- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

16 Rotterdamse Hotels op weg naar Duurzaamheid met Hotel Neutraal
© Freepik

16 Rotterdamse Hotels op weg naar Duurzaamheid met Hotel Neutraal

door Marcel, 07 januari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Zestien Rotterdamse hotels slaan de handen ineen met Green Leisure Group, BlueCity, Rotterdam Partners en de Gemeente Rotterdam in het ambitieuze project "Hotel Neutraal." Dit gezamenlijke initiatief heeft als doel gezamenlijk stappen te zetten op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. In een tijd van veranderende perspectieven nemen deze hotels het voortouw in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering, ondersteund door praktische handvatten en direct inzicht in duurzame kansen.

meer over Hotel Neutraal

De kick-off van het project vond plaats bij Postillion WTC Hotel Rotterdam op 19 oktober 2022, waar wethouder Simons symbolisch de duurzame sleutel overhandigde aan Monique Segeren, eigenaresse van Hostel Room. Deze symbolische overdracht markeert het begin van een intensief jaar waarin de deelnemende hotels, naast streven naar CO2-reductie en lager grondstoffengebruik, zich ook richten op besparingen op het gebied van energie, afval en water. In het kader van duurzaamheid presenteren we hier deze 16 duurzame Rotterdamse deelnemers, verenigd in het vooruitstrevende Hotel Neutraal-project.

Hostel Room

Verscholen in een monumentaal pand in Rotterdam zet Hostel ROOM, onder leiding van eigenaren Monique Segeren en Mirjam Verschoor, de eerste stappen richting een klimaatneutraal hotel. Als een actieve deelnemer aan het project Hotel Neutraal, dat in oktober 2022 van start ging, streeft het hostel naar duurzaamheid en circulariteit binnen de Rotterdamse hotelbranche. Deelname aan het project leidde niet alleen tot directe acties, zoals het vervangen van plastic suikerzakjes en het voorbereiden op zonnepanelen, maar gaf ook de mogelijkheid tot samenwerking met andere hotels, versterkt door gezamenlijke inspanningen en uitwisseling van kennis. Hostel ROOM, met 17 jaar ervaring, benadrukt de groeiende vraag naar duurzaam toerisme, met initiatieven zoals Eco-Wanderer en 'bikepacking', en ziet de toekomst van het hostel als een duurzaam en circulair toevluchtsoord, verankerd in groene waarden en geïllustreerd door zonnepanelen op het dak.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Ani & Haakien

In het kloppende hart van Rotterdam bevindt zich hostel Ani & Haakien, opgericht door vriendinnen Joyce Brouwer en Danielle Linscheer met als doel een reizigersverblijf te creëren met een nostalgische backpackersvibe en een scherp oog voor duurzaamheid. Als deelnemers aan het project Hotel Neutraal, samen met 16 andere Rotterdamse hotels, streven ze naar een volledig klimaatneutrale hotelbranche. De nulmeting bood inzicht in de huidige duurzaamheidsstatus, en in de knusse woonkamer delen Joyce en Danielle enthousiast hun ervaringen, waarbij ze het concept van delen benadrukken als de essentie van duurzaamheid binnen hun hostel.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Hotel New York

Hotel New York, gevestigd in het historische hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid in Rotterdam, biedt gasten een unieke ervaring doordrenkt van nostalgie en geschiedenis. Het hotel, dat al bijna 25 jaar een ontdekkingsreis vol sfeer, ontmoetingen, gastronomie en zakendoen biedt, heeft een duurzaam beleid aangenomen om zorgvuldig om te gaan met mens, omgeving en planeet. Trots op het behalen van de Gouden Green Key in de Horeca en Recreatiebranche, participeert Hotel New York actief in het project Hotel Neutraal, waarmee het zich inzet voor collectieve stappen richting een CO2-neutrale en circulaire toekomst in samenwerking met Hotel Neutraal, Green Leisure Group, Blue City, Rotterdam Partners en de Gemeente Rotterdam.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Hotel van Walsum

Hotel van Walsum, gelegen aan de boomrijke Mathenesserlaan, biedt een rustige omgeving in het centrum van bruisend Rotterdam. Dit karaktervolle familiehotel combineert een gezellige Hollandse sfeer met moderne faciliteiten, waaronder een lift, bar, restaurant, stijlvolle lounge, en een rustige achtertuin met terras. Het hotel hecht waarde aan leefbaarheid en milieubewustzijn, strevend naar duurzame bedrijfsvoering binnen de mogelijkheden van het klassieke Rotterdamse stadspand. Hotel van Walsum gebruikt biologische producten en schenkt eerlijke handelskoffie van de lokale koffiebrander Santas. Energiezuinigheid staat hoog in het beleid met zonnecollectoren, groene stroom, energiebesparende middelen, en bewustmaking van personeel. Duurzaam inkopen, zoals fairtrade producten en EU gecertificeerde ECO zeep, is een prioriteit. Het hotel streeft naar het Green Key milieukeurmerk als een tussenstap naar een nog duurzamer verblijf voor gasten. Daarnaast participeert het hotel in het project Hotel Neutraal, waarmee het bijdraagt aan collectieve stappen naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst in samenwerking met Hotel Neutraal, Green Leisure Group, Blue City, Rotterdam Partners en de Gemeente Rotterdam.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Room Mate Bruno

Verscholen in een voormalig theepakhuis op de Kop van Zuid, midden in het 'Manhattan' van Rotterdam, bevindt zich Room Mate Bruno. Dit kleurrijke hotel met 217 kamers is een trotse deelnemer aan het project Hotel Neutraal, waarin samen met partners als BlueCity en de Gemeente Rotterdam gestreefd wordt naar een circulaire toekomst. Bruno, onderdeel van de Spaanse keten 'Room Mate', heeft als doel om gasten het gevoel te geven dat ze in het huis van een vriend verblijven. Directeur Burg de Rave, enthousiast over deelname aan Hotel Neutraal, benadrukt dat de nulmeting een wake-up call was om duurzaamheidsinspanningen nieuw leven in te blazen. Het hotel heeft al duurzame stappen gezet, zoals het gebruik van gerecycled plastic in medewerkersuniformen en dispensers voor toiletries van Room Mate Ecolution. Ook draagt Room Mate Bruno bij aan sociaal ondernemerschap door kamers beschikbaar te stellen aan economische daklozen. Burg de Rave erkent dat, hoewel grote doelen belangrijk zijn, de focus momenteel ligt op klein beginnen, zoals het verminderen van plastic gebruik en andere verbeterpunten die uit de nulmeting naar voren zijn gekomen. De intentie is om stap voor stap een duurzame transformatie te bewerkstelligen binnen het hotel.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Stayokay

Stayokay Rotterdam, gelegen in de iconische Kubuswoningen, biedt een unieke accommodatie waar gasten de kans hebben om te overnachten in de kunstwerken van Piet Blom. Het project 'Hotel Neutraal' speelt een centrale rol in de duurzaamheidsinspanningen, met ambitieuze doelen voor 2030 en 2050, gericht op energiebesparing, afvalreductie, waterbeheer en welzijn. Dit hostel, voorheen bekend als jeugdherberg 'De Windroos', werkt samen met lokale kunstenaars en beschikt over duurzaamheidscertificeringen zoals het EU Ecolabel en Hostelling International Quality & Sustainability. Stayokay moedigt bewuste keuzes aan, van energiezuinige verlichting tot afvalreductie en sociaal engagement, en biedt gasten, in samenwerking met 'Hotel Neutraal', een unieke en milieubewuste ervaring in het hart van Rotterdam.

meer info... Controleer beschikbaarheid

The James Hotel

Welkom bij The James, de nieuwste hotspot in het hart van Rotterdam, gelegen nabij het Centraal Station en omringd door levendige straten zoals de Coolsingel, de Meent en de Lijnbaan. In het unieke driesterrensegment combineert The James stijlvol design met ongeëvenaarde gastvrijheid, waar kwaliteit en luxe samengaan met de beste suggesties voor een optimaal verblijf in Rotterdam. Bewust van de omgeving streeft The James naar maximale duurzaamheid, waarbij de warm ingerichte ruimtes een uitnodigende plek vormen om te vernieuwen, herstellen en verfrissen. The James Hotel omarmt duurzaamheid, waarbij elke beslissing gericht is op een duurzamer alternatief, van producten en leveranciers tot processen. Sinds 2022 participeert The James in Hotel Neutraal, een samenwerking tussen Green Leisure Group, Blue City, Rotterdam Partners, de Gemeente Rotterdam en zestien deelnemende hotels. Gezamenlijk streven we naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst, met initiatieven zoals energiebesparing, afvalreductie, circulaire producten, waterbesparing en verminderde CO2-uitstoot. The James Hotel is toegewijd aan een duurzame en verantwoorde toekomst, waarin gasten genieten van een milieubewust verblijf in het bruisende Rotterdam.

Sustainable Policy Controleer beschikbaarheid

Supernova Hotel

In de dieprode vergaderruimte van Supernova, gelegen in het bruisende hart van Rotterdam, deelden Glenn Severin en Jan-Maarten de Reus hun betrokkenheid bij Hotel Neutraal. Als deelnemer aan dit gezamenlijke project, zet Supernova zich in voor een circulaire hotelbranche. Glenn en Jan-Maarten, de visionairs achter Supernova, legden de nadruk op lokaliteit en samenwerking als essentiële pijlers van hun duurzaamheidsinspanningen. Ondanks de uitdagingen van hun opening net voor de Covid-epidemie, hebben ze het hotel laten uitgroeien tot een boutique hotel met 38 kamers, waarbij duurzame keuzes zoals grote zeepdispensers en vintage meubels van lokale bronnen al werden omarmd. Uit de nulmeting kwamen verschillende verbeterpunten naar voren, waar Supernova zich vooral wil richten op eenvoudig toepasbare quick wins, zoals betere afvalscheiding en het verminderen van plastic gebruik. De kern van hun duurzaamheidsvisie ligt in het ondersteunen van de lokale economie, wat zich vertaalt in samenwerkingen met lokale ondernemers, het gebruik van lokale producten en het aanbieden van een platform voor lokale kunstenaars. In hun streven naar een duurzame toekomst blijft Supernova, naast de quick wins, gefocust op langere termijn doelen zoals regentonnen, gescheiden afvalinzameling en uiteindelijk zelfs een groen dak.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Postillion Hotel WTC

Welkom bij het Postillion Hotel & Convention Centre, gelegen in het indrukwekkende World Trade Centre Rotterdam en deel van het duurzaamheidsproject Hotel Neutraal. Het hotel, dat trots Green Key Goud draagt, biedt een ideale setting voor zakelijke bijeenkomsten en overnachtingen in de bruisende havenstad. Als onderdeel van Postillion Hotels wordt een vooruitstrevend milieu- en MVO-beleid nagestreefd, waarbij het hoogste niveau van duurzaamheid wordt gehandhaafd. Gasten ervaren dit engagement door energiezuinige verlichting, het gebruik van biologische en milieuvriendelijke producten in de keuken, milieuvriendelijke en afbreekbare zeepdispensers, aandacht voor waterbesparing en de mogelijkheid om zelf handdoeken en linnengoedwas te beheren. Het Postillion Hotel & Convention Centre belichaamt duurzaamheid en verantwoord ondernemen in het hart van Rotterdam.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Bilderberg Parkhotel

Bilderberg Parkhotel in Rotterdam, onderdeel van de Bilderberg-keten, omarmt duurzaamheid met vastberadenheid en is actief betrokken bij het project Hotel Neutraal. Met 194 kamers in een eeuwenoud gebouw heeft het hotel al stappen gezet richting duurzaamheid, zoals het 'Bewust Bilderberg'-rapport en het stimuleren van medewerkers om duurzame ideeën aan te dragen. Het hotel sluit zich aan bij Hotel Neutraal om collectief te leren en inspiratie op te doen, waarbij quick-wins uit de nulmeting worden omgezet in concrete acties, zoals het recyclen van koffiecups en verminderen van plastic verpakkingen, terwijl het de lokale gemeenschap steunt door overtollig voedsel via Too Good To Go aan te bieden.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Marriott Hotel

Welkom bij het Rotterdam Marriott Hotel, gelegen tegenover het Centraal Station en deel van het duurzaamheidsproject Hotel Neutraal. Met 228 kamers en suites belichaamt het hotel moderne luxe in het bruisende Rotterdam Central District. Als onderdeel van Marriott International zet het zich in voor verantwoord opereren door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering, met focus op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk, het ontwerpen en exploiteren van duurzame hotels binnen het kader van Hotel Neutraal.

meer info... Controleer beschikbaarheid

NHOW

Het nhow Rotterdam, gehuisvest in een iconisch gebouw, biedt niet alleen een panoramisch uitzicht op de stad, maar ook een onderscheidende ervaring met 274 kamers, flexibele vergaderruimten, de lokale hotspot Gastrobar ELVY en een dakterras met een verbluffend uitzicht. Als deelnemer aan duurzaamheidsproject Hotel Neutraal en onderdeel van NH Hotels, neemt nhow actieve stappen om bij te dragen aan een duurzamere hospitality-sector. Met energieproducerende liften, een innovatieve verwarmingsinstallatie, een koelsysteem met water uit de Maas, LED-verlichting en badkamers van gerecycled glas, toont nhow een toewijding aan milieubewuste initiatieven. NH Hotels implementeert ook maandelijkse controle van CO2-uitstoot, beheer van energie- en watergebruik, en moedigt het gebruik van lokale en milieuvriendelijke voedingsmiddelen aan.

meer info... Controleer beschikbaarheid

H2OTEL

H2OTEL, een drijvend hotel in het hart van Rotterdam en deelnemer aan het duurzaamheidsproject Hotel Neutraal, biedt een unieke ervaring met 48 sfeervolle kamers op loopafstand van de beroemde Markthal. Het hotel, gelegen aan de rustige Wijnhaven, nodigt gasten uit om aan boord te stappen en te genieten van een comfortabel verblijf op het water. Met duurzaamheidsinitiatieven, waaronder maatregelen op het gebied van energie, broeikasgassen en vegetarische menu-opties, draagt H2OTEL bij aan een milieuvriendelijkere hospitality-sector in lijn met het Hotel Neutraal project.

meer info... Controleer beschikbaarheid

NH Atlanta

NH Atlanta in Rotterdam neemt deel aan het duurzaamheidsproject Hotel Neutraal, een initiatief in Rotterdam. Als onderdeel van de bredere betrokkenheid van NH Hotel Group bij duurzaamheid, streeft NH Atlanta ernaar klimaatneutraliteit te bereiken en verantwoord ondernemingsbeheer te integreren in economische, sociale en milieubelangen. Dit Art Deco-stijl hotel, gelegen in het hart van de stad, op steenworp afstand van winkels, restaurants en het bruisende nachtleven, is actief betrokken bij duurzame maatregelen. Het draagt bij aan algemene inspanningen om een meer milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde hospitality-sector te bevorderen.

meer info... Controleer beschikbaarheid

The bellhop

The Bellhop Hotel, een deelnemer aan het project Hotel Neutraal, belichaamt een serieuze inzet voor het milieu met een bescheiden focus op zichzelf. Het hotel verwelkomt een nieuwe generatie reizigers die zich bewust zijn van hun impact op de planeet en de gemeenschappen die ze bezoeken. Gelegen aan de beroemde Witte De Withstraat in Rotterdam, biedt het hotel tijdelijke huizen voor culturele ontdekkingsreizigers en nieuwsgierige locals. In lijn met het Hotel Neutraal-initiatief toont The Bellhop Hotel een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid, waarbij het evenwicht tussen het speelse leven in het moment en de volwassen zorg voor de toekomst centraal staat. De kleurrijke kosmopolitische personages die het hotel aantrekt, omarmen de spontaniteit van een ongebaande reis, en het hotel zet zich in om zowel de gasten als het milieu te dienen met een hart voor duurzaamheid.

meer info... Controleer beschikbaarheid

The Slaak

The Slaak in Rotterdam, deelnemer aan het project Hotel Neutraal, omarmt het motto "Together we care" in hun ecologisch, sociaal en bestuurlijk (ESG) initiatieven gericht op duurzaamheid. Hun betrokkenheid, als een boetiekhotel met een eigentijds design in een historisch pand uit de jaren 50, wordt gekenmerkt door de inzet voor milieubewuste acties en sociale verantwoordelijkheid. Het hotel biedt niet alleen ruime luxe kamers, vergaderruimtes en culinaire ervaringen in Restaurant & Bar Didot34, maar gaat ook verder dan luxe door actief bij te dragen aan lokale gemeenschappen. Als onderdeel van het project Hotel Neutraal benadrukken ze positieve verandering in hun bouwprojecten en gemeenschapsinteracties. De Slaak Rotterdam belichaamt de charme van de jaren 50 gecombineerd met eigentijds comfort, en nodigt gasten uit om samen met hen te zorgen voor een duurzamere toekomst.

meer info... Controleer beschikbaarheid

The Social Hub

The Social Hub Rotterdam, voorheen bekend als The Student Hotel, biedt een veelzijdige ruimte waar reizigers, locals en studenten samenkomen voor diverse behoeften, van coworkingruimtes tot korte of langdurige accommodaties en restaurantfaciliteiten. Gelegen nabij de Maas en op slechts 20 minuten van de Markthal, fungeert het als een ideale uitvalsbasis om zowel de stad als de lokale ondernemersgemeenschap te verkennen. Als deelnemer aan het project Hotel Neutraal zet The Social Hub zich actief in voor verantwoordelijkheid en impact, waarbij ze positieve verandering nastreven in hun bouwprojecten en betrokkenheid bij de gemeenschap. Door een voorbeeld te stellen, samen te werken en meetbare duurzaamheidsdoelen na te streven, streven ze naar een toekomst van hybride gastvrijheid die zowel vriendelijk is voor mensen als voor het milieu.

meer info... Controleer beschikbaarheid

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

hotel duurzaam Hotel Neutraal

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen op je Hotelkamer?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad