- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

20 Unieke Boutique Hotels in Rotterdam
© Freepik

20 Unieke Boutique Hotels in Rotterdam

door Marcel, 12 februari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Ben je op zoek naar een unieke en charmante verblijfservaring in Rotterdam? Overweeg dan eens een verblijf in een van de boutique hotels die de stad te bieden heeft. Maar wat maakt een boutique hotel eigenlijk zo speciaal?

Hoewel er geen strikte definitie is, staat een boutique hotel over het algemeen bekend als een klein, verfijnd en modieus hotel dat zich onderscheidt van grote hotelketens. Deze hotels zijn vaak kleinschalig en bieden een persoonlijke en stijlvolle ervaring, met aandacht voor design en detail.

In Rotterdam vind je boutique hotels die perfect passen bij de bruisende sfeer van de stad. Of je nu op zoek bent naar een intiem toevluchtsoord met een eigentijds design of een gezellige plek met een uniek karakter, de boutique hotels van Rotterdam beloven een verblijf dat je niet snel zult vergeten.

Dus, als je op zoek bent naar een accommodatie die net zo bijzonder is als je reis naar Rotterdam, overweeg dan eens een verblijf in een boutique hotel. Ontdek de charme en gastvrijheid die deze unieke hotels te bieden hebben en geniet van een onvergetelijk verblijf in deze bruisende stad.

Morgan & Mees Rotterdam

Ontdek Morgan & Mees Rotterdam, het ultieme boutique hotel voor een unieke ervaring, gelegen vlakbij de Nieuwe Binnenweg, een gebied dat bekend staat om zijn bruisende kunst- en cultuurscene. Gehuisvest in een prachtig Bauhaus-stijl monument uit 1938, biedt het hotel 20 kamers en suites, een penthouse, een ruim restaurant, een cocktailbar en een overdekt terras. Elke kamer is zorgvuldig ontworpen voor comfort en stijl, waardoor gasten een oase van elegantie ervaren. De centrale locatie plaatst gasten te midden van Rotterdam's bruisende activiteiten.

Controleer beschikbaarheid

Le Marin Boutique Hotel

Ontdek het unieke karakter van Le Marin Boutique Hotels, waar comfortabel overnachten in het hart van rauw Rotterdam samengaat met een warme, gastvrije sfeer. Met altijd de beste voorwaarden, inclusief laagste prijsgarantie, gratis welkomstdrankje en ruimere in- en uitchecktijden, biedt Le Marin Hotels een unieke ervaring voor elke reiziger. Gelegen op het historische Henegouwerplein in Rotterdam-West, nodigt Le Marin Boutique Hotel je uit om de stad te verkennen met een hoogwaardige accommodatie en persoonlijke service. Of je nu kiest voor een verblijf in Le Marin Boutique Hotel op Henegouwerplein of het nabijgelegen Le Petit Marin Boutique Hotel op Graaf Florisstraat, elke suite biedt luxe en comfort. Ontdek de historie, smaken en cultuur van Rotterdam vanuit deze bijzondere hotels, gelegen in de historische wijk Middelland, met hippe eettentjes en de cosmopolitische ontmoetingsplek Bar Bató, waar iedereen samenkomt om te genieten van de levendige sfeer van de stad.

Controleer beschikbaarheid

Bed, Bites & Business Hotel

Ontdek de unieke charme van Bed, Bites & Business Hotel, een exclusief boutique hotel gelegen aan de schilderachtige Nico Koomanskade op Katendrecht, Rotterdam. Met een adembenemend uitzicht over de Rijnhaven, van de Kop van Zuid tot aan de majestueuze Euromast, wordt men omringd door de metropolische skyline van Rotterdam. De inrichting van dit intieme hotel is doordrenkt van de rijke geschiedenis van het pand, ooit het hoofdkantoor van 's werelds grootste overslagloods. Op loopafstand van toeristische attracties zoals musea, theaters en restaurants, bieden de weelderige en elegant ingerichte kamers een tijdloze luxe ervaring, compleet met verduisterende gordijnen, luxe bedden en verfijnde badkamervoorzieningen, waardoor gasten worden ondergedompeld in comfort en stijl.

Controleer beschikbaarheid

Rooms on Water

Ontdek de unieke charme van boutique hotel Rooms on Water, waarbij bijzonder overnachten in het centrum van Rotterdam een nieuwe betekenis krijgt. Gehuisvest op een luxe boot uit 1913, biedt Rooms on Water een buitengewone ervaring als mini-hotel/b&b. Het voormalige vrachtruim is omgetoverd tot een luxe en sfeervolle accommodatie, met een ruime woonkamer, 6 slaapkamers met privébadkamer, een keuken en een prachtig dakterras. Gelegen op een toplocatie in het hart van Rotterdam, bevindt het hotel zich op slechts een steenworp afstand van de bruisende binnenstad, de Markthal en talloze winkelstraten. Met het metrostation Churchill/Beurs en treinstation Blaak op loopafstand, en de steiger van de Watertaxi direct achter Rooms on Water, is deze locatie ideaal voor het verkennen van alles wat Rotterdam te bieden heeft.

Controleer beschikbaarheid

Suitehotel Pincoffs

Ontdek de warme en persoonlijke sfeer van jouw boutique hotel in Rotterdam bij Suitehotel Pincoffs, gevestigd in een prachtig rijksmonument uit 1879 aan de rivier. Geniet van een boeiende mix van monumentale details, eigentijds design en krachtige fotografie, terwijl de kamers en suites adembenemende uitzichten bieden over de rivier, bruggen en skyline. Als het duurzaamste hotel van Rotterdam, bekroond met een gouden Green Key en de Gaia Award, biedt Pincoffs niet alleen luxe en comfort, maar ook een toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn gedurende je verblijf.

Controleer beschikbaarheid

Hotel âme

Ontdek Hotel âme, ontworpen met passie voor de bewuste en moderne reiziger. Gehuisvest in een monumentaal gebouw uit 1867 met een prachtige architectonische ziel, hebben we door het behouden van de meeste oude elementen een plek gecreëerd waar verleden en heden op elegante wijze samenkomen. Geïnspireerd door Japanse en Scandinavische esthetiek - met natuurlijke materialen en kleuren, op maat gemaakt meubilair en oog voor detail - biedt Hotel âme een unieke boutique ervaring voor degenen die op zoek zijn naar verfijning en stijl tijdens hun verblijf in Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Hotel Unplugged

Ontdek Hotel Unplugged, het toonaangevende boutique hotel dat innovatie en charme combineert in het bruisende hart van Rotterdam. Met een strak en modern design, cutting-edge technologie en een uitstekende locatie biedt het een uniek en onvergetelijk verblijf dat zowel elegant als comfortabel is. Bij Hotel Unplugged is de incheckervaring vernieuwend dankzij de nieuwste technologie bij het zusterhotel, Hotel Emma. Of gasten nu voor zaken of plezier komen, dit hotel is de perfecte keuze voor slimme reizigers die Rotterdam in stijl willen ervaren.

Controleer beschikbaarheid

Supernova Hotel

Welkom bij Supernova Hotel, waar de Rotterdamse cultuur tot in de kleinste details voelbaar is in dit unieke boutique hotel. Elke kamer verrast met eigen karakteristieken, zoals een balkon, directe toegang tot de tuin, een platenspeler of een comfortabele loungeplek. Hier voelt het meer als thuis dan een hotel, dankzij de huiselijke inrichting, luxe Emma matrassen met zacht linnen en een TV om je eigen content af te spelen. Geniet van het ontbijtbuffet beneden in onze bar Supper of bestel een on-the-go ontbijtzak voor een snelle start van de dag. De Library Lounge op de begane grond nodigt uit om neer te strijken met je laptop en de dag af te sluiten met homemade bar bites en speciale Supernova cocktails in de Supper. Vergeet niet een pitstop te maken bij de Superette voor snacks en souvenirs om je ervaring compleet te maken.

Controleer beschikbaarheid

Hotel NOT Hotel

Ontdek Hotel NOT Hotel, een uniek boutique hotel op slechts 250 meter van het Rotterdam Centraal Station. Met 36 kamers, waaronder 3 suites met jacuzzi, biedt het hotel een bijzondere ervaring waar kamers zijn verborgen of vermomd als kunstzinnige objecten. In plaats van anonieme gangen grenzen de kamers aan twee binnenpleinen, waardoor een sociale omgeving ontstaat waar gasten samen kunnen komen. Het hotel, ontwikkeld in samenwerking met kunstenaars zoals Arno Coenen, Hans van Bentem en anderen, overstijgt de traditionele hotelervaring en biedt een unieke en kunstzinnige ambiance. Binnenin vind je ook het Mexicaanse restaurant Jesus Malverde, inclusief cocktailbar, waar bezoekers kunnen genieten van Mexicaans streetfood en cocktails in een uniek en gedurfd interieur dat de kunstzinnige stijl van het hotel weerspiegelt.

Controleer beschikbaarheid

Room Mate Bruno

Ontdek de luxe van Room Mate Bruno, een boutique hotel gevestigd in Pakhuismeesteren, ooit een thee pakhuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. Gelegen in het bruisende hart van Rotterdam's Kop Van Zuid, biedt het hotel niet alleen een verblijf, maar ook ontmoetingsruimtes en evenementenfaciliteiten. Ontworpen door de gerenommeerde studio Teresa Sapey, combineert het spectaculaire design traditionele en innovatieve elementen, waarbij nautische en astronomische motieven samenkomen voor een unieke ervaring. Met een centrale locatie naast de rivier de Maas en op loopafstand van het Wilhelminaplein metro- en tramstation, is Room Mate Bruno de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Hotel New York

Ontdek Hotel New York, meer dan zomaar een hotelervaring. Gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid in Rotterdam, is dit een plek doordrenkt van geschiedenis en nostalgie. Hier vertrokken duizenden landverhuizers vol hoop naar Noord-Amerika, en vandaag de dag komen gasten voor een bijzondere ervaring van overnachten, eten, drinken, trouwen, vergaderen en feesten. Bij binnenkomst voel je meteen de unieke sfeer van Hotel New York, met zijn smeedijzeren hoteltrap, oude koffers en foto's van landverhuizers. Aan de oevers van de Maas staat de gast centraal, en bij Hotel New York ervaar je dat in alles.

Controleer beschikbaarheid

SS Rotterdam

Ontdek de tijdloze elegantie van het ss Rotterdam, een uniek boutique hotel en restaurant gevestigd in het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Als symbool van luxe en avontuur heeft dit schip vele wereldzeeën bevaren voordat het permanent in Rotterdam aanmeerde. Gasten worden ondergedompeld in de authentieke sfeer van "La Grande Dame", terwijl ze dineren, drinken en overnachten aan boord. Met twee restaurants, een bar op het Promenade Deck en toegang tot historische plekken zoals de machinekamer en de brug, biedt het ss Rotterdam een unieke ervaring die de glorieuze geschiedenis van het schip eert.

Controleer beschikbaarheid

citizenM Rotterdam

Ontdek de unieke charme van citizenM Rotterdam, een boutique hotel gelegen aan de levendige Oude Haven en op een steenworp afstand van het metro- en treinstation Blaak. Dit viersterrenhotel biedt betaalbare luxe met 151 hotelkamers die zijn voorzien van alle gemakken, waaronder gratis WiFi en gratis films. Of je nu in Rotterdam bent voor zaken of plezier, bij citizenM ben je altijd dicht bij huis met je comfortabele XL bed en zachte kussens. Stap naar buiten en verken de coolste bars, beroemde architectuur en rijke geschiedenis van de stad. De Kubushuizen, Markthal en Oude Haven liggen praktisch om de hoek, terwijl iconische bezienswaardigheden zoals de Erasmusbrug en Delfshaven gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf station Blaak. Met citizenM als jouw uitvalsbasis, wordt je verblijf in Rotterdam een fantastische ervaring.

Controleer beschikbaarheid

The James Rotterdam

Ontdek de unieke charme van The James Rotterdam, een boutique hotel waar comfortabele luxe hand in hand gaat met eigentijds design in het bruisende stadscentrum. Gelegen vlakbij het Centraal Station en omringd door levendige straten zoals de Coolsingel, de Meent en de Lijnbaan, is The James de nieuwste hotspot voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijk verblijf in Rotterdam. Als een unieke speler in het driesterrensegment, biedt The James een stijlvolle inrichting gecombineerd met hoogstaande gastvrijheid. Kwaliteit, luxe en de beste tips om het meeste uit een bezoek aan Rotterdam te halen, zijn bij The James altijd inbegrepen. Met een bewuste focus op duurzaamheid staat het hotel klaar om gasten te verwennen na een drukke dag in de stad. Gasten kunnen ontspannen en vernieuwen in de warm ingerichte ruimtes, waar comfort en verfrissing samenkomen. Ontdek The James en laat je betoveren door Rotterdam in stijl.

Controleer beschikbaarheid

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel

Beleef de unieke combinatie van nostalgische charme uit de jaren 50 en eigentijds comfort in The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel, Marriott International. Gevestigd in een prachtig rijksmonument en voormalige krantendrukkerij, biedt dit boutique hotel een nieuwe standaard voor boetiekaccommodaties met persoonlijke service en eigenzinnig design. Gelegen aan de rand van het bruisende centrum en de geliefde wijk Kralingen, verwelkomt The Slaak gasten met ruime luxe kamers, intieme vergaderruimtes en een culinaire ervaring in Restaurant & Bar Didot34. Ontdek de geschiedenis van deze authentieke locatie en laat The Slaak Rotterdam deel uitmaken van jouw unieke verhaal.

Controleer beschikbaarheid

Mainport Hotel Rotterdam

Ontdek de unieke allure van Mainport Hotel Rotterdam, een boutique hotel dat zijn naam eer aandoet door zijn ligging aan de oevers van de Maas, in het bruisende hart van de stad. Als een toonbeeld van luxe en exclusiviteit biedt Mainport Hotel Rotterdam een ongeëvenaarde ervaring voor gasten die op zoek zijn naar stijlvolle accommodatie en buitengewone gastvrijheid. Met een scala aan luxe voorzieningen, waaronder een exclusieve spa, uitstekende culinaire ervaringen en adembenemend uitzicht op de skyline van Rotterdam, belooft Mainport Hotel Rotterdam een onvergetelijk verblijf te bieden voor elke gast. Laat je betoveren door de unieke charme en elegantie van Mainport Hotel Rotterdam en ontdek waarom het een ware parel is onder de boutique hotels van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

Bilderberg Parkhotel Rotterdam

Ontdek de unieke charme van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, waar luxe en historie samenkomen voor een onvergetelijk verblijf in het bruisende hart van de stad. Met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar biedt dit boutique hotel de perfecte combinatie van comfort en persoonlijke service die past bij een wereldstad als Rotterdam. Gelegen op een ideale locatie, op loopafstand van het Museumpark, de levendige Witte De Withstraat en bezienswaardigheden zoals het Centraal Station en de Markthal, biedt het Parkhotel een ongeëvenaarde toegang tot alles wat Rotterdam te bieden heeft. Na een dag vol inspiratie kunnen gasten ontspannen in een van de ruime hotelkamers of luxe torenkamers met adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Parkeergelegenheid is beschikbaar op de bewaakte parkeerplaats. Ontdek zelf waarom het Parkhotel de ideale uitvalsbasis is voor een citytrip Rotterdam en geniet van het prachtige uitzicht vanuit de kamers en de verborgen parel van de stadstuin, waar gasten kunnen genieten van een heerlijke lunch of diner in de zomer.

Controleer beschikbaarheid

Urban Residences Rotterdam

Ontdek het unieke karakter van Urban Residences Rotterdam, een boutique hotel dat bekend staat om zijn WOW-effect en gelegen is in het bruisende hart van de stad. Gehuisvest in de B-Tower, een iconisch staaltje architectuur boven warenhuis De Bijenkorf, biedt Urban Residences Rotterdam 24 luxe penthouses en 54 volledig serviced studio's. Met een ongeëvenaarde ligging nabij bekende winkelstraten zoals de Lijnbaan en de koopgoot, evenals de Beurs en het World Trade Center Rotterdam aan de overkant, biedt dit boutique hotel een ongeëvenaarde ervaring voor gasten die op zoek zijn naar comfort, stijl en gemak in het hart van Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

the bellhop

Ervaar de unieke charme van The Bellhop, een knus boutique hotel gelegen in het hart van de stad. Als tijdelijk thuis voor een nieuwe generatie bewuste reizigers, verwelkomt The Bellhop zowel culturele ontdekkingsreizigers als nieuwsgierige locals om verhalen te delen in een open en inclusieve omgeving. Gelegen aan de Witte De Withstraat, Rotterdam's meest gerenommeerde straat, voldoet het aan het verlangen naar verkenning overdag en de behoefte aan ontspanning en opladen 's nachts. Toegewijd aan het milieu en met een speelse maar verantwoordelijke benadering van het leven, dient The Bellhop zowel gasten als de planeet met gelijke toewijding. Sluit je aan bij het omarmen van de spontaniteit van onbetreden paden terwijl een duurzame toekomst wordt gekoesterd.

Controleer beschikbaarheid

ibis Rotterdam City Centre

Ontdek het unieke karakter van ibis Rotterdam City Centre, een boutique hotel dat levendigheid combineert met betaalbaarheid, en openstaat voor iedereen. Gelegen aan het water van de Wijnhaven in het centrum van Rotterdam, biedt dit moderne hotel een trendy en gastvrije ambiance. Onlangs geopend in augustus 2014, biedt ibis Rotterdam City Centre moderne en comfortabele kamers, ideaal voor maximaal drie personen, met gratis WiFi en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer (Station Blaak). Het hotel is gunstig gelegen nabij bezienswaardigheden zoals de Markthal, het Mariniersmuseum der Koninklijke Marine en de kubuswoningen, en op loopafstand van iconische locaties zoals de Erasmusbrug, Museum Boijmans van Beuningen en de Kunsthal Rotterdam. Of men Rotterdam bezoekt voor zaken of plezier, biedt ibis Rotterdam City Centre de perfecte uitvalsbasis om deze bruisende stad te verkennen.

Controleer beschikbaarheid

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

hotel

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen op je Hotelkamer?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad