Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME EN

Wereldmuseum Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldmuseum Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldmuseum Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Inhoudsopgave

  1. Hotels in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam
  2. Tips over Wereldmuseum Rotterdam
  3. Foto's van Wereldmuseum Rotterdam
  4. Bereikbaarheid Wereldmuseum Rotterdam
  5. Ask a Local

FOTO'S

Wereldmuseum Rotterdam

Hotels in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Wereldmuseum Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Wereldmuseum Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Wereldmuseum Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Foto's Wereldmuseum Rotterdam

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Wereldmuseum. Wilt u een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Stuur ons dan een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

 

Balloondrop Ballonnen Bedrukt Wereldmuseum Rotterdam
Balloondrop Ballonnen Bedrukt Wereldmuseum Rotterdam
Heliumballonnen Wereldmuseum Rotterdam
Heliumballonnen Wereldmuseum Rotterdam
Cloudbuster Rond Wereldmuseum Rotterdam
Cloudbuster Rond Wereldmuseum Rotterdam
Tafeldecoratie 3ballonnen Wereldmuseum Rotterdam
Tafeldecoratie 3ballonnen Wereldmuseum Rotterdam

Wereldmuseum - Alles wat je moet weten over de geschiedenis van Rotterdam

Onnodig te zeggen dat mensen Rotterdam bezoeken vanwege de rivieren, groene ruimten, enorme havens, Prachtige havens en de meest verbazingwekkende skyline met uitzicht op de rivier en moderne architectonische gebouwen. Dit gaat echter niet alleen over Rotterdam, het heeft een rijke geschiedenis waar je van moet genieten. Dus als je Rotterdam bezoekt, wordt het hoog tijd dat je het Wereldmuseum aan je bucketlist toevoegt!

over het Wereldmuseum

Wereldmuseum, voorheen bekend als Museum van Land en Volkenkunde, is een van de beste musea om te bezoeken in Europa omdat het een etnografisch museum is. Het is gelegen aan de Willemskade, Rotterdam, en bestaat al sinds 1883. Volgens de experts zijn er meer dan 1800 unieke en historische etnografische voorwerpen verzameld uit het islamitisch erfgoed, maar ook uit Afrika, Oceani, Azi en Amerika.< /p >

Het is een geweldige plek om te bezoeken als je inzicht wilt krijgen in verschillende culturen van over de hele wereld. Naast de etnische objecten zijn er in de musea verschillende tentoonstellingen die de ideen over het Rotterdamse koloniale verleden, passie voor reizen, IR (ja, internationale betrekkingen) en commercile aspecten weerspiegelen. De objecten die in dit museum worden geplaatst, zijn verzameld uit een periode van meer dan 2000 jaar.

De Rotterdammers hebben er meer dan 160 jaar over gedaan om deze voorwerpen te verzamelen. Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat de collectie en het gebouw van het Wereldmuseum simpelweg de producten van de stad zijn qua geschiedenis en uitstraling. Bij aankoop van het toegangsbewijs voor het museum krijg je ook een audiotour. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan rondleidingen, kunt u deze het beste in het weekend bezoeken.

Wat betreft de groepsreizen, deze kunnen geboekt worden voor meer dan vijftien personen, maar tien is het minimum aantal. Het museum is te bereiken via tramlijn zeven, maar je kunt ook een watertaxi nemen. Je kunt ook kiezen voor metrostation Leuvehaven, want dat ligt op slechts tien minuten lopen van de musea. De auto kan ook geparkeerd worden in de parkeergarage van de Erasmusbrug.

Evenementen

Is het niet gaaf om je evenementen en congressen in een museum te organiseren? Omringd door duizenden jaren oude artefacten en etnische voorwerpen? Welnu, als u altijd al een evenement in het museum heeft willen organiseren, dan biedt Wereld Museum de gebruikers de mogelijkheid om het evenement te organiseren. Er is voldoende ruimte om 450 gasten tegelijk te ontvangen en aangezien het museum bereikbaar is met het openbaar vervoer, zullen uw gasten geen probleem hebben om ter plaatse te komen.

Alle evenementen worden gepland door de professionals volgens uw voorkeuren. Het unieke van Wereldmuseum is dat je culinaire evenementen kunt organiseren waarbij Rotterdamse specifieke gerechten worden geserveerd, maar je kunt altijd de administratie vragen om de cateringmogelijkheden en de menukaart met je te delen.

Tickets

Het museum is gemakkelijk bereikbaar, omdat u de tickets niet online of vooraf hoeft te reserveren. De kaartverkoop ter plaatse kan echter een wachtrij hebben, dus u kunt kiezen voor online en vooraf tickerboekingen als u niet van wachtrijen houdt.

Educatieve ervaring

Dit museum is lange tijd geadverteerd als het museum van het volk en het voldoet aan de verwachtingen. Dat komt omdat elk tentoongesteld etnisch object een menselijk verhaal heeft en nieuwsgierigheid verleidt door verhalen te vertellen over verschillende culturen en etniciteiten van over de hele wereld. Hoewel het een uitdaging kan zijn om alles zelf te begrijpen, zijn er educatieve programma's beschikbaar om u te helpen.

De educatieve programma's zijn ontworpen in de vorm van tentoonstellingen en zijn afgestemd op het opleidingsniveau en de leeftijd van de persoon.

Timing

Als u het Wereldmuseum wilt bezoeken, kunt u daarnaast elke dag terecht op dinsdag en vrijdag, terwijl de tijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Weekendtijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum echter niet open, maar als er een nationale schooldag is, maken ze een uitzondering!

Ten slotte is het museum verbluffend en ademt het overal menselijke verhalen. Al met al is het je tijd en je ticket waard, dus boek online een ticket!

De collectie van het Wereldmuseum in Rotterdam geeft inzicht in culturen van over de hele wereld. De tentoonstellingen in het Wereldmuseum zijn een weerspiegeling van de passie voor reizen, internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam en de Rotterdammers. De objecten beslaan een periode van ongeveer 2000 jaar en zijn over een periode van ongeveer 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers. Het Prachtige gebouw in de geschiedenis

De collectie van het Wereldmuseum in Rotterdam geeft inzage in de culturen van over de gehele wereld. De tentoonstellingen in het Wereldmuseum zijn een weerspiegeling van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van Rotterdam en de Rotterdammers. De objecten bestrijken een periode van ca. 2000 jaar en zijn gedurende een periode van zo'n 160 jaar verzameld door Rotterdammers, voor Rotterdammers. Het schitterende gebouw in het historische Scheepsvaartkwartier en de collectie ervan zijn allebei letterlijk en figuurlijk een product van de stad Rotterdam, haar gechiedenis en Mentaliteit.

Het Prachtige monumentale pand van het Wereldmuseum beschikt over een eigentijds Restaurant en Café met een Wereldse keuken en diverse zalen waar een evenement op verschillende manieren vorm kan krijgen. Van ceremonie tot feest, in het Wereldmuseum is alles mogelijk!

Ontdek meer dan 80.000 voorwerpen die 127 verschillende culturen vertegenwoordigen in een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam met dit toegangsbewijs voor het Wereldmuseum. Geniet van het onlangs heropende kindermuseum.

Koop je Ticket voor het Wereldmusum

 

Bereikbaarheid

Adres   Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam [Kaart]
Website   https://www.wereldmuseum.nl
Parkeergarage   Erasmusbrug (0.41 km.)
Metrostation    Leuvehaven (0.57 km.)
Tramhalte    Willemskade Rotterdam (0.09 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (1.48 km.)

Gratis Parkeren kan bij P+R Slinge (3.82 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Wereldmuseum met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart.

 

Vraag een Rotterdammer

Heb je een vraag of opmerking over Wereldmuseum Rotterdam of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.