Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME BLOG EN

Zomercarnaval Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Zomercarnaval Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Zomercarnaval Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Zomercarnaval - Alles wat je moet weten over dit zomercarnaval

Je zou naar de meest luxe restaurants kunnen gaan, maar het zou niet overeenkomen met de opwinding en levendigheid die je krijgt van de zomercarnavals. Hoewel het onnodig is om te zeggen dat Rotterdam een populaire bestemming voor de zomervakantie is geworden, zou het niet verkeerd zijn om te zeggen dat veel mensen naar deze stad komen om te genieten van Zomercarnaval, wat in feite een zomercarnaval in de stad is. Dus als je van dit evenement wilt genieten terwijl je in Rotterdam bent en de details nodig hebt, zijn we er voor jou!

over het Zomercarnaval

Het zomercarnaval in Rotterdam vindt jaarlijks plaats. Elke zomer trekt er een vrolijke stoet met prachtige praalwagens en mannen en vrouwen in de mooiste kostuums door de straten van de stad. De parade van het zomercarnaval wordt begeleid door swingende muziek, langs de kant staan de toeschouwers dan ook gezellig met elkaar te dansen. Tijdens het zomercarnaval kun je de tropische kleding van de parade bewonderen, het mooiste kostuum wordt natuurlijk gedragen door de koningin van het zomercarnaval. Nadat de parade door de stad is getrokken gaat het feest in Rotterdam nog lekker door. Op verschillende podia wordt er opgetreden door bekende en onbekende artiesten, iedereen maakt er een feest van.

Het is eigenlijk een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Rotterdam en is nagebootst door het carnaval van de Nederlandse Cariben en Latijns-Amerika. Dit carnaval is een van de beste manieren voor mensen om van het zomerseizoen te genieten. Elk jaar komen er ongeveer een miljoen mensen naar dit evenement, en het carnaval wordt meestal compleet met Notting Hill Carnival in Londen en Karneval der Kulturen in Berlijn.

Dit zomercarnaval is bekroond met de Prins Claus Prijs, een ereprijs in Nederlandse landen. Het carnaval kreeg deze onderscheiding vanwege het positieve aspect van de Antilliaanse cultuur. Het eerste carnaval was gepland op 4 augustus 1984, waardoor de inwoners van de stad konden genieten van het warmere klimaat van de stad. Inmiddels is het echter een meerdaags evenement geworden.

Wat gebeurt er op het carnaval?

De straatparade is een van de meest aantrekkelijke punten van dit carnaval, maar het heeft iets unieks. Zo wordt een week voor de parade een nieuwe koningin gekozen via de officile Zomercarnaval Queen Electric. Na de verkiezing is er een strandfeest op de Stand aan de Maas, een schattig strandje in het centrum van de stad.

Op dit feest komen verschillende dj's en brassbands, samen met de nieuw gekozen koningin. Daarnaast wordt op vrijdagavond de Battle of Drums gehouden, waarbij meerdere brassbands het tegen elkaar opnemen en een leidende plek verdienen in de parade van de volgende dag. De voorbereidende activiteiten van de Battle of Drum worden echter voltooid in het Dunya Center van de stad.

Wat de straatparade betreft, omvat het duizenden dansers die hun vaardigheden demonstreren, samen met optredens van brassbands. Als de parade voorbij is, vinden er twee live podiumconcerten plaats, waaronder het Churchillplein en de Coolsingel. Met al deze verschillende bands en miljoenen mensen uit verschillende delen van de wereld, is Rotterdam een smeltkroes van meerdere culturen geworden.

Er is een opwarmperiode waarin drie fanfares van verschillende origine samenkomen en paraderen naar het Hofplein. Aan de andere kant is de straatparade iets dat je gewoon niet mag missen - dat komt omdat de hele stad sluit op de dag van de straatparade, en die saaie wegen worden omgetoverd tot de levendigste plekken die je ooit hebt gezien.

Is er eten op het carnaval?

Als het gaat om zomercarnavals, is het onnodig om te zeggen dat eten een belangrijk onderdeel is en eigenlijk een geweldige manier is voor de steden om hun keuken een boost te geven. Dat gezegd hebbende, heeft Zomercarnaval de Mercado, wat eigenlijk de festivalmarkt is. Deze markt is de culinaire hotspot van het festival, waar bezoekers kunnen genieten van gerechten van over de hele wereld - het is echt een gevarieerde ervaring die bezoekers nergens anders krijgen.

Waar het om gaat

Het maakt niet uit of je de levendige kant van de stad wilt zien of wilt dansen op de muziek van een band, Zomercarnaval is een van de beste evenementen om te bezoeken als je Rotterdam in het zomerseizoen bezoekt. Dus als je van plan bent te gaan en de route niet weet, bel dan gewoon op 010 - 404 84 22. Je kunt zelfs een plekje op de festivalmarkt boeken om je bedrijf een boost te geven!

 

Feest bij Zomercarnaval! Wat te zien en doen bij Zomercarnaval.

Zomercarnaval is een evenement in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Marathon van Rotterdam, Koopgoot, Lijnbaan, Stadhuisplein, bevinden zich op slechts 0.1 km afstand.

Kenmerken: Point of interest, Establishment

 

Met korting naar Zomercarnaval?

Met korting naar Zomercarnaval? Check onze zoekmachine voor Kortingen, Aanbiedingen, Deals, Coupons en / of Skip the Line Tickets van Rotterdamse hotspots.

Toon Aanbiedingen

Zomercarnaval

 

 

Reviews

john cleese
23-09-2019
Ook al wat het elk jaar minder, het blijft een kleurrijk en vrolijk spektakel. het mooie is dat veel culturen bij elkaar er toch iets moois van kunnen maken, ik heb nog steeds bewondering voor het feit dat veel mensen heel veel tijd en werk steken in hun stukje van de optocht. en gelukkig geniet het zomercarnaval nog steeds grote belangstelling.

 

Ron van den Bosch
31-07-2022
Wat een weergaloos festival!! De geweldige sfeer, de opzwepende muziek, de prachtige kostuums, ga zo maar door. Bedankt organisatie om ons hiervan te laten genieten!!!

 

J.F. TIRADOR
27-07-2019
Zomercarnaval was weer helemaal fantastisch..altijd een vrolijke kleurrijke paarse. Genieten van alle vrolijke mensen...die lopend en op praalwagens de stad Rotterdam doorrijden....

 

Chris Verwiel
05-07-2019
Wij vinden het zo mooi iedere keer weer ik zou zelf heel graag mee willen doen in 2020 waar moet ik zijn omdat te kunnen doen

 

Ahmed Selevany
31-07-2022
Rotterdam Zomercarnaval 2022 is de eerste generatie voetbal in Rotterdam in Nederland die de afgelopen tijd veel mannen en vrouwen met hakken in Nederland heeft gezien.. Zomercarnaval Rotterdam 2022 is een heel mooi evenement dat de stad Rotterdam in Nederland elk jaar viert en waaraan een groot aantal mensen uit heel Nederland en de wereld deelnemen.

 

 

Hotels in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Zomercarnaval Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Zomercarnaval Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Zomercarnaval Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Zomercarnaval Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Zomercarnaval kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Zomercarnaval Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Zomercarnaval  
Staal (review) 0.10 km
1NUL8 (review) 0.13 km
Oyster Club (review) 0.14 km
Roxxie (review) 0.14 km
Luster (review) 0.15 km

 

 

Parkeren nabij Zomercarnaval

Parkeren nabij Zomercarnaval kan gewoon op straat. Echter is het goedkoper om je auto in een parkeergarage te parkeren. Reserveer je parkeerplaats van te voren en garandeer je van een parkeerplek. Je betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Van te voren je parkeerplaats reserveren bespaart je geld, tijd en stress.

Waar parkeren Wanneer betaald parkeren Parkeertarief 2023
Rodezand (op straat zone 11) ma t/m do: 09:00 - 23:00 vrij & za: 09:00 - 01:00 zo: 12:00 - 23:00 € 4,26 per uur
Parkeergarage WTC P1 en P2 (loopafstand 0.12 km) ma t/m zo: 0:00 - 23.:59 € 4.00 per uur

Gratis Parkeren kan bij P+R Melanchtonweg (3.33 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Zomercarnaval met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart. Lees ook ons blog over gratis parkeren in Rotterdam.

 

 

Contact

Contactgegevens niet beschikbaar :-(

 

Openingstijden

Zomercarnaval is nu gesloten.

maandag09:00–18:00
dinsdag09:00–18:00
woensdag09:00–18:00
donderdag09:00–18:00
vrijdag09:00–18:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

 

 

Bereikbaarheid

Adres   Rotterdam Centrum (Centrum) [Kaart]
Website   https://www.zomercarnaval.org
Parkeergarage   WTC P1 en P2 (0.12 km.)
Metrostation    Stadhuis (0.17 km.)
Tramhalte    Lijnbaan Rotterdam (0.20 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (0.64 km.)
Steiger Watertaxi   Centrum (0.51 km.)

 

Meer artikelen over Zomercarnaval

De 22 leukste Winkelstraten van Rotterdam

De 22 leukste Winkelstraten van Rotterdam

Rotterdam is de 2e grootste winkelstad van Nederland waar de winkels 7 dagen per week open zijn en je kunt shoppen tot je er bij neervalt. Rotterdam heeft tal van winkelstraten, winkelcentra en winkelgebieden., je vindt er een mix van unieke winkels van lokale ontwerpers en luxe warenhuizen waar exc...

 

Foto's Zomercarnaval

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Zomercarnaval. Plan je binnenkort een event bij Zomercarnaval en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

Heliumballonnen Zomercarnaval 2017 Rotterdam
Heliumballonnen Zomercarnaval 2017 Rotterdam

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag of opmerking over Zomercarnaval of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.