Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME   BALLONDRUKKERIJ   KORTING EN

Koningsdag Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Koningsdag Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Koningsdag Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Feest bij Koningsdag! Wat te zien en doen bij Koningsdag Rotterdam.

Koningsdag Rotterdam is een evenement in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Stadhuis, Timmerhuis, Oude Luxor, Zomercarnaval, Marathon Rotterdam, bevinden zich op slechts 0.1 km afstand.

 

Hotels in de buurt van Koningsdag Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Koningsdag Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Koningsdag Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Koningsdag Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Koningsdag Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Koningsdag Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Koningsdag kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Koningsdag Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Koningsdag  
Cornelis 0.11 km website
Joelia 0.15 km website
1NUL8 0.21 km website
TIWYA 0.22 km website
Oyster Club 0.25 km website

 

Foto's Koningsdag Rotterdam

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Koningsdag. Plan je binnenkort een event bij Koningsdag en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

 

Cloudbuster Rond Tafeldecoratie 3ballonnen Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Cloudbuster Rond Tafeldecoratie 3ballonnen Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Cloudbuster Rond Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Cloudbuster Rond Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Ballonpilaar Breed Rond Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Ballonpilaar Breed Rond Koningsdag Cafe in the City Rotterdam
Ballontoef Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam
Ballontoef Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam
Ballontoef Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam
Ballontoef Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam
Lucht Gevulde Ballonnen Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam
Lucht Gevulde Ballonnen Koningsdag Groot Handelsgebouw Weena Rotterdam

Ieder jaar op Koningsdag vieren we in Nederland het grootste feest van het jaar en wel op 27 april, ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning Willem Alexander. Het feest begint de avond ervoor al als mensen zich in oranje kleden en de straat op gaan. Zelfs de koninklijke familie komt naar buiten om het feest te vieren met alle Nederlanders! Ok, het hoofdfeest vindt plaats in 020 maar Rotterdam organiseert het op één na grootste feest van het land.

ROTTERDAM. MAKE IT ORANJE.

Op 27 april 2023 viert Koning Willem Alexander zijn 10 jarig Koningschap met een groot feest in 010 en daar zijn we onwijs trots op! We gaan er die dag een onvergetelijk feest van maken voor de Koninklijke familie met veel ballonnen in de stad en iedereen is welkom. Alle ontwikkelingen rondom Koningsdag 2023 in Rotterdam zijn te volgen op koningsdaginrotterdam.nl

Koningsnacht (Nacht van Oranje)

Het feest begint de avond ervoor al en staat bekend als Koningsnacht (de Nacht van Oranje). Nacht van Oranje is een avond vol Nederlandse muziek, met feesten en liveshows door de hele stad. Houd je van Nederlandse housemuziek, dan is TIKTAK zeker wat voor jouw. Het is het grootste evenement in Rotterdam en wordt gehouden in de Maassilo, een super gave plek in een voormalige graansilo. Is dit niet jou ding, ga dan gewoon naar de Witte De Withstraat. Daar vind je tal van bars en clubs die bruisen van gezelligheid. Let wel een beetje op je zelf, de volgende dag moet je ook nog kunnen genieten :-)

Koningsdag

De viering van Koningsdag in Rotterdam start op 27 april vroeg in de ochtend al om 06.00 uur en het feest gaat de hele dag en nacht door. Bijna iedereen is in het oranje gekleed en als je van plan bent om de avond ervoor ook mee te feesten, is het aan te bevelen om voor 2 dagen oranje kleding te hebben. Koningsdag bestaat niet alleen uit drinken en feesten, je kunt ook deelnemen aan (vrij) markten, de kermis en andere festiviteiten om Koningsdag in Rotterdam te vieren.

Rommelmarkten (Vrijmarkten)

Eén van de meest populaire en kenmerkende evenementen op Koningsdag in Rotterdam zijn de rommelmarkten oftewel de vrijmarkten. Rotterdammers komen naar buiten om hun 2e hands spullen te verkopen, zoals kleding en snuisterijen maar ook staan ze er met eten en drinken. De populairste vrijmarkten vind je in het Liskwartier, de Coolsingel en op de Binnenrotte, en natuurlijk kun je daar wat onderhandelen over de prijzen! Dat hoort tenslotte bij de gezelligheid op de rommelmarkt. Zorg er dus voor dat je wat contant geld en een draagtas bij je hebt voor het geval je iets tegenkomt.

Kermis

Als ke Koningsdag komt vieren met je kinderen, dan is er ook genoeg te doen voor het hele gezin. Je kunt je laten schminken en je vindt er spellen en attracties en een tal van gezinsvriendelijke manieren om je dag door te brengen. Breng ook zeker een bezoek aan de grote kermis op het Deliplein aan de Schiehaven.

Muziekevenementen

Rotterdam organiseert het Oranjebitter Festival in Het Roel Langerakpark, met een enorme muzikale line-up van Nederlandse DJ's. Voor de liefhebbers van Carnaval is er ook het Code Orange Festival in het stadscentrum. Let op! Je moet wel kaartjes kopen!

Het Kralingse Bos Festival heeft 6 podia en pompt de hele nacht muziek door het nabijgelegen Kralingse Bos en Kralingse Plas! En tot slot kun je - als je van house, techno en harstyle houdt - ook het Kingsland Festival in het Zuiderpark bezoeken.

Zoals je ziet nemen Rotterdammers hun Koningsdag zeer serieus!

 

Parkeren nabij Koningsdag

Parkeren nabij Koningsdag kan gewoon op straat. Echter is het goedkoper om je auto in een parkeergarage te parkeren. De dichtstbijzijnde openbare parkeergarage nabij Koningsdag is De Bijenkorf. Deze parkeergarage ligt hemelsbreed 0.14 km bij Koningsdag vandaan. Reserveer je parkeerplaats(en) van te voren en garandeer je van een parkeerplek. Je betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Van te voren je parkeerplaats(en) reserveren bespaart je geld, tijd en stress.

Gratis Parkeren kan bij P+R Melanchtonweg (3.12 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Koningsdag met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart.

 

Bereikbaarheid

Adres   Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam [Kaart]
Website   Uw link hier?
Parkeergarage   De Bijenkorf (0.14 km.)
Metrostation    Stadhuis (0.08 km.)
Tramhalte    Franciscus Gasthuis Rotterdam (0.19 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Hofplein (0.62 km.)
Steiger Watertaxi   Centrum (0.71 km.)

 

Heb je een vraag of opmerking?

Heb je een vraag of opmerking over Koningsdag Rotterdam of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.