- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Hier kun je nog gratis parkeren in Rotterdam
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Hier kun je nog gratis parkeren in Rotterdam

door Marcel, 01 oktober 2022

In Rotterdam zijn er 3 parkeergebieden waar je moet betalen om te parkeren: het centrum (zwart), de schil (rood) en de buitenschil (blauw). Op de website van de gemeente Rotterdam is een zeer handige parkeerkaart beschikbaar. Open het kopje 'Parkeerzones' en je kunt meteen in één oogopslag zien welk parkeertarief er geldt in deze gebieden, maar ook in welke parkeerzones er helemaal geen betaald parkeren geldt. Gratis parkeren dus!

Parkeren in Rotterdam is niet altijd even makkelijk en zeker niet als je een gratis parkeerplaats zoekt. In een groot gedeelte van Rotterdam geldt namelijk betaald parkeren. Echter zijn er een aantal uitzonderingen. Wil jij weten waar en wanneer je gratis je auto kwijt kunt? We hebben alle mogelijkheden om gratis te parkeren in Rotterdam voor je uitgezocht.

Let op! De parkeerzones in Rotterdam wijzigen regelmatig qua prijzen en tijden. Check daarom altijd de actuele informatie op de website van de overheid via onderstaande link.

De meest actuele parkeertarieven vind je in het Tarievenoverzicht Straatparkeren Rotterdam.

Gratis parkeren op 15 P+R terreinen in Rotterdam

Op deze 15 P+R terreinen (P+R staat voor Parkeren en Reizen) kun je gratis je auto of motor parkeren voor max. 72 uur. Voorwaarde is wel dat je verder reist met het openbaar vervoer en dat je daar je OV chipkaart voor gebruikt. De reistijd naar Rotterdam Centrum bedraagt ca. 10 tot 20 minuten, afhankelijk van waar je je auto parkeert. Op de website van de gemeente Rotterdam vind je de meest actuele informatie over de P+R terreinen in Rotterdam.

 1. P+R Alexander
 2. P+R Beverwaard
 3. P+R Capelsebrug
 4. P+R Hoek van Holland
 5. P+R Hoogvliet
 6. P+R Hoogvliet Tussenwater
 7. P+R Hoogvliet Zalmplaat
 8. P+R Kralingse Zoom
 9. P+R Meijersplein
 10. P+R Melanchtonweg
 11. P+R Nesselande
 12. P+R Noorderhelling
 13. P+R Pernis
 14. P+R Schenkel
 15. P+R Slinge

Gratis parkeren bij Feyenoord Stadion De Kuip

Op dagen dat er geen wedstrijden of evenementen in de Kuip gehouden worden, kun je gratis parkeren op het parkeerterrein van De Kuip. Je kunt een je auto in een parkeervak zetten op P2 of P3, direct naast het Maasgebouw.

Gratis parkeren in Rotterdam op feestdagen

Op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag hoef je geen parkeerkosten te betalen voor het parkeren op straat in betaald parkeergebieden. Op 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en 2e Kerstdag gelden echter dezelfde tarieven als op reguliere zondagen, dus dan betaal je wel voor het parkeren.

Gratis parkeren op zaterdag en zondag

Op het moment van schrijven (juli 2023) geldt dat je op zaterdag en zondag gratis je auto kunt parkeren in Kralingen - Crooswijk in zone 600, 630, 633, 634, 650 en 660 en aan de Laanslootseweg en Spaanseweg in Delfshaven. Let op! Doordeweeks parkeer je hier dus niet gratis.

Volg onderstaand handige stappenplan om te zien waar je op dit moment op zaterdag en zondag gratis kunt parkeren in Rotterdam.

 1. Ga naar Tarievenoverzicht Straatparkeren Rotterdam.
 2. Klik op het tarievenoverzicht wat op dit moment van kracht is.
 3. Klik op het actuele tarievenoverzicht.
 4. Zoek (CTRL+F) in het overzicht op de tekst: 'ma t/m za: 09:00 - 18:00'.
 5. Op alle straten die nu gevonden worden, kun je gratis parkeren op zaterdag en zondag.

Gratis parkeren op zondag

Op zondag kun je nog kosteloos parkeren op een van de volgende straten in Rotterdam.

 • Zone 240 in Charlois rondom de BRIELSELAAN (bovendijks)
 • Zone 232 in Feijenoord rondom de DORDTSELAAN
 • Zone 320 in Feijenoord rondom de DRAAISCHIJF
 • Zone 322 in Feijenoord rondom de ENTREPOTSTRAAT
 • Zone 330 in Feijenoord rondom de 2E ROSESTRAAT
 • Zone 331 in Feijenoord rondom de HERMAN COSTERSTRAAT
 • Zone 380 in Feijenoord rondom de 1E STAMPIOENDWARSSTRAAT
 • Zone 510 in Delfshaven rondom de 1E SCHANSSTRAAT
 • Zone 513 in Delfshaven rondom de GIJSINGSTRAAT
 • Zone 520 in Delfshaven rondom de GALVANISTRAAT
 • Zone 532 in Delfshaven rondom de MEVLANAPLEIN
 • Zone 540 in Delfshaven rondom de 1E IJZERSTRAAT
 • Zone 560 in Delfshaven rondom de KRATONKADE
 • Zone 580 in Delfshaven rondom de SCHIEHAVEN
 • Zone 581 in Delfshaven rondom de VIERHAVENSSTRAAT
 • Zone 610 in Kralingen-Crooswijk rondom het ANNA BLAMANHOF
 • Zone 631 in Kralingen-Crooswijk rondom de AGAATVLINDER
 • Zone 632 in Kralingen-Crooswijk rondom de LUSTHOFSTRAAT
 • Zone 651 in Kralingen-Crooswijk rondom de 1e CROOSWIJKSEDWARSSTRAAT
 • Zone 652 in Kralingen-Crooswijk rondom de CROOSWIJKSEWEG
 • Zone 730 in Noord rondom de BALJUWSTRAAT
 • Zone 731 in Noord rondom de BENTINCKPLEIN
 • Zone 810 in Hillegersberg-Schiebroek rondom de ADRIAEN VAN DER DOESLAAN

Gratis parkeren in Rotterdam tussen 23.00 en 9.00 uur

In de gehele binnenstad van Rotterdam geldt betaald parkeren op alle dagen van de week en ook op zon- en feestdagen, echter gaat dat over het algemeen pas in van 9.00 uur 's morgens tot 23.00 uur 's avonds. Buiten deze tijden kun je dus overal in Rotterdam gratis parkeren.

Gratis parkeren Rotterdam Centraal

Bij de Kiss & Ride aan het Delftseplein naast Rotterdam Centraal kun je gratis even kort parkeren om reizigers af te zetten of op te halen.

Gratis parkeren Rotterdam Airport

Als je je reisgezelschap alleen even kort gedag wilt zeggen (Kiss & Go) dan kun je voor de terminal kort afscheid nemen en bagage uitladen. De maximale parkeertijd is 5 minuten en daar hoef je niet voor te betalen. Je vindt deze gratis parkeerplaatsen als je vanaf de snelweg A13 het vliegveld van Rotterdam Airport oprijdt via de Rotterdam Airportbaan tot aan P1 aan de linkerkant. Direct na P1 heb je de zogenaamde Kiss & Co parkeervakken.

Gratis parkeren op Laden en Lossen

Bij laden en lossen geldt in Rotterdam dat er geen sprake is van 'parkeren' en dus mag de gemeente Rotterdam geen parkeerboete opleggen. Je kunt hier gratis parkeren om goederen te laden lossen of om iemand even in- en uit te laten stappen. Echter wel op voorwaarde dat meteen na het parkeren van de auto, voortdurend moet worden in- of uitgeladen van goederen met enig gewicht of omvang die bijna niet op een andere manier kunnen worden gehaald of gebracht.

Geen gratis parkeerplaats kunnen vinden?

Helaas! Maar in dat geval kun je overal in de stad wel een betaalde parkeerplaats vinden. Let wel op want de parkeertarieven verschillen nogal per parkeerplaats. Over het algemeen geldt dat parkeren op straat in Rotterdam duurder is dan parkeren in een parkeergarage. De Gemeente Rotterdam wil ook het liefst dat alle auto's in parkeergarages parkeren. Op vrijdagavond en in het weekend is het druk, waardoor de parkeercapaciteit beperkter is dan normaal. In en rondom Rotterdam staan borden die aangeven waar parkeergelegenheid is en hoeveel parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De gemeente Rotterdam beheert zelf een aantal parkeergarages maar er zijn commerciële aanbieders van parkeergarages zoals Interparking en Q-Park. Parkeren in deze parkeergarages is vaak duurder.

Reserveer een goedkope parkeerplaats in Rotterdam via Voordeligparkeren.nl

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

rotterdam airport parkeren

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?