- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

7 Rooftopbars met uitzicht op de Rotterdamse Skyline
© Zairon

7 Rooftopbars met uitzicht op de Rotterdamse Skyline

door Marcel, 23 januari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Verken de bruisende skyline van Rotterdam vanuit een ongekend perspectief door een bezoek te brengen aan de beste rooftopbars die de stad te bieden heeft. Deze selectie biedt een verfijnde mix van stijl, sfeer en adembenemend uitzicht, waardoor elke ervaring op een van deze unieke locaties een onvergetelijk moment wordt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middag met cocktails, een romantische avond met een panoramisch uitzicht op de stad, of gewoon wilt genieten van de dynamische sfeer die deze bars te bieden hebben, deze lijst brengt je naar de top van de wereld in Rotterdam. Ontdek de hoogtepunten van de Rotterdamse rooftopscene en laat je verrassen door de charme van deze levendige stad vanaf grote hoogten.

Gastrobar ELVY by NHOW Rotterdam

Nhow Rotterdam is een prachtig hotel met een al even prachtige rooftopbar en terras genaamd Gastrobar ELVY. Gelegen aan de Wilhelmina Pier, biedt het terras een adembenemend uitzicht over het water, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

Hoewel het dakterras van nhow al geruime tijd bestaat, kreeg het in 2019 een upgrade en transformeerde het tot Gastrobar ELVY. Hier kun je genieten van smaken van over de hele wereld, met een duidelijke Rotterdamse twist, zowel binnen als buiten op het stijlvolle dakterras.

Het ELVY-menu is gevuld met kleine gerechten die perfect zijn om te delen, variërend van Poké Bowls en Vongole on Toast tot verschillende vegetarische opties zoals de Carrot Hot Dog. Om de hapjes te begeleiden (of gewoon op zichzelf), biedt de rooftopbar ook een selectie van fantastische en creatieve signature cocktails.

Trendy en kosmopolitisch qua ontwerp en sfeer, is de ELVY rooftopbar elke dag voor iedereen geopend. Kom langs voor een zonnige lunch, verfijnde afterwork-drankjes of een avondlijke sfeer terwijl je uitkijkt over het fonkelende Rotterdam.

Houd er rekening mee dat reserveringen niet mogelijk zijn voor het dakterras, maar wel worden aanbevolen voor het overdekte restaurant.

naar de Website

Euromast

De slogan 'top of the city' past perfect bij de Euromast, want dit is werkelijk dé plek voor de meest indrukwekkende uitzichten over Rotterdam.

Makkelijk te herkennen vanaf een afstand, de 185 meter hoge toren herbergt verschillende locaties en attracties waar je van het uitzicht kunt genieten: neem de Euroscope panoramalift helemaal naar boven, ga abseilen vanaf 100 meter hoogte, of slaap met uitzicht in een van de suites. Maar het mooiste van alles is dat er zowel een rooftop restaurant als een pop-up rooftop bar zijn.

Het Euromast Brasserie restaurant is dagelijks en het hele jaar door geopend en serveert culinaire verrassingen en verfijnde drankjes tijdens brunch, lunch, high tea, high wine of diner.

Van begin juli tot begin september verandert een van de terrassen ook in de Euromast Rooftop Bar, veruit het hoogste dakterras in Rotterdam. Hier kun je genieten van de geweldige uitzichten, een drankje en hapjes in een comfortabele Laui Lounge zitzak.

Om toegang te krijgen tot het restaurant en de rooftop bar, dien je een toegangskaartje voor de Euromast aan te schaffen (volwassenen vanaf €12,5). Reserveringen zijn mogelijk (en aanbevolen) voor het restaurant, terwijl de beschikbaarheid voor de rooftop bar op basis van 'walk-in' is.

naar de Website

The Rooftop at GHG

Genesteld bovenop het Groot Handelsgebouw ontdek je The Rooftop at GHG, een kleurrijke en verheven ervaring.

Herbouwd als een speeltuin van avontuur omvat het Rooftop-concept interieurzitplaatsen, buitenterrassen, een meeslepend doolhof, een speelse galerij met lint, eindeloze arcadespellen, eet- en drinkgelegenheden, en adembenemend uitzicht op het stadscentrum van Rotterdam.

Begeef je naar The Boulangerie om te genieten van een kopje koffie, thee, hartige broodjes en zoetigheden, of naar The Restaurant voor een selectie comfortgerechten en een verse reeks mediterrane gerechten, vergezeld van wijn en ambachtelijke cocktails. Voor de zoetekauwen is er ook The Candy Shop.

Toegang tot The Rooftop at GHG is gratis, maar je moet wel een timeslot-ticket reserveren.

Op 8 juli opende het dak van het iconische Groot Handelsgebouw officieel voor bezoekers, met daarop de bruisende hotspot: The Rooftop. Dit is dé plek voor meeslepende activiteiten, spannende games voor alle leeftijden en ontmoetingen onder het genot van eten en drinken.

Deze opening markeert het begin van de transformatie van het Groot Handelsgebouw (GHG) tot een ontmoetingsplek, die Rotterdammers en daarbuiten aantrekt en de architectonische status overstijgt om het kloppende hart van Rotterdam te worden.

Geniet van culinaire hoogstandjes, verfrissende cocktails en een prachtig terras met uitzicht op het centrum van Rotterdam in het restaurant en de bar, beheerd door Spinning Group met Smoke Masters als chef-kok.

Ontdek een scala aan toegankelijke gerechten, van smash burgers en loaded fries tot gezonde salades en lunchopties, bereid in een open keuken en twee foodstations, waaronder een waar je je als een kind in een snoepwinkel voelt. Natuurlijk ontbreekt ook het Rotterdamse bakkie pleur niet.

Naast eten en drinken biedt The Rooftop leuke activiteiten voor jong en oud, waaronder arcadespellen, levensgroot vier op een rij, tafelvoetbal, minigolf en een levensgroot doolhof. En vergeet niet de verborgen fotobooth om alle bijzondere momenten vast te leggen.

naar de Website

DÂK Rotterdam

Gelegen bovenop Apcoa Parking Westblaak in het hart van Rotterdam Centrum, verandert DÂK Rotterdam het stedelijke landschap in een levendig en kleurrijk pop-up stadsplein, met levendige middagen en avonden tijdens de warmste zomermaanden.

Sinds de start in 2014 is deze pop-up daktuin, meestal geopend van half juli tot half augustus, uitgegroeid tot een hotspot met een programma zo vol dat het bijna een jaar zou kunnen duren. Van masterclasses en rooftop yoga tot dansen, themafeesten en tal van spelletjes: DÂK Rotterdam combineert moeiteloos een levendige sfeer met adembenemend uitzicht op de skyline.

Bedacht als een inclusieve ruimte voor iedereen, moedigt het ruime dakterras bezoekers aan om hun eigen eten mee te nemen en omarmt het het sociale BBQ-concept. Terwijl je kunt genieten van je culinaire hoogstandjes, zijn drankjes te koop bij de rooftop bar.

DÂK Rotterdam werd geboren in 2014, met een klein, enthousiast team dat pionierde met dakterraservaringen in Rotterdam. Geïnspireerd door de dakterrasscènes in steden over de hele wereld, zag het team DÂK als meer dan alleen een chique cocktailbar. In plaats daarvan werd het een park - een gastvrije plek waar iedereen welkom is.

naar de Website

Teds Rotterdam

Teds Rotterdam is een unieke rooftopbar die de hele dag door een overheerlijke brunch aanbiedt in een verheven en weelderige omgeving, bovenop het Schieblok-gebouw in het Centraal District Oost van Rotterdam. Gelegen op DakAkker, een 1000 m2 groot daktuin en tevens de grootste openluchtdakboerderij in Nederland, omgeeft Teds je met een overvloed aan groenten, bloemen, fruit en groen, te midden van een adembenemend panoramisch uitzicht over Rotterdam.

De ambiance van Teds is een perfecte mix van een charmante interieurhut en een openluchtterras, waardoor gasten de hele dag door kunnen genieten van een fantastisch brunchmenu. Hier kun je waffle fries combineren met cocktails, een Triple Omega sandwich met champagne, en banana pancakes met mimosas. Teds Rotterdam, slechts op 5 minuten loopafstand van het centraal station, biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een schitterende omgeving voor private events en diners. Ontdek de ongekende mogelijkheden van Teds terwijl je geniet van een smakelijke brunch met een panoramisch uitzicht over Rotterdam.

naar de Website

Fontein Rooftop

Fontein Rooftop is een exclusieve en unieke rooftopbar, vernoemd naar de beroemde Hofplein fontein die zich recht voor de deur bevindt. Deze meerlaagse locatie beschikt over een restaurant en café op de begane grond, inclusief een buitenterras, en een bijzondere rooftoprestaurant en bar.

Gelegen op de 10e verdieping, biedt Fontein Rooftop verbluffende uitzichten over vrijwel heel Rotterdam, waaronder de Markthal, Laurenskerk, Coolsingel en de Willemsbrug. Echter, het dakterras is alleen toegankelijk via reservering, waardoor gasten een verrassingsmenu en drankjes op het buitenterras kunnen ervaren, allemaal in een intieme sfeer met fantastisch uitzicht.

Reserveringen voor Fontein Rooftop betekenen een volledige set-menu-ervaring, beschikbaar van donderdag tot en met zaterdag. Voorafgaand aan de maaltijd worden gasten uitgenodigd om te beginnen met een glas champagne of een gin tonic op het buitenterras.

Vervolgens wordt een verrassingsmenu van 5 gangen geserveerd in het binnenrestaurant. Dit menu verandert wekelijks en biedt keuzes tussen vlees, vis of vegetarisch, vergezeld van een compleet wijnarrangement of halve glazen. Na het diner kunnen gasten de avond afsluiten met een drankje op het terras.

Met alle gasten die tegelijkertijd arriveren en in beperkte aantallen, biedt Fontein Rooftop een charmante en intieme sfeer, en een werkelijk unieke ervaring op het Rotterdamse dakterras.

Fontein Rooftop is ook een ideale locatie voor privé- en verheven evenementen.

naar de Website

Bistrobar Binnenrotte

Bistrobar Binnenrotte is een charmante rooftopbar, gelegen binnenin de Centrale Bibliotheek van Rotterdam en daarboven, met zijn ruime en weelderige Stadsterras Binnenrotte. Hoewel het niet torenhoog is, biedt het terras toch fantastisch uitzicht over de Markthal en de Laurenskerk.

Het Stadsterras Binnenrotte is een ontspannen dakterras dat het hele jaar door geopend is voor lunch, diner en drankjes, zeven dagen per week. Op het terras geniet je van een geweldig uitzicht op de Binnenrotte, vooral als het weer het toelaat.

Bistrobar Binnenrotte verwelkomt gasten met een uitgebreid menu met bistro-achtige gerechten met een eigentijdse twist, evenals een gevarieerde selectie van bieren en klassieke cocktails. Of je nu binnen wilt genieten van de sfeer of op het terras wilt ontspannen, Bistrobar Binnenrotte biedt een geweldige locatie en een fantastische atmosfeer om even te pauzeren tijdens het verkennen van het centrum van Rotterdam. Neem plaats in een van de kleurrijke stoelen en banken en geniet van het uitzicht.

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

rooftopbar uitzicht

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad