- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Top 13 Indiase Restaurants in Rotterdam
© Freepik

Top 13 Indiase Restaurants in Rotterdam

door Marcel, 20 april 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door Rotterdam, waar we de beste Indiase restaurants van de stad verkennen. De Indiase keuken staat bekend om haar smaakvolle gerechten, die een harmonieus samenspel vormen van verschillende specerijen, kruiden en ingrediënten. Deze keuken biedt een uitgebreide selectie aan vegetarische opties, naast heerlijke gerechten met vis, kip en lam.

Van de wereldberoemde Indiase curries tot aan de aromatische biryani en de sappige tandoori gerechten, de diversiteit aan smaken zal je zeker verrassen. Naast de klassiekers vind je in Rotterdam ook vele andere verrukkelijke gerechten, zoals samosa's, pakora's en nog veel meer.

De kleurrijke en geurige Indiase keuken weerspiegelt de diverse culinaire tradities van het land, waar elke regio haar eigen specialiteiten heeft. Of je nu een liefhebber bent van pittige curry's of juist de voorkeur geeft aan mildere gerechten, bij deze Indiase restaurants in Rotterdam vind je ongetwijfeld iets naar je smaak. Laat je onderdompelen in de rijke smaken en aroma's van India terwijl je geniet van een onvergetelijke eetervaring in onze bruisende stad.

Atithi Indian Restaurant & Bar

Ontdek de verfijnde smaken van India bij Atithi Indian Restaurant & Bar, gelegen vlakbij de iconische Erasmusbrug in het hart van Rotterdam. Hier worden gerechten bereid volgens de Ayurvedische benadering, met een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen die zijn afgestemd op de individuele lichaamsbouw en -werking van elke gast. De menukaart biedt een scala aan gerechten uit alle hoeken van India, elk met zijn eigen unieke smaken en aroma's, bereid volgens traditionele methoden zoals het gebruik van een echte houtskool tandoor. Atithi belooft een onvergetelijke gastronomische reis te bieden in het bruisende hart van Rotterdam.

Bezoek website

Sweets & Spices

Ontdek de culinaire schatten van India bij Sweets & Spices, gelegen in de levendige wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. Dit charmante restaurant biedt niet alleen een scala aan hartige lekkernijen zoals curry's, tandoori's, samosa's en versgebakken naan, maar verwent ook de zoetekauwen met een assortiment heerlijke Indiase zoetigheden. Van de romige kheer, een zoete rijstpudding verrijkt met pistache, amandelen en kokos, tot de verrukkelijke jalebi, delicate pannenkoekjes gedrenkt in een weelderige suikersiroop en rozenwater, elke hap is een explosie van smaak en zoetheid. Gelegen aan Polderlaan 3B, biedt Sweets & Spices een onweerstaanbare culinaire ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je smaakpapillen zal verwennen.

Bezoek website

Sangam Tandoori

Ontdek de onweerstaanbare smaken van de Indiase keuken bij Sangam Tandoori. Gelegen aan de Vierambachtstraat in Rotterdam-West, verwelkomt dit authentieke Indiase restaurant gasten met een scala aan heerlijke curry's, tandoori-specialiteiten en andere culinaire lekkernijen uit India. Wat Sangam Tandoori echt bijzonder maakt, is hun gebruik van een kleioven om alle tandoori-gerechten te bereiden, waardoor ze een authentieke smaak en textuur krijgen. Gijsbregts persoonlijke favorieten zijn de zoete lekkernijen, vooral de jalebi is een absolute must-try. Kom langs bij Sangam Tandoori aan de Vierambachtsstraat 9 en laat je verwennen door de heerlijke smaken van India.

Bezoek website

What's Up India

Ervaar de betoverende smaken van India bij What's Up India, een uniek juweeltje gelegen aan de Eendrachtsweg 27. Wat dit restaurant echt bijzonder maakt, is de achtergrond van eigenaar Dinesh, ooit een goudsmid, wat duidelijk te zien is in het prachtige interieur vol goud, diamanten en de kleur blauw. Bij What's Up India wordt geen compromis gesloten als het gaat om authenticiteit - hier worden traditionele Indiase gerechten geserveerd zoals ze bedoeld zijn, zonder westerse aanpassingen. Dinesh wil Nederlanders laten kennismaken met de echte smaken van India en biedt daarom een uitgebreide menukaart met verse gerechten, van vegetarische samosa's tot smaakvolle Indiase curries, kebabs en biryani's. Verfris je smaakpapillen met een heerlijke cocktail of Lassi terwijl je je onderdompelt in de kitscherige, gedetailleerde ambiance van het restaurant. Een bezoek aan What's Up India is een culinaire reis die je niet mag missen in Rotterdam.

Bezoek website

91Spices

Laat je betoveren door de exquise smaken van India bij 91Spices, gelegen op het Gelderseplein naast LOT&DAAN in Rotterdam. Dit restaurant biedt een moderne twist op de traditionele Indiase keuken, waarbij gerechten van noord tot zuid worden geserveerd. Bij binnenkomst word je verwelkomd in een sfeer die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen, geïnspireerd op het betoverende gevoel van duizend-en-één-nacht. Van traditionele curry's en tandoori-gerechten uit de kleioven tot verfijnde cocktails, bij 91Spices is er voor elk wat wils. Met een uitgebreid menu vol met gerechten uit heel India en voldoende ruimte voor grote groepen, is 91Spices de perfecte bestemming voor een onvergetelijke culinaire ervaring in Rotterdam. Je vindt het restaurant op Gelderseplein 46.

Bezoek website

Garam Masala

Ontdek de authentieke smaken van India bij Garam Masala, gelegen vlak naast het Hofplein in Rotterdam. Stap binnen in een knusse en kleurrijke omgeving, verlicht door oosterse lampen, en laat je onderdompelen in de betoverende aroma's van de Indiase keuken. Bij Garam Masala draait alles om de perfecte balans tussen zoet, zuur, scherp en pittig - de essentie van de Indiase culinaire traditie. Van klassieke butter chicken en hartverwarmende Indiase soepen tot verrukkelijke samosa's en chef-specialiteiten zoals de djal frezi lamb tikka, bereid met uien, tomaten en paprika in een pittige curry. Met een ervaren Indiase chef die al vijftien jaar in de keuken staat, ben je verzekerd van een authentieke en smaakvolle ervaring bij Garam Masala. Je vindt het restaurant op Pompenburg 652.

Bezoek website

Namasté-Nepali

rvaar een warm welkom bij Namasté-Nepali, waar het traditionele Indiase groetwoord 'Namasté' niet alleen een begroeting is, maar een uitnodiging om je meteen thuis te voelen. Gelegen aan de Oudedijk 154 in Rotterdam, wordt dit gezellige restaurant gerund door eigenaren van Nepalese afkomst, die de unieke smaken van de Nepalese en Indiase keuken combineren tot een culinaire ervaring die zowel vertrouwd als verrassend is. Bij Namasté-Nepali worden alle kruiden vers gemalen door de chefs, zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen, wat resulteert in gerechten die trouw blijven aan hun oorspronkelijke smaken en bereidingswijzen. Anisha, een van de eigenaren, benadrukt dat de gerechten op de kaart authentiek zijn en op dezelfde manier worden bereid als in de landen zelf, zonder aanpassingen aan de Nederlandse smaakvoorkeuren. Bezoek Namasté-Nepali en geniet van een culinaire reis naar het hart van India en Nepal.

Bezoek website

Curry’s Kralingen

Ontdek de verrukkelijke wereld van curry's bij Curry's Kralingen, gelegen naast Namasté aan de Oudedijk in Rotterdam. Als een bekend fenomeen in de stad, biedt Curry's een uitgebreide selectie aan curry's, zoals de naam al doet vermoeden. Van de milde masala chicken tot de pittige vindaloo prawn, er is voor elk wat wils. Naast een overvloed aan curry's biedt het restaurant ook een breed scala aan andere heerlijke gerechten, waaronder biryani, tandoori, Indiase soepen en verfrissende mango lassi. Of je nu zin hebt in biryani, samosa, kebab, tandoori of dhansak, bij Curry's vind je al dit lekkers en meer. Als een van de bekendere Indiase restaurants in Rotterdam is Curry's Kralingen absoluut een bezoekje waard. Je vindt het restaurant op Oudedijk 152.

Bezoek website

Taj Mahal (Tijdelijk gesloten!)

Stap binnen in de culinaire wereld van India bij Taj Mahal, een geliefd Indiaas restaurant in Rotterdam, bekend onder zowel locals als bezoekers. Met een uitgebreide menukaart biedt Taj Mahal een scala aan heerlijke gerechten om van te genieten. Naast de à la carte opties is er ook een keuzemenu beschikbaar, waarmee je verschillende Indiase gerechten kunt proberen en je smaakpapillen kunt verwennen met diverse smaken en aroma's. Of je nu op zoek bent naar klassieke curry's, tandoori-specialiteiten of verleidelijke biryani's, Taj Mahal heeft voor ieder wat wils. Ontdek de smaken van India bij Taj Mahal, gelegen aan Mariniersweg 18.

Bezoek website

Zainab Roshni Mahal

Stap binnen in de kleurrijke wereld van India bij Zainab Roshni Mahal, een heerlijk kitch ingericht Indiaas restaurant in Rotterdam. Zodra je de drempel overstapt, wordt je ondergedompeld in een sfeer die rechtstreeks uit India lijkt te komen. Naast de betoverende ambiance biedt Zainab Roshni Mahal ook een scala aan heerlijke gerechten om van te genieten. Of je nu kiest van het uitgebreide menu of geniet van het buffet, je hebt de mogelijkheid om verschillende authentieke Pakistaanse en Indiase gerechten te proeven. Van verfijnde linzensoep tot knapperige garnalen pakora en smaakvolle curries, er is voor elk wat wils. Bovendien is het restaurant ook kindvriendelijk, met speciale prijzen voor kinderen van 4 tot 9 jaar en gratis maaltijden voor kinderen tot 3 jaar oud. Zainab Roshni Mahal biedt een geweldige eetervaring die zowel goed als betaalbaar is in Rotterdam. Je vindt het restaurant op de Nieuwe Binnenweg 317.

Bezoek website

India Paradise (Permanent gesloten!)

Stap binnen in een paradijs van smaken bij India Paradise, waar traditionele Indiase specialiteiten worden geserveerd om je smaakpapillen te betoveren. Van klassiekers zoals chicken tikka masala en lamb tikka tot verrukkelijke king prawn vindalu en smaakvolle vegetarische biryani, hier vind je alles waar je hartje naar verlangt. Bovendien biedt India Paradise ook complete menu's aan, inclusief een voorgerecht, curry, groente, rijst en naan, perfect voor wie een stevige trek heeft en zich wil laten verwennen met een uitgebreide maaltijd. Ontdek de heerlijke smaken van India bij India Paradise, gelegen aan Admiraal de Ruyterweg 20a.

Bezoek website

The Pepper Trail (Permanent gesloten!)

Betreed de culinaire wereld van India bij The Pepper Trail, een modern Indiaas restaurant gelegen aan de Kruiskade 78. Met zijn gezellige sfeer en prachtig gepresenteerde gerechten biedt dit restaurant een unieke en verfijnde ervaring voor liefhebbers van de Indiase keuken. Elk gerecht wordt met zorg bereid en prachtig opgediend, wat getuigt van de aandacht voor detail die in elke maaltijd wordt gestoken. Of je nu op zoek bent naar een romantisch avondje uit of gewoon wilt genieten van heerlijk Indiaas eten in een gezellige omgeving, The Pepper Trail is de perfecte keuze. Ontdek de verrukkelijke smaken van India bij The Pepper Trail in Rotterdam.

Bezoek website

Sangam Tandoori

Geniet van de authentieke smaken van India en Pakistan bij Sangam Tandoori, een gezellig restaurant gelegen in Rotterdam West aan de Vierambachtsstraat 9B. Hier kun je je smaakpapillen verwennen met heerlijke tandoori- en currygerechten, bereid volgens de traditionele methoden zoals ze in India en Pakistan worden gemaakt. Of je nu zin hebt in sappige tandoori-gerechten of hartverwarmende curry's, bij Sangam Tandoori ben je aan het juiste adres voor een smaakvolle culinaire ervaring. Kom langs en ontdek de rijke smaken van India en Pakistan bij Sangam Tandoori in Rotterdam.

Bezoek website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

indiaas restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Chinees Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad