- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Top 10 mooiste en romantische trouwlocaties in Rotterdam
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Top 10 mooiste en romantische trouwlocaties in Rotterdam

door Marcel, 14 mei 2022

Het jawoord geven op een van de mooiste trouwlocaties in Rotterdam? Dat maakt jullie bruiloft onvergetelijk. Trouwen in Rotterdam doe je tijdens een onvergetelijke receptie met ballondecoraties die volledig op de kleuren van jullie bruiloft zijn afgestemd. Gaan jullie vervolgens voor een uitgebreid meergangendiner of laten jullie liever een aantal foodtrucs langskomen voor een eigentijds buffet? Vervolgens zorgt een DJ voor de juiste beats op de dansvloer, al brengt een band je ook in de Mood om urenlang te feesten. Het is jullie feestje, dus geniet ervan!

Hebben jullie een trouwdatum geprikt, en zijn jullie nog op zoek naar die fantastische trouwlocatie in Rotterdam? Rotterdam is een lust voor het oog door zijn mix van moderne en historische gebouwen. De indrukwekkende haven en het hippe centrum maken Rotterdam dan ook één van de mooiste steden van Nederland om in te trouwen! In willekeurige volgorde hebben we hier de meest populaire trouwlocaties van Rotterdam op een rijtje gezet. Bij deze trouwlocaties komen wij het vaakst om de bruiloft te decoreren met onze ballonnen en ballondecoraties.

"In Rotterdam kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, overal en op iedere locatie trouwen!"

Sinds 1 januari 2014 kun je in Rotterdam altijd en overal trouwen. Naast het Stadhuis op de Coolsingel kun je als aanstaande bruid en bruidegom iedere openbare plek in Rotterdam aanwijzen waar jullie elkaar het ja-woord willen geven. Je moet wel toestemming hebben van de locatie en het moet er wel veilig zijn uiteraard en voor iedereen toegankelijk. Dus niet in een rondvlucht of tijdens een parachutesprong of boottocht. Ook het tijdstip waarop jullie als bruidspaar in het huwelijksbootjes stappen is niet aan regels gebonden. Dat kan dus ook 's avonds, 's nachts of in het weekend.

 

Hoe vind je de perfecte Trouwlocatie?

Over de locatie van jullie bruiloftsfeest moet goed worden nagedacht. De locatie voor de bruiloft is zonder twijfel één van de belangrijkste onderdelen van het plannen van de bruiloft. Voordat je een gesprek met de eerste beste locatiemanager organiseert, zou je even moeten nadenken over onderstaande essentiële aspecten. Aan de hand daarvan zouden jullie een keuze kunnen maken voor de locatie, die precies bij jullie past.

Denk na over Thema en Stijl!

Behalve de gebruikelijke feestzaal, bestaat er een uitgebreide selectie trouwlocaties die wat intiemer zijn. Van landhuizen als bijvoorbeeld De Oliphant tot musea als bijvoorbeeld het Wereldmuseum, ze kunnen allemaal op een bepaalde manier bijdragen aan jullie grote dag. Voordat je een beslissing neemt over de trouwlocatie, zou je dus eerst moeten bedenken wat voor een soort feest je wilt gaan organiseren. Het is jullie bruiloft en niet die van jouw oma of jouw moeder. Het is ook niet de bruiloft van jouw beste vriend of vriendin. Dit is jullie unieke gelegenheid en ook een kostbare. Neem dus echt de tijd om een bruiloft te organiseren.

Denk na over jullie individuele stijl. Wil je dat jullie bruiloft een afspiegeling is van jullie zelf of juist het tegenovergestelde? Besteed hier wat aandacht aan en stel je jullie perfecte bruiloft voor. Het thema en de stijl die jullie willen uitstralen, helpen je om het soort trouwlocatie te kiezen. Er zijn veel soorten trouwlocaties zoals feestzalen in zalencentra en hotels. Daarnaast kun je ook denken aan landhuizen en historische bezienswaardigheden, musea of parken. Met de jetsetters van tegenwoordig, zijn de keuzes onbeperkt. In Rotterdam zijn ook tal van trouwlocatie met een spectaculair uitzicht over het water, de stad of de skyline van Rotterdam.

Denk na over de Capaciteit!

Oké, eindelijk heb je ervoor gekozen om te trouwen in een historisch landhuis in Rotterdam. Perfect, je bent er min of meer! Maar voordat je in je auto stapt en begint met een autorit langs alle feestlocaties, is capaciteit een belangrijk aspect om over na te denken. Want de capaciteit is één van de meest essentiële beslissende factoren is bij het zoeken naar de juiste trouwlocatie. Ongeacht hoe opvallend een plaats kan zijn, als je een gastenlijst van 300 personen hebt en je moet ze herbergen in een locatie voor 150 personen, wordt een gracieus evenement binnen de kortste keren een menigte van geërgerde gasten.

Bij de meeste feestlocaties is de informatie over de zitplaatsen snel zichtbaar op hun website. Zo niet, bel ze dan even op om het te vragen. Zorg ervoor dat je goed de verschillende faciliteiten beoordeelt voor de specifieke manier van gasten ontvangen die jullie graag willen, zoals een cocktailfeest, receptie, een buffet, een diner, enz. Denk ook aan voorzieningen als een dansvloer of die bij de trouwlocatie aanwezig is.

 

Top 10 mooiste trouwlocaties in Rotterdam

Op basis van hoe vaak wij bij de Rotterdamse trouwlocaties een feestzaal met ballonnen moeten decoreren voor een bruiloft, hebben we een aardig idee gekregen van welke trouwlocaties in Rotterdam het meest populair zijn bij aanstaande bruidsparen. Daarnaast weten we inmiddels dat trouwen in een Rotterdams icoon en / of een adembenemend uitzicht op de Maas vaak één van de belangrijkste eisen zijn voor een Rotterdamse bruiloft en daar is onderstaande top 10 dan ook op gebaseerd. Voor ons werk komen we op de mooiste trouwlocaties van Rotterdam en die ervaring willen we graag met jullie delen.

Disclaimer: Onderstaande trouwlocaties zijn destijds door de gemeente Rotterdam aangewezen als officiële trouwlocatie of 'Huis der Gemeente', wat betekent dat er ook het Ja woord gegeven kon worden. Echter tegenwoordig kan er overal in Rotterdam 24/7 getrouwd worden.

Wereldmuseum

TROUWEN ROTTERDAM WERELDMUSEUM

Het Wereldmuseum is ook n van de officile trouwlocaties van de gemeente Rotterdam. Het is direct gelegen aan de Maas en biedt een spectaculair uitzicht op de op de Kop van Zuid en de Erasmusbrug. Het gebouw is niet alleen prachtig aan de buitenkant maar ook van binnen zijn de zalen stijlvol ingericht. Geef elkaar het ja-woord met uitzicht op de Rotterdams skyline en / of ontvang jullie gasten op de receptie op de kade van de Maas.

Boompjes

TROUWEN ROTTERDAM BOOMPJES

Er zijn weinig plekken waar 'Manhattan aan de Maas' imposanter aandoet dan vanuit de Boompjes. Deze officiele trouwlocatie - met terras boven het water - is direct aan de Maas gelegen tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug en biedt een adembenemend uitzicht op de Kop van Zuid en de skyline van Rotterdam.

Eau Lounge

TROUWEN ROTTERDAM EAU LOUNGE

Eau Lounge, direct gelegen aan de Maas in Rotterdam. heeft een te overdekken terras wat letterlijk boven de Maas zweeft. Met aan de ene kant een schitterend uitzicht op de Willemsbrug en aan de andere kant een even spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug is het een perfecte trouwlocatie voor jullie bruiloft. Eau Lounge mag van de gemeente Rotterdam zelf bepalen tot hoe laat jullie trouwfeest door mag gaan.

Heerenhuys Dudok in het Park

TROUWEN ROTTERDAM HEERENHUYS DUDOK IN HET PARK

Het Heerenhuys oftwel Dudok in het Park is een monumentale villa, prachtig gelegen in het oudste park van Rotterdam, naast de Euromast. Het Park is een oase van rust midden in bedrijvige wereldstad Rotterdam. Vanuit de romantische Parkzaal en de sfeervolle Salon heb je een prachtig uitzicht over Het Park. Bij mooi weer kan bijna de gehele bruiloft buiten plaatsvinden, zodat het prachtige park het decor wordt van jullie bruiloft. Dudok in het Park is door de gemeente Rotterdam aangewezen als 'Huis der Gemeenten'. Dit houdt in dat jullie zelfs het Ja-woord in Het Heerenhuys kunnen geven.

SS Rotterdam

TROUWEN SS ROTTERDAM

Onvergetelijk en romantisch. Zo zou jullie trouwdag zou moeten zijn! Van het Ja-woord tot aan de romantische huwelijksnacht in n van de authentieke hotelkamers, op het SS Rotterdam - het voormalige cruiseschip van de Holland Amerika lijn - kan het allemaal. Het SS Rotterdam is niet voor niets benoemd tot officile trouwlocatie van de gemeente Rotterdam. Met een fantastisch uitzicht over de Maas en de imposante skyline van Rotterdam is het SS Rotterdam ook de perfecte trouwlocatie voor jullie fotoreportage.

Laurenskerk

TROUWEN ROTTERDAM LAURENSKERK

Al eeuwenlang worden huwelijken voltrokken in de magistrale Laurenskerk. De Laurenskerk is n van de mooiste trouwlocaties en een icoon van Rotterdam waar al eeuwenlang zowel kerkelijke- als burgerlijke huwelijken voltrokken worden. Een burgerlijk huwelijk kan alleen voltrokken worden in de Laurenskerk in combinatie met een receptie, diner en/of feest.

Lommerrijk

TROUWEN ROTTERDAM LOMMERRIJK

Lommerrijk is een officiele trouwlocatie van de gemeente Rotterdam, direct aan de Bergse Plas in Rotterdam Hillegersberg. Buiten trouwen onder de kastanjebomen op de Landtong of binnen in de Terraszaal, beiden met een spectaculair uitzicht op de Bergse Plas.

Koetshuis

TROUWEN ROTTERDAM KOETSHUIS

Het Koetshuis is een officile trouwlocatie van de gemeente Rotterdam en ligt in Oud IJsselmonde, aan de Nieuwe Maas, naast de van Brienenoordbrug. Het Koetshuis heeft een mooie groene oprijlaan waar jullie als bruidspaar met de trouwauto of koets een mooie entree maken tot aan het terras waar jullie familie en vrienden jullie staan op te wachten.

Landhuis De Oliphant

TROUWEN ROTTERDAM LANDHUIS DE OLIPHANT

Landhuis De Oliphant stamt uit 1592 en heeft ruim vier eeuwen op het eiland Voorne en Putten gestaan. Daar werd het in 1975 - 1977 steen voor steen afgesbroken om vervolgens in zijn geheel herbouwd als 'Huis der Gemeente' in het Zuiderpark in Rotterdam. Op deze rustieke plek, te midden van veel groen, kan sindsdien getrouwd worden. In de zomermaanden kun je gebruik maken van het terras en trouwen in de de prachtige Franse tuin.

Hulstkamp Gebouw

TROUWEN ROTTERDAM HULSTKAMP GEBOUW

Het Hulstkamp Gebouw is de troste blikvanger op het Noordereiland. Het Hulstkamp Gebouw is n van de weinige gebouwen in Rotterdam die de bombardementen heeft doorstaan Ooit deed het dienst als kaasfabriek en later jeneverdistilleerderij van Hulstkamp Jenever maar inmiddels is het rijksmonument compleet gerenoveerd - met behoud van authentieke elementen - en verbouwd tot locatie waar je o.a. kunt trouwen.

Bonus 1. Zalmhuis

TROUWEN ZALMHUIS

Even buiten de hectiek van de stad vind je aan de voet van de Van Brienenoordbrug, het iconische Zalmhuis. Het Zalmhuis is aangewezen als officile trouwlocatie door de gemeente Capelle aan den IJssel. De Rooftop Room biedt het mooiste uitzicht over de Maas. De Garden Room grenst aan de tuin. Omheind met een grote haag is dit een heerlijke plek voor een buiten bruiloft.


Bonus 2. LakeHouse Bergschenhoek

TROUWEN LAKE HOUSE BERGSCHENHOEK

Lake House Rotterdam heeft een entourage om van jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven te maken. Gelegen in het Bergse Bos met prachtig uitzicht over de Bergsche plas en de natuur, biedt Lake House de mooiste setting midden in de natuur. Wat is er romantischer dan buiten trouwen, midden in de natuur?


Ballonnen

Ballonnen mogen op deze bijzondere dag eigenlijk ontbreken, het maakt jullie trouwdag nog specialer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een ballonboog voor de deur bij het ouderlijk huis waar de bruid wordt opgehaald zorgt voor een feestelijk begin van de dag. Iedereen in de straat mag weten dat er getrouwd wordt en hoe leuk staat het op de foto's met de hele familie onder de ballonboog? Een blijvende herinnering aan jullie mooiste dag. Wij bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week als het moet, ballonnen en ballondecoraties bij jullie thuis, bij de kerk, bij het Stadhuis of bij de trouwlocatie. Stuur even een Whatsapp bericht naar +31 (0)10-30 73 668 en laat eens weten wat jullie wensen zijn. We denken graag met jullie mee en zullen er zijn op de afgesproken tijd op de afgesproken locatie. Hieronder een idee van de mogelijkheden van ballonnen op jullie bruiloft.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

trouwlocatie

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?