- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Groen en Gastvrij - Ontdek het Meest Duurzame Hotel van Rotterdam - Hotel Pincoffs
Foto: Hotel Pincoffs is gelicenseerd onder CC.

Groen en Gastvrij - Ontdek het Meest Duurzame Hotel van Rotterdam - Hotel Pincoffs

door Marcel, 25 mei 2023

Hotel Pincoffs, gelegen in ons prachtige Rotterdam, is een boutiquehotel dat zich inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Met een focus op comfort en zorg voor de leefomgeving, hebben ze een unieke benadering ontwikkeld waarbij groen doen hand in hand gaat met een glimlach. Gecertificeerd door Green Key en winnaar van de nationale Gaia Green Award, heeft Hotel Pincoffs bewezen dat duurzaamheid en gastvrijheid perfect samengaan.

Groen met een Glimlach

Voor Hotel Pincoffs betekent duurzaamheid "puurzaamheid". Ze streven naar echte, geloofwaardige en oprechte bijdragen aan het milieu. Bij alles wat ze doen, proberen ze zo min mogelijk schade aan de aarde toe te brengen, terwijl het comfort van de gast altijd centraal staat. Het hotel maakt gebruik van circulaire denkwijzen, waarbij hergebruik en recycling centraal staan. Ze hebben creatieve en originele oplossingen geïntegreerd om duurzaamheid tot een feest te maken, zowel binnen als buiten het hotel.

Laatste acties

Hotel Pincoffs blijft zich voortdurend inzetten voor duurzaamheid. Onlangs hebben ze in samenwerking met Hotels for Trees bomen geplant namens hun gasten, waarmee ze hun betrokkenheid bij milieubescherming vergroten. Bovendien zijn ze een partnerschap aangegaan met de Made Blue Foundation, waarbij ze bewuster omgaan met water en via donaties schoon drinkwater bieden aan landen waar dit niet vanzelfsprekend is. Het hotel ondersteunt ook lokale verenigingen en organisaties om het leven in Rotterdam nog aangenamer te maken.

Circulair denken

Hotel Pincoffs gelooft sterk in circulair denken en heeft dit toegepast in verschillende aspecten van hun bedrijfsvoering. Ze hebben antieke meubelstukken een tweede leven gegeven door ze om te vormen tot unieke en functionele items. Een van hun suites is zelfs volledig circulair, met meubels en decoraties gemaakt van hergebruikte materialen zoals fietsbanden, zeekaarten en Delfts blauw porselein. Het hotel heeft ook innovatieve oplossingen geïmplementeerd, zoals het gebruik van glaswerk gemaakt van gerecyclede wijnflessen door Rebottled en het omzetten van koffiedrab en sinaasappelschillen in voedsel en dranken door samenwerking met lokale initiatieven.

Biologische benadering

Het overgrote deel van de producten die Hotel Pincoffs gebruikt, is biologisch of afkomstig van lokale producenten met een sociale missie. Ze werken samen met bedrijven zoals Rotterdamsche Confituur en De Koekfabriek om ambachtelijke en duurzame producten aan te bieden. Naast vleeswaren van de biologische slagerij De Groene Weg, biedt het hotel ook een uitgebreid scala aan vegetarische en veganistische maaltijden aan, waardoor ze voldoen aan de behoeften van gasten met diverse voedingsvoorkeuren.

Vergroening

Vergroening is een integraal onderdeel van de visie van Hotel Pincoffs. Sinds de opening in 2008 hebben ze diverse projecten uitgevoerd om bij te dragen aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen. Ze hebben bijvoorbeeld honderden bomen geplant in Panama en waren trotse sponsors van het Dobberende Bos in de Rijnhaven, een eco-kunstproject in Rotterdam.

Stadstuin op de kade

Een van de opmerkelijke initiatieven van Hotel Pincoffs is de aanleg van een stadstuin op de kade naast het hotel. In nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam hebben ze drie nieuwe Hollandse iepen geplant en een kleine moes- en fruittuin gecreëerd. Deze tuin voorziet het hotel van een deel van de ingrediënten die worden gebruikt in hun keuken en bar, waardoor ze lokale en verse producten kunnen aanbieden aan hun gasten.

Bomen planten met Hotels for Trees

Hotel Pincoffs is aangesloten bij de stichting Hotels for Trees, waarbij elke gast die ervoor kiest om de kamerschoonmaak over te slaan tijdens een meerdaags verblijf, bijdraagt aan het planten van bomen. Via de samenwerking met Trees for All, een Nederlands bedrijf dat zich inzet voor herbebossing, worden bomen geplant namens de hotelgasten. Het hotel heeft al twee keer deelgenomen aan boomplantacties, waarbij ze hun betrokkenheid bij de wereldwijde herbebossing vergroten.

Toekomstige inspanningen

Hotel Pincoffs blijft streven naar verdere verbeteringen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming. Ze zullen blijven samenwerken met lokale en internationale partners om hun groene initiatieven uit te breiden. Het hotel is vastbesloten om een positieve impact te hebben op zowel de lokale gemeenschap als het mondiale ecosysteem.

Meer dan 50 duurzame initiatieven

Met meer dan 50 duurzame initiatieven toont het hotel een sterke betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als Green Key Gold gecertificeerd en Ecoleader bij TripAdvisor heeft Hotel Pincoffs zichzelf gevestigd als een voorloper op het gebied van duurzaamheid in de hotelindustrie.

Het motto van Hotel Pincoffs is "Groen met een Glimlach". Ze streven ernaar om hun gasten bewust te maken van hoe ze samen kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving. Dit doen ze onder andere door middel van educatie en het betrekken van gasten bij hun duurzame initiatieven. Hier volgt een overzicht van enkele van de vele inspanningen die Hotel Pincoffs onderneemt:

  1. Duurzaam inkopen: Hotel Pincoffs werkt continu aan het verbeteren van hun inkoopproces en legt de nadruk op duurzame goederen en diensten. Ze geven de voorkeur aan producten die voorzien zijn van erkende milieu-, duurzaamheids- en/of sociale keurmerken.

  2. Ondersteuning van schoon drinkwater: Het hotel is aangesloten bij de Made Blue Foundation, een organisatie die streeft naar schoon drinkwater voor iedereen ter wereld. Door donaties aan deze stichting draagt Hotel Pincoffs bij aan het voorzien van schoon drinkwater op plaatsen waar dit niet vanzelfsprekend is.

  3. Hotels for Trees: Als deelnemer aan de stichting Hotels for Trees plant Hotel Pincoffs bomen voor elke kamer die niet hoeft te worden schoongemaakt tijdens een meerdaags verblijf. Dit initiatief draagt bij aan het behoud en herstel van natuurlijke ecosystemen.

  4. Biologische en lokale producten: Hotel Pincoffs serveert biologische vleeswaren, melkproducten, eieren en brood. Ze werken samen met lokale leveranciers zoals De Groene Weg Slagerij van Theo Pronk, Mr. Jones (biologische thee), en Giraffe (biologische koffie uit Rotterdam) om hoogwaardige, duurzame producten te bieden aan hun gasten.

  5. Plasticvrije benadering: Het hotel neemt deel aan de Dopper Wave, een programma dat zich inzet tegen het gebruik van plastic flessen. Hotel Pincoffs is sinds 2020 vrij van plastic flessen en flesjes. Daarnaast maken ze gebruik van The Good Roll, duurzaam geproduceerd toiletpapier dat de bouw van toiletten ondersteunt in landen waar dit niet vanzelfsprekend is.

  6. Duurzaamheid in de kamers: Hotel Pincoffs biedt gasten een Green Option via de in-room tablet (SuitePad) waarbij ze kunnen aangeven geen housekeeping en schoon linnen te wensen. Dit moedigt gasten aan om hun verblijf zo milieuvriendelijk mogelijk te maken door middel van hergebruik van handdoeken en beddengoed.

  7. Energiebesparende maatregelen: Hotel Pincoffs heeft verschillende energiebesparende maatregelen geïmplementeerd. Ze gebruiken 100% groene stroom en 'groen' gas dat gecompenseerd wordt door de energieleverancier. Daarnaast maken ze gebruik van energiebesparende LED-verlichting in het hele hotel en hebben ze energiebesparend glas geïnstalleerd, zelfs in de monumentale ramen.

  8. Waterbesparing: Het hotel hanteert de normen van Green Key voor waterbesparing. Ze nemen maatregelen om het waterverbruik te verminderen en bewustwording bij gasten te creëren over het belang van waterbesparing.

  9. Afvalbeheer: Hotel Pincoffs heeft uitgebreide afvalscheidingsprogramma's geïmplementeerd. Ze scheiden afval in maar liefst 10 fracties, waaronder glas, papier en karton, swill (keukenafval), koffiedrab, sinaasappelschillen, batterijen, lampen, linnengoed, elektrische apparaten en restafval. Op deze manier dragen ze bij aan recycling en verminderen ze de hoeveelheid afval die naar de stortplaats gaat.

  10. Betrokkenheid bij gemeenschap en educatie: Hotel Pincoffs is actief betrokken bij het opleiden van middelbare scholieren op het gebied van hospitality en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze sponsoren ook het educatieve programma Rotterdamsch Geluid, dat scholieren kennis bijbrengt over hun eigen leefomgeving in Rotterdam.

Hotel Pincoffs hecht veel waarde aan de impact van hun activiteiten op sociaal en milieugebied. Ze zorgen ervoor dat ze transparante afspraken maken met derden over de kwaliteit van hun producten en diensten, en streven ernaar de negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Het hotel wordt regelmatig gecontroleerd en gecertificeerd door Green Key om de naleving van duurzaamheidsnormen te waarborgen.

Met meer dan 50 duurzame initiatieven laat Hotel Pincoffs zien dat ze een toegewijde en vooruitstrevende speler zijn in de hotelindustrie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hun inspanningen om groen te zijn, gaan hand in hand met hun streven naar uitstekende gastvrijheid, waardoor gasten kunnen genieten van een milieubewust en comfortabel verblijf in Rotterdam.

Conclusie

Hotel Pincoffs in Rotterdam is een voorbeeld van hoe een hotel zich kan inzetten voor duurzaamheid en milieubewustzijn zonder concessies te doen aan het comfort en de gastvrijheid. Met hun certificeringen en prijzen op het gebied van duurzaamheid, circulaire benadering, biologische producten en vergroeningsinitiatieven laten ze zien dat groen doen leuk kan zijn. Hotel Pincoffs is een inspiratiebron voor andere hotels en bedrijven die willen bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

duurzaam pincoffs

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?