Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME   BALLONDRUKKERIJ   KORTING EN

Markthal Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Markthal Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Markthal Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Feest bij Markthal! Wat te zien en doen bij Markthal Rotterdam.

Markthal Rotterdam is een evenementenlocatie in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Markthal, Centrale Bibliotheek, Laurenskerk, Kubuswoningen, Wijnhaven, bevinden zich op slechts 0.2 km afstand.

 

Hotels in de buurt van Markthal Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Markthal Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Markthal Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Markthal Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Markthal Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Markthal Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Markthal kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Markthal Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Markthal  
Madam Chen 0.15 km website
Fitzgerald 0.18 km website
Bar Blink 0.27 km website
Vandal 0.35 km website
Cafe in the City 0.37 km website

 

Foto's Markthal Rotterdam

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Markthal. Plan je binnenkort een event bij Markthal en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

 

Ballon Bedrukt Markthal Rotterdam
Ballon Bedrukt Markthal Rotterdam
Folieballon Cijfer 40 Verjaardag Markthal Rotterdam
Folieballon Cijfer 40 Verjaardag Markthal Rotterdam
Ballontoef Markthal Rotterdam Rotterdamse Ballonnen
Ballontoef Markthal Rotterdam Rotterdamse Ballonnen
Ballonpilaar Breed Rond Markthal Rotterdam
Ballonpilaar Breed Rond Markthal Rotterdam
Cloudbuster Rond Geel Markthal Rotterdam
Cloudbuster Rond Geel Markthal Rotterdam
Cloudbuster Rond Geel Markthal Rotterdam
Cloudbuster Rond Geel Markthal Rotterdam

Markthal - De volledige gids over deze duurzame plek

Rotterdam zit vol met geweldige plekken en attracties, en het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat Markthal een van de meest discussiewaardige plekken is. De Markthal is eigenlijk een kantoor- en woongebouw met daaronder een markthal. Dit gebouw werd in 2014 voor het eerst opengesteld voor het publiek door koningin Mxima. Hier komen zo'n 228 appartementen, een winkelruimte, horeca en een vierlaagse parkeergarage voor 1200 auto's. In eenvoudiger bewoordingen lijken de woorden misschien klein om deze gigantische plek te beschrijven, maar we hebben nog meer opwindende details om hierover te delen!

Over de Markthal

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat deze plek een duurzame combinatie is van parkeren, wonen, eten en vrije tijd - alle belangrijke levensfuncties kunnen via deze plek worden vervuld en zijn prachtig gentegreerd om de synergetische mogelijkheden te vergroten. Daarnaast heeft het ontwerp een nieuwe kijk op de reguliere marktpleinen en gebouwen.

Markthal is gelegen in Laurenskwartier en is gevormd door de ontwikkeling van appartementen die zijn gerangschikt in een enorme glazen boog - dit ontwerp is zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat er geen concessies worden gedaan aan de privacy van bewoners. Om deze reden is het overdekte plein overdag de markthal, terwijl een scala aan restaurants op de lagere verdiepingen opengaat na sluitingstijd van de markthal. Eenvoudiger gezegd: het is ontworpen als een hybride gebouw waar mensen kunnen wonen, hun auto kunnen parkeren, winkelen, drinken en genieten.

De Markthal Rotterdam is optimaal bereikbaar met openbaar vervoer want het nabijgelegen station Blaak is behalve treinstation ook de halte voor tram, metro en bus. En vergeet natuurlijk niet dat de plek van de hal hier heel goed past, het gebouw ligt aan de Binnenrotte en hier is op dinsdag en zaterdag de grootste openlucht markt van Rotterdam.

Aangezien er ongeveer 100 winkelunits in het marktgebied zijn, vindt u hier een aantal diverse producten, varirend van vis tot spelfaciliteiten, verse kaas tot cappuccino, en lokale keukens tot exotische items die u altijd al wilde proberen . De eerste en begane grond telt twintig cafs, restaurants en winkelunits aan de zijkanten van de hal, en er is ook een enorme supermarkt op de eerste ondergrondse verdieping. Ook als je graag gezond eet, is The World of Taste een perfect centrum om voorlichting te krijgen over gezond eten.

Markthal Rotterdam trekt miljoenen bezoekers

De Markthal Rotterdam is op 1 oktober 2014 geopend en trekt miljoenen bezoekers. Je kunt er talloze exotische lekkernijen kopen om thuis te bereiden. Er komen veel toeristen naar de enorme overdekte food market. Zij vergapen zich, onder het genot van tapa's of sushi aan de psychedelische afbeeldingen op het plafond van de Markthal. Naar verwachting trekt de attractie jaarlijks tussen de 4 en 7 miljoen mensen. En daarmee heeft Rotterdam er een toeristische attractie van jewelste bij.

De Markthal is een overweldigende ervaring

Het moet gezegd, een bezoek aan de Markthal Rotterdam is een overweldigende ervaring. Onder het gebouw is een parkeergarage met 1200 plaatsen en als je met de roltrappen omhoog gaat en midden in de hal uitkomt dan weet je even niet waar je moet kijken: naar het plafond met afbeeldingen van enorme kleurige stukken fruit, of naar de 100 kramen en restaurants met eten uit de hele wereld. De traiteurs serveren vaak op het dak van hun kraam de heerlijkste gerechten, maar ook in de nissen aan de zijkant van de hal zitten veel restaurants. Verder kun je er alles kopen: van sushi, stroopwafels, paddenstoelen en brood tot sappen, smoothies, vlees en vis. Een Walhalla voor lekkerbekken.

Jamie Oliver in de Markthal

Ook Jamie Oliver is het succes van de nieuwste toeristische attractie niet ontgaan, hij opent in het najaar van 2015 een vestiging van Jamie's Italian in de Rotterdamse Markthal. En hij zit goed, want de Markthal is door Travel & Leisure uitgeroepen tot nr 1 van de World Coolest New Tourist Attractions 2015. En dat kunnen er maar weinig zeggen.

De Architectuur

Deze plek is ontworpen door MVRDV, een bekend architectenbureau, en ze hebben grijze steen gekozen voor de buitenkant en hebben de vorm van een paardenshow. Het gebouw is ontworpen met aan beide zijden een eersteklas glazen gevel en natuurlijk zijn er ook glazen ramen. De ramen zijn om de stalen kabelstructuur gehangen. Eerlijk gezegd is de gevel het meest betoverende deel van dit gebouw, en Octatube stond achter het ontwerp en de installatie ervan.

Het gebouw heeft een vloeroppervlak van ongeveer 95.000 vierkante meter en er zijn twaalfhonderd ondergrondse parkeerplaatsen. De centrale markthal blijft echter het unieke onderdeel van dit gebouw. De markthal biedt ruimte aan zesennegentig eetstalletjes en winkels, die door de marktkooplui en bedrijven worden gebruikt om hun stempel op de lokale economie te drukken.

De Kunst

Terwijl de buitenkant is versierd met een gevel, is het interieur ontworpen met kunstwerken van 11.000 m2 - de ultieme kunst bedacht door Iris Roskam en Amo Coenen. Het kunstwerk is ontworpen met een combinatie van enorm fruit, vissen, zaden, groenten, bloemen en insecten. Dit kunstwerk werd geselecteerd uit negen die de administratie werd aangeboden. Het is gemaakt door middel van digitale en 3D-technieken.

Aanvullende details

Veel mensen kennen deze kleine weetjes over Markthal niet, maar de vier verdiepingen tellende parkeergarage is het grootste parkeercentrum van Rotterdam en het was een van de eerste gebouwen die door AR te zien waren. Dat komt omdat een op UAR gebaseerde app kan worden gebruikt om de 3D-modellen van dit gebouw te zien om te bepalen hoe het eruit zou gaan zien. Wist je bovendien dat dit gebouw een bijnaam heeft en dat het Koopboog is?

Waar het om gaat

Het komt erop neer dat Markthal een perfecte combinatie is van functioneel design en aantrekkelijke architectuur die je letterlijk versteld doet staan. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het parkeren van de auto, want er is voldoende ruimte. Bezoek dus overdag als je wilt winkelen, of je kunt 's avonds langskomen voor een fijne dinerervaring.

 

Parkeren nabij Markthal

Parkeren nabij Markthal kan gewoon op straat. Echter is het goedkoper om je auto in een parkeergarage te parkeren. De dichtstbijzijnde openbare parkeergarage nabij Markthal is Markthal. Deze parkeergarage ligt hemelsbreed 0.09 km bij Markthal vandaan. Reserveer je parkeerplaats(en) van te voren en garandeer je van een parkeerplek. Je betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Van te voren je parkeerplaats(en) reserveren bespaart je geld, tijd en stress.

Gratis Parkeren kan bij P+R Kralingse Zoom (3.12 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Markthal met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart.

 

Bereikbaarheid

Adres   Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam [Kaart]
Website   Uw link hier?
Parkeergarage   Markthal (0.09 km.)
Metrostation    Blaak (0.12 km.)
Tramhalte    Station Blaak Rotterdam (0.12 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (0.12 km.)
Steiger Watertaxi   Centrum (0.47 km.)

 

Heb je een vraag of opmerking?

Heb je een vraag of opmerking over Markthal Rotterdam of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.