- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De Top 12 Heetste Spaanse Tapas Restaurants in Rotterdam
© Freepik

De Top 12 Heetste Spaanse Tapas Restaurants in Rotterdam

door Marcel, 26 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in Rotterdam, een bruisende stad waar de culinaire scene een rijke diversiteit aan smaken en culturen omarmt. Onder de vele gastronomische hoogtepunten die de stad te bieden heeft, schitteren de Spaanse tapasrestaurants als ware juweeltjes. Van traditionele lekkernijen tot moderne interpretaties, deze eetgelegenheden nemen je mee op een culinaire reis door Spanje, recht in het hart van Rotterdam.

Tapas, de kleine hapjes die de Spaanse eetcultuur zo kenmerken, worden hier met liefde en vakmanschap bereid, en ze beloven een smaakvolle ervaring voor elke fijnproever. Of je nu op zoek bent naar authentieke gerechten zoals patatas bravas en gambas al ajillo, of naar verrassende creaties met een eigentijdse twist, Rotterdam heeft voor elk wat wils.

In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht door de straten van Rotterdam, waar we enkele van de beste Spaanse tapasrestaurants verkennen. Van intieme eetgelegenheden verstopt in zijstraatjes tot levendige restaurants langs de waterkant, deze selectie belooft een onvergetelijke culinaire reis vol smaak en verrukking. Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen en je liefde voor Spaanse gastronomie te herontdekken terwijl we de top Tapas Restaurants van Rotterdam verkennen.

21 Pinchos

Gelegen in de bruisende Markthal van Rotterdam, is 21 Pinchos een geliefde bestemming voor liefhebbers van Spaanse tapas. Met een bekroonde reputatie als beste tapasbar van Nederland in zowel 2016 als 2017, biedt 21 Pinchos een unieke ervaring met een breed scala aan verleidelijke pinchos - broodtapas met heerlijk beleg zoals gerookte zalm, diverse hamsoorten en tonijnsalade - geserveerd op een knapperig stukje stokbrood. De gezellige sfeer, zorgvuldig samengestelde drank- en wijnkaart en de mogelijkheid om te genieten op het terras naast de Fenix Food Factory of binnen in de levendige atmosfeer van de Markthal maken een bezoek aan 21 Pinchos een ware culinaire verwennerij.

naar de Website

Lokanta Proeflokaal

In het schilderachtige Kralingen schittert Lokanta Proeflokaal als een essentieel onderdeel van Rotterdam's tapascultuur sinds 2003, waar gasten worden verwend met een uitgebreide selectie van zowel traditionele Spaanse tapas als innovatieve variaties. Deze intieme eetgelegenheid biedt niet alleen een smaakvolle reis door de Spaanse keuken, maar verrast ook met unieke creaties zoals pompoen-bitterballen en kabeljauw met saffraanroomsaus. Met een warme en huiselijke sfeer, een nadruk op kwaliteit tegen betaalbare prijzen en de mogelijkheid om te genieten van een verrassingsmenu met bijpassend wijnarrangement, staat Lokanta Proeflokaal bovenaan de lijst van must-visit Spaanse tapasrestaurants in Rotterdam.

naar de Website

Destino

Destino, gelegen aan de sfeervolle Zaagmolenkade, biedt een eigentijdse draai aan de traditionele Spaanse tapaservaring. Hier worden klassieke gerechten volgens de oude recepten van Spaanse moeders en oma's gecombineerd met vernieuwende creaties, zoals geroosterde biet met een crème van gerookte ui, witlof, appel, pecannoten en labneh. Het prachtige interieur van glas, roestvrij staal en zwart zorgt voor een strakke, gezellige ambiance, waar gasten zich direct thuis voelen te midden van deze stijlvolle en moderne setting. De wisselende menukaart met seizoensgebonden tapas en attente bediening dragen bij aan een onvergetelijke culinaire ervaring bij Destino.

naar de Website

De Hemel op Aarde

In het bruisende Kralingen bevindt zich een ware schat aan tapasrestaurantjes, waaronder de charmante Hemel op Aarde aan de Oostzeedijk Beneden. Hier wordt het concept van traditionele tapas met een eigenzinnige twist omarmd door de eigenaar, die ooit zijn culinaire reis begon in de keuken en nu samen met zijn vrouw deze bijzondere tapasbar runt. Naast verrukkelijke Spaanse tapas worden hier ook gerechten uit de Italiaanse, Griekse en Aziatische keukens geserveerd, waardoor een ware wereldreis aan smaken wordt geboden. Te midden van een interieur dat doordrenkt is van spiritualiteit, met Jezus- en Mariabeelden die de ruimte sieren, wordt de belofte van een hemelse ervaring bij Hemel op Aarde meer dan waargemaakt. Of het nu gaat om lunch, diner, een borrel of een speciale gelegenheid, deze plek geeft je het gevoel dat je echt in Spanje bent beland. Met een menu vol smaakvolle Spaanse tapas en hemelse hapjes uit andere landen rondom de Middellandse Zee, biedt Hemel op Aarde voor elk wat wils. De dagspecialiteiten zijn seizoensgebonden en variëren regelmatig, terwijl gasten de keuze hebben tussen à la carte bestellen of kiezen voor een menu van de chef, beschikbaar in zowel standaard als luxe varianten. Hemel op Aarde is niet alleen geschikt voor elke gelegenheid, maar ook een bestemming waar de culinaire reis je meevoert naar ongekende smaakvolle hoogten.

naar de Website

La Cazuela

In het levendige hart van de Proveniersstraat schittert La Cazuela als een heerlijke oase van mediterrane smaken, waar traditionele Spaanse gerechten samensmelten met culinaire hoogstandjes langs de Middellandse Zeekust. Onder leiding van recente eigenaar Mitchel Koedam, die het interieur heeft vernieuwd, biedt dit restaurant een uitnodigend en warm toevluchtsoord waar gasten kunnen genieten van een scala aan gerechten, variërend van klassieke tapas tot verrukkelijke paella en risotto met eekhoorntjesbrood. Met een gezellige sfeer die een klein stukje Spanje in Rotterdam tot leven brengt, omarmt La Cazuela de diversiteit van mediterrane keukens en belooft het een onvergetelijke culinaire ervaring voor elke bezoeker.

naar de Website

Hartig

Hartig, een veelzijdige gastrobar gelegen in een zijstraat van de Witte De Withstraat, nodigt gasten uit voor een culinaire ontdekkingsreis die zich uitstrekt van de middag tot in de late uurtjes, aangezien de keuken pas om 12 uur 's nachts sluit. Met een divers aanbod van gerechtjes, elk geprijsd rond de €8, biedt het restaurant een uitgebreide selectie die voor ieder wat wils omvat. Door te kiezen voor shared dining, waarbij gasten samen genieten van een variëteit aan kleine gerechtjes in een informele en comfortabele ambiance, belooft Hartig een onvergetelijke culinaire ervaring. Met een menu geïnspireerd door wereldkeukens, met invloeden uit Italië, Frankrijk, Griekenland en Spanje, biedt Hartig een ware smaakexplosie. Gasten worden verwelkomd in een warm en gezellig interieur, waar een gepassioneerde familie hen met open armen ontvangt, klaar om hen mee te nemen op een reis vol gastronomische verrassingen. Met ruime openingstijden, een informele sfeer en een menu vol wereldgerechten, is Hartig de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een memorabele culinaire ervaring in Rotterdam.

naar de Website

Ayla

Gelegen in het bruisende hart van Rotterdam, op het Kruisplein, betovert Restaurant Ayla zijn gasten met een verrassende mix van mediterrane culturen en smaken. Bij Ayla waan je je in een levendige Spaanse markt, een gezellige Griekse taberna, een knusse Italiaanse trattoria, een bruisende Arabische bazaar en zelfs in een sfeervol steegje in New York. Deze culinaire reis voert je langs de Middellandse Zee, van Casablanca naar Beiroet, via Sevilla en Istanboel, waarbij elk gerecht doordrenkt is met de rijke aroma's, kleuren en smaken die deze regio te bieden heeft. Restaurant Ayla is een ontmoetingsplaats waar vrienden en familie samenkomen om te genieten van de zonovergoten gerechten die worden bereid met het kostbaarste ingrediënt: de zon zelf. Met een eigentijdse allday tapasconcept biedt Ayla een veelzijdige ervaring, van koffie tot cocktail, waardoor gasten praktisch de hele dag door kunnen genieten. De weelderige, maar toch stoere inrichting van de tapasbar, met bloemen aan het plafond en luxe stoffen barkrukken afgewisseld met levendige graffiti, draagt bij aan de unieke sfeer. Op het menu vind je een mix van klassieke tapas zoals patatas bravas, padron pepers en iberico pork, evenals spannende nieuwe versies zoals gerookte tofu, die de diversiteit en innovatie van de mediterrane keuken weerspiegelen.

naar de Website

Bar Berta

In het levendige Scheepvaartkwartier van Rotterdam schittert Bar Berta als een intieme Spaanse tapasbar, waar culinaire verfijning samenkomt in een gezellige pijpenla-setting. Sinds de opening in 2020 heeft Bar Berta tapas naar een hoger niveau getild, waar klassieke smaken van Spanje samenkomen in vernieuwende en verrukkelijke creaties. Of je nu aan de bar zit, aan hoge tafels dineert of aanschuift bij Berta aan tafel voor grotere gerechten zoals paella, bij Bar Berta geniet je gegarandeerd van een smaakvolle en onvergetelijke ervaring.

naar de Website

De Huismeester

Gelegen aan een charmant hoekje van de Meent, onderscheidt De Huismeester zich als een unieke toevoeging aan deze levendige straat, waar diversiteit hoog in het vaandel staat. Naast klassieke pinchos en tapas, serveert deze gastvrije locatie ook salades, panini's en andere smakelijke snacks die je kunt genieten op een van de gezellige verdiepingen of op het zonnige terras. Een absolute aanrader is de 'table de pintxos' of 'table de tapas', waarbij de tafel overladen wordt met heerlijkheden - niet kiezen, maar samen delen. De Huismeester is een verborgen parel op de flaneerboulevard van de Meent, waar hart en ziel worden gestoken in uitmuntende gerechten en waar de glimlach van het personeel nooit vervaagt. Hier voel je je zonder twijfel thuis.

naar de Website

La Tapadera

Gelegen in een gezellig en knus hoekpand op de Witte De Withstraat, verwelkomt het vernieuwde La Tapadera zijn gasten met een authentieke Spaanse ervaring. Hier serveert eigenaresse Gabi klassieke traditionele tapas, van conservas en bocadillos tot jámon en pimientos de padron, vergezeld van huisgemaakte lekkernijen zoals Tarta de Santiago en Arroz con leche. Gabi, afkomstig uit Santander, Spanje, deelt graag haar passie voor de Spaanse keuken en cultuur met haar gasten, waardoor La Tapadera een thuis weg van huis wordt. Naast de vers bereide tapas en pinchos, biedt La Tapadera ook een selectie van conservas, zoals sardientjes en mosselen uit blik, perfect om te combineren met een stukje brood en een verfrissende kalimotxo - rode wijn met cola. Geniet van deze culinaire verrukkingen en ervaar de warmte en gastvrijheid van La Tapadera bij elke hap en slok.

naar de Website

Boca's

Geïnspireerd door Spaanse tradities, maar toch uniek in zijn concept, Boca's is een must-visit op de Mauritsweg in Rotterdam. Hier draait het allemaal om bocadillo's - kleine broodjes om te delen of om zelf van te genieten, perfect voor een ontspannen lunch, borrel of diner. Hoewel het geen traditionele tapas zijn, biedt Boca's een scala aan heerlijke gerechtjes, waaronder croquetas, die perfect zijn om te delen met vrienden onder het genot van een goed glas wijn. De instelling van Boca's is simpel: geniet van lekker eten en drinken wanneer het jou uitkomt. Met een uitgebreid tapasmenu en beroemde borrelplateaus is er voor elk wat wils. Of je nu binnen knus zit te genieten van de gezellige sfeer of buiten op het kleine terras uitkijkt op de Westersingel, Boca's biedt een warme en gastvrije omgeving waar Spaanse en internationale invloeden samenkomen. En alsof dat nog niet genoeg is, organiseert Boca's regelmatig feestjes met een DJ, zodat je na een heerlijke maaltijd ook nog lekker kunt dansen tot in de late uurtjes.

naar de Website

Bar Pepito

Gelegen op de hoek van de Binnenrotte en de Meent in het bruisende Rotterdam-Centrum, verwelkomt Bar Pepito zijn gasten met de beste mediterrane gerechtjes en prachtige wijnen. In het voormalige pand van Penny Pean is deze nieuwe hotspot uitgegroeid tot een levendige plek voor ontspanning en genot. Omringd door talloze cafés en boetieks, en op een steenworp afstand van de beroemde Markthal, is Bar Pepito de ideale bestemming voor een gezellig samenzijn na een dagje Rotterdam verkennen of om een speciale gelegenheid te vieren. Het altijd vrolijke personeel staat klaar om je met enthousiasme te verwelkomen en je mee te nemen op een reis langs de Spaanse bieren en Portugese wijnen op de menukaart. Naast de heerlijke gerechten en drankjes organiseert Bar Pepito ook verschillende evenementen, zoals de populaire bingo bongo muziekbingo of een gezellige kaartspelcompetitie met vrienden, waardoor je borrel nog leuker wordt. Bij Bar Pepito draait alles om het creëren van memorabele momenten en het delen van vreugde en gezelligheid met vrienden en familie.

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

tapas restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad