- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Rotterdams Ballonnenbedrijf Schittert bij Musical Awards Gala 2022 in Ahoy
©

Rotterdams Ballonnenbedrijf Schittert bij Musical Awards Gala 2022 in Ahoy

door Marcel, 28 april 2022

Inhoudsopgave

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Het Musical Awards Gala 2022 in Ahoy Rotterdam was een feestelijke viering van het 20-jarig jubileum van de Musical Awards in Nederland. Met het thema "The Greatest Show" werd op donderdag 28 april 2022 een groots spektakel neergezet in RTM Stage, de nieuwe grootste theaterzaal van Nederland. Het gala, waar tal van grote namen en opkomend talent hun medewerking aan verleenden, werd live uitgezonden door AVROTROS op NPO 1. De avond stond in het teken van het eren van de beste prestaties op zowel uitvoerend als creatief gebied in de Nederlandse musicalwereld.

Het Musical Awards Gala keerde terug na een afwezigheid van twee jaar, en voor deze jubileumeditie was Rotterdam Ahoy het decor. Deze avond werden de belangrijkste musicalprijzen in Nederland uitgereikt, en de groots opgezette liveshow zat vol verrassingen en hoogtepunten. Presentator Frits Sissing nam de rol van gastheer op zich, en de sfeer was bruisend van de verwachting en opwinding.

Een van de bijzondere aspecten van deze editie was de uitreiking van de Publieksprijzen voor beste Musical van het Jaar en beste Familiemusical. Het publiek had een stem in deze categorieën, en de eerste stemronde liep tot en met 25 maart. Op 28 maart 2022 werd de eerste uitslag bekendgemaakt. Per categorie gingen de drie musicals met de meeste stemmen door naar de finaleronde, die liep van 1 april tot en met 25 april om twaalf uur 's nachts. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 28 april kon het publiek alleen nog stemmen via SMS en een telefoonnummer.

Erwin van Lambaart, voorzitter van de Stichting Musical Awards, benadrukte het belang van het jubileum en de viering van twintig jaar Musical Awards in Nederland. Hij merkte op dat het jubileum niet alleen een eerbetoon was aan de awards zelf, maar ook aan de terugkeer van live theater na een moeilijke periode waarin de wereld met de COVID-19-pandemie te maken kreeg. Het publiek kreeg weer de kans om de prachtige producties in de Nederlandse theaters te ervaren, en het Musical Awards Gala bood een kans om de creatieve talenten achter deze producties in de schijnwerpers te zetten.

De laatste keer dat het Musical Awards Gala werd georganiseerd, was op 23 januari 2020, net voor de wereld werd getroffen door de COVID-19-pandemie. Alle musicalproducties kwamen lange tijd stil te liggen, en er was geen gelegenheid om voorstellingen, cast en crew te beoordelen voor de prestigieuze Musical Awards. In deze moeilijke periode voor de culturele sector werden drie speciale Musical Awards uitgereikt tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Deze waren onder meer de award voor favoriete musicalperformer allertijden, die naar Simone Kleinsma ging, de favoriete musicalsong allertijden, die werd toegekend aan "Mijn leven is van mij" uit "Elisabeth" door Pia Douwes, en de Musical Award voor favoriete originele Nederlandse musical allertijden, die werd gewonnen door "Soldaat van Oranje – De Musical."

Een bijzonder aspect van deze jubileumeditie van het Musical Awards Gala was de aandacht voor detail en de spectaculaire aankleding van de avond. Naast de muzikale en theatrale hoogtepunten werden de gasten verwelkomd met prachtige ballondecoraties verzorgd door het Rotterdams Ballonnenbedrijf. Deze decoraties gaven de avond een extra feestelijk tintje en pasten perfect in het thema van "The Greatest Show."

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf, dat bekend staat om zijn creativiteit en vakmanschap in ballondecoraties, speelde een belangrijke rol bij het creëren van een magische sfeer voor het gala. Hun deskundige team leverde kleurrijke en indrukwekkende balloninstallaties die de gasten begroetten bij hun aankomst in Ahoy Rotterdam. De ballonnen voegden een vleugje speelsheid toe aan de avond en zorgden ervoor dat de gasten zich direct op hun gemak voelden.

Al met al was het Musical Awards Gala 2022 in Ahoy Rotterdam een avond om niet te vergeten. Het was een viering van twintig jaar musicalpracht in Nederland en een eerbetoon aan de veerkracht van de culturele sector. Met prachtige ballondecoraties van het Rotterdams Ballonnenbedrijf als extra touch, werd de avond een waar spektakel dat de glans en magie van het theater in Nederland onderstreepte.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ahoy

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Chinees Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad