- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De 16 must-visit Italiaanse Restaurants in Rotterdam. Buon Appetito!
© Freepik

De 16 must-visit Italiaanse Restaurants in Rotterdam. Buon Appetito!

door Marcel, 27 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, een bruisende stad die bekend staat om zijn culturele diversiteit en levendige culinaire scene, herbergt een schat aan voortreffelijke eetgelegenheden. Onder deze culinaire schatten schitteren de Italiaanse restaurants, die de smaakpapillen van fijnproevers verrukken met hun authentieke gerechten en warme gastvrijheid.

Van sfeervolle trattoria's tot chique ristorantes, Rotterdam biedt een scala aan Italiaanse eetervaringen die de rijke en gevarieerde gastronomie van Italië tot leven brengen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke pasta al dente, een verrukkelijke pizza uit de houtoven, of een verfijnd gerecht bereid met de beste ingrediënten, de Italiaanse keuken in Rotterdam stelt niet teleur.

In dit artikel duiken we in de wereld van de beste Italiaanse restaurants die Rotterdam te bieden heeft. Van de traditionele favorieten tot de verborgen pareltjes, laten we ons onderdompelen in de smaken, de ambiance en de hartverwarmende gastvrijheid die deze eetgelegenheden tot onmisbare bestemmingen maken voor liefhebbers van de Italiaanse keuken en gastronomie in het algemeen. Bereid je voor op een culinaire reis door de straten van Rotterdam, waar de aroma's van verse basilicum, romige mozzarella en geurige olijfolie je zintuigen betoveren en je uitnodigen om de smaken van Italië te ontdekken, recht in het hart van onze stad.

Mangiare

Ontdek het Italiaanse culinaire paradijs bij Restaurant Mangiare in Rotterdam, met drie onweerstaanbare locaties - Mangiare Oldenbarneveltstraat, Mangiare Pannekoekstraat en Mangiare Zaagmolenkade - die je meenemen op een smaakvolle reis door de Mediterrane keuken. Van betoverende antipasti tot huisgemaakte pasta's en verrukkelijke desserts, Mangiare verwent je zintuigen met authentieke smaken en warme gastvrijheid. Bij Mangiare wordt 's avonds aan tafel verteld wat het menu biedt, aangezien ze niet werken met een vaste kaart. Of je nu geniet van een uitgebreide lunch, een ontspannen diner of een gezellige borrel, Mangiare biedt een onvergetelijke ervaring waarbij eten centraal staat.

naar de Website

Trattoria A Proposito

Ontdek de smaak van authentieke Italiaanse gerechten bij Trattoria A Proposito in Rotterdam. Gelegen in het indrukwekkende gebouw van de Nationale Nederlanden, biedt A Proposito een gezellige ambiance en een warm welkom, typisch voor een door een Italiaanse familie gerunde brasserie, op slechts een steenworp afstand van de ingang van Rotterdam Centraal Station. Het menu van Trattoria A Proposito wisselt regelmatig, maar is altijd gevuld met heerlijke vegetarische, vlees-, vis- en pastagerechten. Elk gerecht wordt op een krijtbord gepresenteerd, net zoals in Italië - weinig opsmuk, maar puur en verfijnd van smaak.

naar de Website

La Pizza Rotterdam

Ontdek de kunst van ambachtelijke houtovenpizza's bij La Pizza in Rotterdam. Deze pizzeria staat bekend om zijn meesterlijke creaties, dankzij zorgvuldig samengestelde en gebalanceerde toppings, variërend van taleggio tot worst met venkelzaad. Maar La Pizza schittert niet alleen in het pizza-ambacht; ook hun antipasti en dolci zijn niet te versmaden. Met vestigingen in het bruisende centrum van Rotterdam en het karaktervolle Rotterdam-Noord, is La Pizza een geliefde bestemming voor liefhebbers van verse, smaakvolle pizza's en andere Italiaanse specialiteiten, alles geserveerd met perfecte service en in een moderne, trendy setting.

naar de Website

De Buffel

Ontdek de culinaire parel van Rotterdam-West bij De Buffel, waar de houtovenpizza's en antipasti het onderscheid maken. Gelegen aan het levendige Middellandplein, heeft De Buffel zich stevig gevestigd als een geliefd restaurant dankzij hun topklasse pizza's en uitgebreide planken vol antipasti, alles geserveerd in een stijlvolle ambiance. Vraag tien Rotterdammers naar hun favoriete low-key eetgelegenheid en je zult zeker de naam 'De Buffel' horen vallen. Met een intieme sfeer en een menu boordevol heerlijke pizza's, is De Buffel de ideale plek om na een lange werkdag neer te ploffen of het weekend te beginnen met een goed glas wijn. Geniet van de relaxte atmosfeer en verleng je avond moeiteloos terwijl je geniet van de smaken van De Buffel, gelegen nabij het centraal station van Rotterdam.

naar de Website

Casereccio

Laat je betoveren door de onweerstaanbare smaken van de Italiaanse keuken bij Casereccio, waar elke hap een reis naar Italië is! Stap binnen in ons gezellige restaurant in Overschie en laat je verwennen door authentieke gerechten, bereid met liefde en passie. Van steengoede pizzabodems met hoogwaardige ingrediënten tot verrukkelijke salades en pasta's met een moderne twist - bij Casereccio vind je de perfecte balans tussen klassiek en eigentijds. En niet te vergeten, alles ziet er buitengewoon fleurig uit. Ontdek een culinaire ervaring vol traditie en verrukking bij Casereccio.

naar de Website

Il Gattopardo

Laat je betoveren door de heerlijke smaken van de Mediterrane keuken bij Il Gattopardo op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Met een focus op de Italiaanse en Siciliaanse keuken, serveren eigenaren Vincent Muller en Salvatore Randazzo gerechten die rechtstreeks uit Italië komen, met pure smaken en aandacht voor detail. Dit kleinschalige en sfeervolle restaurant biedt een culinaire ervaring vol passie en finesse, waar je geniet van waanzinnige gerechten en hartelijke bediening. Ontdek de high-cuisine op z'n Italiaans bij Il Gattopardo aan de Delistraat in Rotterdam.

naar de Website

Angelo Betti

Angelo Betti, de eeuwenoude pizzeria en ijssalon, staat synoniem voor echt Italiaans eten en ijs in Rotterdam. Sommigen beschouwen het zelfs als het beste Italiaanse restaurant van de stad. Hoe dan ook, het is zonder twijfel de oudste Italiaanse zaak in Rotterdam, met een geschiedenis die teruggaat tot 1922! Bij Angelo Betti kom je voor het echte werk, waar traditie en authenticiteit samenkomen in heerlijke gerechten en verrukkelijk ijs.

naar de Website

Ristorante Napoli

Gelegen in het hart van Rotterdam-Centrum, op de bruisende Meent, vind je Ristorante Napoli, een heerlijk laid-back Italiaans restaurant. Hier kun je genieten van een scala aan gerechten, waaronder de klassieke Spaghetti alle Vongole en de smaakvolle Pizza Caprese, maar ook 'Il Menu Speciale' met seizoensgebonden creaties samengesteld door de chef. Als een perfecte plek voor een Italiaanse maaltijd in Rotterdam, wordt Ristorante Napoli gerund door eigenaar Fabrizio Pigliapochi, die de familietraditie voortzet die enkele jaren geleden door zijn vader is gestart. Geniet van verschillende soorten antipasti, van sardientjes tot Toscaanse tomatensoep, en verrukkelijke pasta's of pizza's, alles geserveerd in een ontspannen sfeer waar je je meteen thuis voelt.

naar de Website

Due Tonino

Due Tonino, gelegen aan de levendige Goudsesingel, is een echt Italiaans familierestaurant in Rotterdam. Gerund door twee Italianen, Cosimo Walter Spalluto en Tonino Arsieni, staat Due Tonino bekend om zijn authentieke Italiaanse gerechten. Sinds 1991 bieden deze twee mannen, samen met hun team, een traditioneel concept waar ruimte is voor een snelle pasta of pizza, maar ook voor primi, secondi e dolci. Bij Due Tonino zwaaien de twee Italiaanse mannen met de scepter, en dat sijpelt door in de gerechten die ze serveren. Naast de vaste menukaart zijn er altijd seizoensgebonden specials om van te genieten. Kortom, Due Tonino is een van de betere Italiaanse restaurants in Rotterdam waar je kunt genieten van de echte smaken van Italië.

naar de Website

GULIANO

Geniet van een onvergetelijke lunchervaring bij GULIANO, een van onze favoriete restaurants in het bruisende centrum van Rotterdam. Hier ben je aan het juiste adres voor overheerlijke Italiaanse broodjes, salades en gehaktballetjes, die je laten watertanden en waar je nog uren van kunt genieten. GULIANO brengt een heerlijk Italiaanse smaak, maar dan met een New Yorkse twist. De smaken van het platteland van Italië en culinair Brooklyn smelten hier naadloos samen, waardoor elke hap een culinair avontuur wordt. Beleef de unieke sfeer en ervaar de rust van snelle service terwijl je geniet van een lunch in het hart van Rotterdam. Proef legendarische sandwich-specialiteiten zoals de Ed’s Pastrami, Bistecca, Vitello Tonnato, Gallo, Rachel’s, Carne Cruda en natuurlijk de onweerstaanbare GULIANO’s Truffelburger.

naar de Website

Nerello

Ontdek het nieuwste Italiaanse pareltje in Kralingen: Nerello. Hier vind je geen pizza's, maar een verfijnde selectie van echte Italiaanse antipasti, primo, secondo en dessert. Bij Nerello wordt eten geserveerd zoals ze dat in Italië doen, en dit restaurant langs de Oostzeedijk is inmiddels een niet te missen hotspot in Rotterdam. Verwacht geen pizza's, maar geniet van authentieke Italiaanse gerechten, bereid met liefde en passie door eigenaar Roberto, die zijn inspiratie meeneemt uit zijn Siciliaanse achtergrond. De liefde voor goede, eerlijke producten staat centraal bij Nerello, waar je kunt genieten van een moderne, creatieve twist op traditionele Italiaanse gerechten.

naar de Website

Osteria Sala Federico

Ontdek de charmante sfeer van een traditionele Italiaanse osteria bij Osteria Sala Federico, gelegen aan de schilderachtige Oostzeedijk in Rotterdam. Hier wordt de authentieke Italiaanse huiskamersfeer tot leven gebracht, compleet met een open keuken waar de heerlijke gerechten worden bereid. Als een ware meester in de keuken, zet Peppe zijn persoonlijkheid in om zijn gasten te verwennen met smaakvolle gerechten. Osteria Sala Federico biedt een uitgelezen kans om te genieten van een heerlijk Italiaans diner, waarbij kwaliteit en passie voorop staan. Kom langs en ervaar een onvergetelijke avond vol Italiaanse gastvrijheid en culinaire verwennerij.

naar de Website

Spaghettata

Welkom bij Spaghettata op de Nieuwe Binnenweg, waar je kunt genieten van pizza, pasta en/of antipasti in een gezellige en laagdrempelige sfeer. Hier wordt de kunst van het pasta maken serieus genomen, net zoals in de traditionele spaghetteria's in Italië. In ons eigen ambachtelijke werkplaats, het laboratorio artigianale, bereiden we verschillende soorten pasta's volgens traditionele methoden. 's Avonds worden deze verse pasta's door onze Italiaanse chefs bereid in zeven verschillende gerechten op het dagelijks wisselende menu. De gerechten zijn recht voor je raap en gebaseerd op traditionele recepten, met verse ingrediënten en vol van smaak. De onbevangen manier van koken weerspiegelt zich ook in de bediening en sfeer van Spaghettata, waar jonge mensen met enthousiasme, gastvrijheid en een tikkeltje Italiaanse branie de gerechten serveren in een levendige omgeving. Of je nu de tijd wilt nemen om uitgebreid te tafelen of zin hebt in een snelle en smaakvolle maaltijd, bij Spaghettata is er voor ieder wat wils. Sluit je maaltijd af met een heerlijke tiramisù, een espresso, of een huisgemaakte sgroppino of limoncello. Benvenuto a Spaghettata!

naar de Website

Oliva

Ontdek de Italiaanse culinaire parel van de Witte De Withstraat: Oliva. Sinds 2001 is Oliva een bekend begrip in Rotterdam, waar liefde voor de Italiaanse keuken en gastvrijheid samenkomen. Chefkok Rogier en zijn team bereiden prachtige gerechten passend bij het seizoen, terwijl gastheer Sven zorgt voor een gevarieerd assortiment aan dranken. De dagelijks wisselende menu's en specialiteiten zijn een reden om regelmatig terug te komen. Naast Oliva is ook Gusto, een andere creatie van eigenaar Alex Verburg, een vaste waarde in de buurt. Met twee decennia ervaring staat Verburg garant voor kwaliteit, waarbij Oliva en Gusto beide uitblinken in het bieden van een onvergetelijke culinaire ervaring. Kom proeven en geniet van een culinaire avond bij Oliva.

naar de Website

Osteria Liz

Ontdek de verborgen schat van Rotterdam-Noord: Osteria Liz, gelegen op een knus pleintje in het Liskwartier. Deze zoektocht is het absoluut waard. In een chaotisch-gezellige setting kun je jezelf trakteren op kleine, klassieke gerechten met een twist en heerlijke 'pizzettes', zoals de Mortadellaza met mortadella, room en pistache-pesto. Osteria Liz is de typisch Italiaanse osteria in de wijk, waar authentieke Italiaanse gerechten worden geserveerd met een eigen draai. Het restaurant is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud, vrienden en familie. Genoemd naar zowel de wijk (Liskwartier) als de legendarische actrice en stijlicoon Elizabeth (Liz) Taylor, wordt Osteria Liz gerund door vader en dochter Aryan en Rose Tieleman, die eerder succes boekten met Aziatische bistro Noni. Bij Osteria Liz draait het om het delen van gerechtjes, Italiaanse stijl. Van antipasti tot verschillende piatti en pizette, er is voor elk wat wils. Op het menu staan authentieke Italiaanse gerechten, vaak met een eigen twist. Geniet van een typisch Italiaans aperitiefje of een mooi glas wijn en waan je even in Italië.

naar de Website

Osteria Vicini

Ontdek de charmante ontmoetingsplek in hartje Kralingen: Osteria Vicini. Dit restaurant verwelkomt je de hele dag door, waar mensen van heinde en verre samenkomen om te genieten van een glaasje wijn, panini, pizza of pasta. De sfeer is gezellig en de bediening altijd attent. Bij Vicini proef je het echte Italië met eenvoudige, eerlijke gerechten. 's Ochtends kun je hier binnenwandelen voor een krantje met een espresso, 's middags geniet je van de lekkerste focaccia van Rotterdam en 's avonds schuif je met het hele gezin aan voor een heerlijk diner. Osteria Vicini, gelegen op de hoek van de Kortekade in het levendige Kralingen, is sinds 2011 een begrip in de buurt. Als een echte ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, fungeert het als de tweede huiskamer van Kralingen. Hier proef je het authentieke Italië met eenvoudige en eerlijke gerechten, zoals pizza, pasta en verschillende antipasti, bereid met kwaliteitsproducten. Het restaurant opent 's ochtends vroeg al zijn deuren, zodat je hier ook kunt genieten van een kop koffie met een krantje, of een heerlijke lunch met panini. Of je nu komt voor alleen een glaasje wijn met een borrelplateau of voor een uitgebreide maaltijd, bij Osteria Vicini ben je altijd van harte welkom!

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

italiaans restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad