- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Top 13 Griekse Restaurants in Rotterdam. Een Sirtaki door de Maasstad
© Rawpixel

Top 13 Griekse Restaurants in Rotterdam. Een Sirtaki door de Maasstad

door Marcel, 27 april 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Stap binnen in de smaakvolle wereld van de Griekse keuken in Rotterdam, waar traditionele recepten, warme gastvrijheid en een levendige sfeer samenkomen om een onvergetelijke culinaire ervaring te creëren. Met zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur heeft Griekenland een gastronomisch erfgoed dat wereldwijd wordt bewonderd, en Rotterdam biedt een smaakvolle selectie van Griekse eetgelegenheden die de essentie van deze culinaire traditie belichamen.

Van sappige souvlaki tot verrukkelijke moussaka, deze stad herbergt een scala aan Griekse restaurants die de zintuigen betoveren en de smaakpapillen prikkelen. Of je nu op zoek bent naar een informeel diner met vrienden, een romantische avond uit of een gezinsvriendelijke maaltijd, Rotterdam heeft voor elk wat wils als het gaat om Griekse gastronomie.

In dit artikel nemen we je mee op een smaakvolle reis door Rotterdam en presenteren we een overzicht van de beste Griekse restaurants die de stad te bieden heeft. Van de bruisende straten van het stadscentrum tot de charmante wijken aan de rand van de stad, deze gids zal je helpen om de verborgen parels te ontdekken en te genieten van de authentieke smaken van Griekenland, recht voor jouw deur.

Dompel jezelf onder in de levendige sfeer, geniet van de heerlijke gerechten en maak kennis met de hartelijke gastvrijheid die kenmerkend is voor de Griekse eetcultuur. Rotterdam wacht op je om te worden verkend, hap na hap, in zijn kleurrijke wereld van Griekse culinaire verrukkingen.

Olympia

Bij Olympia Kitchen Bar op de Schiedamse Vest in Rotterdam krijg je het beste van twee werelden: traditionele Griekse gastvrijheid in een modern jasje. Al sinds 1985 is dit restaurant een geliefde plek voor liefhebbers van Grieks eten in de stad. Na een recente renovatie straalt het interieur nu met een eigentijdse flair. Maar wat echt telt, is het eten: van klassieke gyros tot verrassende creaties zoals tongfiletrolletjes gevuld met zalmfilet in romige saus. Een heerlijke plek om te genieten van een smaakvolle avond met vrienden of familie!

Bezoek website

DeliGriek

Gelegen in de bruisende Pannekoekstraat, is DeliGriek een waar paradijs voor liefhebbers van Griekse delicatessen. Zoals de naam al suggereert, biedt deze speciaalzaak een scala aan smaakvolle lekkernijen, waarbij vrijwel alles niet alleen overheerlijk is, maar ook nog eens relatief gezond. Of je nu geniet van hun verrukkelijke pita's, smeuïge moussaka, verrassende mezedes of knapperige bladerdeeghapjes, elke hap is een culinair avontuur op zich. Maar het hoogtepunt? Absoluut de onweerstaanbare tzatziki die je niet mag overslaan. Naast een uitgebreid assortiment om van te smullen, biedt DeliGriek ook de mogelijkheid om ter plaatse te genieten van hun heerlijke gerechten, zoals de smaakvolle stifado en de beroemde Griekse moussaka. Voor wie liever thuis van deze culinaire hoogstandjes geniet, is afhalen ook een optie, waarbij je zelfs een paar euro kunt besparen. Vergeet bij vertrek zeker niet om wat van hun kwaliteitsvolle olijfolie of honing mee te nemen, zodat je de Griekse smaken ook thuis kunt beleven. Bij DeliGriek draait het om meer dan alleen eten; het is een culinaire reis naar het hart van Griekenland, recht in het hart van Rotterdam.

Bezoek website

Elliniko - The all day Greek

Gelegen in de bruisende Markthal is Elliniko - the all day Greek een niet te missen culinaire bestemming in Rotterdam. Of je nu op zoek bent naar een uitgebreide lunch, een smakelijk diner of gewoon wat heerlijke Griekse streetfoodgerechten om mee te nemen, Elliniko heeft voor elk wat wils. Geïnspireerd door de rijke culinaire tradities van Griekenland, biedt Elliniko een uitgebreid assortiment aan gerechten, allemaal met een eigentijdse twist. Of je nu geniet van hun smakelijke Griekse broodjes, verfrissende salades, knapperige hapjes of sappige grillgerechten, elk gerecht is doordrenkt met de authentieke smaken van de Griekse keuken. De oprichters, broers Yiannis en Dimitris Ikonomou, hebben hun passie voor gastronomie en hun erfgoed samengebracht om een culinaire ervaring te creëren die zowel verfijnd als toegankelijk is. Of je nu snel iets lekkers wilt meenemen voor onderweg of wilt genieten van een ontspannen maaltijd in de gezellige sfeer van de Markthal, Elliniko staat garant voor een onvergetelijke smaakervaring. Verwen jezelf met de beste gerechten uit de Griekse keuken, recht in het hart van Rotterdam.

Bezoek website

Dionysos

In het bruisende Rotterdam Centrum is Dionysos al sinds 1985 een vertrouwd Grieks restaurant waar warme gastvrijheid, heerlijk eten en uitstekende service samenkomen. Hier vind je een uitgebreid menu met klassieke Griekse gerechten zoals souvlaki en moussaka, naast heerlijke specialiteiten zoals ossenhaasfilet en glossa (gebakken zeetong). Als eerbetoon aan de Griekse Godin van de wijn, biedt Dionysos ook een selectie van uitstekende wijnen om je maaltijd compleet te maken. Of je nu komt voor een intiem diner of een gezellige avond uit, Dionysos belooft een onvergetelijke culinaire ervaring vol smaken uit Griekenland.

Bezoek website

TSU

In de bruisende ambiance van de Markthal vind je TSU, een ware specialist in Griekse deegwaren die je smaakpapillen betovert met heerlijke zoetigheden en hartige lekkernijen. Van traditionele baklava tot verrukkelijke bougatsa en tsureki, een zoet Grieks brood gevuld met allerlei lekkers, TSU verwent zijn gasten met een uitgebreid assortiment aan Griekse lekkernijen. Of je nu ter plaatse wilt genieten van een smakelijk tussendoortje met een heerlijk bakje koffie of een voorraad wilt inslaan voor thuis, TSU biedt voor elk wat wils. Vergeet niet om hun huisgemaakte limonata te proberen om je dorst te lessen. Met een sfeervolle ambiance en een scala aan overheerlijke traktaties, is TSU de ultieme bestemming voor liefhebbers van Griekse gastronomie, recht in het hart van de Markthal.

Bezoek website

Filo Filo

Gelegen aan de pittoreske Nieuwe Binnenweg, biedt Filo Filo een heerlijk assortiment aan hartige lekkernijen die elke trek weten te stillen. Als specialist in bougatsa, een verrukkelijk gebak met zowel zoete als hartige vullingen, is Filo Filo de ultieme bestemming voor liefhebbers van Griekse smaken. Of je nu kiest voor de traditionele bougatsa gevuld met custard, de verleidelijke hazelnootpraliné variant of de hartige vullingen zoals spinazie en feta of rundergehakt, elke hap is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Maar dat is nog niet alles - Filo Filo verwent zijn gasten ook met een scala aan hartige boerentaarten, gevuld met heerlijkheden zoals prei of kipfilet, en knapperige bladerdeeghapjes met een vulling van worst of ham en kaas. En vergeet niet om hun selectie van Griekse frisdranken te proberen voor een verfrissende smaakexplosie. Met zijn charmante ambiance en onweerstaanbare lekkernijen is Filo Filo de perfecte plek om te genieten van een smaakvolle Griekse ervaring in het hart van Rotterdam.

Bezoek website

The Greek Kitchen

Gelegen aan de Oostzeedijk Beneden, biedt The Greek Kitchen een betoverende culinaire ervaring waar kruiden de hoofdrol spelen. Hoewel je ze misschien kent van hun bezorgservices, zal een bezoek aan hun restaurant je onderdompelen in een wereld van heerlijke geuren en warme gastvrijheid. Gerund door een vriendelijke vader en zoon, is dit misschien niet de meest romantische locatie, maar de smaken die uit de keuken komen maken dit meer dan goed. Wees gewaarschuwd: de porties zijn hier royaal, dus je ogen kunnen al snel groter zijn dan je maag. Gelukkig zijn de prijzen verrassend vriendelijk, waardoor een smakelijke maaltijd hier niet alleen een culinair genot is, maar ook een betaalbare traktatie. Ontdek de smaken van Griekenland bij The Greek Kitchen en laat je verwennen door de authentieke smaken en genereuze gastvrijheid van deze charmante eetgelegenheid aan de Oostzeedijk Beneden 53A.

Bezoek website

Kostas de Griek

In het hart van Winkelcentrum Hesseplaats vind je Kostas de Griek, waar het plaatje van een authentieke Griekse ervaring compleet is. Terwijl Griekse muziek op de achtergrond speelt, word je verwelkomd door gastvrij personeel met een stralende glimlach, klaar om je een onvergetelijke culinaire reis te bezorgen. Het menu staat vol met heerlijke gerechten, zoals de verrukkelijke gebakken mosselen met room en ouzo, de pikante fetamousse en de gegrilde zwaardvis met citroensaus. Eenmaal per maand kun je zelfs genieten van een avond met livemuziek en een exclusief driegangenkeuzemenu, wat de ervaring nog specialer maakt. Bij Kostas de Griek draait alles om het creëren van memorabele momenten vol smaak en gezelligheid. Ontdek de magie van Griekenland bij Hesseplaats 51 en laat je verwennen door de authentieke smaken en warme gastvrijheid die dit restaurant te bieden heeft.

Bezoek website

Greek Food Therapy

Greek Food Therapy is niet zomaar een restaurant, maar eerder een kookstudio en cateringbedrijf met een hart voor Grieks eten. Hoewel het geen traditioneel restaurant is, kunnen alle liefhebbers van Griekse keuken genieten van de culinaire hoogstandjes van Vicky, een goedlachse en gulle Griekse die inmiddels haar roots stevig in Rotterdam heeft gevestigd. Elke zaterdag staat Vicky, vaak vergezeld door een van haar gezinsleden, op de Oogstmarkt, waar ze bezoekers verwent met prachtige Griekse filodeeggerechten zoals de klassieke spanakopita, en vooral haar pita's met runder- of varkensworst zijn een absolute hit. Hoewel Greek Food Therapy geen vaste locatie heeft, kun je de smaken van Griekenland ervaren op de Oogstmarkt of door gebruik te maken van hun cateringdiensten. Een bezoek aan Greek Food Therapy betekent niet alleen genieten van heerlijk eten, maar ook het ervaren van de warmte en gastvrijheid die kenmerkend zijn voor de Griekse cultuur, recht in het hart van Rotterdam, op Insulindestraat 50-52.

Bezoek website

Mister Pita

Verscholen in Winkelcentrum Nesselande vind je Mister Pita, een verrassende culinaire parel die meer te bieden heeft dan alleen pitagerechten. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Mister Pita uitgegroeid tot een volwaardig restaurant dat keer op keer lovende recensies ontvangt. En terecht, want onder leiding van eigenaar Wassilis, afkomstig van het prachtige Corfu, en zijn team - waaronder zoon Meno en dochter Stephania - staat Mister Pita garant voor een smakelijke en gezellige culinaire ervaring. Van sappige pitabroodjes tot heerlijke Griekse gerechten, hier geniet je van een uitgebreid menu en een warme sfeer. Ontdek de smaken van Griekenland bij Mister Pita, gelegen aan de Corsicalaan 27, en laat je verwennen door de authentieke smaken en gastvrijheid die dit restaurant te bieden heeft.

Bezoek website

Pegasus

Bij Restaurant Pegasus wordt u verwelkomd in een eigentijdse en sfeervolle ontmoetingsplaats, geïnspireerd op de oude Griekse eetcultuur met een vleugje nostalgie en moderne invloeden. De keuken van Pegasus biedt een perfecte balans tussen modern en traditioneel, met een nadruk op authenticiteit Griekse gerechten. Laat uzelf verrassen door de specialiteit van Pegasus: een Griekse ‘meze’ tafel, waar u kunt genieten van een scala aan smaakvolle gerechten. Het restaurant staat bekend om zijn hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen, en biedt een warme ambiance met trendy kleuren, waar gasten ongedwongen kunnen genieten van attente service en authentieke Griekse gerechten, bereid volgens originele recepten met alleen de beste en meest verse ingrediënten. Ontdek de rijke smaken van Griekenland bij Restaurant Pegasus, gelegen aan de Wolphaertsbocht 138a.

Bezoek website

Bonus 1: Restaurant Plateia Ridderkerk

Een bezoek aan Restaurant Plateia in Ridderkerk is de rit helemaal waard. Vooral op dinsdag, woensdag en donderdag, wanneer je kunt genieten van een voortreffelijk driegangenmenu voor minder dan 30 euro. Eigenaar Konstantinos komt uit een familie met een lange geschiedenis in de Griekse horeca, en die ervaring proef je terug in elk gerecht. De gerechten worden prachtig gepresenteerd en de proeverij van mezzes, met onder andere de verrukkelijke krokante ansjovis met knoflooksaus, is een absolute aanrader. Bij Plateia draait alles om het creëren van een onvergetelijke culinaire ervaring, waarbij je de echte smaken van Griekenland kunt proeven. Ontdek de Griekse gastvrijheid en heerlijke gerechten bij Plateia, gelegen aan het Koningsplein 11.

Bezoek website

Bonus 2: Restaurant Irodion

Hoewel Restaurant Irodion zich in Capelle aan den IJssel bevindt, weten vele Rotterdammers deze plek te vinden. En terecht, want de ambiance is er supergezellig en het eten is om van te watertanden! Je hoeft echt niet helemaal naar Griekenland te reizen om te genieten van authentieke gerechten, want bij Irodion vind je alle smaken die je daar zou verwachten, perfect bereid en gepresenteerd. Probeer vooral het kalfsvlees in romige mosterdsaus, een absolute aanrader! Of je nu komt voor een gezellig diner met vrienden of een romantisch avondje uit, Irodion belooft een onvergetelijke culinaire ervaring recht in het hart van Capelle aan den IJssel. Ontdek de Griekse gastvrijheid en heerlijke gerechten bij Irodion, gelegen aan Amsteldiep 21.

Bezoek website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

grieks restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?