- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Review Skyscanner! Goedkoop maar ook betrouwbaar vliegen van Rotterdam?
© StevenL

Review Skyscanner! Goedkoop maar ook betrouwbaar vliegen van Rotterdam?

door Marcel, 28 maart 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Overweeg je Skyscanner te gebruiken voor je volgende reis vanaf Rotterdam of elders? Je bent zeker niet de enige. Maandelijks maken 100 miljoen reizigers gebruik van de site om de beste deals te vinden voor vluchten, hotels en autoverhuur. Maar is Skyscanner een goede site om vliegtickets te boeken? Is het veilig om te gebruiken? Kun je de vluchtaanbieders die je krijgt te zien echt vertrouwen? Laten we Skyscanner eens nader bekijken en deze en nog meer vragen beantwoorden. Hieronder geven wij onze eerlijke mening over of wij denken dat Skyscanner je tijd (en geld) waard is. Of je nu een nieuwe gebruiker bent of een ervaren reiziger, hieronder vind je alles wat je moet weten over Skyscanner en of je het zou moeten gebruiken.

ROTTERDAM AIRPORT

Wat is Skyscanner?

Skyscanner is een zoekmachine voor vliegtickets waarmee je een zoekopdracht in één keer bij meerdere aanbieders van vliegtickets kan opgeven. De site is vertaald in meer dan 30 talen en daarom toegankelijk voor reizigers van over de hele wereld. In tegenstelling tot andere vliegtickets zoekmachines kun je met Skyscanner vluchten zoeken van en naar een heel land in plaats van dat je specifieke stad of luchthaven op moet geven. Je kunt dus heel specifiek zoeken naar vluchten uitsluitend vanaf Rotterdam maar ook vanaf alle vluchthavens in heel Nederland waaronder Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Schiphol. Daarnaast kun je vluchte zoeken binnen je budget. Als je flexibel bent naar welke bestemming je wilt reizen, dan kun je via Skyscanner ook vluchten zoeken die binnen je budget vallen.

Skyscanner zoekt naar vluchten, autoverhuur en hotels van meer dan 1.200 aanbieders wereldwijd en het is een geweldig hulpmiddel als je op zoek bent naar de laagste prijs voor een vliegticket. Je kunt de zoekresultaten verfijnen op luchtvaartmaatschappij, rechtstreekse vlucht, verschillende datums, aantal tussenstops, prijsklasse en meer. Bovendien biedt het handige tools zoals een vertrekdatum kiezer, die meteen de laagste prijzen voor vluchten op bepaalde dagen laat zien. Je kunt ook een prijsalarm instellen zodat je krijgt wanneer de vluchtprijs die je volgt omhoog of omlaag gaat. Skyscanner biedt echter niet alle budgetmaatschappijen aan. Sommige airlines, zoals Southwest en Ryan Air, verschijnen niet in de Skyscanner zoekresultaten.

Is Skyscanner een reisbureau?

Skyscanner is niet bepaald een reisbureau. Het is een prijsvergelijker voor vliegtickets, wat ook wel een aggregator of een metazoekmachine wordt genoemd. In plaats van een online reisbureau te zijn dat vluchten verkoopt, verzamelt Skyscanner tarieven van andere online reisbureaus.

Is Skyscanner een echt bedrijf?

Ja, Skyscanner is een echt bedrijf. Het werd opgericht in 2001 en is uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende zoekmachines voor vluchten. Het is beschikbaar in meer dan 30 talen en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

Heeft Skyscanner verborgen kosten?

Nee, er zijn geen verborgen kosten op Skyscanner. Ze vragen geen enkele vorm van vergoeding en beïnvloeden hun zoekresultaten op geen enkele negatieve manier. Het bedrijf geeft exact dezelfde prijzen weer die je ook zou krijgen wanneer je rechtstreeks bij het desbetreffende reisbureau of luchtvaartmaatschappij zou boeken. Als er extra kosten in rekening worden gebracht door de luchtvaartmaatschappij, zoals ingecheckte bagage of stoelkeuze, worden deze apart vermeld van het vluchttarief op Skyscanner. Net zoals wanneer je rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boekt.

Kloppen de prijzen op Skyscanner wel?

Ja, de prijzen op Skyscanner zijn over het algemeen correct. Het is echter belangrijk op te merken dat de tarieven die je ziet kunnen fluctueren als gevolg van wisselkoersen en andere factoren. Het is ook de moeite waard om rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau te informeren naar eventuele speciale aanbiedingen voor ticketprijzen.

Vergelijkt Skyscanner alle luchtvaartmaatschappijen?

Skyscanner vergelijkt alle grote luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, van American en United tot Lufthansa en Singapore Airlines. Het toont echter niet alle kleinere budgetmaatschappijen. Als je geld wilt besparen op een vlucht, is het de moeite waard om wat onderzoek te doen naar de prijzen van budgetmaatschappijen in jouw regio en te kijken of ze tarieven bieden die concurrerend zijn met die van Skyscanner. Je kunt deze luchtvaartmaatschappijen in plaats daarvan vinden op Google Flights.

Is het veilig om via Skyscanner te boeken?

Ja, het is veilig om rechtstreeks via Skyscanner een vlucht te boeken. Als je wordt omgeleid naar de website van de reisaanbieder, boek je bij een legitieme reisaanbieder en/of reisagent.

Hoe weet ik of mijn vliegticket geldig is?

Als je wilt weten of jouw vliegticket geldig is, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om je reservering te verifiëren. Open eerst de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je geboekt hebt (bijvoorbeeld www.united.com). Navigeer naar het gedeelte waar je moet inloggen met je boekingsnummer. Voer daar je boekingsnummer in en vaak je achternaam. En Voila! Je ziet je reisgegevens rechtstreeks bevestigd bij de luchtvaartmaatschappij, inclusief je naam en de namen van de andere mensen in je reisgezelschap.

VLIEGTICKETS

Is Skyscanner veilig?

Ja, Skyscanner is een veilige website die gebruik maakt van de nieuwste beveiligingsmaatregelen om haar klanten te beschermen. De site maakt gebruik van versleutelingstechnologie om je persoonlijke gegevens te beschermen, dus je kunt er zeker van zijn dat je informatie veilig is wanneer je Skyscanner gebruikt. Bovendien slaat de website nooit creditcardgegevens op, dus je kunt erop vertrouwen dat je financiele gegevens veilig zijn.

Hoe boek ik een vlucht via Skyscanner?

Een vlucht boeken met Skyscanner is eenvoudig! Geef aan waar je naar toe wilt en vanaf welke stad of land je wilt vertrekken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om alleen vliegtickets te tonen vanaf Rotterdam maar je kunt ook heel Nederland selecteren zodat je ook de prijzen vanaf Schiphol en Eindhoven Airport ziet. Als je niet zeker weet waar je heen wilt, kun je alle bestemmingen verkennen om vluchten over de hele wereld te bekijken vanaf jouw gekozen vertrekpunt. Geef vervolgens aan wanneer je wilt vertrekken en eventueel wanneer je terug wilt vliegen en klik op 'Zoeken'. Selecteer vervolgens de vlucht die je wilt boeken en klik op de knop 'Selecteren'. Zodra je je ticket hebt gekocht, ontvang je een bevestiging per e-mail met de details van je boeking.

Waarom is Skyscanner zo goedkoop?

Skyscanner is zo goedkoop omdat het prijzen weergeeft van alle grote luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus over de hele wereld. Dit betekent dat je de prijzen van alle verschillende aanbieders kunt vergelijken, zodat je de goedkoopste optie voor jouw reis kunt vinden. Bovendien heeft Skyscanner tal van tools waarmee je je zoekopdracht kunt aanpassen en de best mogelijke deals kunt vinden.

Hoe krijg je de goedkoopste vluchten op Skyscanner?

Wees flexibel om de beste tarieven te krijgen. Met de prijsvergelijker van Skyscanner kun je prijzen vergelijken voor verschillende dagen en bestemmingen. Je kunt ook een hele maand selecteren om te zien in welke maand je het goedkoopst kunt vliegen naar de bestemming die je wilt bezoeken. Je kunt in ook Skyscanner ook een prijsalarm instellen, zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer er wijzigingen zijn in de vluchttarieven voordat je boekt. Dit kan je helpen de goedkoopste prijs te vinden voor het boeken van (retour) vluchten wanneer flexibel bent wat betreft datums.

Wat betekent zoeken naar alle bestemmingen?

Skyscanner's zoeken naar alle bestemmingen is een handige functie waarmee je vluchten kunt vinden van elk vertrekpunt naar waar ook ter wereld. Dit betekent dat je naar vluchten kunt zoeken zonder een bestemming op te geven. Je kunt bijvoorbeeld de zoekfunctie 'alle bestemmingen' gebruiken om de goedkoopste vluchten van Rotterdam naar een willekeurige bestemming te vinden. Dit maakt het gemakkelijk om een last-minute uitje te plannen of de beste deals voor je aanstaande reis te vinden.

VLIEGTUIG

Is Skyscanner de beste in vliegtickets?

Skyscanner is een van de meest populaire zoekmachines voor het vinden van vliegtickets en scoort hoog in klanttevredenheidsbeoordelingen. Het biedt een brede selectie van luchtvaartmaatschappijen en opties, dus je zal er zeker de beste deal voor je reis vinden. De zoekmachine is gebruiksvriendelijk en biedt functies zoals prijsvergelijking, flexibele zoekopties en prijsalerts. Met zoveel tools binnen handbereik, is Skyscanner absoluut een van de beste sites om vliegtickets te kopen.

Skyscanner beoordelingen

Skyscanner scoort een beoordeling van 4.4 van 5 sterren op Trustpilot. Van de meer dan 15.000 beoordelingen is 72% een vijf sterren score en 12% een vier sterren beoordeling.

Skyscanner Klachten

De klachten over Skyscanner op TrustPilot gaan over het algemeen over problemen met luchtvaartmaatschappijen of problemen met de boekingssites van derden die Skyscanner op haar site heeft opgenomen. Omdat Skyscanner de boekingsagent is, hebben klanten de neiging om hen verantwoordelijk te houden voor slechte ervaringen met de luchtvaartmaatschappijen of derde partijen. Skyscanner neemt feedback van klanten zeer serieus en pakt elke negatieve beoordeling op TrustPilot aan. Ze nemen zelfs contact op met ontevreden klanten om te bemiddelen tussen de klant en de airline of het reisbureau.

Over het algemeen zijn klanten tevreden over het niveau van klantenservice dat Skyscanner biedt. De vaakst voorkomende problemen die klanten met Skyscanner hebben, zijn te verwijten aan verkeerde informatie of problemen met de luchtvaartmaatschappijen en niet noodzakelijkerwijs met het boekingssysteem of de klantenservice van Skyscanner. Dit is nog een reden om te overwegen om Skyscanner te gebruiken om te boeken. Hoewel ze als reisaggregator niets hoeven te doen om problemen op te lossen waar ze geen controle over hebben, proberen ze dit toch te doen waar ze maar kunnen.

Is Skyscanner te vertrouwen?

Ja, Skyscanner is een gerenommeerde reiszoekmachine. Het is een zeer veilige website en alle betalingen worden verwerkt via vertrouwde online betalingsgateways. Bovendien zijn alle vluchten die via Skyscanner zijn geboekt, beschermd door het ATOL-schema. Wij hebben routinematig de beste prijs gevonden voor vluchten op specifieke datums met behulp van Skyscanner.

Is er een Skyscanner voor hotels?

Ja, Skyscanner heeft een speciale hotelzoekmachine waarmee je prijzen van hotels over de hele wereld kunt vergelijken. Je kunt koopjes vinden op luxe huizen maar ook op goedkope accommodaties. Echter, persoonlijk geven wij de voorkeur aan Booking.com voor het vinden van goedkope hotels.

HOTELS

Hoe neem ik contact op met Skyscanner?

Als je hulp nodig hebt bij je boeking of vragen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Skyscanner via hun help pagina.

Wat is het telefoonnummer van Skyscanner?

Skyscanner heeft geen telefoonnummer voor klantenservice. Je kunt contact opnemen met hun klantenserviceteam via het online formulier op hun website.

Is Skyscanner een goede app?

Skyscanner is een populaire zoekmachine voor vluchten en de app is meer dan 50 miljoen keer gedownload. Met de app kun je snel vluchten zoeken, vergelijken en een prijsalarm ontvangen voor eventuele wijzigingen in vluchttarieven. De app van Skyscanner wordt ook hoog gewaardeerd in de App Store met een waardering van 4.8 en in de Google Play Store met een waardering van 4.7. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en handige functies is het absoluut een van de beste apps voor het vinden van de beste deals voor vliegtickets.

Is er een betere site dan Skyscanner?

Hoewel Skyscanner een van de meest populaire zoekmachines voor vluchten is, zijn er ook andere sites die deals op vliegtickets aanbieden. Enkele van deze sites zijn Expedia, Kayak en Priceline. Elk van deze sites heeft zijn eigen unieke kenmerken, dus het is de moeite waard om ze te vergelijken en de beste deals te vinden. Daarnaast kunt je ook de websites van de luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus zelf bekijken voor meer opties, maar hun vluchten en tarieven worden meestal ook weergegeven op Skyscanner.

Is Skyscanner eigendom van Expedia?

Nee, Skyscanner is geen eigendom van Expedia. Het is eigendom van Ctrip, het grootste reisbureau in China dat ook eigenaar is van Trip.com en Tours4fun. Expedia is eigenaar van Orbitz, CheapTickets, Hotwire, Travelocity en eBookers.

Is Skyscanner een gerenommeerde site?

Skyscanner is een gerenommeerde site. En het is ook een van de meest populaire zoekmachines voor vluchten en bestaat al meer dan twee decennia. De reden waarom Skyscanner zeer betrouwbaar is, is omdat het een onafhankelijk bedrijf is dat zich voornamelijk richt op het helpen vinden van goedkope reisopties die het beste bij de behoeften van hun klanten passen. Met meer dan 100 miljoen klanten die elke maand op Skyscanner vertrouwen om vluchten, hotels en autoverhuur efficiënt en tegen geweldige prijzen te boeken, twijfelen we er niet aan dat Skyscanner een van de beste websites is om vliegtickets te boeken.

Wat is het restitutiebeleid van Skyscanner?

Het beleid voor terugbetalingen zijn gebaseerd op die van de luchtvaartmaatschappij waarbij je boekt. Je kunt op de Skyscanner website meer lezen over het restitutiebeleid.

Welke gegevens verzamelt Skyscanner?

Meer informatie over gegevensverzameling vind je in het privacybeleid en het cookiebeleid van Skyscanner.

Conclusie

Skyscanner is een zeer betrouwbare en populaire vliegtickets zoekmachine waarop je kunt vertrouwen en goede deals kunt vinden voor vluchten, hotels en autoverhuur. Met meer dan 100 miljoen klanten die elke maand op hun service vertrouwen en hoge beoordelingen in verschillende appstores en TrustPilot, is Skyscanner absoluut een van de beste websites als het gaat om het vinden van de beste vliegtickets. Dus waar wacht je nog op? Probeer Skyscanner vandaag nog!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

rotterdam airport skyscanner

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Chinees Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad