-SA 4.0

Spido

Iedere dag zijn er rondvaarten door de Spido in Rotterdam en vaar je langs reusachtige schepen, zie je de bewegende kranen op de kades en racen de snelle watertaxis voorbij. Als het niet al te druk is mogen de kinderen misschien wel kijken in de stuurhut van de kapitein. Voordat ze aan boord gaan krijgen ze nog een Ketelbinkie kleurboekje met kleurtjes.
Feyenoord   Foto: 9cb38682dd CC BY-SA 4.0

Feyenoord

Het Feyenoord Clubhuis staat op het Afrikaanderplein, de plek waar Feyenoord in 1908 haar eerste wedstrijden speelde. Kinderen kunnen in het clubhuis terecht voor allerlei sportclinics van verschillende sporten en worden er regelmatig regelmatig een pannatoernooi, basketbalchallenges, een handbalclinic en verschillende voetbaltoernooitjes georganiseerd.
Kermis Rotterdam   Foto: Bc125eaeb1 CC BY-SA 4.0

Kermis Rotterdam

Ieder jaar rondom Koningsdag kun je zowel Koningsdag als de vrijheid vieren op de kermis van Rotterdam. Aan de Schiehaven staan alle attracties weer opgebouwd voor jong en oud. 3 Weken lang kun je een ritje maken in de achtbaan, je uitleven in de botsauto\'s, je geluk beproeven bij de grijparmen en muntenmachines of je skills tonen bij de schiettent. Speciaal voor kleintjes zijn er de draaimolen en de rups. En om even bij te komen van alle spanning staat er uiteraard een oliebollen- en suikerspinnenkraam.
Speeltuin Vereniging Kralingen   Foto: 8780e8b97b CC BY-SA 4.0

Speeltuin Vereniging Kralingen

Speeltuin vereniging Kralingen is gelegen in een prachtig stukje Rotterdam-Kralingen naast het Excelsior stadion.
Plays2Be   Foto: 383eb35891 CC BY-SA 4.0

Plays2Be

Let op! Permanent gesloten. In Rotterdam Crooswijk kunnen kinderen naar hartenlust klimmen, klauteren en spelen in Plays2Be. Het vroegere zwembad Schuttersveld is omgetoverd tot een waar speelparadijs, bestaande uit een indoor speelplaats, een lasergame arena, een escaperoom en een horecagelegenheid.
Speeltuin Afrikaanderplein   Foto: Ec46e6237a CC BY-SA 4.0

Speeltuin Afrikaanderplein

Speeltuin Afrikaanderplein is een speeltuin waar je ook terecht bij slecht weer. Je kunt er wat te eten en drinken krijgen of een ijsje.
Speeltuin IJsselmonde   Foto: Dee340ee50 CC BY-SA 4.0

Speeltuin IJsselmonde

Speeltuin IJsselmonde biedt de bewoners en kinderen een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding aan. Zo worden er verschillende knutsel-, sport- en spel activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Aanbevolen

Rotterdam Airport   Foto: A2096bd803 CC BY-SA 4.0

Rotterdam Airport

Vanaf Rotterdam Airport vlieg je naar 57 Europese en Noord Afrikaanse bestemmingen.
Ballondrukkerij   Foto: 4aab309539 CC BY-SA 4.0

Ballondrukkerij

Ballondrukkerij bedrukt goedkoop 100% biologisch afbreekbare, natuurlijke latex ballonnen met logo, tekst of foto in grote en kleine oplage en binnen 24 uur als het moet.
Coolblue Rotterdam   Foto: Df1cf9d6ac CC BY-SA 4.0

Coolblue Rotterdam

Naast het hoofdkantoor aan het Weena heeft Coolblue 2 fysieke winkels in Rotterdam waar je terecht kunt om al jouw vragen te beantwoorden door de deskundige medewerkers en je te helpen bij het vinden van juiste product.
MediaMarkt Rotterdam   Foto: 5ff45aab05 CC BY-SA 4.0

MediaMarkt Rotterdam

MediaMarkt, de grootste electronica keten van Europa heeft 3 winkels in Rotterdam waaronder een Tech Village, een walhalla en ontmoetingsplaats voor technologieliefhebbers.
Allianz Netherlands   Foto: 47687c7d2d CC BY-SA 4.0

Allianz Netherlands

Allianz Nederland - met haar hoofdkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam - is een verzekeringsmaatschappij die een breed scala aan verzekeringen aanbiedt.
Top 260+ zalen te huur in Rotterdam   Foto: 573c6872ef CC BY-SA 4.0

Top 260+ zalen te huur in Rotterdam

Wil je een zaal huren in Rotterdam voor een vergadering, feest, receptie of een borrel? We maakten een handige lijst van alle zalen in Rotterdam gesorteerd op zaal capaciteit.
Themafeest op het water? Dit zijn de mogelijkheden voor ballondecoraties op boten in de Rotterdamse Haven   Foto: 4f4ce64f09 CC BY-SA 4.0

Themafeest op het water? Dit zijn de mogelijkheden voor ballondecoraties op boten in de Rotterdamse Haven

(Thema) Feest op het water? Ontdek de grootste haven van Europa, Rotterdams bruisende nachtleven, de adembenemende skyline en iconische gebouwen en bruggen vanaf de Maas.
De meest populaire hotels waar je wilt overnachten in Rotterdam   Foto: 3c5b451421 CC BY-SA 4.0

De meest populaire hotels waar je wilt overnachten in Rotterdam

Een overzicht van alle hotels in Rotterdam, onderverdeeld in het aantal sterren waarbij één de laagste en vijf de hoogste standaard is.
Hier huur je goedkoop een zaal in Rotterdam centrum en mag je ook zelf eten en drinken meenemen   Foto: 1cb40d920b CC BY-SA 4.0

Hier huur je goedkoop een zaal in Rotterdam centrum en mag je ook zelf eten en drinken meenemen

Deze goedkope feestlocatie waar je je eigen eten en drinken mee kunt nemen, heeft ook nog eens het mooiste uitzicht op de skyline van Rotterdam.
De meest kansrijke plekken in Rotterdam om singles te ontmoeten en indruk te maken op je date   Foto: C439c66320 CC BY-SA 4.0

De meest kansrijke plekken in Rotterdam om singles te ontmoeten en indruk te maken op je date

Op zoek naar een leuke date? Hier delen we leuke locaties in Rotterdam om vrijgezellen te vinden en met je date naar toe te gaan.
Ontdek dé 24 bezienswaardigheden met deze 5km stadswandeling door Rotterdam   Foto: Aa4b27da01 CC BY-SA 4.0

Ontdek dé 24 bezienswaardigheden met deze 5km stadswandeling door Rotterdam

Ontdek Rotterdam in 1 dag! Deze wandelroute van 5 kilometer neemt je mee lang 24 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.
Dit zijn de enige 6 hotels met uitzicht op de Erasmusbrug   Foto: 4f4cd1ce4e CC BY-SA 4.0

Dit zijn de enige 6 hotels met uitzicht op de Erasmusbrug

Een hotelkamer met een adembenemend uitzicht op de iconische Erasmusbrug is een blijvende herinnering aan een weekendje Rotterdam.
Vandaag nog Ballonnen laten bezorgen?   Foto: A7844d4f9a CC BY-SA 4.0

Vandaag nog Ballonnen laten bezorgen?

Heeft een collega ballonnenbedrijf je laten zitten of liggen je heliumballonnen op de grond? Wat de reden ook is waarvoor je vandaag nog ballonnen nodig hebt, wij zijn gespecialiseerd in last minute opdrachten en bezorgen ballonnen 24/7 door heel NL.
De 5 Beste Hotels op Rotterdam Airport   Foto: A2096bd803 CC BY-SA 4.0

De 5 Beste Hotels op Rotterdam Airport

Vlieg je vroeg of laat vanaf Rotterdam Airport? Het vliegveld heeft 5 hotels direct naast of zelfs op het vliegveld. Erg handig want zo ben je altijd op tijd voor je vlucht.
In 10 stappen de Rotterdam Marathon route van kilometer naar kilometer   Foto: E16c6ca66a CC BY-SA 4.0

In 10 stappen de Rotterdam Marathon route van kilometer naar kilometer

Geen enkele andere marathon in Nederland kan de sfeer evenaren die wordt gecreëerd door de honderdduizenden enthousiaste toeschouwers langs het parcours door Rotterdam.
De 5 leukste Hotspots op de Blaak in Rotterdam   Foto: Fb904d9f3f CC BY-SA 4.0

De 5 leukste Hotspots op de Blaak in Rotterdam

De Blaak in Rotterdam staat bekend om zijn bijzondere gebouwen. Ontdek meer hotspots dan alleen de Markthal, de Kubuswoningen en het Potlood.

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag aan of over of over de informatie op deze pagina? Stel jouw vragen gerust via onderstaand formulier en wij of zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Uw link hier?

Optimaliseer uw online aanwezigheid met linkbuilding en verhoog uw positie bij Google door actief backlinks te verzamelen. Wij bieden kosteloze linkruil of betaalde plaatsing van een (dofollow) link naar uw website op deze pagina. Als linkruil niet mogelijk is, kunnen we eventueel ook tegen betaling een link naar uw website plaatsen. Maar mogelijk zijn er meer samenwerkingsvormen mogelijk. We horen ze graag. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.