- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

20x meest Romantische Restaurants met uitzicht op de Skyline van Rotterdam
© Donald Trung

20x meest Romantische Restaurants met uitzicht op de Skyline van Rotterdam

door Marcel, 10 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

In een wereld waarin de skyline van een stad een steeds belangrijkere rol speelt bij het bepalen van haar allure, staat Rotterdam fier aan de top van Europa. Terwijl steden als Londen, Parijs, Barcelona en Frankfurt alom bekend staan om hun adembenemende uitzichten, steekt Rotterdam daar bijna letterlijk bovenuit. Volgens een artikel van World Atlas behoort Rotterdam tot de top tien van Europa als het gaat om indrukwekkende skylines. Met een citaat dat de stad beschrijft als een plek met "The city has an alluring silhouette and an impressive skyline that continues to expand as more tall buildings are constructed", is het duidelijk dat Rotterdam een bestemming is voor liefhebbers van panoramische vergezichten.

Maar terwijl de skyline overdag al betoverend is, transformeert Rotterdam bij zonsondergang tot een romantisch schouwspel. En wat is nu een betere manier om van dit adembenemende uitzicht te genieten dan vanuit een van de vele uitstekende restaurants die de stad te bieden heeft? Welke restaurants bieden het beste uitzicht op deze unieke skyline, terwijl je geniet van een romantisch diner met je geliefde? Dat is precies wat we gaan ontdekken terwijl we ons verdiepen in de meest romantische restaurants van Rotterdam met een uitzicht dat zelfs de meest geharde stedeling in vervoering brengt.

Tip! Reserveer een tafeltje bij het raam of bij mooi weer op het terras!

Aloha

UITZICHT ALOHA
Foto: Aloha Bar

Aloha, voorheen bekend als Tropicana, is voor veel Rotterdammers een iconisch pand waar velen herinneringen hebben aan de avonturen in de wildwaterbaan. Tegenwoordig is Aloha getransformeerd tot een veelzijdige plek, inclusief bar, restaurant en koffiezaak. Binnen zijn de originele zwembadtegels behouden gebleven, waardoor je nog steeds letterlijk door de voormalige wildwaterbaan kunt wandelen. Buiten is een stadspark nagebouwd, met een prachtig uitzicht over de Maas, waar je de Willemsbrug en de Zwaan kunt bewonderen. Het gigantische terras biedt verschillende zitmogelijkheden, variërend van loungen op lage banken tot aan een tafeltje voor lunch of diner, of zelfs op een van de schommels met uitzicht op de Maas. Helaas is Aloha inmiddels gesloten, maar het zal altijd herinnerd worden als een unieke plek in Rotterdam waar verleden en heden samenkomen.

naar de Website

Aqua Asia

UITZICHT AQUA ASIA CLUB
Foto: Aqua Asia Club

Aqua Asia Club Rotterdam biedt een onvergetelijke culinaire ervaring met een adembenemend uitzicht op de Erasmusbrug. Gevestigd in De Rotterdam op de Kop van Zuid, geniet je hier van hoogwaardige Aziatische gerechten terwijl je uitkijkt over de majestueuze Maas. Van een Red Dragon Roll tot boterzachte Wagyu Rib-Eye, de gerechten zijn niet alleen een feest voor de smaakpapillen maar ook voor het oog. Het moderne interieur, gedomineerd door warme tinten van bruin en blauw, past perfect bij het iconische gebouw en biedt een ontspannen sfeer voor lunch, diner, loungen en vergaderen. Met een mix van culinaire Aziatische gerechten en een spectaculair uitzicht, is Aqua Asia Club de ultieme bestemming voor liefhebbers van fine dining met een prachtig panorama van Rotterdam.

naar de Website

Cloud One Bar in Motel One

UITZICHT CLOUD ONE BAR BY MOTEL ONE
Foto:Motel One

Motel One, de succesvolle budgetdesignhotelgroep uit München, heeft begin 2023 haar deuren geopend in hartje Rotterdam. Het hotel, gelegen aan de Hoogstraat tussen de Markthal en de Laurenskerk, biedt een spectaculair uitzicht op deze iconische bezienswaardigheden vanuit de Cloud One bar. Deze bar, gevestigd op de vijfde etage van het hotel, is een ware eyecatcher met plafondhoge ramen die vanaf drie kanten een uniek uitzicht over de stad bieden. Gasten kunnen hier genieten van een uitgebreide selectie aan gin, compleet met labels die belangrijke informatie over elke variant bevatten. Voor een nog beter uitzicht kunnen gasten naar buiten stappen en ontspannen op het enorme dakterras, met een adembenemend 360-graden uitzicht over de stad. Je hoeft overigens geen gast van het hotel te zijn om langs te gaan! Dus als je op zoek bent naar een fijn dakterras om gezellig een drankje te doen, ben je hier aan het juiste adres. Sluit je dag af onder het genot van een verfrissende Gin-Tonic op het dakterras van de Cloud One bar.

naar de Website

Comedy Club Haug

UITZICHT COMEDY CLUB HAUG
Foto: Comedy Club Haug

Comedy Club Haug is geen chique restaurant om uitgebreid te dineren, maar biedt wel de perfecte setting voor een romantisch avondje uit met een spectaculair uitzicht over de Maas. Gelegen aan de rand van het centrum van Rotterdam, direct aan de Maas, beschikt het terras over een adembenemend uitzicht op de drie iconische bruggen van de stad: De Hef, de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Als dé stand-up comedy club van Rotterdam, is Comedy Club Haug een verborgen pareltje in het centrum, met een sfeer die doet denken aan New Yorkse comedytenten. Of je nu binnen zit voor een hilarische show of op het zonnige terras geniet van een cocktail en het prachtige uitzicht over de Maas, Comedy Club Haug biedt de ideale setting voor een romantische avond uit, of het nu als pre-party voorafgaand aan de show is of op een rustige donderdagmiddag.

naar de Website

De Ballentent

UITZICHT DE BALLENTENT
Foto: Google Maps

De Ballentent, een waar Rotterdams begrip, is een no-nonsense houten havenkroeg met een flinke dosis Rotterdamse nuchterheid en humor. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de kade met aangemeerde schepen en de imposante Wilhelminapier. Het publiek is vaak net zo typerend Rotterdams als het uitzicht zelf! Vanuit de serre van De Ballentent heb je een weids uitzicht over de Nieuwe Maas, met aan de overkant Katendrecht en aan de linkerkant de iconische torens op de Wilhelminapier. Hoewel het hier vroeger bekend stond als Maaszicht, heeft de naam De Ballentent langzaamaan de overhand genomen, en niet zonder reden. Deze havenkroeg staat namelijk bekend om zijn voortreffelijke gehaktbal, waardoor het een ware Rotterdamse ervaring is om hier te dineren.

naar de Website

De Schone Lei

UITZICHT DE SCHONE LEI
Foto: De Schone Lei

Restaurant De Schone Lei biedt een romantische ontsnapping aan de drukte van de stad, gelegen aan de noordzijde van de schilderachtige Kralingse Plas in het Minang Kabeauhuis. De verscholen locatie in het weelderige Kralingse Bos zorgt voor een oase van rust, waar je kunt genieten van een betoverend uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het zonnige terras op het zuiden laat je bijna de hele dag in de zon zitten, terwijl je langs de bootjes op het water kijkt. Vergeet niet even de steiger op te lopen voor een nog spectaculairder uitzicht. Bij De Schone Lei kun je genieten van gevarieerde gerechten en een heerlijke ambiance aan de Kralingse Plas, waardoor het de perfecte plek is voor een romantisch diner met een adembenemend uitzicht op de stad.

naar de Website

Euromast

UITZICHT EUROMAST BRASSERIE
Foto: Euromast

Het hoogste restaurant in Rotterdam mag natuurlijk niet ontbreken: de Euromast. Deze 185 meter hoge toren is niet alleen een icoon van de stad, maar biedt ook een ongeëvenaard romantisch panoramisch uitzicht. Op een hoogte van maar liefst 92 meter bevindt zich Brasserie Euromast, waar gasten kunnen genieten van brunches, lunches, diners, high tea's en een selectie aan wijnen, alles met een adembenemend uitzicht. Bij helder weer reikt het zicht tot wel 30 kilometer ver. Een bezoek aan het restaurant van de Euromast is een romantische ervaring op zich, perfect voor een speciale gelegenheid waar je niet alleen culinair verwend wordt, maar ook je ogen de kost kunt geven aan het prachtige uitzicht over Rotterdam en ver daarbuiten.

naar de Website

Gastrobar Elvy by nhow

UITZICHT GASTROBAR ELVY
Foto: NH Hotels

Gastrobar Elvy by nhow biedt een betoverende setting voor een romantische avond uit, met het beste uitzicht en de meest adembenemende zonsondergangen die de stad te bieden heeft. Gelegen op de zevende verdieping van nhow, kijkt het terras uit op de majestueuze Erasmusbrug en de schitterende skyline van Rotterdam. In deze moderne gastrobar kun je genieten van heerlijke kleine gerechten die je kunt combineren of delen, terwijl je uitkijkt over de glinsterende Maas. Het is de perfecte locatie voor een onvergetelijke date of om een speciale gelegenheid te vieren. Gastrobar Elvy weerspiegelt de diverse eetculturen die samenkomen in Rotterdam, waardoor je kunt genieten van een scala aan smaken en gerechten, allemaal met een prachtig uitzicht over de stad. Of je nu binnen in de gastrobar of buiten op het dakterras dineert, de ervaring bij Elvy is er een om te koesteren, met een panorama van de adembenemende skyline van Rotterdam dat je gegarandeerd zal betoveren.

naar de Website

HMB Restaurant

UITZICHT HMB RESTAURANT
Foto: HMB Restaurant

HMB Restaurant, gelegen aan de voet van de iconische Erasmusbrug, biedt een culinaire ervaring in het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. Met een unieke inrichting en een schitterend uitzicht op de Maas en de Erasmusbrug, is het restaurant een ware culinaire hotspot. Geniet van heerlijke gerechten en fraaie wijnen terwijl je uitkijkt over de skyline van Rotterdam. Gehuisvest op de begane grond van De Rotterdam, ontworpen door architect Rem Koolhaas, biedt het restaurant een adembenemend uitzicht op de Nieuwe Maas. Met een uitgebreide selectie van circa 25 culinaire tussengerechten en meer dan 100 wijnen, staat HMB Restaurant garant voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

naar de Website

Hotel New York

UITZICHT HOTEL NEW YORK
Foto: Hotel New York

Hotel New York, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, neemt je mee op een reis door de geschiedenis en biedt een betoverend romantisch uitje. Met de nostalgie van vervlogen tijden nog steeds voelbaar, zowel binnen als buiten, heeft het pand een tijdloze charme. Buiten bevindt zich een uitgestrekt terras en een grasveld met ligstoelen, waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de Rotterdamse skyline vanaf de Wilhelminapier. Met de Erasmusbrug aan je rechterzijde en de Euromast aan je linkerzijde, biedt Hotel New York een perfect perspectief op de stad. Voor de ultieme Rotterdam-beleving kun je hier zelfs met de Watertaxi naartoe gaan. Vanaf Hotel New York kun je genieten van prachtige zonsondergangen, het komen en gaan van cruiseschepen, het levendige waterverkeer op de Maas en natuurlijk het schitterende uitzicht op de stad Rotterdam. Vergeet niet te controleren of het terras open is voor een extra romantische ervaring! Op de begane grond bevindt zich een groot café-restaurant waar gasten kunnen genieten van een uitgebreid à la carte menu, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Daarnaast biedt Hotel New York ook het prachtige fine-dining restaurant NY Basement, gelegen in het souterrain, waar gasten kunnen genieten van een verfijnde culinaire ervaring in een unieke setting.

naar de Website

Prachtig

UITZICHT RESTAURANT PRACHTIG
Foto: Prachtig

Restaurant Prachtig biedt een buitengewone culinaire ervaring met een uitzicht dat zijn naam eer aandoet. Gelegen direct aan de Maas, onder de imposante Erasmusbrug, geniet je hier van een adembenemend panorama met de Willemsbrug en de bruisende Kop van Zuid als iconische hoogtepunten. Of je nu kiest voor een uitgebreide lunch, diner of ontspannen borrel, het uitzicht is altijd spectaculair. Laat je betoveren door de dynamiek van Rotterdam terwijl je geniet van een verfrissende gin & tonic. Met misschien wel het beste terras van de stad, direct aan het water en naast de Erasmusbrug, is Prachtig de ideale bestemming voor een romantisch uitje met sushi, cocktails of een heerlijk 3-gangenmenu vergezeld van een mooie fles wijn. Gelegen in het kloppende hart van Rotterdam, biedt Prachtig een onvergetelijke ervaring met een panoramisch uitzicht op de Willemsbrug, de iconische Erasmusbrug en de dynamische Kop van Zuid.

naar de Website

Renilde

UITZICHT RENILDE
Foto: Boijmans van Beuningen

Renilde op het dak van het Depot Boijmans Van Beuningen biedt een onvergetelijke romantische ervaring met een adembenemend uitzicht op de skyline van Rotterdam. Gelegen op de bovenste verdieping van Museum Boijmans Van Beuningen, op een hoogte van 34,5 meter, biedt dit dakrestaurant een spectaculair panorama van de stad. Met chef Jim de Jong in de keuken worden hier culinaire hoogstandjes bereid die de zintuigen prikkelen. Het restaurant, gelegen op de 6e verdieping van het Depot Boijmans Van Beuningen, is een waar Rotterdams icoon met zijn prachtige exterieur en adembenemende interieur. Met exclusieve toegang voor depotbezoekers overdag en open voor iedereen in de avond, is Renilde de perfecte plek voor een romantisch diner met een fenomenaal uitzicht.

naar de Website

Rooftop Fontein

UITZICHT ROOFTOP FONTEIN
Foto: Rooftop Fontein

Fontein, genoemd naar de iconische Hofpleinfontein, voegt een schitterende dimensie toe aan de Rotterdamse culinaire wereld. De Rooftop bar biedt de perfecte setting voor een romantische avond uit, waar je kunt genieten van sprankelende drankjes en een adembenemend 360-graden uitzicht over het bruisende centrum van Rotterdam. Achter de grote ramen kun je genieten van een uitgebreid vijfgangenmenu samengesteld door de chef, terwijl je tussen de gangen door het dakterras kunt betreden om te genieten van de betoverende zonsondergang. Fontein Rooftop, geleid door Ron de Jong en Dave Heijnen (bekend van onder andere Bokaal, Weena en De Gele Kanarie), serveert van donderdag tot en met zaterdag een verfijnd 5-gangen diner, compleet met een passend wijnarrangement. Het is de ideale locatie voor een romantisch diner met een adembenemend uitzicht over Rotterdam.

naar de Website

Teds op het Dak

UITZICHT TEDS PLACE OP HET DAK
Foto: Teds Place

Teds Place op het Dak biedt een unieke culinaire belevenis in het hart van Rotterdam, compleet met een adembenemend uitzicht dat de levendigheid van de stad omarmt. Gelegen op het Schieblock, kijkt dit gezellige restaurant uit over wat wordt beschouwd als de grootste dakakker van Europa. Hier kun je genieten van overheerlijke brunchgerechten, zoals de klassieke Eggs Benedict of luchtige pannenkoeken, terwijl je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de stad. Of je nu langskomt voor een ontbijtje, lunch of een koffiemomentje, Teds Place op het Dak verwelkomt je met smakelijke en gezonde gerechten, omringd door groen en de bruisende energie van Rotterdam. Het is de perfecte plek voor een romantisch uitje met een adembenemend uitzicht.

naar de Website

The Harbour Club

UITZICHT THE HARBOUR CLUB
Foto: Rotterdams Ballonnenbedrijf

The Harbour Club Rotterdam biedt een onvergetelijke romantische ervaring met een betoverend uitzicht op Het Park, waardoor het de ultieme bestemming is voor een romantisch uitje. Het terras van The Harbour Club, dat hoge noteringen heeft veroverd in de Terras Top 100, is een waar juweeltje te midden van het groen, waardoor je wordt omgeven door een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Hier kun je samen ontspannen en genieten van de prachtige omgeving, terwijl je omringd wordt door de serene ambiance van Het Park. Met zijn luxe uitstraling en zorgvuldig ontworpen setting biedt dit terras de ideale omgeving om de romantiek te laten bloeien terwijl je samen geniet van een glas wijn en intieme momenten deelt.

naar de Website

The Millèn

UITZICHT THE MILLèN
Foto: Marriott Rotterdam

In het hart van Rotterdam, op de eerste verdieping van het Marriott Hotel in de Millenniumtoren, bevindt zich het verfijnde restaurant The Millèn. Hier dompel je jezelf onder in een sfeer van tijdloze elegantie, terwijl je wordt omarmd door een romantisch panoramisch uitzicht door de plafondhoge ramen die uitkijken op het iconische Rotterdam Centraal Station. Dit betoverende uitzicht vangt de essentie van de stad, waardoor je samen met je geliefde kunt genieten van de culinaire meesterwerken van chef-kok en eigenaar Wim Severein. Bekroond met een Michelinster slechts vijf maanden na de opening, is The Millèn een bestemming die voor zichzelf spreekt als een plek waar voortreffelijke service, verfijnde smaken en een adembenemend panorama samenkomen voor een onvergetelijke en romantische gastronomische ervaring. Onder leiding van chef-kok Wim Severein worden pure seizoensgebonden ingrediënten omgetoverd tot prachtige culinaire creaties, terwijl sommelier Bas van Beveren zorgvuldig wijnen selecteert die perfect harmoniëren met de gerechten, waardoor elke hap en slok een ware sensatie is voor de zintuigen.

naar de Website

The Rooftop at GHG

UITZICHT THE ROOFTOP AT GROOT HANDELSGEBOUW
Foto: Groot Handelsgebouw

Op 8 juli 2023 opende het dak van het iconische Groot Handelsgebouw officieel zijn deuren voor bezoekers, waarmee een bruisende nieuwe hotspot werd geboren: The Rooftop. Het GHG, bekend om zijn rijke historie en gerenommeerde horecagelegenheden zoals Brasserie Engels en bioscoop Kriterion, herbergt nu een iconische rooftop met restaurant en bar, beheerd door Spinning Group met Smoke Masters als keukenchef. Helaas was The Rooftop slechts tijdelijk open en was het alleen te bezoeken tot december 2023. De rooftop bood een uitgebreid menu en een scala aan drankopties, met toegankelijke gerechten zoals smash burgers, loaded fries en gezonde salades, allemaal bereid in een open keuken en bij twee foodstations, inclusief een station met diverse snacks en lekkernijen. Bezoekers konden ook genieten van een prachtig terras met een panoramisch uitzicht op het centrum van Rotterdam, terwijl ze zich tegoed deden aan verfrissende cocktails en een traditioneel Rotterdams bakkie pleur.

naar de Website

Tuin Van De Vier Windstreken

UITZICHT TUIN VAN DE VIER WINDSTREKEN
Foto: Comedy Club Haug

Restaurant De Tuin Van De Vier Windstreken, gelegen aan de rand van het prachtige Kralingse bos en direct aan de glinsterende Kralingse Plas, biedt een betoverende ambiance voor een romantische avond uit. Met een prachtig terras en een warme inrichting is De Tuin zowel in de zomer als in de winter een ideale plek om te vertoeven. Gehuisvest in een statig herenhuis uit 1867, biedt het restaurant een adembenemend uitzicht op de weerspiegeling van de Rotterdamse skyline in het water, waardoor het een echte aanrader is. Of je nu kiest voor een ontspannen lunch, een uitgebreid diner of een gezellige borrel, bij De Tuin Van De Vier Windstreken kan het allemaal. Dus als je behoefte hebt aan een ontsnapping aan de stad, maak dan een ontspannende wandeling door het Kralingse bos en strijk neer bij Restaurant De Tuin Van De Vier Windstreken. Direct grenzend aan de serre van het restaurant ligt een prachtig terras, waar je zowel binnen als buiten kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de Kralingse Plas en de skyline van Rotterdam. Het terras vormt een naadloze overgang tussen de binnen- en buitenruimtes, waardoor je kunt kiezen waar je wilt zitten voor een romantische borrel of diner.

naar de Website

Twenty 7 aan de Maas

UITZICHT TWENTY 7
Foto: Twenty 7 aan de Maas

Twenty 7 aan de Maas, gelegen in het pittoreske Scheepvaartkwartier, omarmt romantiek met een adembenemend uitzicht over de Nieuwe Maas. Vanaf het ruime terras, dat uitkijkt op de bruisende skyline van Rotterdam, geniet je van een uitgebreid assortiment wijnen en kun je de hele dag door samen borrelen. Met de sfeervolle ambiance en het betoverende uitzicht op de Erasmusbrug is Twenty 7 de perfecte plek voor een romantische lunch of diner aan de waterkant.

naar de Website

UFO Restaurant

UITZICHT UFO RESTAURANT
Foto: UFO Restaurant

Het UFO Restaurant, de eerste attractie van Attractiepark Rotterdam, biedt een unieke ervaring op 42 meter hoogte, ontworpen door ondernemer Hennie van der Most. Met een draaiend panoramisch uitzicht op onze prachtige stad, kun je hier genieten van ontbijt, lunch, high tea of diner, allemaal inclusief! Je zit altijd aan het raam, en alle arrangementen worden in buffetvorm aangeboden. Een chef bereidt alles beneden voor en vervolgens wordt het naar boven gebracht, waardoor je geen keuken op locatie hebt. Je hoeft overigens geen bezoeker van het attractiepark te zijn om het restaurant te kunnen bezoeken.

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

restaurant uitzicht

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad