Logo Rotterdams Ballonnenbedrijf Rotterdams Ballonnenbedrijf HOME BLOG EN

Museum Rotterdam1940 1945 Nu

(4.5/5)

Met het Rotterdams Ballonnenbedrijf komen we op de mooiste plekken van Rotterdam en die ervaring delen we graag met anderen. Ontdek wat te zien en doen bij Museum Rotterdam1940 1945 Nu en waar men onze ballonnen voor inzet.

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf is bij veel locaties in Rotterdam een vaste of welbekende leverancier van ballonnen. Daarom kunnen we onze klanten goed informeren over de mogelijkheden met ballonnen op deze plekken.

In de buurt

Enkele must-see bezienswaardigheden en Hotspots als Schiecentrale, Euromast, Heerenhuys, Depot Boijmans van Beuningen, bevinden zich op slechts 0.6 km afstand.

Hotels in de buurt Afstand
Euromast 0.72 km
New Ocean Paradise Hotel 0.85 km
Morgan and Mees 0.85 km
Supernova Hotel 0.86 km
Bilderberg Parkhotel 1.27 km

 

Restaurants in de buurt Afstand
De Machinist 0.28 km
Verhip 0.54 km
Soif 0.66 km
Euromast 0.72 km
Parqiet 0.79 km
Museum Rotterdam1940 1945 Nu

 

Inhoudsopgave

  1. Foto's
  2. Reviews
  3. FAQ
Museum Rotterdam '40-'45 NU is een aangrijpend eerbetoon aan de geschiedenis van Rotterdam tijdens de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog. Gevestigd in een voormalige school aan de Coolhaven in Rotterdam, weet dit museum de herinneringen en verhalen van die tijd levendig te houden. Het richt zich met name op het cruciale moment van de Duitse bombardementen in mei 1940, dat de stad veranderde, en op de buitengewone veerkracht die volgde in de jaren van wederopbouw.

De exposities van het museum zijn een fascinerende mix van tastbare historische artefacten, aangrijpende documenten, gedetailleerde foto's en aangrijpende filmbeelden. Deze elementen worden prachtig aangevuld met persoonlijke getuigenissen van Rotterdammers die de oorlog en haar ontberingen hebben doorstaan. Bezoekers worden meegenomen op een emotionele reis door deze turbulente periode, en krijgen zo een diepgaand inzicht in hoe de oorlog het leven van gewone mensen heeft beïnvloed.

Het museum onderscheidt zich ook door zijn toewijding aan educatieve programma's. Het biedt zowel volwassenen als kinderen de gelegenheid om te leren en te reflecteren op de impact van de oorlog en de betekenis ervan voor de stad en haar inwoners. Deze programma's streven naar begrip en bewustzijn, en spelen een cruciale rol in het doorgeven van historische lessen aan toekomstige generaties.

Tevens zijn er de boeiende tijdelijke tentoonstellingen en evenementen die het museum organiseert. Deze belichten diverse aspecten van zowel de Rotterdamse geschiedenis als de bredere context van de Tweede Wereldoorlog. Het verrijkt het begrip van de bezoekers en moedigt hen aan om dieper te graven in dit cruciale tijdperk.

Bij vieringen en speciale gelegenheden binnen het museum speelt het Rotterdams Ballonnenbedrijf een betekenisvolle rol. Met hun kleurrijke en vreugdevolle ballonnen voegen ze een vleugje lichtheid toe aan momenten die anders wellicht ingetogen zouden zijn. Het is een treffende samenwerking die respectvol eer betoont aan het verleden en tegelijkertijd hoopvol naar de toekomst kijkt.

Al met al biedt Museum Rotterdam '40-'45 NU een krachtige en educatieve inkijk in de geschiedenis van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verlicht de duisternis van die tijd en laat zien hoe veerkracht en vastberadenheid kunnen opbloeien te midden van tegenspoed.

 

Ballonnenbezorger

Ballonnen bij Museum Rotterdam1940 1945 nu

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf decoreert regelmatig bij Museum Rotterdam1940 1945 nu. We kennen de locatie goed en kunnen u als geen ander informeren over het bezorgen van de beste kwaliteit 100% biologisch afbreekbare ballonnen op deze plek. Klik hier voor de mogelijkheden en onze prijzen.


Gerelateerde artikelen

Google   Rating Schrijf een Review
4.5 Toon alle Reviews
 

Reviews

Sylvia Heerenga
Sylvia Heerenga 22-06-2023
Het museum is niet heel groot. Als je binnenkomt kan je rekenen op een warm onthaal. Goede uitleg. Na ongeveer twee en half uur had ik het gezien. Nog niet lang niet alle info gelezen. Ik kom zeker een keer terug om de rest goed te bekijken. Maar op dat moment vond ik de informatie even genoeg. Het is veel te veel om in een keer alles in je op te nemen.

 

M. F.
M. F. 20-08-2023
Erg leuk museum. Bij binnenkomst een ipad ontvangen waarmee je per item het verhaal achter het object kon lezen. In het midden van het museum is een film te zien wat meer weg heeft van een kunst show dan een geschiedenis film. Had voor mij weinig toegevoegde waarde. De film die getoond wordt in het laatste onderdeel van het museum is zeker de moeite waard.

 

Micha van Kleef
Micha van Kleef 21-03-2023
Ik ben niet binnen in het museum geweest, alleen in de entree. Maar het museum bevind zich in ieder geval op een bijzondere plek. Ik ben er al vaak over heen gelopen of gereden zonder dat ik wist dat er onder een museum gevestigd was!😁 Volgens Google Maps zou het normaal niet druk zijn op dinsdagmorgen net na openingstijd, maar vandaag was er toevallig een schoolbezoek met een aantal klassen. Het personeel is erg vriendelijk, ze hebben het goed door als je met iemand komt die niet goed tegen drukte kan, en denken absoluut met je mee.

 

P Dieterman
P Dieterman 07-08-2023
Mooi museum over de oorlogsjaren in Rotterdam. Bij het starten krijg je een tablet waar de tentoongestelde stukken worden uitgelicht.

 

Rob Hil
Rob Hil 08-11-2023
Geweldig kleinschalig museum. Behulpzame mensen, ipad gratis ter beschikking. We hebben als rotterdammers genoten en kwamen er wel stil uit. Wat moeten mensen overal op de wereld toch meemaken en lijden.

 

 

meer Reviews

 

Foto's Museum Rotterdam1940 1945 nu

Hieronder een aantal foto's van ballondecoraties welke het Rotterdams Ballonnenbedrijf heeft verzorgd voor Museum Rotterdam1940 1945 Nu. Plan je binnenkort een event bij Museum Rotterdam1940 1945 Nu en wil je een soortgelijke ballondecoratie bestellen? Rotterdams Ballonnenbedrijf is je nr #1 keuze. Stuur ons een WhatsApp bericht naar +31 (0)10-3073668. We bezorgen 24 uur per dag, 7 dagen per week in Rotterdam en zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds bereikbaar voor onze klanten via Whatsapp.

Ballonboog 6m Museum Rotterdam1940 1945 Nu locatie Coolhaven ivm sluiting locatie Rodezand
Ballonboog 6m Museum Rotterdam1940 1945 Nu locatie Coolhaven ivm sluiting locatie Rodezand

FAQ

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.

 

Vragen of Opmerkingen?

Heb je een vraag aan of over Museum Rotterdam1940 1945 nu of over de informatie op deze pagina? Stel jouw vragen gerust via onderstaand formulier en wij of Museum Rotterdam1940 1945 nu zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.

Spamcontrole

Disclaimer: In onze blogs en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper.

 

ZOEKEN

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

ZOEKEN GOOGLE

Zoek eens op namen van Cafe's, Restaurants, Hotels en of andere locaties in Rotterdam. Of op een gelegenheid als 'verjaardag' om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Uw link hier?

Optimaliseer uw online aanwezigheid met linkbuilding en verhoog uw positie bij Google door actief backlinks te verzamelen. Wij bieden kosteloze linkruil of betaalde plaatsing van een (dofollow) link naar uw website op deze pagina. Als linkruil niet mogelijk is, kunnen we eventueel ook tegen betaling een link naar uw website plaatsen. Maar mogelijk zijn er meer samenwerkingsvormen mogelijk. We horen ze graag. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.