- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

24 Bezienswaardigheden langs deze stadswandeling van 5 km door Rotterdam
Foto: is gelicenseerd onder CC.

24 Bezienswaardigheden langs deze stadswandeling van 5 km door Rotterdam

door Marcel, 04 maart 2023

In Manhattan aan de Maas bruist het van de gezelligheid. Zeker in de zomer. Gezellige terrassen, spectaculaire uitzichten, stoere havens en heel veel water. Kom een dagje naar Rotterdam en ontbijt op het cruiseschip SS Rotterdam, scheur met de watertaxi onder de Erasmusbrug door en geniet van een biertje aan de Oude Haven en / of op de Witte De Withstraat. Beleef het allemaal tijdens deze stadswandeling van 5 kilometer door Rotterdam. Je komt langs alle bekende Rotterdamse hotspots zoals o.a. Hotel New York, de Oude Haven, de Kubuswoningen, de Markthal, de Euromast en nog veel meer. De ideale stadstour voor een geweldige dag in Rotterdam.

Bezienswaardigheden langs de route

Routebeschrijving

Startpunt: SS Rotterdam

We beginnen de route bij het SS Rotterdam. Op dit voormalig cruiseschip van de Holland Amerikalijn kun je eventueel de nacht ervoor blijven slapen en 's morgens uitgerust genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Ook als je niet wilt overnachten dan is de SS Rotterdam het ideale startpunt van deze tour. Je kunt hier namelijk de hele dag je auto laten staan voor slechts 15 euro en alsnog de dag beginnen met een lekker ontbijtje.

 1. Neem de watertaxi vanaf het B-deck op het SS Rotterdam naar de Oude Haven (halte nr. 43 Boompjes). Je kunt de receptie van het schip vragen om een watertaxi te bellen maar je kunt ook zelf bellen met 010 - 403 0303 of de rit boeken via de website van de watertaxi Rotterdam. Voor deze rit betaal je 4.50 euro per persoon. Onderweg naar de Oude Haven zie je rechts Hotel New York en de wolkenkrabbers op de Kop van Zuid en race je onder de Erasmusbrug (de Zwaan) door richting de opvallende rode Willemsbrug.
 2. Vlak voor de Willemsbrug meert de watertaxi aan de linkerkant van de Maas. Aan het eind van de steiger ga je linksaf en neem na een paar meter aan de rechterkant de trap naar boven. Bovenaan de trap ga je rechtsaf en loop je richting de Willemsbrug. Bij het zebrapad steek je de weg over en loop je langs het fietspad weer richting de Willemsbrug. Waar het fietspad linksaf gaat (rechtdoor is verboden voor fietsers) ga je ook linksaf en vervolg je dat fietspad tot aan beneden. Beneden steek je linksaf de weg over bij het zebrapad en loop je over de Geldersekade, richting het Witte Huis. Dit is de Oude Haven. Neem plaats op een zonovergoten terras aan het water en geniet van een heerlijk drankje.
 3. Klaar om verder te gaan? Aan het einde van de Geldersekade houd je rechts aan zodat je het water en de betonnen balustrade aan je rechterkant hebt. Even verderop neem je links de trap naar boven en kom je uit bij de Blaak. Hier je je rechtsaf richting de Kubuswoningen en meteen na de Kubuswoningen steken we links de Blaak over bij het zebrapad. Als je wilt kun je hier door de Kubuswoningen heen lopen of zelf binnen kijken in de Kijk-Kubus.
 4. Als je weer terug loopt onder de Kubuswoningen of er door heen (niet weer de Blaak oversteken), dan zie je daar een grote doorzichtige schotel van 35 meter boven de straat zweven. Dat is Station Blaak. Hier vind je op dinsdag en zaterdag de bruisende markt. Rechts naast Station Blaak staat de iconische Markthal, herkenbaar aan de vorm van een hoefijzer. Bezoek de overdekte markt en ga heerlijk eten proeven bij één van de kraampjes. We vervolgen onze weg straks aan de andere kant van de hal.
 5. Verlaat de Markthal aan de andere kant van waar je naar binnen bent gekomen. Zodra je buiten bent, loop je naar rechts en zie je daar recht voor je de middeleeuwse Laurenskerk. Je kunt de kerk natuurlijk even van dichtbij of binnen bekijken maar wij gaan linksaf de Hoogstraat in. De hoogstraat is een smalle winkelstraat en een van de oudste straten van Rotterdam. Aan het einde van deze winkelstraat kom je op het Beursplein, herkenbaar aan de grote brede trap naar beneden. Neem deze trap naar beneden, het is de trap naar de Beurstraverse (ofwel de Koopgoot).
 6. De Koopgoot komt aan de andere kant uit bij de Lijnbaan, Rotterdams bekendste winkelstraat. Halverwege de Koopgoot kun je eventueel nog met de roltrap naar boven en kom je uit op de Coolsingel met zijn statige Stadhuis en de Bijenkorf. Wij vervolgen onze weg echter richting het einde van de Koopgoot en gaan bij de Lijnbaan met de trap weer omhoog. Hier kun je nog naar hartelust winkelen als je wilt.
 7. Wij gaan aan het einde van de Koopgoot, rechtsaf de Lijnbaan op en lopen langs het gezellige Stadhuisplein met al zijn zonovergoten terrassen naar het Weena. Het Weena is de brede straat met de hoge wolkenkrabbers en rechts het Hofplein met de Hofpleinfontein. Wij gaan hier aan het Weena linksaf en lopen richting het Centraal Station.
 8. Na 500 meter staat links de wolkenkrabber van het Marriott Hotel en daar recht tegenover - aan de overkant van het Weena - staat het Centraal Station. Kan niet missen. De letters CENTRAAL STATION staan groot op de gevel te lezen met daarboven het dak in de vorm van een pijlpunt die naar het centrum van Rotterdam wijst.
 9. Meteen na het Marriott Hotel gaan we linksaf het Kruisplein op richting de Witte De Withstraat. Onderweg passeer je links Concertgebouw De Doelen, Bioscoop Pathe en Santa Claus (ook bekend als Kabouter Buttplug). We steken de drukke Westblaak over langs het Bilderberg Parkhotel tot aan de Witte De Withstraat. In deze bekende uitgaansstraat van Rotterdam kun je even genieten in een van de vele cafés, restaurants, kunstgaleries, diverse winkels en gemeentelijke monumenten. Wij gaan hier rechtsaf het Museumpark op om ons zelf in de spiegels te vinden van het Depot Boijmans Van Beuningen.
 10. Neem tussen het Museum Boymans van Beuningen en het Depot het Melkkoppad welke dwars door het Museumpark naar de Kunsthal loopt. Verlaat het Museumpark aan de rechterkant van de Kunsthal en neem na het zebrapad het voetpad naar rechts wat omhoog naar de Westzijdijk loopt. Boven aangekomen steken we links de Westzeedijk over bij de stoplichten van het Erasmus MC. In de verte zie je dan de Euromast al.
 11. Steek Het Park schuin over in de richting van de Euromast. Je passeert hierbij een statige villa waarin het sjieke restaurant The Harbour Club is gevestigd. Eenmaal aangekomen op de Baden Powellaan aan de rand van Het Park, neem je de trap die je over de Maastunnel naar de ingang van de Euromast brengt. De Euromast biedt naast een adembenemend panoramisch uitzicht over Rotterdam ook een restaurant en 2 hotelsuites op 100 meter hoogte.
 12. Na je bezoek aan de Euromast bel je de watertaxi op 010 - 403 0303 met het verzoek je op te halen vanaf de Euromast (halte 65) naar het SS Rotterdam. Direct nadat je uit de Euromast bent gekomen, ga je rechtsaf naar beneden en steek je de Parkhaven over richting het water. Ga vlak voor het water naar link en loop over de kade richting de Chinese Boot (een enorm Chinees Restaurant en Chinese Supermarkt op het water). Nog voor de Chinese Boot ligt daar aan de rechterkant de steiger van waar de watertaxi je terug brengt naar het SS Rotterdam.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

stadswandeling bezienswaardigheden

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?