Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME BLOG EN

Wereldhavendagen Rotterdam


Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldhavendagen Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldhavendagen Rotterdam en waar men onze ballonnen voor inzet.

Wereldhavendagen - De ultieme gids voor bezoekers

Rotterdam is een van de mooiste steden van Nederland en het is de ultieme plek geworden voor mensen die van rivieren houden, want deze stad zit er vol mee. Daarnaast wordt Rotterdam beschouwd als de grootste haven van Europa, wat betekent dat het bedoeld is om gezien te worden. Dat gezegd hebbende, Wereldhavendagen is de beste gelegenheid om de havens te zien zoals je die nog nooit hebt gezien. Dus, als dit je opwindt, hebben we nog meer details om met je te delen!

over de Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam zie jij wat er in de haven van Rotterdam zoal gebeurt! De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa en daarmee een belangrijke schakel in de logistieke branche. Elk jaar, in het eerste weekend van september, kijk je tijdens de Wereldhavendagen rond op plekken in de haven waar je normaal nooit mag en kan komen. Op een vermakelijke wijze worden er presentaties en demonstraties door de havenbedrijven gegeven. Ook heb je de mogelijkheid om op diverse schepen rond te kijken. Ook aan de kids is gedacht: zij leren meer over de haven en schepen middels speciale kinderactiviteiten. Wie meer te weten wilt komen over de haven van Rotterdam mag een bezoek aan de Wereldhavendagen zeker niet missen!

Wereldhavendagen is eigenlijk Nederlands voor de Wereldhavendagen, een jaarlijks terugkerend evenement met geplande shows. Het evenement vindt plaats in de haven van Rotterdam en vindt plaats in het eerste weekend van september. Het primaire doel van dit evenement is om het publiek de gelegenheid te geven om de backstage of achter de schermen activiteiten van de Rotterdamse havens te komen bekijken.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de schepen bekijken en de demonstraties over het water bekijken. Daarnaast worden er meerdere presentaties samengesteld door de havenbedrijven om interesse te wekken. Naast deze serieuze activiteiten omvat het evenement ook een muziekshow en vuurwerk - dit gebeurt op de Nieuwe Mass-rivier, die in de buurt van de Erasmusbrug ligt (zaterdagavond wel).

Tijdens dit evenement wordt ook het International Shanty Festival georganiseerd, waarbij de shantykoren uit verschillende delen van de wereld in de stad optreden. De meest voorkomende locaties voor deze optredens zijn de Leuvehaven en de Oude Haven. Terugkomend op de Wereldhavendagen: de vaste deelnemers zijn onder meer de loodsen, sleepBoten, roeiers en waterschepen - in feite de vaste havendienstverlener.

Omdat het evenement zoveel mensen heeft, zijn het Havenbedrijf, de Douane, de Koninklijke Marine en de Maritieme Politie altijd beschikbaar om de problemen op te lossen. Wat de evenementenschaal betreft, gaat het over honderden en duizenden mensen, maar het is onderhevig aan de weersomstandigheden. Zo bezochten 450.000 mensen het evenement in 2014, maar door het slechte weer was dat aantal in 2015 gedaald tot 320.000.

Als het op het evenement aankomt, is er een stand van Wilhelminapier, wat een geweldige manier is om over de havens te lezen en deel te nemen aan quizzen om fantastische prijzen te winnen. Het leukste aan dit evenement zijn de excursieprogramma's, zoals FutureLand, waarmee je op rondvaart kunt gaan, of je kunt deelnemen aan een fotografieworkshop om je creatieve kant te laten zien.

Hoe is het begonnen?

Dit evenement was er al voor de Tweede Wereldoorlog in de vorm van havendagen omdat het belangrijk was om reclame te maken voor de havens van de stad. Vroeger waren dit eendaagse evenementen en werden georganiseerd en beheerd door de Rotterdamse afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie. De doelgroep van dit evenement was een combinatie van zowel buitenlandse als binnenlandse zakenrelaties in plaats van het grote publiek.

Dit evenement vond voor het eerst plaats in 1935 en omvatte een boottocht op de havens, een lunch in de officiersclub en thee in het Boyman Museum. In het evenement van 1937 kregen ongeveer 375 gasten echter een lunch in de burgerzaal en de cruise werd daarna gepland. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, werd hetzelfde patroon gevolgd tot 1978, maar de Havendagen kochten het evenement en maakten het voor het grote publiek.

Om deze reden werd de show in 1978 enorm omdat er 180 schepen op de rivier waren, waaronder Charlotte Rhodes. Daarnaast deed het Koninklijk Huis een intrede met koningin Juliana, prins Claus, prins Bernhard en prinses Beatrix. In het evenement van 1979 kreeg het grote publiek toegang tot de priv-delen van de haven, inclusief containerterminals en raffinaderijen.

Vooruitgang in 1980, werd dit evenement uitgeroepen tot een jaarlijks evenement en omgevormd tot een meerdaags evenement, wat nu een driedaags evenement is dat plaatsvindt in het eerste weekend van september.

Waar het om gaat

Het komt erop neer dat Wereldhavendagen een geweldig evenement is voor mensen die genteresseerd zijn in de havenkant van de stad, of het nu voor persoonlijke of zakelijke doeleinden is. Het evenement is altijd openbaar, zodat u kunt zien hoe de havens werken en wat er in de havenbedrijven gaat.

 

Feest bij Wereldhavendagen! Wat te zien en doen bij Wereldhavendagen.

Wereldhavendagen is een evenement in Rotterdam. Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Cinerama, Witte de Withstraat, Schielandshuis, Wijnhaven, bevinden zich op slechts 0.3 km afstand.

Kenmerken: Point of interest, Establishment

 

Met korting naar Wereldhavendagen?

Met korting naar Wereldhavendagen? Check onze zoekmachine voor Kortingen, Aanbiedingen, Deals, Coupons en / of Skip the Line Tickets van Rotterdamse hotspots.

Toon Aanbiedingen

Wereldhavendagen

 

 

Reviews

H. Moolenaar
05-09-2022
De Wereldhavendagen zijn geweest van 2-4 september 2022. De Wereldhavendagen 2022 viert dit jubileum in drievoud: niet alleen is het de 45e editie van het evenement zelf, ook het Havenbedrijf Rotterdam bestaat negentig jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag. Hier in het verleden erg van genoten. De Havendagen in Rotterdam. Op allerlei plekken in en om het havengebied was veel te doen en te zien. Zoals een ritje in de oude trein, of een stukje varen door dit grote Rotterdamse havengebied. Ook was er nog een tentoonstelling in een van de havengebouwen. Verder veel vertier met demonstraties van schepen en helikopters. Ik was er wel met iemand die er goed de weg wist te vinden.

 

Wim Tavernier
07-11-2019
Fantastisch evenement. Zeker de demonstraties in de buurt van de Erasmusbrug zijn de moeite waard. Is dan ook een pracht locatie. Alleen beetje jammer dat het gewone verkeer ook doorgaat en het soms wat chaotisch oogt. Maar dat doet zeker niet af aan het prachtige gebeuren. Topevenement passend bij het hippe Rotterdam.

 

Joland Knolle
17-10-2019
Altijd leuk, informatief, en gezellig spektakel. Voor elke leeftijd. De moeite waard.

 

Frans Grotepass
07-09-2019
De wereld Havendagen in Rotterdam is een leuk uitje. Er is veel te beleven. Veel van het materieel die wordt ingezet is heel groot en indrukwekkend. Volgend jaar is de kans groot dat wij weer terug komen.

 

Jazzy Moms
06-09-2019
Dag 1 was fijn. Niet te druk. Mooie demonstraties en zeer vriendelijke mensen overal.

 

 

Hotels in de buurt van Wereldhavendagen Rotterdam

Plan je binnenkort een bezoek aan Wereldhavendagen Rotterdam en zoek je een hotel in de buurt? Overnachten nabij Wereldhavendagen Rotterdam kan in één van de volgende hotels. De volgende hotels bevinden zich op loopafstand van Wereldhavendagen Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

 

Restaurants in de buurt van Wereldhavendagen Rotterdam

Lekker uit eten of lunchen in de buurt van Wereldhavendagen Rotterdam en zoek je een restaurant in de buurt? Op en kleine afstand van Wereldhavendagen kun je heerlijk eten in één van de volgende restaurants. De volgende restaurants bevinden zich op loopafstand van Wereldhavendagen Rotterdam. Let op! De afstanden zijn hemelsbreed gemeten en kunnen iets afwijken van de werkelijke loopafstand.

Restaurant Afstand tot Wereldhavendagen  
Vessel 11 (review) 0.27 km
Langoest (review) 0.31 km
Satebar (review) 0.36 km
Nieuw Rotterdams Cafe (review) 0.42 km
Fred (review) 0.46 km

 

 

Parkeren nabij Wereldhavendagen

Parkeren nabij Wereldhavendagen kan gewoon op straat. Echter is het goedkoper om je auto in een parkeergarage te parkeren. Reserveer je parkeerplaats van te voren en garandeer je van een parkeerplek. Je betaalt gegarandeerd de laagste prijs. Van te voren je parkeerplaats reserveren bespaart je geld, tijd en stress.

Waar parkeren Wanneer betaald parkeren Parkeertarief 2023
Schiedamsedijk (op straat zone 41) ma t/m do: 09:00 - 23:00 vrij & za: 09:00 - 01:00 zo: 12:00 - 23:00 € 4,26 per uur
Parkeergarage Boompjes (loopafstand 0.28 km) ma t/m zo: 0:00 - 23.:59 € 2.00 per uur

Gratis Parkeren kan bij P+R Kralingse Zoom (3.50 km.). Je dient dan wel verder te reizen naar Wereldhavendagen met het openbaar vervoer d.m.v. je OV-Chipkaart. Lees ook ons blog over gratis parkeren in Rotterdam.

 

 

Contact

Contactgegevens niet beschikbaar :-(

 

Openingstijden

Wereldhavendagen is nu open.

maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondag09:00–21:00

 

 

Bereikbaarheid

Adres   Rotterdam (Feijenoord) [Kaart]
Website   https://wereldhavendagen.nl
Parkeergarage   Boompjes (0.28 km.)
Metrostation    Leuvehaven (0.28 km.)
Tramhalte    Leuvehaven Rotterdam (0.06 km.)
Treinstation   Treinstation Rotterdam Blaak (0.69 km.)
Steiger Watertaxi   Centrum (0.17 km.)

 

Meer artikelen over Wereldhavendagen

 

Foto's Wereldhavendagen

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Wereldhavendagen. Plan je binnenkort een event bij Wereldhavendagen en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

Heliumballonnen Wereldhavendagen Rotterdam
Heliumballonnen Wereldhavendagen Rotterdam

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag of opmerking over Wereldhavendagen of over de informatie op deze pagina? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij plaatsen het antwoord z.s.m. op deze pagina of nemen indien nodig persoonlijk contact met je op.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.