Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME BLOG EN

Wereldhavendagen

(4.5/5)
 • Rotterdam [Kaart]
 • https://wereldhavendagen.nl
  Uw link hier?
 • Boompjes (0.28 km.)
 • Leuvehaven (0.28 km.)
 • Leuvehaven Rotterdam (0.06 km.)
 • Rotterdam Blaak (0.69 km.)
 • Centrum (0.17 km.)

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Wereldhavendagen en waar men onze ballonnen voor inzet.

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf is bij veel locaties in Rotterdam een vaste of welbekende leverancier van ballonnen. Daarom kunnen we onze klanten goed informeren over de mogelijkheden met ballonnen op deze plekken.

In de buurt

Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Cinerama, Witte de Withstraat, Schielandshuis, Wijnhaven, bevinden zich op slechts 0.3 km afstand.

Hotels in de buurt Afstand
Mainport 0.24 km
Bazar 0.24 km
Inntel 0.27 km
The Usual 0.30 km
Easy Hotel Rotterdam City Centre 0.43 km

 

Restaurants in de buurt Afstand
Vessel 11 0.27 km
Langoest 0.31 km
Thuisbezorgd Hub 0.35 km
Satebar 0.36 km
Nieuw Rotterdams Cafe 0.42 km
Wereldhavendagen

 

Inhoudsopgave

 1. Foto's
 2. Reviews
 3. FAQ

Wereldhavendagen - De ultieme gids voor bezoekers


Rotterdam is een van de mooiste steden van Nederland en het is de ultieme plek geworden voor mensen die van rivieren houden, want deze stad zit er vol mee. Daarnaast wordt Rotterdam beschouwd als de grootste haven van Europa, wat betekent dat het bedoeld is om gezien te worden. Dat gezegd hebbende, Wereldhavendagen is de beste gelegenheid om de havens te zien zoals je die nog nooit hebt gezien. Dus, als dit je opwindt, hebben we nog meer details om met je te delen!


over de Wereldhavendagen


Tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam zie jij wat er in de haven
van Rotterdam zoal gebeurt! De Rotterdamse haven is de grootste
haven van Europa en daarmee een belangrijke schakel in de
logistieke branche. Elk jaar, in het eerste weekend van september,
kijk je tijdens de Wereldhavendagen rond op plekken in de haven
waar je normaal nooit mag en kan komen. Op een vermakelijke wijze
worden er presentaties en demonstraties door de havenbedrijven
gegeven. Ook heb je de mogelijkheid om op diverse schepen rond te
kijken. Ook aan de kids is gedacht: zij leren meer over de haven en
schepen middels speciale kinderactiviteiten. Wie meer te weten wilt
komen over de haven van Rotterdam mag een bezoek aan de
Wereldhavendagen zeker niet missen!


Wereldhavendagen is eigenlijk Nederlands voor de Wereldhavendagen, een jaarlijks terugkerend evenement met geplande shows. Het evenement vindt plaats in de haven van Rotterdam en vindt plaats in het eerste weekend van september. Het primaire doel van dit evenement is om het publiek de gelegenheid te geven om de backstage of achter de schermen activiteiten van de Rotterdamse havens te komen bekijken.


Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de schepen bekijken en de demonstraties over het water bekijken. Daarnaast worden er meerdere presentaties samengesteld door de havenbedrijven om interesse te wekken. Naast deze serieuze activiteiten omvat het evenement ook een muziekshow en vuurwerk - dit gebeurt op de Nieuwe Mass-rivier, die in de buurt van de Erasmusbrug ligt (zaterdagavond wel).


Tijdens dit evenement wordt ook het International Shanty Festival georganiseerd, waarbij de shantykoren uit verschillende delen van de wereld in de stad optreden. De meest voorkomende locaties voor deze optredens zijn de Leuvehaven en de Oude Haven. Terugkomend op de Wereldhavendagen: de vaste deelnemers zijn onder meer de loodsen, sleepBoten, roeiers en waterschepen - in feite de vaste havendienstverlener.


Omdat het evenement zoveel mensen heeft, zijn het Havenbedrijf, de Douane, de Koninklijke Marine en de Maritieme Politie altijd beschikbaar om de problemen op te lossen. Wat de evenementenschaal betreft, gaat het over honderden en duizenden mensen, maar het is onderhevig aan de weersomstandigheden. Zo bezochten 450.000 mensen het evenement in 2014, maar door het slechte weer was dat aantal in 2015 gedaald tot 320.000.


Als het op het evenement aankomt, is er een stand van Wilhelminapier, wat een geweldige manier is om over de havens te lezen en deel te nemen aan quizzen om fantastische prijzen te winnen. Het leukste aan dit evenement zijn de excursieprogramma's, zoals FutureLand, waarmee je op rondvaart kunt gaan, of je kunt deelnemen aan een fotografieworkshop om je creatieve kant te laten zien.


Hoe is het begonnen?


Dit evenement was er al voor de Tweede Wereldoorlog in de vorm van havendagen omdat het belangrijk was om reclame te maken voor de havens van de stad. Vroeger waren dit eendaagse evenementen en werden georganiseerd en beheerd door de Rotterdamse afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Handel en Industrie. De doelgroep van dit evenement was een combinatie van zowel buitenlandse als binnenlandse zakenrelaties in plaats van het grote publiek.


Dit evenement vond voor het eerst plaats in 1935 en omvatte een boottocht op de havens, een lunch in de officiersclub en thee in het Boyman Museum. In het evenement van 1937 kregen ongeveer 375 gasten echter een lunch in de burgerzaal en de cruise werd daarna gepland. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, werd hetzelfde patroon gevolgd tot 1978, maar de Havendagen kochten het evenement en maakten het voor het grote publiek.


Om deze reden werd de show in 1978 enorm omdat er 180 schepen op de rivier waren, waaronder Charlotte Rhodes. Daarnaast deed het Koninklijk Huis een intrede met koningin Juliana, prins Claus, prins Bernhard en prinses Beatrix. In het evenement van 1979 kreeg het grote publiek toegang tot de priv-delen van de haven, inclusief containerterminals en raffinaderijen.


Vooruitgang in 1980, werd dit evenement uitgeroepen tot een jaarlijks evenement en omgevormd tot een meerdaags evenement, wat nu een driedaags evenement is dat plaatsvindt in het eerste weekend van september.


Waar het om gaat


Het komt erop neer dat Wereldhavendagen een geweldig evenement is voor mensen die genteresseerd zijn in de havenkant van de stad, of het nu voor persoonlijke of zakelijke doeleinden is. Het evenement is altijd openbaar, zodat u kunt zien hoe de havens werken en wat er in de havenbedrijven gaat.

Elk jaar verandert Rotterdam in een bruisend spektakel tijdens de Wereldhavendagen. Dit grootschalige evenement trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld en biedt een unieke kans om de haven van dichtbij te ervaren. En te midden van al deze festiviteiten speelt het Rotterdams Ballonnenbedrijf een belangrijke rol door ballonnen te verzorgen voor zowel evenementen in de stad als voor Winkels die willen opvallen tijdens dit bijzondere evenement.

De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn een viering van de maritieme wereld en trekken jaarlijks een divers publiek van nieuwsgierige bezoekers, maritieme professionals en enthousiaste havenliefhebbers. Het evenement biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder rondvaarten, demonstraties van maritieme vaardigheden, live optredens en nog veel meer. De stad bruist van energie terwijl de haven haar geheimen onthult.

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf draagt bij aan de feestelijke sfeer van de Wereldhavendagen door kleurrijke ballonnen te leveren voor evenementen in de stad. Of het nu gaat om het versieren van podia, het aankleden van straten of het creëren van opvallende ballondecoraties voor Winkels, de ballonnen voegen een speels en feestelijk element toe aan de festiviteiten. Ze trekken de aandacht van het publiek en geven een extra dimensie aan de sfeer van het evenement.

Daarnaast biedt de Wereldhavendagen een geweldige kans voor winkeliers om op te vallen en hun betrokkenheid bij het evenement te tonen. Het Rotterdams Ballonnenbedrijf helpt hen daarbij door opvallende ballondecoraties te verzorgen. Winkels kunnen hun etalages versieren met ballonnen in maritieme kleuren, zoals blauw en wit, en met speciale acties of aanduidingen dat ze open zijn tijdens de Wereldhavendagen. Het trekt de aandacht van voorbijgangers en creëert een feestelijke ambiance in de stad.

Helaas kon de Wereldhavendagen in Rotterdam in de afgelopen jaren niet plaatsvinden vanwege diverse omstandigheden. Desondanks blijft de herinnering aan dit bijzondere evenement voortleven in de harten van degenen die hebben genoten van de festiviteiten en de bijdrage van het Rotterdams Ballonnenbedrijf. Ze hebben keer op keer bewezen dat ze de festiviteiten kunnen verrijken met hun kleurrijke ballondecoraties, waardoor zowel de evenementen als de Winkels tijdens de Wereldhavendagen opvallen en een extra dimensie krijgen.

 

Ballonnenbezorger

Ballonnen bij Wereldhavendagen

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf decoreert regelmatig bij Wereldhavendagen. We kennen de locatie goed en kunnen u als geen ander informeren over het bezorgen van de beste kwaliteit 100% biologisch afbreekbare ballonnen op deze plek. Klik hier voor de mogelijkheden en onze prijzen.


Gerelateerde artikelen

 

Foto's Wereldhavendagen

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Wereldhavendagen. Plan je binnenkort een event bij Wereldhavendagen en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

Heliumballonnen Wereldhavendagen Rotterdam
Heliumballonnen Wereldhavendagen Rotterdam

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag aan of over Wereldhavendagen of over de informatie op deze pagina? Stel jouw vragen gerust via onderstaand formulier en wij of Wereldhavendagen zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Uw link hier?

Een link naar uw website op deze pagina helpt uw vindbaarheid op Google te verbeteren. Voor slechts €195 per jaar (excl. BTW) krijgt u een waardevolle dofollow link die uw online zichtbaarheid en zoekresultaten versterkt. Mis deze kans niet om meer bezoekers aan te trekken en uw online aanwezigheid te vergroten! Interesse? Neem dan contact met ons op.