- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De 22 leukste Winkelstraten van Rotterdam
©

De 22 leukste Winkelstraten van Rotterdam

door Marcel, 31 januari 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam is de 2e grootste winkelstad van Nederland waar de winkels 7 dagen per week open zijn en je kunt shoppen tot je er bij neervalt. Rotterdam heeft tal van winkelstraten, winkelcentra en winkelgebieden., je vindt er een mix van unieke winkels van lokale ontwerpers en luxe warenhuizen waar exclusieve merken verkocht worden. Waar je ook ronddwaalt in deze metropool, je vindt altijd wel iets unieks.

Op deze pagina vertellen we waar je moet zijn als je zoekt naar een echt unieke winkelervaring of gewoon casual wilt shoppen bij de internationale retailers. Hieronder vind je de populairste winkelgebieden van Rotterdam die zeker een bezoekje waard zijn.

Stadsdriehoek

De Stadsdriehoek ligt in het centrum in hartje Rotterdam en loopt vanaf de Coolsingel tot aan de Goudseslingel en de Boompjes. Je vindt er o.a. de iconische Beurstraverse (de Koopgoot) en de Markthal. Een ideale plek om te shoppen dus.

  1. Beurstraverse (Koopgoot)

    WINKELEN KOOPGOOT BEURSTRAVERSE

    De Koopgoot met ruim 40 winkels, ligt tussen de Lijnbaan en de Hoogstraat en loopt dwars onder de Coolsingel door. Het aanbod varieert van fashion en lifestyle tot kado's en horeca. Zo vind je er naast de modewinkels van America Today, Lacoste en Vanilia, de grote warenhuizen als C&A, Hema en de Bijenkorf maar ook de flagshipstores van Zara, Forever 21 en H&M. De vestiging van Hennes & Maurits in de Koopgoot is de grootste van Nederland.

  2. Binnenwegplein

    WINKELEN BINNENWEGPLEIN

    Het Binnenwegplein is een autovrij winkelgebied aan de Coolsingel. Op het plein vind je de grote publiekstrekkers als de Mediamarkt en de Zara maar ook de meer exclusievere winkels als Urban Outfitters en TK Maxx. Het is ook de thuisbasis van de iconische patatkraam van Bram Ladage, de Feyenoord Fanshop, de grootste Primark van Europa en de grootste boekenwinkel van Nederland (Donner).

  3. Botersloot

    WINKELEN BOTERSLOOT

    De Botersloot is een soort van rustige dorpsstraat, midden in het centrum van Rotterdam. De Botersloot loopt van de Meent naar de Hoogstraat en staat vol met kleinschalige (tweedehands) kledingwinkels, boekwinkels, design shops en horeca.

  4. Coolsingel

    WINKELEN COOLSINGEL

    De Coolsingel is de drukke centrale boulevard en de bekendste straat van de stad en loopt van het Hofplein naar de Blaak. Het is ook de plek waar bijzonder evenementen worden georganiseerd zoals de huldiging van Feyenoord op het balkon van het Stadhuis, het Zomercarnaval en de Marathon van Rotterdam. Aan de Coolsingel vind je diverse internationale ketens zoals Decathlon en Zara Home maar ook de Bijenkorf.

  5. Goudsesingel

    WINKELEN GOUDSESINGEL

    De Goudsesingel is een drukke bedrijvige straat en vormt de grens tussen het centrum en Crooswijk. Het is de verbindingsweg tussen Pompenburg en het Oostplein en de aanrijroute voor de Meent, de Koopgoot, de Lijnbaan en de Coolsingel. Waar ooit de markt was, is de Goudsesingel nu een drukke winkelstraat in hartje Rotterdam waar diverse hotspots zijn gevestigd.

  6. Hoogstraat

    WINKELEN HOOGSTRAAT

    De Hoogstraat is een smalle winkelstraat in hartje Rotterdam en loopt van het Beursplein en de Koopgoot langs de Markthal en de Centrale Bibliotheek tot aan de Goudsesingel en het Oostplein. Aan de Hoogstraat vind je naast het grote kledingwarenhuis Peek & Cloppenburg ook de kleinere winkels, galeries en horecazaken van lokale ondernemers.

  7. Markthal

    WINKELEN MARKTHAL

    De eerste overdekte markt van Nederland staat in Rotterdam! Dit Rotterdamse icoon in hoefijzer vorm - wat ook wel de Sixtijnse Kapel van Rotterdam wordt genoemd - staat op de hoek van de Binnenrotte en de Blaak, tegenover de Centrale Bibliotheek en is simpelweg niet te missen. Onder het kleurrijke dak van de Markthal - wat meteen het grootste kunstwerk van de wereld is - vind je 96 marktkramen en 20 winkel- en horecazaken. De Markthal is een plek waar goed eten, verse producten en diverse culturen samenkomen.

  8. Meent

    WINKELEN MEENT

    De Meent - gelegen tussen de Coolsingel en de Goudsesingel is de meest bruisende en glamoureuze winkelstraat van Rotterdam. Je vindt er naast winkels van bekende en exclusieve winkels van o.a. Scotch & Soda, Cavallaro en de Nikkie Brand Store, ook kleinere boetiekjes van lokale ondernemers. Als je moe bent van het shoppen plof je neer op een van de terrassen van de vele horecazaken die de Meent rijk is.

  9. Pannekoekstraat

    WINKELEN PANNEKOESTRAAT

    De Pannekoekstraat (het Soho van Rotterdam) is een lange winkelstraat en zijstraat van de Meent en behoort tot een van de opkomende winkelstraten van Rotterdam. Je vindt er geen grote winkelketens maar juist meer kleine gezellige winkels met hun eigen assortiment. De Pannekoekstraat is een lust voor liefhebbers van speciaalzaken. Naast al deze mooie boetieks kun je er ook goed eten in een van de talloze horecazaken.

 

Centrum

De meeste winkels vind je in het bruisende centrum van Rotterdam. Loop je vanaf het Centraal Station door het overdekte Central Plaza naar het centrum, dan kom je al snel bij een van de populaire winkelstraten uit als de Lijnbaan, de Karel Doormanstraat en de Oude- en Nieuwe Binnenweg. Loop je nog wat verder door, dan kom je bij de Witte De Withstraat, een van de meest levendige straten van Rotterdam.

  1. Hofbogen

    WINKELEN HOFBOGEN

    De Hofbogen zitten onder het oude spoorwegviaduct, Station Hofplein en Station Bergweg. Waar vroeger de treinen reden tussen Rotterdam en Scheveningen vind je nu 2 kilometer aan design, fashion en horeca met zonovergoten terrassen. Verwacht geen internationale merken of designer storen maar juist kleine speciaalzaken met bijzondere producten die gerund worden door Rotterdamse ondernemers.

  2. Karel Doormanstraat

    WINKELEN KAREL DOORMANSTRAAT

    De Karel Doormanstraat is een bekende winkelstraat in hartje Rotterdam en loopt van de Weena tot aan de Westblaak. Door het brede voetpad, het brede aanbod van winkels en horeca is het een ideale plek om te winkelen. Je vindt er o.a. Caesar Donna en Caesar Uomo, een kleding- en schoenenwinkel waar je de laatste mode van de exclusieve designer merken vindt van Christian Louboutin, Balmain, Dsquared2, Valentino, Lanvin en Givenchy.

  3. Kruiskade

    WINKELEN KRUISKADE

    Tussen de Karel Doormanstraat en de Coolsingel ligt de Kruiskade, ook wel bekend als het fashion district van Rotterdam. Het is de meest exclusieve winkelstraat van Rotterdam waar je grote modemerken vindt van o.a. Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Michael Kors en het Nederlandse Oger. Naast alle fashion stores vind je er veel horeca als Cafe Beurs en uitgaansgelegenheden als Villa Thalia en TIWYA.

  4. Lijnbaan

    WINKELEN LIJNBAAN

    Naast de Karel Doormanstraat en haaks op de Kruiskade loopt de Lijnbaan, het kloppend winkelhart van Rotterdam. De Lijnbaan komt uit op het Binnenwegplein en sluit aan op de Koopgoot. Het is Rotterdams meest bekende winkelstraat en ooit het eerste autovrije winkelgebied van Europa. Je vindt er grote filialen van internationale merken waar je uren lang kunt rond struinen. En ook bij regenachtig weer loop je voor een groot gedeelte droog op de Lijnbaan.

  5. Nieuwe Binnenweg

    WINKELEN NIEUWE BINNENWEG

    De Nieuwe Binnenweg is de langste winkelstraat van Nederland en loopt helemaal van het Eendrachtsplein tot aan Delfshaven. Samen met de Oude Binnenweg en het Binnenwegplein maar liefst 2.5 kilometer winkelplezier met het meest diverse aanbod van winkels, cafe's en restaurants uit de meest uiteenlopende culturen.

  6. Oude Binnenweg

    WINKELEN OUDE BINNENWEG

    De Oude Binnenweg is een gezellige, historische winkelstraat gelegen tussen de Nieuwe Binnenweg en het Binnenwegplein. Je vindt er wat kleinere winkels en horeca waaronder een aantal zaken die wat meer gericht zijn op mensen met een een specifieke levensstijl.

  7. Witte De Withstraat

    WINKELEN WITTE DE WITHSTRAAT

    Iets buiten het centrum - aan de andere kant van de Westblaak - ligt de Witte De Withstraat, een van de bekendste en populairste uitgaansstraten van Rotterdam, vol met cafés, restaurants, kunstgaleries, diverse gezellige winkels en monumenten. De Witte De Withstraat is ook de straat waar Hotel Restaurant Bazar (Bazar is Perzisch voor markt) in 1997 haar deuren opende, een stukje Midden Oosten in Rotterdam.

  8. Van Oldenbarneveltstraat

    WINKELEN VAN OLDENBARNEVELTSTRAAT

    De van Oldenbarneveltstraat is een exclusieve winkelstraat in Rotterdam tussen de Karel Doormanstraat en Mauritsweg. De van Oldenbarneveltstraat heeft een luxueuze uitstraling en door de aanwezigheid van exclusieve modeboetieks, luxe schoenenwinkels en charmante lunchrooms waan je je hier even in Parijs. Hier winkelen mensen met een goede smaak.

  9. Weena

    WINKELEN WEENA

    Het Weena is de straat met veel wolkenkrabbers die voor het Centraal Station langs loopt tot aan de fontein op het Hofplein. Je vindt er diverse winkels waaronder Central Plaza. Hier vind je trendy en exclusieve kledingwinkels en een aantal horecazaken. Maar ook in het Centraal Station zelf vind je leuke winkels en kun je er terecht voor een snack of koffie van Starbucks. Voor een avondje uit ga je naar het Holland Casino of de ondergrondse nachtclub TOFFLER.

 

Alexandrium

Winkelgebied Alexandrium vind je in de wijk Prins Alexander en is het grootste winkelcentrum van Rotterdam. Het winkelgebied bestaat uit drie delen, teweten Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Woonmall Alexandrium en bij elkaar zijn er meer dan 200 winkel gevestigd op het gebied van mode en sport, beauty en verzorging, beeld en geluid, wonen, lifestyle, vrije tijd en dienstverlening. Er zijn ook voldoende horecazaken om even te relaxen van al het shoppen en te genieten van een hapje en een drankje.

  1. Alexandrium Shopping Center

    WINKELEN ALEXANDRIUM SHOPPING CENTER

    Alexandrium Shopping Center (oftewel Alexandrium I, oftewel Oosterhof) is een groot (overdekte) winkelcentrum en vind je in Rotterdam Prins Alexander. In Alexandrium Shopping Center vind je meer dan 140 winkels in een mix van grote merken, kleine ondernemers en diverse horecagelegenheden.

  2. Alexandrium Megastores

    WINKELEN ALEXANDRIUM MEGASTORES

    In Alexandrium II vind je de Alexandrium Megastores, een winkelboulevard met 17 mega grote winkels van bekende ketens op het gebied van huishoudelijke artikelen, elektronica, speelgoed, sportkleding, huisdieren. Je vind er o.a. de XL winkels van Coolblue, Sports World, Pets Place, Prenatal, Casa, BCC, Xenos, Blokker, Decathlon, ToyChamp, Mediamarkt en de Bristol. Voor een snelle hap kun je terecht bij de Burger King.

  3. Woonmall Alexandrium

    WINKELEN WOONMALL ALEXANDRIUM

    Alaxandrium III is de Woonmall Alexandrium. Hier vind je meer dan 55 woonwinkels onder 1 dak. Het is de plek waar je de hele dag wooninspiratie kunt opdoen. Of je nu op zoek bent naar nieuwe meubels, een compleet nieuw interieur of slechts wat woonaccessoires, je vindt het bij Woonmall Alexandrium.

 

Overige Winkelgebieden

  1. Zuidplein

    WINKELEN ZUIDPLEIN

    Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam Zuid is met 155 winkels, een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland en op loopafstand van Ahoy en Theater Zuidplein. Je vindt er naast kleine gezellige boetiekjes, ook grote namen als Primark, H&M en C&A. Op Zuidplein is er naast shoppen en eten en drinken ook vaak wat te beleven. Eind 2022 is een nieuwe gedeelte opgeleverd van winkelcentrum Zuidplein en zijn er nog meer winkels bijgekomen.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

winkelen

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad