- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

14 Duurzame Hotels in Rotterdam met Green Key Certificaat
© Freepik

14 Duurzame Hotels in Rotterdam met Green Key Certificaat

door Marcel, 07 januari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, de stad van moderne architectuur en bruisende cultuur, herbergt een bijzondere reeks groene hotels die zich onderscheiden door het Green Key keurmerk. Als het grootste duurzaamheidskeurmerk voor Nederlandse hotels, sinds 1994 internationaal erkend, belichaamt Green Key een toewijding aan milieubewustzijn in de gastvrijheidssector. Beheerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK), garandeert dit keurmerk dat gasten niet alleen comfortabel kunnen verblijven, maar ook kunnen genieten van een bewuste en duurzame hotelervaring.

meer over Green Key

In het hart van Rotterdam schitteren diverse hotels met het Green Key keurmerk, waarbij duurzaamheid centraal staat in hun bedrijfsvoering. Deze groene sleutel staat symbool voor een bewuste en milieuvriendelijke aanpak, zonder afbreuk te doen aan het comfort dat gasten verwachten. Laten we een blik werpen op de top 14 meest duurzame hotels in Rotterdam, waar een groen verblijf hand in hand gaat met een hoogwaardige hotelervaring.

Amrâth Airport Hotel

Het Amrâth Airport Hotel heeft aanzienlijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Dit omvat de implementatie van energiezuinige verlichting, de focus op duurzame producten in het restaurant, het gebruik van milieuvriendelijke zeep, samenwerking met Blycolin voor duurzaam hotellinnen, verantwoord afvalbeheer, het stimuleren van duurzame mobiliteit, slim water- en energiebeheer, en maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau. Bovendien streeft het hotel naar Green Key-certificering op 'Goud-niveau' voor al haar 14 hotels tegen het eind van 2023, wat getuigt van hun toewijding aan duurzaam ondernemen in de toeristische en recreatieve sector.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Bed, Bites & Business

Bed, Bites & Business Hotel, gevestigd in een voormalig kantoorpand van de San Fransisco loods, heeft vanaf dag één duurzaamheid hoog in het vaandel. Het pand, na renovatie in 2020 bekroond met architecturale prijzen, herbergt nu het hotel en diverse andere functies. Duurzaamheidsinitiatieven omvatten een koude/warmte-opslag voor energiezuinige verwarming en koeling, hergebruik van circulaire meubels en kunstwerken, en vergroening met terrassen, bijenhotels en een plantenbibliotheek. Het hotel streeft naar CO2-vermindering door gebruik van groene energie, biologisch voedsel, lokale leveranciers, en milieubewuste producten. Green Key-certificering en continue optimalisatie van duurzame praktijken onderstrepen het streven naar verantwoord ondernemen en het delen van deze ervaring met gasten.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Bilderberg Parkhotel

Bilderberg Parkhotel in Rotterdam, als onderdeel van de hotelketen Bilderberg, zet zich actief in voor duurzaamheid onder het initiatief "Bewust Bilderberg". Met doelstellingen gericht op gasten, de planeet en medewerkers streven ze naar het verminderen van voedselverspilling, het bevorderen van duurzaam bewustzijn, het verwaarden van afvalstromen, het verminderen van CO2-emissies en waterverbruik, evenals het creëren van een gezonde en betrokken werkomgeving. Door deze duurzame inzet tracht Bilderberg niet alleen mooie herinneringen te creëren voor gasten, maar ook zorg te dragen voor een positieve toekomst.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Holiday Inn Express

Holiday Inn Express Rotterdam Centraal maakt deel uit van de IHG-hotelketen en zet zich in voor milieubewustzijn en duurzaamheid door gebruik te maken van het IHG Green Engage-systeem. Dit innovatieve online systeem stelt het hotel in staat om de milieu-impact te meten en te beheren. Door middel van deze aanpak wil het hotel niet alleen de ervaring van de huidige gasten beschermen, maar ook bijdragen aan het behoud van de omgeving voor toekomstige generaties.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

NH Atlanta

NH Atlanta Hotel in Rotterdam, als onderdeel van de NH Hotel Group, zet zich in voor een wereldwijd authentiek duurzaam verblijf. Het hotel neemt actief deel aan het ambitieuze programma van NH Hotel Group, gericht op het ontwikkelen en bevorderen van methoden die zorg dragen voor de planeet. NH Hotels heeft specifieke duurzaamheidscriteria vastgesteld voor haar hotels, met nadruk op optimalisatie van hulpbronnen en minimalisering van het gebruik van schadelijke stoffen. Het hotel controleert maandelijks CO2-uitstoot en streeft naar beheersing van energie- en waterverbruik. NH Hotel Group stimuleert het gebruik van lokaal geproduceerd voedsel en eco-labels, en implementeert afvalscheidingsystemen om recycling te vergemakkelijken. De groep is toegewijd aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk en heeft hiervoor middellange en langetermijndoelen gesteld. NH Hotels benadrukt digitaliseringsinspanningen om papiergebruik te verminderen, met initiatieven als de FASTPASS en Smart Tablet in Reception. De groep heeft ook een reeks duurzame maatregelen gelanceerd, waaronder het CORK2CORK-programma, gericht op het recyclen van kurken voor verschillende doeleinden, wat bijdraagt aan een algehele verbeterde koolstofvoetafdruk. De duurzaamheidsstrategie van NH Hotel Group sluit aan bij haar visie, missie en waarden, met als doel een cultuur van verantwoordelijkheid te bevorderen en uitstekende duurzame diensten aan gasten te bieden. Het hotel wordt erkend voor zijn inzet voor milieuvriendelijkheid met certificeringen zoals ISO, GreenKey, Bioscore, Green Stay van HRS en Booking.com. Met de focus op voortdurende verbetering en verantwoorde milieupraktijken draagt NH Atlanta Hotel bij aan bredere inspanningen van NH Hotel Group voor een duurzame toekomst.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

NHOW Hotel

NHOW Hotel in Rotterdam, als onderdeel van de NH Hotel Group, bevordert duurzaam toerisme door gasten aan te moedigen een groen verblijf te boeken. Het hotel, dat deel uitmaakt van een wereldwijd netwerk van milieuvriendelijke accommodaties, implementeert specifieke duurzaamheidscriteria, zoals het monitoren van CO2-uitstoot en het minimaliseren van schadelijke stoffen. NH Hotel Group is actief betrokken bij innovatieve programma's en initiatieven, waaronder het gebruik van lokale producten, afvalscheidingssystemen en samenwerkingen tegen voedselverspilling, om zo een positieve impact op het milieu te bewerkstelligen.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Suite Hotel Pincoffs

Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam belichaamt duurzaamheid met een glimlach, waarbij comfort en milieubewustzijn hand in hand gaan. Als Green Key Gold-gecertificeerd boutiquehotel heeft het nationale erkenning ontvangen voor duurzaamheid. Met creativiteit en originaliteit worden circulaire principes toegepast, zoals de transformatie van historische deuren tot diverse meubelstukken en kunstzinnige inrichting van een suite met hergebruikte materialen. Het hotel vergroent niet alleen zijn directe omgeving met bomen en een stadstuin maar engageert zich ook bij initiatieven zoals Hotels for Trees, waar elke gast die ervoor kiest de kamerschoonmaak over te slaan, bijdraagt aan het planten van bomen. Met meer dan 50 duurzame initiatieven, waaronder biologische producten, circulaire meubels, vergroeningsprojecten en sociale sponsoring, biedt Suite Hotel Pincoffs een groen verblijf met een glimlach en een positieve impact op de planeet.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Premier Suites Plus

Premier Suites Plus in Rotterdam is toegewijd aan duurzaamheid en milieubewustzijn, met een gouden certificering van Green Key die hun inzet voor milieuverantwoordelijkheid bevestigt. Van afvalvermindering en recycling tot energie-efficiëntie in hun gebouw, het bedrijf neemt diverse maatregelen om milieubewuste praktijken te bevorderen. Hun betrokkenheid bij Beyond the Moon, het bieden van stageplaatsen en de inkoop van lokale producten illustreren niet alleen hun duurzaamheidsinitiatieven, maar ook hun maatschappelijke betrokkenheid, waarmee Premier Suites Plus een holistische benadering van verantwoord ondernemen toont.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Marriott Hotel

Het Marriott Hotel in Rotterdam onderstreept zijn verantwoordelijkheid voor duurzame bedrijfsvoering en milieubewustzijn, erkennend dat met hun wereldwijde aanwezigheid een grotere verplichting gepaard gaat. Ze streven ernaar hun milieueffect te verminderen door middel van duurzaam beheer van energie, water, afval, en CO2-uitstoot, met een focus op het vergroten van het gebruik van hernieuwbare energie. Duurzaamheid is geïntegreerd in hun bedrijfsstrategie, van ontwerp tot gastervaring, waarbij samenwerking met stakeholders centraal staat. Het streven naar duurzame steden, verantwoorde consumptie en productie, en acties tegen klimaatverandering weerspiegelen hun toewijding aan mondiale duurzame ontwikkelingsdoelen. Bovendien leggen ze nadruk op verantwoorde inkooppraktijken om de negatieve impact van hun activiteiten op het milieu en de maatschappij te minimaliseren.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Savoy Hotel

Het Savoy Hotel in Rotterdam, als onderdeel van Eden Hotels, legt sterk de nadruk op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met meer dan 70 jaar gastvrijheid streven ze ernaar een thuis te zijn voor huidige en toekomstige generaties. Ze hebben concrete doelstellingen geformuleerd op basis van de Sustainable Development Goals (SDG's), met een focus op het verlagen van hun ecologische voetafdruk door water-, energie- en afvalbeheer. Alle hotels zijn gecertificeerd met een Green Key, waarbij ze zich richten op duurzaamheid binnen het bedrijf en de natuurlijke omgeving. Eden Hotels streeft naar een duurzaam inkoopbeleid, lokaal en seizoensgebonden voedsel, minimalisatie van verspilling, en het maximaliseren van hergebruik. Ze nemen actief deel aan initiatieven zoals Too Good to Go om voedselverspilling tegen te gaan en werken aan een circulaire benadering, bijvoorbeeld met circulaire tapijttegels. Gezondheid staat hoog op de agenda, met initiatieven om beweging en gezond eten te bevorderen. Bovendien werken ze samen met JINC om jonge professionals kennis te laten maken met het hotelvak. Eden Hotels erkent dat ze continu moeten blijven zoeken naar nieuwe manieren om impact te maken, met het oog op een duurzame toekomst.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

SS Rotterdam

Het ss Rotterdam is trots op haar Gouden Green Key certificering, die sinds 2016 is behaald en opnieuw is toegekend op donderdag 6 januari 2022. Het schip heeft een duurzaam beleid dat gericht is op zorgvuldig omgaan met mens, omgeving en planeet. Diverse duurzaamheidsmaatregelen zijn geïmplementeerd, waaronder de installatie van een warmtepomp in 2014, waardoor het gebruik van stadsverwarming in de zomermaanden bijna tot nul is gereduceerd. Frequentiegeregeld aangestuurde elektromotoren en de vervanging van motoren voor efficiëntere types dragen bij aan energiebesparing. Het schip heeft ook een aangepast lichtplan met LED-panelen om het energieverbruik te verminderen. Waterbesparingen zijn doorgevoerd in de douches van de hotelkamers, en op de parkeerplaats zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar. Het ss Rotterdam maakt gebruik van duurzaam drukwerk en neemt actief deel aan initiatieven zoals de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day om bij te dragen aan een schone omgeving. In samenwerking met Renewi worden alternatieven voor afvalreductie verkend, en medewerkers worden intern opgevoed om afval te scheiden. Bovendien is het ss Rotterdam onderdeel van WestCord Hotels, dat proactief stappen onderneemt om het energie-, water-, afval- en linnenverbruik te verminderen, maatschappelijke samenwerkingen aan te gaan, en duurzaam in te kopen. De meeste hotels van WestCord Hotels hebben ook een Gouden Green Key certificering behaald.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Thon Hotel

Thon Hotels, als onderdeel van Olav Thon Gruppen, omarmt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid met een focus op een actief milieubeleid en betrokkenheid bij universeel ontwerp. Het hotel bevordert duurzaamheid door initiatieven zoals Pantelotteriet, waar lege kratten en flessen worden ingezet voor het goede doel. Als een grote hotelketen in Noorwegen neemt Thon Hotels significante milieuverantwoordelijkheid door te werken aan milieuvriendelijke consumptie, afvalvermindering en energiebesparing, met speciale aandacht voor duurzaam eten. Het hotel volgt ethische richtlijnen, biedt inclusieve werkplekken en ondersteunt lokale gemeenschappen door stages aan te bieden aan mensen die moeilijk aan werk komen, terwijl het actief streeft naar een 20% reductie van voedselverspilling. Het duurzaamheidsverslag van Olav Thon Gruppen onderstreept hun brede inzet voor sociale verantwoordelijkheid.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Van der Valk Hotel Blijdorp

Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp, als onderdeel van de Van der Valk-familie, belichaamt een horecafamilie met een groen hart. Als toonaangevend familiebedrijf zetten ze zich al generaties lang in voor gastvrijheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De familie heeft een expliciete focus op duurzaamheid, waarbij ze hun hotels innoveren met de nieuwste duurzame technologieën, investeren in oudere vestigingen, zich inzetten voor flora en fauna op vestigingsniveau en streven naar een voortrekkersrol in een duurzame hotellerie. Ze tonen betrokkenheid bij medewerkers door een platte organisatiestructuur, het bieden van kansen voor iedereen in de horeca, en het ondersteunen van eerlijke arbeidsomstandigheden. Van der Valk gaat verder met milieubewust ondernemen, waarbij water- en energiebesparing, hergebruik van warmte, groene stroomopwekking, en verantwoord afvalbeheer tot de duurzame praktijken behoren. Ze stimuleren ook milieubewust gedrag bij gasten door hen de keuze te geven hun kamer schoon te laten maken of niet. Het bedrijf maakt gebruik van FSC-gecertificeerd papier, Fairtrade-producten, en heeft een eigen boerderij die bijdraagt aan duurzame vlees- en zuivelproductie. Daarnaast zetten ze zich in voor goede ventilatie in hun hotels, vooral van belang tijdens de COVID-19-pandemie, en beheren ze hun transporten efficiënt met aandacht voor temperatuurregulatie en milieuvriendelijke vrachtwagens. Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp demonstreert een holistische benadering van duurzaamheid in de horeca, waarbij milieubewustzijn, maatschappelijke betrokkenheid en innovatie hand in hand gaan met hun gastvrijheidsmissie.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Hotel New York

Hotel New York Rotterdam, een iconisch bolwerk van gastvrijheid en geschiedenis, omarmt al bijna 25 jaar lang bezoekers in een betoverende mix van sfeer, nostalgie en culinaire verwennerij. Als bewijs van hun toewijding aan duurzaamheid hebben ze met trots de Gouden Green Key behaald, een prestigieus keurmerk binnen de Horeca en Recreatiebranche dat hun inzet voor een verantwoorde omgang met mens, omgeving en planeet bekroont. Deze erkenning onderstreept Hotel New York's rol als voorloper op het gebied van groen ondernemen. Ontdek de magie van dit Grand Old Lady, waar de belofte ligt dat over 100 jaar nog steeds genoten kan worden van al het prachtigs en het adembenemende uitzicht.

Duurzaam Beleid Controleer beschikbaarheid

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

hotel duurzaam Green Key

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen op je Hotelkamer?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad