- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

15 Hotels aan het water in Rotterdam met Havenzicht
© Ziko

15 Hotels aan het water in Rotterdam met Havenzicht

door Marcel, 21 januari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Stap in de wereld van moderne luxe en ontdek de charme van Rotterdam vanaf de waterkant. Deze stad, wereldwijd bekend om zijn dynamische haven, biedt reizigers de mogelijkheid om te genieten van een unieke ervaring door te verblijven in hotels die niet alleen aan het water liggen, maar ook een adembenemend uitzicht op de bruisende haven bieden. Vanaf de comfortabele kamers en suites ervaar je de bedrijvigheid van de schepen en de schitterende skyline die 's avonds verlicht is. Hier is een lijst van enkele voortreffelijke hotels die een perfecte combinatie bieden van comfortabele accommodaties en een spectaculair uitzicht op de haven, waardoor je verblijf in Rotterdam onvergetelijk wordt. Welkom bij een wereld waar luxe samensmelt met het dynamische decor van de Rotterdamse haven.

SS Rotterdam

Het SS Rotterdam, eens het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en nu een betoverend hotel op het water, biedt gasten de unieke kans om te overnachten te midden van de levendige wateren van Rotterdam. Elk hut op dit historische schip belooft een ongeëvenaard uitzicht op de dynamische haven, waarbij de gasten getuige zijn van de bedrijvigheid van passerende schepen en de levendige skyline. De authentieke sfeer van "La Grande Dame" is bewaard gebleven, waardoor een verblijf aan boord van het SS Rotterdam niet alleen een reis naar het verleden is, maar ook een onvergetelijke ervaring met een adembenemend uitzicht op de hedendaagse Rotterdamse haven.

Controleer beschikbaarheid

New Ocean Paradise Hotel

New Ocean Paradise Hotel, gelegen op het water, biedt een verfijnde ervaring met een vleugje Aziatische gastvrijheid. Met een internationaal team dat zich toewijdt aan hoogwaardige service, bevinden de ruime, klassiek ingerichte kamers zich veelal op een locatie met een prachtig uitzicht op de bedrijvige haven van Rotterdam. Gunstig gelegen met bezienswaardigheden op loopafstand, uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer en ruime parkeeropties, wordt het hotel gezien als een comfortabel vertrekpunt voor hun ontdekkingstocht door Rotterdam. Gasten worden van harte uitgenodigd om te genieten van deze unieke ervaring.

Controleer beschikbaarheid

Hotel New York

Hotel New York, genesteld aan de waterkant op de Wilhelminakade op de Kop van Zuid, biedt een uitzonderlijke ervaring met een weids panorama over de bedrijvige haven van Rotterdam. De prachtig ingerichte kamers van dit hotel bieden niet alleen een sfeervol uitzicht over de Maas, maar ook een indrukwekkend zicht op de imposante Euromast, de voorbijglijdende cruiseschepen en de charmante watertaxi's. Het unieke karakter van de kamers weerspiegelt de kenmerkende sfeer van Hotel New York, gekenmerkt door een warm interieur met een eigenzinnige knipoog en een subtiele maritieme twist. Vanuit deze kamers kunnen gasten genieten van een continue show van schepen en de bruisende activiteit van de haven, waardoor hun verblijf een onvergetelijke ervaring wordt.

Controleer beschikbaarheid

Wikkelboats Rijnhaven

De Wikkelboats at Rijnhaven, gelegen tussen de metropolische Kop van Zuid en het hippe Katendrecht, vormen een unieke verblijfservaring in de bruisende stad Rotterdam. Deze 5 Wikkelboats, tiny houseboats die multifunctioneel en duurzaam zijn ingericht, bieden een oase van rust te midden van de levendige omgeving. Een overnachting op een Wikkelboat laat je op een inspirerende manier kennismaken met het concept van tiny living, waarbij de beperkte ruimte je uitdaagt om op een andere manier te denken over wonen, werken en de hoeveelheid benodigde spullen. Met alle comfort aan boord ontbreekt het je aan niets, en dit alles op iconische stadslocaties op het water. Een verblijf op een Wikkelboat staat garant voor een unieke en onvergetelijke ervaring!

Controleer beschikbaarheid

NHOW

Het NHOW Hotel, gevestigd aan het water aan de voet van de iconische Erasmusbrug, belichaamt de ware betekenis van een "hotel with a view" in Rotterdam. De kamers met Skyline View bieden een onvergetelijk uitzicht op de indrukwekkende Erasmusbrug, omgeven door kamerhoge ramen en ruime 3 meter hoge plafonds. Dit veelzijdige 4-sterrenhotel, tevens een bar, restaurant en gewilde meetinglocatie, biedt een totaal van 274 kamers met comfortabele bedden en roomservice. De Gastrobar ELVY by nhow, een lokale hotspot, verleidt niet alleen met culinaire hoogstandjes maar ook met een dakterras voor zonnige middagen, betoverende zonsondergangen en een adembenemend uitzicht over de skyline van Rotterdam. NHOW Hotel nodigt gasten uit om deel uit te maken van deze unieke ervaring en te genieten van het beste en meest legendarische uitzicht in de stad.

Controleer beschikbaarheid

Thon Hotel

Thon Hotel, gelegen aan het water aan de voet van de iconische Erasmusbrug naast de ingang van de Spido, biedt een unieke verblijfservaring in het hart van Rotterdam. Het hotel, met zijn enige vestiging in Nederland, verwelkomt gasten met een indrukwekkend uitzicht over de Erasmusbrug en een adembenemend panorama over de rivier de Maas. De moderne kamers zijn uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn voor ontspanning en rust, waardoor Thon Hotel Rotterdam een ideale uitvalsbasis vormt om de stad te verkennen terwijl je geniet van comfort en een prachtig uitzicht op de waterkant.

Controleer beschikbaarheid

Suite Hotel Pincoffs

Laat je betoveren door de romantische ambiance van Suite Hotel Pincoffs. Dit bekroonde boutique hotel in Rotterdam omarmt de warme, persoonlijke sfeer en is gehuisvest in een historisch rijksmonument uit 1879, direct aan de rivier in het hart van de stad. Binnenin wacht een sprankelende mix van monumentale details, eigentijds design, antiek en krachtige fotografie. De kamers en suites van het charmante Pincoffs beloven niet alleen een luxueus verblijf, maar ook een adembenemend uitzicht over de rivier, de karakteristieke bruggen en de indrukwekkende skyline van Rotterdam. Een romantische ervaring die de zintuigen prikkelt en een blijvende indruk achterlaat.

Controleer beschikbaarheid

Maashotel Rotterdam Centre

Het Maashotel Rotterdam Centre, gelegen aan de voet van de imposante Erasmusbrug, biedt een ongeëvenaarde verblijfservaring in het hart van Rotterdam. De kamers met harbour view en river view laten gasten genieten van een spectaculair uitzicht op de schilderachtige Oude Haven van Rotterdam en de iconische Erasmusbrug. Dit luxe viersterren designhotel combineert stijlvolle accommodaties met een adembenemend panorama. Bovendien is er een handige aanlegsteiger voor de Watertaxi, waardoor gasten gemakkelijk de dynamische waterwegen van Rotterdam kunnen verkennen. Maashotel Rotterdam Centre belooft niet alleen een comfortabel verblijf, maar ook een visueel spektakel van de bruisende havenstad.

Controleer beschikbaarheid

Mainport

Mainport Hotel, gelegen aan de Oude Haven van Rotterdam, biedt een unieke beleving met kamers die een prachtig uitzicht bieden op dit historische maritieme gebied. Gelegen aan de oevers van de Maas, verwelkomt het hotel gasten met weidse uitzichten op het water en de skyline van Rotterdam. Met een adembenemend uitzicht op de Oude Haven en stijlvolle accommodaties belooft Mainport Hotel een memorabel verblijf. Bovendien beschikt het hotel over een aanlegsteiger voor de Watertaxi, waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot de waterwegen van Rotterdam en de stad op een unieke manier kunnen verkennen. Een perfecte combinatie van luxe accommodatie en een idyllische locatie aan het water.

Controleer beschikbaarheid

Rooms on Water

Ervaar Rotterdam centrum vanaf het water met het unieke verblijf bij Rooms on Water, een mini-hotel/b&b op een luxe boot uit 1913. Het voormalige vrachtruim is omgetoverd tot een luxe accommodatie met een ruime woonkamer, 6 slaapkamers met privébadkamers, een keuken en een prachtig dakterras. Gelegen op een toplocatie in het centrum, op slechts enkele minuten lopen van de binnenstad, de Markthal en winkelstraten, biedt Rooms on Water niet alleen comfort maar ook een buitengewoon uitzicht op het water. De nabijheid van het metrostation Churchill/Beurs, treinstation Blaak en de steiger van de Watertaxi achter Rooms on Water maken deze accommodatie de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf in Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

De Coaster

Ervaar het unieke Bootiquehotel "De Coaster" in het levendige Maritiem District van Rotterdam, gelegen aan het rustige water van de Wijnhaven. Dit voormalige vracht-kustvaartuig uit 1909 is nu een oase van luxe cabins met prachtig uitzicht op de stadsskyline. Met Popeye's Cabin, Olive's Cabin en Captain's Cabin biedt De Coaster een diversiteit aan accommodaties. Alle cabins hebben een eigen keuken en badkamer, en het schip beschikt over ruime terrassen bovenop het dek. Centraal gelegen, biedt het directe toegang tot de Oude Haven, musea en eetgelegenheden. Gasten kunnen genieten van optionele voorzieningen zoals een luxe jacuzzi en het gebruik van bijbootjes en waterfietsen. De Coaster belooft een uniek en ontspannen verblijf, waar geschiedenis en luxe samenkomen op het water.

Controleer beschikbaarheid

H2OTEL

Verscholen in het kalme water van de Wijnhaven in hartje Rotterdam, biedt H2OTEL een buitengewone ervaring met een uniek uitzicht over de pittoreske haven. Het hotel, gebouwd op een fundament van vijf oorspronkelijke lashbakken uit het Amerikaanse leger, is nu een drijvend boetiek hotel met een rijke geschiedenis. H2OTEL belichaamt een huiselijke en geborgen omgeving, waar zowel vrijetijds- als zakelijke reizigers snel verknocht zullen raken aan de persoonlijke service, geweldige ligging en passende faciliteiten. Een oase van rust in het centrum van de stad, waar het water van de Wijnhaven het perfecte decor vormt voor een onvergetelijk verblijf in Rotterdam.

Controleer beschikbaarheid

ibis Rotteram City

Ontdek het moderne en trendy ibis Rotterdam City Centre, een fonkelnieuw hotel aan het schilderachtige water van de Wijnhaven in het hart van Rotterdam. Deze centrale, maar rustige locatie maakt het hotel ideaal voor een comfortabel verblijf. De kamers met uitzicht op de rivier bieden een prachtig panorama van de pittoreske Wijnhaven, waardoor gasten kunnen genieten van een ontspannen sfeer te midden van het bruisende stadscentrum. Met eigentijdse voorzieningen en een centrale ligging is ibis Rotterdam City Centre de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen en te genieten van het schitterende uitzicht op het water.

Controleer beschikbaarheid

Wikkelboats Wijnhaven

In het hippe, historische en veelzijdige decor van de Rotterdamse Wijnhaven vinden gasten de eerste twee Wikkelboats in "The Red Apple Marina". Deze tiny houseboats, die multifunctioneel en duurzaam zijn ingericht, bieden een unieke ervaring in de pittoreske sloepenhaven. Of men nu heerlijk wilt ontspannen of overnachten, de Wikkelboats inspireren bezoekers om op een nieuwe manier te denken over wonen en de benodigde spullen, ondanks de beperkte ruimte. Een bijzondere overnachting op het water wacht op diegenen die de charme van de Rotterdamse Wijnhaven willen ervaren.

Controleer beschikbaarheid

Art Hotel

Ontdek het ART Hotel Rotterdam, een bijzonder ingericht 4-sterrenhotel in de moderne wijk Kop van Zuid. Gelegen in 'The Queen of the South', een complex gebouwd in 2004, biedt het hotel een adembenemend uitzicht over de Maashaven en de Rotterdamse skyline. Elke hotelkamer heeft een eigen karakter en bevindt zich rond een indrukwekkende vide op de 12 onderste verdiepingen. De Lounge nodigt uit tot ontspannen bij de open haard of het genieten van een drankje. Zowel de kamers als de openbare ruimtes zijn gedecoreerd met moderne kunstwerken, prachtige tapijten en een mix van antieke en moderne meubels. Het artistieke interieur met uniek kleurgebruik zal u ongetwijfeld verrassen en verrijken met een onvergetelijke ervaring aan het water van de Maashaven.

Controleer beschikbaarheid

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

hotel water uitzicht

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.

Ballonnen op je Hotelkamer?


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad