- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

It's Taco Time! De 11 Beste Mexicaanse Restaurants in Rotterdam
© Freepik

It's Taco Time! De 11 Beste Mexicaanse Restaurants in Rotterdam

door Marcel, 27 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, een bruisende metropool bekend om zijn diverse culinaire scene, herbergt een schat aan Mexicaanse eetgelegenheden die de zintuigen prikkelen en de smaken van Mexico naar Nederland brengen. Van heerlijk gekruide taco's tot sissende fajitas en smaakvolle guacamole, de Mexicaanse keuken in Rotterdam biedt een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van hartige gerechten en levendige smaken.

In dit artikel nemen we je mee op een smakelijke reis door de straten van Rotterdam om de beste Mexicaanse restaurants te ontdekken. Van intieme eetcafés tot levendige cantina's, elk van deze eetgelegenheden belooft een authentieke culinaire ervaring die de geest en smaakpapillen zal betoveren. Maak je klaar om je smaakpapillen te verwennen terwijl we enkele van de meest geliefde en gewaardeerde Mexicaanse eetgelegenheden in Rotterdam verkennen.

Sabor Sabor

Ontdek de verborgen schat van authentieke Mexicaanse smaken bij Sabor Sabor, gelegen in een zijstraat van de Beukelsdijk in Rotterdam. Opgericht door Liz Derflingher, een gepassioneerde Mexicaanse chef-kok die haar droom om echte Mexicaanse gerechten te delen met Nederland vervulde. Met een team van Mexicanen en Latijns-Amerikanen creëert Sabor Sabor een ware Mexicaanse ervaring, waar de smaakvolle gerechten en levendige cultuur samenkomen in een unieke culinaire reis die je naar de straten van Mexico City transporteert.

naar de Website

Popo

Ontdek de legende van de Mexicaanse keuken bij Popocatepetl The Mexican, al meer dan 40 jaar een iconisch begrip in Nederland. Geïnspireerd door de beroemde vulkaan Popocatepetl bij Mexico City, wiens naam oud-Azteeks is voor 'daar waar de aarde heet wordt', biedt Popo (toch wat makkelijker) een authentieke culinaire ervaring in de bruisende Oude Haven van Rotterdam. Op een steenworp afstand van station Blaak verwelkomt Popocatepetl The Mexican je in een eigentijdse sfeer, waar je kunt genieten van een scala aan Mexicaanse lekkernijen, van verfrissende Mexicaanse bieren en smaakvolle enchiladas tot verrukkelijke cocktails en hapjes. Of je nu een liefhebber bent van de traditionele smaken van Mexico of op zoek bent naar een levendige eetervaring, Popocatepetl The Mexican biedt voor ieder wat wils.

naar de Website

Supermercado

Stap binnen in de bruisende wereld van Supermercado, een Latijns-Amerikaanse cocktailbar en restaurant gelegen aan de levendige Schiedamsevest, midden in het hart van het gezellige en hippe gebied rondom de Witte De Withstraat in Rotterdam. Hier bij Supermercado komen relaxte vibes samen met heerlijk Zuid-Amerikaans eten, waar een uitgebreid menu met vlees-, vegetarische en veganistische gerechten wordt aangeboden. Van de klassieke Mexicaanse taco's tot de verleidelijke smaken van Peruaanse ceviche en Braziliaanse coxinha's, Supermercado weet je smaakpapillen te betoveren met een assortiment aan heerlijke street food lekkernijen. Of je nu kiest voor een intiem diner voor twee of voor een gezellige avond met vrienden waarbij je diverse hapjes deelt, Supermercado biedt voor elk wat wils. Verfris jezelf met huisgemaakte limonades, laat je verrassen door custom en klassieke cocktails, of geniet van een ijskoud biertje op het ruime terras, waar je 's zomers kunt ontspannen onder de stralende zon en kunt genieten van de echte stadse sfeer. En voor degenen die van een dansje houden, transformeert de kelder van Supermercado in het weekend tot club Superdisco, waar de muziek doorklinkt tot in de late uurtjes. Of je nu komt voor het eten, de drankjes, of de gezellige sfeer, bij Supermercado wordt elke bezoek een feest voor de zintuigen.

naar de Website

Amigo

Verborgen tussen het bruisende uitgaansgeweld op het Stadhuisplein, leidt een bescheiden trap je naar een waar culinair juweeltje - Amigo. Voorheen bekend als Pssst Amigo, wellicht vanwege zijn ietwat verscholen karakter, serveert dit restaurant nu een onweerstaanbare all-you-can-eat tapas ervaring. Met een verrukkelijke combinatie van tapas, cocktails en Mexicaanse specialiteiten, biedt Amigo een smaakvolle reis midden in het hart van Rotterdam, recht tegenover het imposante Stadhuis. Of je nu komt voor de heerlijke tapas, de verfrissende cocktails of gewoon voor de gezellige sfeer, bij Amigo staat een onvergetelijke culinaire ervaring op je te wachten. ¡Les va a gustar! U zult ervan genieten!

naar de Website

LALA Latin Soul Food

In het hart van de bruisende Markthal staat LALA, waar Latin soul food centraal staat. De O' LALA fiesta sharing brengt een Latijns-Amerikaans feestje naar je bord, met kleine streetfood- en tapashapjes die perfect zijn om te delen. Met een uitgebreide kaart vol opties, waaronder tropische salades, platos combinados en huevos rotos, is er voor elk wat wils. Het uiterlijk van het restaurant straalt extra Latin vibes uit, met een prachtige wandschildering die je meteen in de juiste sfeer brengt. Bij LALA Latin Soul Food geniet je de hele dag door van casual Latin Spanish fusion street food. Laat je meenemen op een culinaire reis vol authentieke smaken en geniet van een warme en gastvrije sfeer. Het gepassioneerde LALA-team staat te popelen om je te verwelkomen met een glimlach en je de beste Latin gerechten van de stad te serveren. Bij LALA ervaar je het Latin paradijs op je bord!

naar de Website

Jesús Malverde

Gelegen om de hoek bij Centraal Station in het opvallende Hotel Not Hotel, verwelkomt Jesús Malverde je met zijn knalrode cocktailbar, doordrenkt met de geest van de Mexicaanse keuken. Als tweede vestiging van het succesvolle Amsterdamse kunsthotel, opende Jesús Malverde zijn deuren in Rotterdam, waar gasten kunnen genieten van een scala aan cocktails en barfood geïnspireerd op de levendige smaken van Mexico. Van een verrassende Margarita met avocado tot heerlijke taco's Al Pastor en klassieke taco's met pulled beef en pulled chicken, de menukaart biedt een kleurrijke mix van authentieke Mexicaanse lekkernijen. Het restaurant, dat plaats biedt aan 85 gasten binnen en 90 op het terras, nodigt gasten uit om 7 dagen per week te genieten van diner en cocktails tot in de late uurtjes, met ook de mogelijkheid tot take-out en delivery. Het interieur van Jesús Malverde weerspiegelt de kunstzinnige insteek van het hotel, met een uniek en gedurfd design dat de zintuigen prikkelt. Met een focus op de lokale gemeenschap, verwelkomt Jesús Malverde Rotterdammers en buurtbewoners, waardoor een levendige mix ontstaat van locals en toeristen die samenkomen om te genieten van de Mexicaanse gastvrijheid en culinaire verrukkingen.

naar de Website

Botanero

Ontdek de verrukkelijke wereld van Botanero, een cocktailbar met een sterke Mexicaanse invloed, meerdere keren bekroond voor zijn uitzonderlijke creaties. Eigenaar David Trampe, een gepassioneerde liefhebber van mezcal, een traditionele Mexicaanse drank gemaakt van de agaveplant, heeft zelfs zijn eigen verfijnde mezcal ontwikkeld. Met Botanero heeft hij een unieke mix gecreëerd van een bar, restaurant, cantina en proeflokaal, allemaal samengebracht in één levendige locatie. Hier in Rotterdam verwelkomt Botanero je met een uitgebreid assortiment aan cocktails, bieren en wijnen, samen met heerlijke hapjes, ook wel bekend als botanas, en Zuid-Amerikaanse gerechten met een Rotterdamse twist. In de keuken worden huisgemaakte en verse gerechten bereid, waarbij lokale ingrediënten samenkomen met exotische smaken. Of je nu kiest voor vlees, vis of vega(n), Botanero heeft voor ieder wat wils. Geniet van cocktails bereid met de beste mezcal en tequila uit Mexico, terwijl je je smaakpapillen verwent met een scala aan heerlijke snacks, van nacho's tot jalapeño cheese poppers. Of je nu komt voor een drankje aan de bar of een uitgebreide maaltijd met vrienden, bij Botanero staat een onvergetelijke culinaire ervaring op je te wachten, waarbij de geest van Latijns-Amerika tot leven komt in het bruisende hart van Rotterdam.

naar de Website

Masa

Stap binnen in de wereld van Masa, waar authenticiteit van Mexicaans eten centraal staat: eenvoudige smaken in gewaagde en innovatieve combinaties. Masa is een eerbetoon aan de magie van Mexico's mezcal-bars, waar de menukaart klein is maar de mezcal-kaart groot, en waar huisgemaakte alcoholvrije dranken zoals tepache worden geserveerd. Geniet van 4 opties om je tortillas mee te vullen, inclusief vegetarische opties, en een selectie van originele Mexicaanse voorgerechten. Vergeet niet ruimte te bewaren voor de beroemde gegrilde ananas als nagerecht. Masa is geboren uit een verlangen om de ware authenticiteit van de Mexicaanse keuken te laten zien, met respect voor de cultuur, ziel en mensen achter de gerechten. Met Masa willen we een eerbetoon brengen aan de magie van Mexico's mezcal-bars, waar we menig avond hebben doorgebracht met genieten van heerlijk eten, muziek en goed gezelschap. We willen de diversiteit van Mexicaanse dranken vieren - unieke cocktails creëren met wilde, seizoensgebonden ingrediënten uit Nederland. Onze menukaart weerspiegelt Frits's interpretatie van traditioneel Mexicaans eten en lekkernijen uit inheemse gemeenschappen in het hele land. Bij Masa ervaar je de ware smaak van Mexico, gekoesterd en tot leven gebracht in het hart van Rotterdam.

naar de Website

Alfredo's Taqueria

Welkom bij Alfredo's Taqueria, een publiekstrekker van Het Industriegebouw waar klassieke Mexicaanse gerechten met een moderne twist worden geserveerd. Hier, geleid door eigenaar Dennis Ebeli, bekend van zijn sokkenmerk Alfredo Gonzales, draait alles om taco's, torta's en handgemaakte nacho's, vergezeld van een uitgebreide cocktailkaart. Met tien verschillende soorten taco's en vijf burrito's, waaronder de populaire Taco 'Alfredo's catch', biedt Alfredo's een heerlijke mix van Mexicaanse streetfood met Rotterdamse flair. Ontspan in de fameuze Bar Azul met een breed scala aan cocktails, wijnen en bieren, en geniet van de urban vibes die deze plek zo geliefd maken.

naar de Website

Restaurant MAAS

Welkom bij Restaurant MAAS, gelegen in het hart van Rotterdam achter het Unilever gebouw, met een prachtig terras aan de Maas dat bij mooi weer geopend is. Hoewel de naam wellicht niet direct Spaans klinkt, biedt het menu een Zuid-Amerikaanse ervaring met een Rotterdams tintje, perfect weerspiegeld in het adembenemende uitzicht over de Maas en de skyline van het stadscentrum. Als Rotterdam en Mexico-Stad een kind zouden hebben, zou dat Restaurant MAAS zijn, waar je kunt genieten van heerlijke taco's, maar ook van hertenbiefstuk met jus of Noordzeevis. Met zorg geselecteerde leveranciers zorgen ervoor dat alleen de hoogwaardigste duurzame ingrediënten worden gebruikt, waardoor elke hap een ware smaakbeleving is. Gelegen aan de Nijverheidsstraat in Rotterdam-Zuid, iets buiten het centrum maar nog steeds op loopafstand, biedt Restaurant MAAS niet alleen heerlijk eten, maar ook een prachtige city walk langs het echte Rotterdam. Ervaar de internationale smaken en de warme sfeer van Restaurant MAAS, waar elke maaltijd een reis op zich is.

naar de Website

Salsa Shop

Bij Salsa Shop wordt een snelle, smakelijke en pittige Mexicaanse lunch of een snelle hap tot een kunst verheven met hun assortiment hete sausjes, waar zelfs de minder pittige types eerst kunnen proeven. Het eenvoudige maar heerlijke menu biedt opties zoals burrito's, taco's en zelf samen te stellen Mexicaanse bowls met salade of rijst, vlees of vega, en toppings als guacamole en geroosterde maïs, allemaal gekruid met een selectie van pittige salsa's. Hun droom is om de beste burrito's bij jou in de buurt te brengen en de meest verse Mexicaanse keuken in Europa te vertegenwoordigen, met een basis van versheid en kwaliteit die hun handelsmerk vormen. Met minstens 10 winkels in verschillende steden, streven ze voortdurend naar nieuwe smaakavonturen, terwijl ze trouw blijven aan hun roots van vers, verdomd lekker en 100% huisgemaakt.

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

mexicaans restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad