Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME EN

Zomercarnaval Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Zomercarnaval Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Zomercarnaval Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Inhoudsopgave

  1. Wat te Zien en Doen
  2. Hotels in de buurt
  3. Restaurants in de buurt
  4. Reviews
  5. Foto's
  6. Bereikbaarheid
  7. Ask a Local

Rotterdam Toerisme Tips. Wat te zien en doen bij Zomercarnaval Rotterdam.

Zomercarnaval Rotterdam is een evenement in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Marathon Rotterdam, Zomercarnaval, Stadhuis, Schielandshuis, Oude Luxor, bevinden zich op slechts 0.2 km afstand.

 

Hotels in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Zomercarnaval Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Zomercarnaval Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Zomercarnaval Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Zomercarnaval kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Zomercarnaval Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Zomercarnaval  
Staal 0.10 km website
1NUL8 0.13 km website
Oyster Club 0.14 km website
Cafe in the City 0.15 km website
Vandal 0.22 km website

Foto's Zomercarnaval Rotterdam

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Zomercarnaval. Wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Stuur ons dan een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

 

Heliumballonnen Zomercarnaval 2017 Rotterdam
Heliumballonnen Zomercarnaval 2017 Rotterdam

Zomercarnaval - Alles wat je moet weten over dit zomercarnaval

Je zou naar de meest luxe restaurants kunnen gaan, maar het zou niet overeenkomen met de opwinding en levendigheid die je krijgt van de zomercarnavals. Hoewel het onnodig is om te zeggen dat Rotterdam een populaire bestemming voor de zomervakantie is geworden, zou het niet verkeerd zijn om te zeggen dat veel mensen naar deze stad komen om te genieten van Zomercarnaval, wat in feite een zomercarnaval in de stad is. Dus als je van dit evenement wilt genieten terwijl je in Rotterdam bent en de details nodig hebt, zijn we er voor jou!

over het Zomercarnaval

Het zomercarnaval in Rotterdam vindt jaarlijks plaats. Elke zomer trekt er een vrolijke stoet met Prachtige praalwagens en mannen en vrouwen in de mooiste kostuums door de straten van de stad. De parade van het zomercarnaval wordt begeleid door swingende muziek, langs de kant staan de toeschouwers dan ook gezellig met elkaar te dansen. Tijdens het zomercarnaval kun je de tropische kleding van de parade bewonderen, het mooiste kostuum wordt natuurlijk gedragen door de koningin van het zomercarnaval. Nadat de parade door de stad is getrokken gaat het feest in Rotterdam nog lekker door. Op verschillende podia wordt er opgetreden door bekende en onbekende artiesten, iedereen maakt er een feest van.

Het is eigenlijk een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Rotterdam en is nagebootst door het carnaval van de Nederlandse Cariben en Latijns-Amerika. Dit carnaval is een van de beste manieren voor mensen om van het zomerseizoen te genieten. Elk jaar komen er ongeveer een miljoen mensen naar dit evenement, en het carnaval wordt meestal compleet met Notting Hill Carnival in Londen en Karneval der Kulturen in Berlijn.

Dit zomercarnaval is bekroond met de Prins Claus Prijs, een ereprijs in Nederlandse landen. Het carnaval kreeg deze onderscheiding vanwege het positieve aspect van de Antilliaanse cultuur. Het eerste carnaval was gepland op 4 augustus 1984, waardoor de inwoners van de stad konden genieten van het warmere klimaat van de stad. Inmiddels is het echter een meerdaags evenement geworden.

Wat gebeurt er op het carnaval?

De straatparade is een van de meest aantrekkelijke punten van dit carnaval, maar het heeft iets unieks. Zo wordt een week voor de parade een nieuwe koningin gekozen via de officile Zomercarnaval Queen Electric. Na de verkiezing is er een strandfeest op de Stand aan de Maas, een schattig strandje in het centrum van de stad.

Op dit feest komen verschillende dj's en brassbands, samen met de nieuw gekozen koningin. Daarnaast wordt op vrijdagavond de Battle of Drums gehouden, waarbij meerdere brassbands het tegen elkaar opnemen en een leidende plek verdienen in de parade van de volgende dag. De voorbereidende activiteiten van de Battle of Drum worden echter voltooid in het Dunya Center van de stad.

Wat de straatparade betreft, omvat het duizenden dansers die hun vaardigheden demonstreren, samen met optredens van brassbands. Als de parade voorbij is, vinden er twee live podiumconcerten plaats, waaronder het Churchillplein en de Coolsingel. Met al deze verschillende bands en miljoenen mensen uit verschillende delen van de wereld, is Rotterdam een smeltkroes van meerdere culturen geworden.

Er is een opwarmperiode waarin drie fanfares van verschillende origine samenkomen en paraderen naar het Hofplein. Aan de andere kant is de straatparade iets dat je gewoon niet mag missen - dat komt omdat de hele stad sluit op de dag van de straatparade, en die saaie wegen worden omgetoverd tot de levendigste plekken die je ooit hebt gezien.

Is er eten op het carnaval?

Als het gaat om zomercarnavals, is het onnodig om te zeggen dat eten een belangrijk onderdeel is en eigenlijk een geweldige manier is voor de steden om hun keuken een boost te geven. Dat gezegd hebbende, heeft Zomercarnaval de Mercado, wat eigenlijk de festivalmarkt is. Deze markt is de culinaire hotspot van het festival, waar bezoekers kunnen genieten van gerechten van over de hele wereld - het is echt een gevarieerde ervaring die bezoekers nergens anders krijgen.

Waar het om gaat

Het maakt niet uit of je de levendige kant van de stad wilt zien of wilt dansen op de muziek van een band, Zomercarnaval is een van de beste evenementen om te bezoeken als je Rotterdam in het zomerseizoen bezoekt. Dus als je van plan bent te gaan en de route niet weet, bel dan gewoon op 010 - 404 84 22. Je kunt zelfs een plekje op de festivalmarkt boeken om je bedrijf een boost te geven!

 

Bereikbaarheid

Adres   Rotterdam Centrum [Kaart]
Website   https://www.zomercarnaval.org
Parkeergarage   WTC P1 en P2 (0.12 km.)
Metrostation    Stadhuis (0.17 km.)
Tramhalte    Lijnbaan Rotterdam (0.20 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (0.64 km.)
Steiger Watertaxi   Centrum (0.51 km.)

Gratis Parkeren kan bij P+R Melanchtonweg (3.33 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Zomercarnaval met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart.

 

Vraag een Rotterdammer

Heb je een vraag of opmerking over Zomercarnaval Rotterdam of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.