- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Top 10 mooiste en romantische trouwlocaties in Rotterdam
©

Top 10 mooiste en romantische trouwlocaties in Rotterdam

door Marcel, 14 mei 2022

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Jullie grote dag nadert, en Rotterdam staat klaar om jullie liefdesverhaal te omarmen op een manier die alleen deze stad kan bieden. Het geven van het jawoord op een van de meest schilderachtige trouwlocaties in Rotterdam zal jullie bruiloft transformeren tot een onvergetelijke gebeurtenis. Stel je voor: een betoverende receptie met ballondecoraties die perfect passen bij de kleuren van jullie bruiloft. Willen jullie een uitgebreid meergangendiner of geven jullie de voorkeur aan een eigentijds buffet met foodtrucks? De keuze is aan jullie, want dit is jullie moment om te schitteren.

Terwijl de avond vordert, zorgt een DJ voor de juiste sfeer op de dansvloer, of misschien kiezen jullie voor een live band die jullie in de mood brengt om de hele nacht door te feesten. Het is jullie dag, jullie viering, dus geniet met volle teugen van elk moment.

Met een trouwdatum in gedachten, zijn jullie nu vast op zoek naar de perfecte trouwlocatie in Rotterdam. Deze stad, met zijn mix van moderne architectuur en historische charme, biedt een scala aan mogelijkheden die jullie hart zeker zullen veroveren. Van de indrukwekkende haven tot het bruisende stadscentrum, Rotterdam staat bekend als een van de meest romantische steden van Nederland om in het huwelijksbootje te stappen.

Maar wist je dat je in Rotterdam altijd en overal kunt trouwen? Naast het Stadhuis op de Coolsingel kunnen jullie als aanstaande bruid en bruidegom iedere openbare plek in Rotterdam aanwijzen waar jullie elkaar het ja-woord willen geven. Met toestemming van de locatie, en uiteraard rekening houdend met veiligheid en toegankelijkheid, kunnen jullie zelfs 's avonds, 's nachts of in het weekend in het huwelijksbootje stappen. Deze vrijheid geeft jullie de mogelijkheid om jullie droombruiloft te creëren op de meest unieke en persoonlijke manier mogelijk.

Om jullie op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld van de mooiste trouwlocaties in Rotterdam, gebaseerd op onze ervaring met het decoreren van deze locaties voor bruiloften. Deze selectie omvat zowel iconische Rotterdamse locaties als verborgen pareltjes die jullie dag echt speciaal zullen maken.

Dus, bereid je voor op een reis door de prachtige trouwlocaties van Rotterdam en laat je inspireren voor jullie eigen onvergetelijke dag. Welkom in de stad waar dromen werkelijkheid worden, waar liefde wordt gevierd te midden van de bruisende energie van Rotterdam.

Wereldmuseum

TROUWEN ROTTERDAM WERELDMUSEUM

Het Wereldmuseum is ook n van de officile trouwlocaties van de gemeente Rotterdam. Het is direct gelegen aan de Maas en biedt een spectaculair uitzicht op de op de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Het gebouw is niet alleen prachtig aan de buitenkant maar ook van binnen zijn de zalen stijlvol ingericht. Geef elkaar het ja-woord met uitzicht op de Rotterdams skyline en / of ontvang jullie gasten op de receptie op de kade van de Maas.

Boompjes

TROUWEN ROTTERDAM BOOMPJES

Er zijn weinig plekken waar 'Manhattan aan de Maas' imposanter aandoet dan vanuit de Boompjes. Deze officiele trouwlocatie - met terras boven het water - is direct aan de Maas gelegen tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug en biedt een adembenemend uitzicht op de Kop van Zuid en de skyline van Rotterdam.

Eau Lounge

TROUWEN ROTTERDAM EAU LOUNGE

Eau Lounge, direct gelegen aan de Maas in Rotterdam. heeft een te overdekken terras wat letterlijk boven de Maas zweeft. Met aan de ene kant een schitterend uitzicht op de Willemsbrug en aan de andere kant een even spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug is het een perfecte trouwlocatie voor jullie bruiloft. Eau Lounge mag van de gemeente Rotterdam zelf bepalen tot hoe laat jullie trouwfeest door mag gaan.

Heerenhuys Dudok in het Park

TROUWEN ROTTERDAM HEERENHUYS DUDOK IN HET PARK

Het Heerenhuys oftwel Dudok in het Park is een monumentale villa, prachtig gelegen in het oudste park van Rotterdam, naast de Euromast. Het Park is een oase van rust midden in bedrijvige wereldstad Rotterdam. Vanuit de romantische Parkzaal en de sfeervolle Salon heb je een prachtig uitzicht over Het Park. Bij mooi weer kan bijna de gehele bruiloft buiten plaatsvinden, zodat het prachtige park het decor wordt van jullie bruiloft. Dudok in het Park is door de gemeente Rotterdam aangewezen als 'Huis der Gemeenten'. Dit houdt in dat jullie zelfs het Ja-woord in Het Heerenhuys kunnen geven.

SS Rotterdam

TROUWEN SS ROTTERDAM

Onvergetelijk en romantisch. Zo zou jullie trouwdag zou moeten zijn! Van het Ja-woord tot aan de romantische huwelijksnacht in n van de authentieke hotelkamers, op het SS Rotterdam - het voormalige cruiseschip van de Holland Amerika lijn - kan het allemaal. Het SS Rotterdam is niet voor niets benoemd tot officile trouwlocatie van de gemeente Rotterdam. Met een fantastisch uitzicht over de Maas en de imposante skyline van Rotterdam is het SS Rotterdam ook de perfecte trouwlocatie voor jullie fotoreportage.

Laurenskerk

TROUWEN ROTTERDAM LAURENSKERK

Al eeuwenlang worden huwelijken voltrokken in de magistrale Laurenskerk. De Laurenskerk is n van de mooiste trouwlocaties en een icoon van Rotterdam waar al eeuwenlang zowel kerkelijke- als burgerlijke huwelijken voltrokken worden. Een burgerlijk huwelijk kan alleen voltrokken worden in de Laurenskerk in combinatie met een receptie, diner en/of feest.

Lommerrijk

TROUWEN ROTTERDAM LOMMERRIJK

Lommerrijk is een officiele trouwlocatie van de gemeente Rotterdam, direct aan de Bergse Plas in Rotterdam Hillegersberg. Buiten trouwen onder de kastanjebomen op de Landtong of binnen in de Terraszaal, beiden met een spectaculair uitzicht op de Bergse Plas.

Koetshuis

TROUWEN ROTTERDAM KOETSHUIS

Het Koetshuis is een officile trouwlocatie van de gemeente Rotterdam en ligt in Oud IJsselmonde, aan de Nieuwe Maas, naast de van Brienenoordbrug. Het Koetshuis heeft een mooie groene oprijlaan waar jullie als bruidspaar met de trouwauto of koets een mooie entree maken tot aan het terras waar jullie familie en vrienden jullie staan op te wachten.

Landhuis De Oliphant

TROUWEN ROTTERDAM LANDHUIS DE OLIPHANT

Landhuis De Oliphant stamt uit 1592 en heeft ruim vier eeuwen op het eiland Voorne en Putten gestaan. Daar werd het in 1975 - 1977 steen voor steen afgesbroken om vervolgens in zijn geheel herbouwd als 'Huis der Gemeente' in het Zuiderpark in Rotterdam. Op deze rustieke plek, te midden van veel groen, kan sindsdien getrouwd worden. In de zomermaanden kun je gebruik maken van het terras en trouwen in de de prachtige Franse tuin.

Hulstkamp Gebouw

TROUWEN ROTTERDAM HULSTKAMP GEBOUW

Het Hulstkamp Gebouw is de troste blikvanger op het Noordereiland. Het Hulstkamp Gebouw is n van de weinige gebouwen in Rotterdam die de bombardementen heeft doorstaan Ooit deed het dienst als kaasfabriek en later jeneverdistilleerderij van Hulstkamp Jenever maar inmiddels is het rijksmonument compleet gerenoveerd - met behoud van authentieke elementen - en verbouwd tot locatie waar je o.a. kunt trouwen.

Bonus 1. Zalmhuis

TROUWEN ZALMHUIS

Even buiten de hectiek van de stad vind je aan de voet van de Van Brienenoordbrug, het iconische Zalmhuis. Het Zalmhuis is aangewezen als officile trouwlocatie door de gemeente Capelle aan den IJssel. De Rooftop Room biedt het mooiste uitzicht over de Maas. De Garden Room grenst aan de tuin. Omheind met een grote haag is dit een heerlijke plek voor een buiten bruiloft.


Bonus 2. LakeHouse Bergschenhoek

TROUWEN LAKE HOUSE BERGSCHENHOEK

Lake House Rotterdam heeft een entourage om van jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven te maken. Gelegen in het Bergse Bos met prachtig uitzicht over de Bergsche plas en de natuur, biedt Lake House de mooiste setting midden in de natuur. Wat is er romantischer dan buiten trouwen, midden in de natuur?


Ballonnen

Ballonnen mogen op deze bijzondere dag eigenlijk ontbreken, het maakt jullie trouwdag nog specialer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een ballonboog voor de deur bij het ouderlijk huis waar de bruid wordt opgehaald zorgt voor een feestelijk begin van de dag. Iedereen in de straat mag weten dat er getrouwd wordt en hoe leuk staat het op de foto's met de hele familie onder de ballonboog? Een blijvende herinnering aan jullie mooiste dag. Wij bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week als het moet, ballonnen en ballondecoraties bij jullie thuis, bij de kerk, bij het Stadhuis of bij de trouwlocatie. Stuur even een Whatsapp bericht naar +31 (0)10-30 73 668 en laat eens weten wat jullie wensen zijn. We denken graag met jullie mee en zullen er zijn op de afgesproken tijd op de afgesproken locatie. Hieronder een idee van de mogelijkheden van ballonnen op jullie bruiloft.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

trouwlocatie

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad