Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME EN

Wereldmuseum Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldmuseum Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldmuseum Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Wereldmuseum Rotterdam

Aanzoek Andre Hazes aan Monique Westenberg in het Wereld‌museum in Rotterdam
© Instagram Monique Westenberg

Huwelijksaanzoek in het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum is een fraai, klassiek en stijlvol pand en tegelijkertijd staat het middenin het bruisende en moderne centrum van Rotterdam. De locatie van het 19e eeuwse pand is net zo uniek. Het heeft een terras voor de deur, direct aan de Maas en is daardoor ideaal te bereiken over het water. Het is de ook locatie waar Andre Hazes op 12 december, in de Balzaal, versierd met witte kaarsen, ballonnen en bloemen, de Rotterdamse Monique Westenberg ten huwelijk vroeg.

Het Wereldmuseum is gevestigd aan de Maas in het statige pand van de voormalige Koninklijke Yachtclub van Prins Hendrik (zoon van koning Willem II) en biedt een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Inmiddels is het pand voorzien van de modernste technieken en conform en is het een museum en evenementenlocatie in één, waar kunst, gastronomie en elegantie elkaar ontmoeten.

Collectie

Het Wereldmuseum is een museum voor en door Rotterdammers en neemt je mee in een reis over de hele wereld. De indrukwekkende collectie is een verzameling van Rotterdamse missionarissen, zeelieden, militairen en kooplieden die zij vanaf de 19e eeuw hebben verzameld van over de hele wereld. De collectie omvat objecten van verschillende culturen in Azië, (waaronder ook islamitisch erfgoed), Oceanië, Afrika en Amerika.

Zaal huren

Het pand op de hoek van de Veerkade en de Willemskade - vol historische elementen - heeft diverse Zalen met een eigen uitstraling en karakter. De Zalen zijn uitermate geschikt voor congressen, seminars, diners en recepties. Daarnaast kun je bij mooi weer gebruik maken van het terras aan de kade en genieten van het fraaie uitzicht.

Eten en Drinken

In het Museumcafé kun je terecht voor een kop koffie van het Rotterdamse Santas of een lunch van lokale producten uit Rotterdam. Het brood van de Rotterdamse Jordy's Bakery is een waar feestje.

 

Feest bij Wereldmuseum! Wat te zien en doen bij Wereldmuseum.

Wereldmuseum is een evenementenlocatie in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Wereldmuseum, Societeit aan de Maas, Spido, City Race, Erasmusbrug, bevinden zich op slechts 0.3 km afstand.

 

Met korting naar Wereldmuseum?

Met korting naar Wereldmuseum? Check onze zoekmachine voor Kortingen, Aanbiedingen, Deals, Coupons en / of Skip the Line Tickets van Rotterdamse hotspots.

Toon Aanbiedingen

Wereldmuseum

 

Hotels in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Wereldmuseum Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Wereldmuseum Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Wereldmuseum Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Wereldmuseum Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Wereldmuseum kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Wereldmuseum Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Wereldmuseum  
Mara by Flipp (review) 0.28 km
Prachtig (review) 0.39 km
Dudok aan de Maas (review) 0.47 km
Rodeo (review) 0.51 km
Aqua Asia (review) 0.52 km

 

Zaal Huren bij Wereldmuseum

Interesse in een zaal huren bij Wereldmuseum, eventueel met aankleding? Hotel New York heeft verschillende zalen beschikbaar voor een receptie, borrels, feesten en andere (zakelijke) bijeenkomsten om jouw evenement te laten slagen. De aankleding van het feest zorgt voor de juiste sfeer. Het Rotterdams Ballonnenbedrijf decoreert regelmatig met ballonnen bij Wereldmuseum en zorgt ervoor dat de zaal in de juiste sfeer of in het gewenste thema wordt aangekleed. Van elke zaal of lege ruimte zullen wij een sfeervolle feestlocatie maken.

Hieronder een overzicht van alle beschikbare zalen bij Wereldmuseum met het maximaal aantal personen per zaal bij iedere mogelijke opstelling.

Zaal m2 Hoogte Carré Theater Diner Feest Receptie Cabaret School U-vorm Boardroom Lagerhuis Catwalk
Balzaal 300 6 - 200 200 350 350 100 - 75 - - 90
Salon 115 5 30 70 80 120 120 30 - 25 30 - -
Elie van Rijckevorselzaal 110 - 28 50 45 50 50 30 - 20 30 - -
Balzaal | Salon 415 6 - 250 240 450 450 130 - - - - 120
Terras 100 - - - - - 125 - - - - - -

 

 

Parkeren nabij Wereldmuseum

Parkeren nabij Wereldmuseum kan gewoon op straat. Veerkade is parkeerzone 121 en kost € 4,26 per uur op ma t/m za: 09:00 - 23:00 zo:12:00 - 23:00 . Echter is het goedkoper om je auto in een parkeergarage te parkeren. De dichtstbijzijnde openbare parkeergarage nabij Wereldmuseum is Erasmusbrug. Deze parkeergarage kost € 2.00 per uur en ligt hemelsbreed 0.41 km bij Wereldmuseum vandaan. Reserveer je parkeerplaats(en) van te voren en garandeer je van een parkeerplek. Je betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Van te voren je parkeerplaats(en) reserveren bespaart je geld, tijd en stress.

Gratis Parkeren kan bij P+R Slinge (3.82 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Wereldmuseum met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart.

 

Bereikbaarheid

Adres   Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam [Kaart]
Website   Uw link hier?
Parkeergarage   Erasmusbrug (0.41 km.)
Metrostation    Leuvehaven (0.57 km.)
Tramhalte    Willemskade Rotterdam (0.09 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (1.48 km.)
Steiger Watertaxi   Veerhaven (0.08 km.)

 

Foto's Wereldmuseum

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Wereldmuseum. Plan je binnenkort een event bij Wereldmuseum en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

Balloondrop Ballonnen Bedrukt Bedrijfsfeest 100 Jaar Dante Alighieri Wereldmuseum Rotterdam
Balloondrop Ballonnen Bedrukt Bedrijfsfeest 100 Jaar Dante Alighieri Wereldmuseum Rotterdam
Heliumballonnen Trouwen Huwelijk Bruiloft Wereldmuseum Rotterdam
Heliumballonnen Trouwen Huwelijk Bruiloft Wereldmuseum Rotterdam
Cloudbuster Rond Bedrijfsfeest Wereldmuseum Rotterdam
Cloudbuster Rond Bedrijfsfeest Wereldmuseum Rotterdam
Tafeldecoratie 3ballonnen Babyshower Wereldmuseum Rotterdam
Tafeldecoratie 3ballonnen Babyshower Wereldmuseum Rotterdam

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag of opmerking over Wereldmuseum of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.