- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit moet je weten als jullie willen Trouwen in Rotterdam
© Rotterdams Ballonnenbedrijf

Dit moet je weten als jullie willen Trouwen in Rotterdam

door Marcel, 11 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in de bruisende stad Rotterdam, waar liefde en traditie samenkomen te midden van moderne skyline en historische charme. Voor de aanstaande bruidparen die ervoor hebben gekozen om te gaan trouwen in deze levendige metropool, staat een wereld vol mogelijkheden en betovering te wachten. Maar voordat je jezelf onderdompelt in de romantiek van je grote dag, zijn er enkele essentiële dingen die je moet weten en handige tips die je kunnen helpen bij het plannen van een onvergetelijke trouwdag.

Of je nu droomt van een intieme ceremonie aan de oevers van de Maas, een extravagante feest in een van de vele luxe trouwlocaties van de stad, of iets daar tussenin, Rotterdam biedt een overvloed aan keuzes die aan elke stijl en voorkeur voldoen. Van de formele procedures tot aan de kleine details die je dag echt uniek maken, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn.

In dit artikel delen we een handige lijst met dingen die je moet weten bij het plannen van je bruiloft in Rotterdam, evenals waardevolle tips om je te helpen bij elke stap van het proces. Of je nu een lokale bewoner bent die op zoek is naar de perfecte locatie in de stad, of een bezoeker die de schoonheid van Rotterdam heeft ontdekt en hier wil trouwen, wij hebben alles wat je nodig hebt om je trouwdromen werkelijkheid te laten worden in onze dynamische stad aan de Maas.

Trouwen kan overal in Rotterdam

In Rotterdam hebben jullie de vrijheid om overal en op elk moment te trouwen of een partnerschap te registreren, zolang de locatie maar veilig en toegankelijk is. Of het nu overdag, 's avonds, in het weekend of zelfs 's nachts is, jullie kunnen altijd rekenen op deze mogelijkheid. Het enige wat jullie nodig hebben is toestemming van de gemeente, die verkregen kan worden door het invullen van het formulier 'Verklaring trouwlocatie', samen met de beheerder of eigenaar van de locatie. De ceremonie duurt doorgaans 60 minuten, en jullie hebben de keuze om een eigen trouwambtenaar mee te nemen of een trouwambtenaar te kiezen van de gemeente Rotterdam. Details zoals het aantal gasten dat jullie mogen uitnodigen, de mogelijkheid voor muziek en parkeergelegenheid variëren afhankelijk van de locatie. Om jullie op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de mooiste trouwlocaties in Rotterdam.

De mooiste Trouwlocaties van Rotterdam

Dit kost Trouwen in Rotterdam

Trouwen in Rotterdam brengt kosten met zich mee die kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het tijdstip van de ceremonie. Een huwelijk in een van de twee trouwzalen van het Stadhuis Rotterdam kost bijvoorbeeld ongeveer 600 euro. Voor een ceremonie in de burgerzaal liggen de kosten rond de 900 euro en op zaterdag is dit ongeveer 1350 euro. Als je ervoor kiest om op een andere locatie in Rotterdam te trouwen, kunnen de kosten variëren van 700 tot 2000 euro, afhankelijk van de dag en het tijdstip van de week. Deze prijzen zijn exclusief eventuele kosten van de gekozen locatie zelf. Gratis trouwen kan op maandagochtend tussen 9 en 12 uur in felicitatiekamer 1 op de begane grond van het Stadhuis van Rotterdam. Deze ceremonie duurt max. 10 minuten. Meer info en actuele prijzen vind je op de website van de gemeente Rotterdam.

Minimaal 2 en maximaal 4 Getuigen

Bij een huwelijk in Rotterdam zijn getuigen nodig. Jullie moeten minimaal 2 getuigen hebben en jullie mogen er maximaal 4 meenemen. Als jullie kiezen voor een gratis huwelijk, mogen jullie 2 getuigen meenemen. Zorg ervoor dat de gekozen getuigen meerderjarig zijn, aangezien dit wettelijk verplicht is. De gemeente Rotterdam levert geen getuigen, dus het is jullie verantwoordelijkheid om ze te regelen. Geef de gekozen getuigen op bij het melden van jullie huwelijk door gebruik te maken van het Getuigenformulier.

Hier kun je een afspraak maken om te Trouwen

Als jullie willen trouwen in Rotterdam, dienen jullie dit eerst kosteloos te melden bij de gemeente via de website, voorheen bekend als 'ondertrouw'. Binnen maximaal 10 werkdagen na het indienen van jullie gegevens zal de gemeente contact opnemen voor een videobelgesprek om de trouwdatum en locatie vast te leggen, waarbij jullie meteen via iDeal kunnen betalen. Het is belangrijk om te weten dat tussen de melding en de huwelijksdatum minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar moet zitten. De wachttijd varieert afhankelijk van het type huwelijk: 6 maanden voor een gratis huwelijk, 4 maanden voor een eenvoudig huwelijk, en 6 weken voor een standaard huwelijk. De getuigen hoeven niet aanwezig te zijn bij de melding, maar moeten wel aanwezig zijn bij de huwelijksceremonie

Uniek Trouwvervoer in Rotterdam

TROUWEN MET DE WATERTAXI
Foto: Kees Torn

TROUWEN MET DE HISTORISCHE TRAM
Foto: Smiley Toerist

Moeten jullie je verplaatsen door Rotterdam tijdens jullie trouwdag? Maak dan zeker gebruik van de watertaxi, want er is niets typischer aan trouwen in Rotterdam dan je te laten vervoeren over de Maas. Met de watertaxi kunnen jullie op vele plekken in- en uitstappen, en bijna elke trouwlocatie heeft een halte in de directe omgeving. Maar er is meer! Een andere unieke optie is om jezelf en jullie gezelschap te verplaatsen met een authentieke Rotterdamse tram. Deze tram kan speciaal voor jullie worden gehuurd voor een onvergetelijke rit op jullie trouwdag.

Rotterdam heeft 's werelds beste Trouwfotograaf

Isabelle Hattink, een bekroonde Rotterdamse fotografe, wordt wereldwijd erkend als de beste trouwfotograaf ter wereld. Haar liefde voor fotografie begon op jonge leeftijd, rond haar 17e, en bracht haar naar de kunstacademie waar ze op haar 21e afstudeerde. Na deelname aan de prestigieuze Fearless Photographers-wedstrijd, die bekend staat als dé wedstrijd voor trouwfotografen, werd ze uiteindelijk gekroond tot 's werelds beste trouwfotograaf. Met meer dan 800 bruiloften op haar naam en de eer om Nikon-ambassadeur van Europa te zijn, heeft Isabelle haar autoriteit in de branche stevig gevestigd. Haar onderscheidende stijl, die verhalend, uitbundig en dynamisch is, richt zich op het vastleggen van emoties en connecties op een unieke manier. Het is dan ook een absolute aanrader om Isabelle Hattink te boeken voor jullie bruiloft als je de kans krijgt. Voor meer informatie over Isabelle Hattink en haar prachtige werk kun je terecht op haar website www.fotobelle.nl, Facebook-pagina FotoBelle en Instagram-account @isabellehattink.

Parkeren Rotterdam

Als jullie gaan trouwen in Rotterdam, is het belangrijk om te denken aan parkeermogelijkheden voor jullie gasten. Trouwen in het Stadhuis van Rotterdam heeft zo zijn voordelen, aangezien jullie als bruidspaar 2 parkeerkaarten krijgen. Voor de overige gasten zijn er voldoende parkeermogelijkheden in de buurt, zij het tegen betaling. In het centrum van Rotterdam zullen jullie gasten over het algemeen moeten betalen voor het parkeren, zoals bij locaties als Hotel New York, het Wereldmuseum en de Euromast. Echter, locaties zoals Lommerrijk, het Zalmhuis en de Oliphant hebben hun eigen parkeerterrein, waardoor jullie daggasten sowieso een hoop geld kunnen besparen op parkeerkosten. Het is verstandig om deze parkeermogelijkheden te communiceren naar jullie gasten om eventuele ongemakken te voorkomen op jullie speciale dag.

Je mag in Rotterdam geen Ballonnen oplaten!

In Rotterdam is het niet toegestaan om heliumballonnen in de lucht op te laten, vanwege de schadelijke impact op het milieu. Alles wat omhoog gaat, komt uiteindelijk weer naar beneden en kan een negatieve invloed hebben op de natuur. Echter, als je op zoek bent naar prachtige ballondecoraties voor je trouwlocatie, dan kan het Rotterdams Ballonnenbedrijf je van dienst zijn. Als ballonnenleverancier van de gemeente Rotterdam bieden zij een breed scala aan adembenemende ballondecoraties die perfect zijn voor het creëren van een sfeervolle en feestelijke ambiance op jullie speciale dag. Gelukkig kunnen heliumballonnen nog steeds worden gebruikt binnen de locatie, waardoor je nog steeds die luchtige en feestelijke sfeer kunt creëren zonder het milieu te belasten.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

trouwen

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad