- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

12x de must-see bezienswaardigheden Rotterdam. Korting op Tickets.
© Mlefter

12x de must-see bezienswaardigheden Rotterdam. Korting op Tickets.

door Marcel, 21 november 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in Rotterdam, een bruisende stad vol leven, cultuur en opwinding! Of je nu een liefhebber bent van moderne architectuur, kunst, geschiedenis of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, Rotterdam heeft voor elk wat wils. Om je bezoek zo soepel en plezierig mogelijk te maken, hebben we een uitgebreide lijst samengesteld van de beste attracties en activiteiten die deze dynamische stad te bieden heeft.

Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je tijd in Rotterdam, bieden we ook de mogelijkheid om toegangstickets te kopen voor de vermelde attracties. Kies voor het gemak van het vooraf kopen van tickets en sla de wachtrij over met onze "skip the line" optie. Zo kun je meer tijd besteden aan het verkennen van de fascinerende bezienswaardigheden en minder tijd wachtend in de rij.

Dus waar wacht je nog op? Duik in onze lijst en ontdek de verbazingwekkende diversiteit van Rotterdam, terwijl je tegelijkertijd geniet van het gemak van het plannen van je bezoek met onze ticketopties. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring in deze levendige stad aan de Maas!

Euromast

EUROMAST

Ontdek Rotterdam van grote hoogte bij de Euromast! Met het Rotterdam: Euromast Lookout Tower Ticket krijg je toegang tot deze iconische bezienswaardigheid en geniet je van een adembenemend 360º panoramisch uitzicht over de stad en haar indrukwekkende haven. Voeg een ticket toe voor de Euroscoop en ervaar Rotterdam vanuit de hoogste panoramalift met een glazen vloer. Dit ticket biedt flexibiliteit met gratis annulering tot 24 uur van tevoren en de mogelijkheid om nu te reserveren en later te betalen. Bewonder verbazingwekkende verhalen met de Magnicity-app terwijl je geniet van heerlijke koffie en vers gebak in de coffeecorner op de begane grond. Voor een extra adrenalinekick voeg je een ticket toe voor de Euroscoop. Bewonder duizelingwekkende uitzichten op Rotterdam vanuit een draaiende lift met glazen vloer op 185 meter hoogte aan de buitenkant van de Euromast. Ontdek Rotterdam vanuit een uniek perspectief en reserveer vandaag nog je tickets voor een onvergetelijke ervaring!

Koop Tickets

Remastered

REMASTERED

Ervaar de grensverleggende digitale kunstervaring van "Remastered" Digital Art Audiovisual Experience in Rotterdam! Ontworpen om de grenzen van perceptie te vervagen en nieuwsgierigheid op te wekken, dompelt deze unieke multimediale voorstelling je onder in de kleurrijke scènes van Van Gogh, Jeroen Bosch en Rembrandt, terwijl je danst op het ritme van Mondriaans 'Victory Boogie Woogie'. Ontdek een wereld van digitale wonderen verspreid over meer dan 1.500 vierkante meter, met state-of-the-art projectors, de grootste indoor LED-schermen van Europa en interactieve installaties zoals een regenboog tevoorschijn toveren met een druk op de knop. Laat je meevoeren door een waterval, interactie met onderwaterwezens en vaar zelfs over de wolken, allemaal in één adembenemend uur. Reserveer nu voor een ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je verbeelding zal laten bloeien!

Koop Tickets

Rondvaart door de Rotterdamse haven met de Spido

SPIDO

Ontdek de dynamiek van een van 's werelds meest innovatieve havens tijdens een rondvaart door de Rotterdamse haven met Spido! Aangeboden door Royal Spido BV, biedt deze stadscruise een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van Rotterdam en de bedrijvigheid van de haven terwijl je comfortabel vanaf het dek luistert naar informatief commentaar via een audiogids. Vaar vanaf Willemsplein en bewonder de drukte van zeeschepen en binnenvaartschepen, terwijl je de hypermoderne overslag van duizenden containers aanschouwt. Ontdek de fascinerende wereld van de haven terwijl je langs scheepswerven, dokken en de iconische stoomboot 'Rotterdam' vaart. Reserveer nu voor een onvergetelijke 75 minuten durende ervaring die de maritieme grootsheid van Rotterdam onthult!

Koop Tickets

Diergaarde Blijdorp

BLIJDORP

Ontdek de magie van de dierenwereld bij Diergaarde Blijdorp met het Rotterdam: Rotterdam Zoo Blijdorp Entry Ticket, aangeboden door Rotterdam Zoo Diergaarde Blijdorp. Met dit ticket krijg je snelle toegang tot een van Europa's meest opwindende dierentuinen, waar je speciale ontmoetingen hebt met fascinerende dieren uit alle belangrijke regio's van de wereld. Ontdek de prachtige en diverse landschappen die speciaal zijn nagebootst om de natuurlijke leefomgeving van de dieren na te bootsen. Vermijd de lange wachtrijen en geniet van een dag vol avontuur, waar je wordt omringd door exotische dieren en ondergedompeld in hun habitats. Bezoek de prachtige vlinderparadijs Amazonica, waar je wordt betoverd door duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders en het spectaculaire onderwaterleven van Oceanium, inclusief haaien, schildpadden en het vernieuwde Great Barrier Reef. Ontmoet giraffen, olifanten, neushoorns en andere majestueuze wezens in de diverse habitats van de dierentuin, en kom oog in oog te staan met gorilla's op het Afrikaanse Gorilla Island. Van de exotische wereld van Amazonica tot de uitgestrekte vlaktes van Afrika en Azië, biedt Diergaarde Blijdorp een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Reserveer vandaag nog je tickets en beleef een dag vol verwondering en avontuur te midden van de prachtige flora en fauna van de natuur!

Koop Tickets

van Nelle Fabriek

VAN NELLE FABRIEK

Ontdek een van 's werelds mooiste fabrieken met de Rotterdam: UNESCO Van Nelle Factory Guided Tour, aangeboden door Chabot Museum Rotterdam. Deze wandeltocht neemt je mee door de Van Nelle Fabriek, een echt internationaal hoogtepunt van modernisme waar ooit koffie, thee en tabak werden verwerkt. Bewonder twee juweeltjes van het Rotterdamse modernistische architectuur, zowel van binnen als van buiten, terwijl je meer te weten komt over de architecturale en culturele betekenis van deze site. Leer van je ervaren gids over het productieproces, de geschiedenis van de fabriek en de transformatie ervan. Ontdek waarom de Van Nelle Fabriek sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en bewonder het progressieve ontwerp waarin lucht, licht en ruimte een geheel nieuwe rol spelen in de architectuur. Profiteer ook van toegang tot het intieme Chabot Museum voor internationaal expressionisme op dezelfde dag. Beleef een boeiende en educatieve ervaring die de wortels van een modern wonder onthult en reserveer vandaag nog je tickets voor deze unieke rondleiding!

Koop Tickets

Maritiem Museum

MARITIEM MUSEUM

Ontdek het boeiende verhaal van Europa's grootste haven bij het Maritiem Museum Rotterdam met het Rotterdam: Maritime Museum and historic museum harbor Ticket, verzorgd door Maritiem Museum Rotterdam. Reis door de maritieme geschiedenis en ontdek moderne tentoonstellingen die avonturen van groot en klein onthullen. Luister naar verhalen, bewonder prijswinnende exposities en bezoek de oudste en grootste museumhaven van Nederland, waar historische schepen en kranen wachten om verkend te worden. Ervaar hoe de wereldleidende haven zich heeft ontwikkeld in dit gebied terwijl je een cruise maakt door het museumgedeelte van de binnenhaven. Neem deel aan activiteiten zoals de Offshore Experience, ontdek hoe scheepvaart ons dagelijks leven beïnvloedt en geniet van "Professor Splash" voor kinderen van 4-10 jaar oud. Het museum verwelkomt al 140 jaar nieuwe generaties, en met dit ticket krijg je toegang tot alle tentoonstellingen, de museumhaven en workshops, inclusief een audiogids. Ontdek de fascinerende wereld van de maritieme geschiedenis en reserveer vandaag nog je tickets!

Koop Tickets

Kubuswoningen

KUBUSWONINGEN

Verken Rotterdam op een unieke manier met de Private Rotterdam Tour inclusief toegang tot het Kijk-Kubus Museum, aangeboden door Trigger Tours. Tijdens deze 2 uur durende privéwandeling onder begeleiding van een lokale gids ontdek je zowel de historische als moderne architectuur van de stad, bewonder je iconische bezienswaardigheden zoals de Markthal en de Erasmusbrug, en verken je de unieke kubuswoningen, inclusief toegang tot het Kijk-Kubus Museum om meer te leren over hun unieke ontwerp en geschiedenis.

Koop Tickets

SS Rotterdam

SS ROTTERDAM

Verken het grootste oceaanstomer ooit gebouwd in Nederland met het Rotterdam: Steamship Rotterdam Audio Tour Entry Ticket, aangeboden door ss Rotterdam. Kies uit 3 touropties en verken het bovendek, het authentieke interieur en de kapiteinshut met een audiogids die beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Bezoek de voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, bewonder het prachtige interieur van deze luxe oceaanstomer en ontdek hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Geniet van een drankje of een hapje op het prachtige terras van Rotterdam en bezoek de verschillende delen van het schip, zoals de kaartenkamer, de radiokamer of de originele kapiteinshut. Ervaar de glorieuze geschiedenis van dit iconische schip met een keuze tussen de Rotterdam Complete Tour, de Seabreeze Deluxe Tour of de Steam and Chrome Tour. Kom aan boord en maak je klaar voor een onvergetelijke reis terug in de tijd!

Koop Tickets

Heinekengebouw

HEINEKENGEBOUW

Verken de geschiedenis van de voormalige Heineken-brouwerij (actief tot 1974) in Rotterdam met de Rotterdam: Heineken Building former brewery | Guided Tour, verzorgd door Heineken Gebouw Rotterdam. Leer over de creatie van gist en ontdek de verhalen achter het merk Heineken. Geniet van panoramisch uitzicht op de stad vanaf ons dakterras. Begeleid door een live gids in het Nederlands of Engels, of kies voor een optionele audiogids, verken je de klassieke bakstenen gebouwen en ontdek je de marketingcampagnes van Freddy Heineken, het verhaal achter de A-gist en de rol van Heineken in Rotterdam. Na de tour kunt u ontspannen in onze geheime bar en genieten van een speciaal biertje of een ander drankje terwijl u uitkijkt over het spectaculaire uitzicht op de stad Rotterdam.

Koop Tickets

Wereldmuseum

WERELDMUSEUM

Ontdek meer dan 80.000 artefacten die 127 verschillende culturen vertegenwoordigen in een van de meest iconische gebouwen van Rotterdam met dit toegangsticket voor het Wereldmuseum. Geniet van de pas heropende kindermuseum en leer over de geschiedenis en culturele diversiteit van de stad. Ervaar een wereldklasse collectie die meer dan 100 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers weerspiegelt. Bewonder het prachtige gebouw aan de Maas, oorspronkelijk gebouwd voor de Koninklijke Yacht Club, en ontdek dat ondanks de verschillen, we allemaal hetzelfde zijn: menselijk. Boek nu je ticket en ontdek de fascinerende wereldculturen in het Wereldmuseum.

Koop Tickets

Miniworld

MINIWORLD

Ontdek een prachtige wereld in miniatuur met een toegangsticket voor Miniworld Rotterdam. Verken de stad Rotterdam, Nederlandse landschappen en meer in deze unieke attractie. Bekijk de stad tot leven komen als dag in 24 minuten verandert en duizenden lichtjes oplichten in het donker. Bewonder de gedetailleerde miniaturen van beroemde gebouwen, het contrast tussen de haven van Rotterdam en het Nederlandse platteland, en ontdek zelfs Groot-Brittannië in miniatuur. Boek nu je ticket en stap binnen in deze betoverende wereld.

Koop Tickets

Nederlands Fotomuseum

NEDERLANDS FOTOMUSEUM

Ontdek het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en laat je verrassen door een collectie van meer dan 6 miljoen foto's, waarbij het Nederlandse erfgoed wordt vastgelegd en bewaard. Verken 5 tot 7 wisselende tentoonstellingen per jaar en bewonder de iconische werken van Nederlandse fotografen in de Erezaal. Duik in de geschiedenis van 180 jaar fotografie in Nederland sinds 1842 en ontdek de verhalen achter iconische foto's met de handige app. Koop nu je ticket en beleef een boeiende reis door de Nederlandse fotografie.

Koop Tickets

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

bezienswaardigheden

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad