- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Ontdek 21 Chinese Restaurants in en rond Chinatown Rotterdam
© Freepik

Ontdek 21 Chinese Restaurants in en rond Chinatown Rotterdam

door Marcel, 29 april 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Op zoek naar een smakelijk avontuur in de wereld van de Chinese keuken? Rotterdam is dé plek om je culinaire reis te beginnen! Met zijn bruisende eetcultuur en levendige sfeer is onze stad de perfecte bestemming voor liefhebbers van lekker Chinees eten. En wist je dat het allereerste Chinese restaurant van Nederland hier zijn deuren opende?

Back in de day, in 1920 om precies te zijn, opende een geweldig eettentje in het levendige Katendrecht. Het was een openbaring voor de lokale bevolking die tot dan toe vooral bekend was met stamppot en haring. Sinds die tijd is de Rotterdamse food scene alleen maar beter geworden.

In het centrum van Rotterdam vind je talloze geweldige Chinese restaurants, elk met hun eigen unieke draai aan klassieke gerechten. Of je nu op zoek bent naar authentieke familiegeheimen of moderne fusioncreaties, hier vind je het allemaal.

Dus, als je zin hebt in een smaakexplosie en een gezellige sfeer, bekijk dan zeker deze lijst met onze favoriete Chinese eetgelegenheden in Rotterdam. Laat je verrassen door de heerlijke smaken en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring!

Tai Wu

TAI WU
Tai Wu (Foto: Google Maps)

Ontdek Tai Wu, een gezellig Chinees restaurant in het hartje van Rotterdam, gelegen aan de Mauritsweg. Dit restaurant lijkt van buiten misschien niet zo groot, maar binnen is er volop ruimte om te genieten van heerlijk eten. Wees wel gewaarschuwd, het is hier altijd druk, zelfs tijdens de lunch, dus reserveren is slim. Hier kun je genieten van zowel kleine als grote gerechten, en natuurlijk ook dim sum om te delen. Als vegetariër zit je hier ook goed, met veel groente- en tofu-opties die allemaal verrukkelijk smaken. Kom langs bij Tai Wu op Mauritsweg 24-26, 3012 JR Rotterdam, voor een smaakvolle ervaring!

Bezoek website

Asian Glories

ASIAN GLORIES
Asian Glories (Foto: Google Maps)

Ontdek Asian Glories, de bekende Chinees met klasse in Rotterdam. Na het overlijden van Jenny en Popo Fan wordt het restaurant met dezelfde passie gerund door hun zoon Kevin, waarbij de kwaliteit van het eten hoog blijft. Probeer zeker de traditioneel op Chinese wijze bereide eenden, maar ook de schaal- en schelpdieren zijn absolute aanraders. De scheermessen of coquilles met glasnoodles zijn bijvoorbeeld verrukkelijk. Je vindt Asian Glories op Leeuwenstraat 15, voor een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten!

Bezoek website

Hung Kee

HUNG KEE
Hung Kee (Foto: Google Maps)

Ontdek Hung Kee, de nachtelijke Chinees van onze stad gelegen aan de levendige Witte De Withstraat. Hier kun je tot in de late uurtjes toegeven aan je trek, maar ook overdag kun je hier je buikje vol eten. Misschien denk je bij een nachtzaak niet gelijk aan kwalitatief goed eten, maar bij Hung Kee is niets minder waar! Hier kun je echt genieten van heerlijke gerechten. En voor degenen die niet per se Chinees willen, hebben ze ook Indonesische gerechten op het menu staan. Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan Hung Kee en ontdek zelf de smaken op Witte De Withstraat.

Bezoek website

Grand Garden


Grand Garden (Foto: Google Maps)

Ontdek Grand Garden, gelegen onder het NH Hotel aan de Aert van Nesstraat. Dit restaurant verwelkomt je met een uitgebreide menukaart, dus neem gerust de tijd om je keuze te maken. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op de dimsumkaart, want de gestoomde rijstvelhapjes zijn hier bijzonder smaakvol. Grand Garden biedt een culinaire ervaring waarbij je zintuigen worden geprikkeld. Kom langs op Aert van Nesstraat 4 en laat je verrassen door de heerlijke gerechten!

Permanent gesloten

Oriënt Parel

ORIëNT PAREL
Oriënt Parel (Foto: Google Maps)

Ontdek Oriënt Parel, waar oriëntaalse culinaire verwennerij centraal staat. Bij Oriënt Parel hoef je namelijk niet te kiezen tussen Chinees, Indisch, Japans of Thais - ze zijn van alle markten thuis. Dit maakt het restaurant ideaal voor gezelschappen met diverse smaken. Dus als je je eens in de buurt van de levendige Kruiskade bevindt en niet zeker weet waar je trek in hebt, stap dan gerust bij Oriënt Parel naar binnen op Kruiskade 72 en laat je verrassen door de veelzijdige smaken!

Permanent gesloten

Chekiang Garden

CHEKIANG GARDEN
Chekiang Garden (Foto: Google Maps)

Ontdek Chekiang Garden, een opvallend Chinees-Indisch restaurant dat een iconische verschijning is voor wie ooit door Blijdorp heeft gefietst, gereden of gelopen. De kenmerkende gevel met blauwe tegels, rode en gele borden en grote letters trekt meteen de aandacht. Sinds 1982 verwelkomt Chekiang Garden gasten met heerlijke gerechten en een gezellige sfeer. Bezoek ons op Stadhoudersweg 99, 3039 ED Rotterdam, voor een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten!

Bezoek website

Hong Kong Restaurant


Hong Kong Restaurant (Foto: Google Maps)

Ontdek Hong Kong Restaurant, gelegen tegenover Tai Wu en om de hoek van het Rotterdamse China Town. Dit kleine restaurant, met 50 zitplaatsen, bevindt zich in een prachtig historisch pand aan de Westersingel. Als een van de oudste Chinese restaurants in Rotterdam verwelkomt Hong Kong Restaurant gasten zowel binnen als buiten, in hun tuin. Kom langs op Westersingel 15, 3014 GN Rotterdam, voor een authentieke culinaire ervaring die je niet mag missen!

Bezoek website

Shanghai Papa

SHANGHAI PAPA
Shanghai Papa (Foto: Google Maps)

Ontdek Shanghai Papa, een hip en eigentijds Chinees restaurant in Rotterdam. Hier geniet je van traditionele Chinese gerechten, soms met een moderne twist. Voor de vegetariërs en veganisten onder ons is er zelfs een speciale kaart beschikbaar, zodat iedereen hier kan genieten. Naast het diner kun je bij Shanghai Papa ook terecht voor een unieke high tea ervaring. Hun Yum Cha high tea bevat een selectie van heerlijke lekkernijen, waaronder een Bao naar keuze, vijf dim sums, vier zoetigheden en vier verschillende soorten Chinese thee. De zoetigheden zijn ambachtelijk bereid door hun patissier, met ingrediënten als gember, groene thee en sesam. Kom langs bij Shanghai Papa op Botersloot 24-28, 3011 HG Rotterdam, voor een culinaire ontdekkingstocht vol smaak en gezelligheid!

Bezoek website

Restaurant Chung

RESTAURANT CHUNG
Restaurant Chung (Foto: Google Maps)

Ontdek Restaurant Chung, een verborgen parel middenin het stadshart van Rotterdam. Gelegen op zijn eigen kleine eiland, kun je dit juweeltje spotten terwijl je over de Meent wandelt, vlakbij het bruggetje bij Scotch & Soda. Gerund door chef-kok Chung Wai Liu, een geboren en getogen Rotterdammer van Aziatische afkomst, biedt dit restaurant een unieke culinaire ervaring. 's Avonds is Restaurant Chung een prachtig verlichte oase aan het water, waar je kunt genieten van gerechten met klasse, met een Aziatische basis en een Europese twist. Hier eet je Chinees in een modern fusion jasje, maar ook gerechten met andere Aziatische invloeden staan op het menu. Chef Chung Wai Liu is gespecialiseerd in het bereiden van pekingeend, dus de traditionele Chinese smaken zul je zeker terugvinden in zijn gerechten. Bezoek Restaurant Chung op Noordmolenwerf 171, 3011 DC Rotterdam, voor een culinaire ervaring die je zintuigen zal prikkelen!

Bezoek website

China Town Dim Sum Rotterdam

CHINA TOWN DIM SUM ROTTERDAM
China Town Dim Sum Rotterdam (Foto: Google Maps)

Ontdek China Town Dim Sum Rotterdam, gelegen op de hoek van de Westersingel en de Kruiskade, te midden van het levendige China Town gedeelte van Rotterdam. Het welbekende dim sum restaurant staat bekend om zijn iconische gevel in zwart en rood, die een stijlvolle en mysterieuze sfeer uitstraalt. Hier kun je genieten van authentieke dim sum, maar ook andere heerlijke Chinese gerechten zoals Pekingeend en gezouten varkensvlees met choi sam staan op het menu. Breng een bezoek aan China Town Dim Sum Rotterdam op Westersingel 1A, 3014 GM Rotterdam, voor een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal betoveren!

Bezoek website

Min-Kie

MIN-KIE
Min-Kie (Foto: Google Maps)

Ontdek Min-Kie, een Surinaams, Indisch en Chinees afhaalrestaurant gelegen aan het einde van de Beukelsdijk in Rotterdam West. Dit kleine zaakje staat bekend om zijn vriendelijke service en snelle bereiding van jouw bestelling. Als buurtbewoner haal ik hier zelf regelmatig eten, want met slechts tien minuten van tevoren bellen staat mijn bestelling klaar. De (vegetarische) bami gerechten zijn absoluut een aanrader, je krijgt altijd een royale portie smakelijk eten voor een vriendelijke prijs. Dus als je op zoek bent naar lekker veel eten voor weinig geld, breng dan zeker een bezoek aan Min-Kie op Burgemeester Meineszplein 2B, 3022 XA Rotterdam!

Bezoek website

De Chinese Boot

DE CHINESE BOOT
De Chinese Boot (Foto: Google Maps)

Ontdek De Chinese Boot, een iconisch drijvend hotel-restaurant gelegen naast de Euromast en al jarenlang een bekend gezicht aan de waterkant van Rotterdam. Het authentieke Chinese design verrijkt de omgeving en nodigt gasten uit voor een unieke culinaire ervaring. Hier kun je genieten van een uitgebreid buffet met Aziatische gerechten, waaronder sushi, noedels en heerlijke vleesgerechten. Een bezoek aan De Chinese Boot op Parkhaven 21, 3016 GM Rotterdam, staat garant voor een smaakvolle ervaring aan boord!

Bezoek website

HOT&HOT Hot Pot Rotterdam

HOT&HOT HOT POT ROTTERDAM
HOT&HOT Hot Pot Rotterdam (Foto: Google Maps)

Ontdek HOT&HOT Hot Pot Rotterdam, een uniek restaurantconcept dat bij velen in de smaak valt. Hier geniet je van een interactieve ervaring aan tafel, waarbij je zelf vlees, vis, zeevruchten en groenten bereidt in een bouillon fondue. Terwijl je gezellig tafelt, worden de gerechten langzaam gaar en verrijken ze de heerlijke smaken van de Chinese soepen. Vergezeld van zoete drankjes die bij HOT&HOT worden geserveerd, belooft een bezoek aan dit restaurant op Goudsesingel 340A, 3011 KL Rotterdam, een smaakvolle en levendige ervaring!

Bezoek website

Eethuis Bij Bao

EETHUIS BIJ BAO
Eethuis Bij Bao (Foto: Google Maps)

Ontdek Eethuis Bij Bao, een authentiek Chinees restaurant gelegen aan de Pannenkoekstraat. Bij binnenkomst word je begroet met een menukaart vol Chinese tekens, wat meteen een goed teken is voor liefhebbers van authentieke gerechten. Gelukkig staat er bij Bij Bao ook altijd een Nederlandse toelichting, zodat je niet helemaal blind hoeft te kiezen. Maar eerlijk gezegd zou dat hier best kunnen, want de gerechten zijn van uitstekende kwaliteit en ook nog eens goed geprijsd. Dus als je zin hebt in een smaakvolle en betaalbare maaltijd, breng dan zeker een bezoek aan Eethuis Bij Bao op de Pannenkoekstraat!

Permanent gesloten

Cate Dak

CATE DAK
Cate Dak (Foto: Google Maps)

Ontdek Cate Dak, een verborgen parel die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Dit restaurant, een aanrader van vrienden die weten dat ik gek ben op Aziatisch eten, is wellicht een beetje weggestopt, maar het is absoluut de moeite waard om te vinden. Hier geniet je van heerlijk eten tegen een zachte prijs, zonder concessies te doen aan kwaliteit of smaakervaring. Cate Dak is Chinees voor 'eindeloze Qin', een verwijzing naar de Qin-dynastie, de eerste dynastie die China verenigde. De naam is passend, want het eten dat dit restaurant serveert, weet menig foodie te verenigen in zijn smaakvolle gerechten. Breng een bezoek aan Cate Dak op Oostplein 115, 3011 KX Rotterdam, en laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes die hier worden geserveerd!

Bezoek website

De Nieuwe Chinese Muur

DE NIEUWE CHINESE MUUR
De Nieuwe Chinese Muur (Foto: Google Maps)

Bereid je voor op een decadente culinaire ervaring bij De Nieuwe Chinese Muur in Hillegersberg. Hier hoef je je beste kleren niet te sparen, want dit restaurant belooft een avond vol luxe uit eten te zijn. Dit etablissement staat bekend om zijn verrukkelijke gerechten, uitmuntende service en aangename ambiance, waardoor het een aanrader is voor wie op zoek is naar een hoogwaardige dinerervaring. Breng een bezoek aan De Nieuwe Chinese Muur op Bergse Dorpsstraat 47, 3054 GB Rotterdam, en laat je verwennen door een culinaire reis die je niet snel zult vergeten!

Bezoek website

De Kade


De Kade (Foto: Google Maps)

Ontdek De Kade, een uniek Surinaams en Chinees restaurant gelegen aan de levendige West-Kruiskade. Temidden van de multi-culturele sfeer van deze straat biedt De Kade een unieke culinaire ervaring door exclusief vegetarische specialiteiten aan te bieden. Perfect voor liefhebbers van Aziatisch eten die geen vlees eten, zoals ik. Geniet van heerlijke gerechten en ontdek de smaakvolle mix van Surinaamse en Chinese keukens. Breng een bezoek aan De Kade op West-Kruiskade 17B, 3014 AJ Rotterdam, en laat je smaakpapillen verrassen!

Bezoek website

Xi’an Delicious Foods


Xi’an Delicious Foods (Foto: Google Maps)

Ontdek Xi'an Delicious Foods, vernoemd naar de stad in het Noordwesten van China. Dit restaurant in Rotterdam biedt een authentieke culinaire ervaring met gerechten rechtstreeks uit Xi'an, zoals noedelsoep, dumplings, Chinese crêpes en rijstgerechten. Bij Xi'an Delicious Foods kun je zelfs meekijken hoe de chefkok noedels bereidt, dankzij de open keuken die je een kijkje geeft in het proces van het maken van vers bereide noedels, variërend van dunne tot dikke noedels en driehoekige bami. Bezoek Xi'an Delicious Foods op Karel Doormanstraat 449A, 3012 GH Rotterdam, en laat je onderdompelen in de smaken van Xi'an!

Bezoek website

Yellow River Lanzhou Noodles

YELLOW RIVER LANZHOU NOODLES
Yellow River Lanzhou Noodles (Foto: Google Maps)

Ontdek Yellow River Lanzhou Noodles, vernoemd naar de Yellow River in Lanzhou. Dit restaurant in Rotterdam biedt een unieke culinaire ervaring met handgemaakte noedels, ook wel 'handpulled noodles' genoemd. Hier kun je kiezen uit maar liefst zes verschillende soorten noedels, variërend van dun, regulier, dik, breed, breder tot diamantvormig. Het is hun passie en specialiteit om deze noedels te maken en te serveren, maar naast noedels bieden ze ook aardappel- en rijstgerechten, en hebben ze vegetarische opties beschikbaar. Breng een bezoek aan Yellow River Lanzhou Noodles op Mauritsweg 46A, 3012 JV Rotterdam, en geniet van een authentieke smaakbeleving uit Lanzhou!

Bezoek website

Lil’ Foodie Rotterdam

LIL’ FOODIE ROTTERDAM
Lil’ Foodie Rotterdam (Foto: Google Maps)

Ontdek Lil’ Foodie Rotterdam, gelegen op Zuidplein, waar je kunt genieten van traditioneel Chinees eten zoals Pekingeend. Maar dat is nog niet alles, want ze bieden ook sushi rollen en Caribisch-Antilliaanse gerechten aan. Zoals de naam al doet vermoeden, is Lil’ Foodie een knus en modern zaakje. Of je nu wilt blijven zitten en genieten van de sfeer of liever iets bestelt om mee te nemen, bij Lil’ Foodie kan het allemaal. Breng een bezoek aan Gooilandsingel 103, 3083 DP Rotterdam, en ontdek deze culinaire parel op Zuidplein!

Bezoek website

Sãn Sãn

SãN SãN
Sãn Sãn (Foto: Google Maps)

Ontdek Sãn Sãn, een Chinees restaurant gevestigd op de Hang, waar ze koken in de Sichuan-stijl. Deze keuken staat bekend om zijn pittigheid, dankzij het gebruik van pepers. Bij Sãn Sãn kun je kiezen uit een aantal uitdagende, maar authentieke gerechten, zoals eendentongetjes en kwal. Maar ook als je minder avontuurlijk bent qua eten, kun je hier uitstekend dineren. Breng een bezoek aan Hang 33 en laat je verrassen door de smaken van de Sichuan-keuken bij Sãn Sãn!

Bezoek website

Met een rijkdom aan smaken en tradities hebben de beste Chinese restaurants van Rotterdam een culinaire reis geboden door de diverse keukens van China. Van authentieke gerechten tot moderne twisten, deze restaurants hebben laten zien dat de Chinese gastronomie levendig en verrassend is. Of je nu een liefhebber bent van pittige Sichuan gerechten, handgemaakte noedels uit Xi'an, of klassieke Pekingeend, Rotterdam biedt een schat aan mogelijkheden om te genieten van de smaken van China. Dus trek je eetlust aan en maak een reis door de smaken van het Verre Oosten in onze bruisende stad aan de Maas!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

chinees restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?