- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De 25 meest Bruisende Uitgaansplekken in Rotterdam
© S.J. de Waard

De 25 meest Bruisende Uitgaansplekken in Rotterdam

door Marcel, 04 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Van bruisende clubs tot intieme bars, Rotterdam heeft voor ieder wat wils als het gaat om uitgaan. Als een van de meest levendige steden van Nederland, biedt Rotterdam een schat aan uitgaansgebieden waar je de nacht kunt doorbrengen in stijl. Of je nu op zoek bent naar een avond vol elektronische beats, live muziek of gezelligheid met vrienden, Rotterdam heeft het allemaal. Ontdek de verschillende wijken en hun unieke uitgaansgelegenheden, van de hippe straten van de Witte De Withstraat tot de levendige havengebieden. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die op zoek is naar een onvergetelijke avond uit, Rotterdam staat garant voor een bruisende ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

Uitgaansgebieden Rotterdam

De Meent

Ontdek De Meent, een levendige straat tussen de bekende Coolsingel en Goudsesingel in Rotterdam. Van een gezellige winkelstraat overdag tot een bruisende uitgaansbestemming 's avonds, De Meent biedt een scala aan trendy bars en hotspots zoals het populaire 1NUL8 en Thoms. Met verschillende bars en clubs voor een wat volwassener publiek, is deze buurt ideaal voor een avondje uit in Rotterdam.

Oude Haven

Ontdek de levendige sfeer van de Oude Haven, het populairste uitgaansgebied van Rotterdam, vooral tijdens de zomermaanden. Met een overvloed aan restaurants, bars en terrassen die prachtig uitkijken op de historische haven, is de Oude Haven een absolute must-visit bestemming. 's Avonds komt dit bruisende horecagebied pas echt tot leven, wanneer de terrassen op zomerse dagen tot laat in de avond uitpuilen. Met meer dan 20 bars en restaurants, waaronder een met 1 Michelin ster bekroond restaurant en een prijswinnende cocktailbar, is er voor ieder wat wils te vinden. Kom en geniet van de unieke sfeer en het bruisende nachtleven dat de Oude Haven te bieden heeft.

Stadhuisplein

Ontdek het bruisende nachtleven van het Stadhuisplein, waar je kunt genieten van een ouderwets avondje uit in Rotterdam. Dit plein is een favoriete bestemming onder zowel Rotterdammers als toeristen en herbergt enkele van de bekendste kroegen van de stad. Een van de meest iconische uitgaansgelegenheden is de Après-Skihut, waar verschillende soorten feestmuziek worden gedraaid en waar het altijd Hollands gezellig is! Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze plek een skivakantie-achtige sfeer met foute muziek en een nagebootste houten skihut. Kom en ervaar de levendige ambiance van het Stadhuisplein, waar de feeststemming nooit stopt!

Witte De Withstraat

Ontdek de levendige sfeer van de Witte De Withstraat in Rotterdam, een van de gezelligste uitgaansgebieden van de stad en een begrip in Nederland, geliefd door studenten en young professionals. Hier zijn uit de hand gelopen borrels een onmisbaar fenomeen voor de bruisende ambiance, en met hotspots zoals NRC, De Witte Aap, Ballroom en Reijngoud biedt deze straat een internationale sfeer tot in de vroege uurtjes. Bekend als de hipste culturele uitgaansstraat van Rotterdam, herbergt de Witte De Withstraat talloze kunstgaleries, trendy cafés, restaurants en unieke winkels, terwijl de vele terrassen de geweldige sfeer versterken. Een must-visit voor iedereen die Rotterdam bezoekt, waar je ook niet mag vergeten binnen te stappen bij iconische bars zoals Café De Witte Aap, Nieuw Rotterdams Café en Bierboutique Rotterdam.

 

Clubs & Bars Rotterdam

1NUL8

Ontdek 1NUL8, een levendige hotspot gelegen aan een van de meest populaire straten van Rotterdam, de Meent. Gestart in 2012 als een bescheiden wijnbar, heeft 1NUL8 snel een reputatie opgebouwd als een trendy ontmoetingsplaats voor een hip publiek. Met een exclusieve kaart van ruim 80 wijnen is het de ideale bestemming voor wijnliefhebbers. Wat ooit begon als een wijnbar, is 1NUL8 uitgegroeid tot een volwaardig restaurant, dat in het weekend transformeert tot een bruisende club. De naam 1NUL8 is afgeleid van het huisnummer aan de Meent (108), waardoor het niet alleen een populaire plek is, maar ook een herkenbaar landmark in het uitgaansleven van Rotterdam.

naar de Website

Annabel

Ontdek Annabel, het bruisende poppodium gelegen aan het Hofplein in Rotterdam, dat de perfecte locatie biedt voor de juiste danspasjes. Met een gevarieerd aanbod van avonden, variërend van hiphop tot techno en popmuziek, is er voor elk wat wils. Annabel ligt op slechts een steenworp afstand van Rotterdam Centraal, waardoor het de ideale bestemming is als je nog de trein naar huis moet pakken. Als het grootste poppodium van Rotterdam, trekt Annabel internationale, toonaangevende acts aan in verschillende muziekgenres, van hiphop tot pop tot elektronisch. Of je nu wilt genieten van een biertje op het terras, lekker wilt dansen tijdens een van de vele feestjes of festivals, of wilt luisteren naar live muziek tijdens een van de concerten, bij Annabel is er altijd iets te beleven.

naar de Website

Biergarten

Ontdek de welbekende Rotterdamse Biergarten, gelegen vlak naast Annabel aan het Hofplein. Hoewel het niet echt een traditionele club is, biedt Biergarten eerder een relaxte sfeer van een grote openlucht bar, vooral tijdens de zomermaanden. Hier kun je genieten van een verscheidenheid aan speciaalbieren die koud worden geschonken. Biergarten belichaamt echt de essentie van wat een biergarten zou moeten zijn: een tuin met houten banken, grote pullen bier en heerlijke worsten van de grill.

naar de Website

Bird

Ontdek Bird, veel meer dan alleen een club, en vergelijkbaar met de eerder genoemde Biergarten en Superdisco. Bird is een subliem voorbeeld van de Rotterdamse gezelligheid en meltingpot, waar je niet alleen kunt genieten van geweldige muziek, maar ook van heerlijk eten en een levendige sfeer. Het eten bij Bird wordt beschouwd als een weerspiegeling van de stad zelf: ongepolijst, eerlijk en een kruispunt van verschillende stijlen en culturen. Dit zie je terug in zowel de club als de diverse optredens die ze organiseren. Gelegen onder de Hofbogen in Rotterdam, biedt Bird een gevarieerd programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronische muziek. Diepgeworteld in de jazz, maar met vertakkingen naar soul, funk, hiphop en elektronica, is Bird dé plek voor de culturele alleseter. De naam Bird verwijst naar de poëtische bijnaam van de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie 'BIRD' Parker, en staat niet alleen voor jazz, maar ook voor warmte, soul, grootstedelijke rauwheid, en nog veel meer. Bij Bird kun je genieten van sfeervolle luisterconcerten en uitzinnige feesten, terwijl je smult van heerlijke pizza's, goede wijnen en no-nonsense biertjes. Have a taste!

naar de Website

Cafe In The City

Ontdek Café in the City, een trendy restaurantconcept stevig verankerd in het bruisende hart van Rotterdam. Voor degenen die het nog niet wisten: de clubavonden zijn legendarisch. Op vrijdag en zaterdag na 23.00 uur transformeert Café in the City tot een party hotspot met killer cocktails, next-level beats en live entertainment. Of ze nu komen voor de dansmoves, de ongekende vibe of gewoon om te zien en gezien te worden, bezoekers vinden hier alles voor een epische avond uit. Dus gooi die outfit on fleek, verzamel je crew en maak je op voor een onvergetelijke avond bij Café in the City, waar het weekendmagie plaatsvindt. Op vrijdag en zaterdag verandert Café in the City in een exclusieve nachtclub, waar de verfijning van de eetervaring wordt omgezet in een dansvloer waar sophisticated beats en sexy vibes samenkomen.

naar de Website

Cruise Terminal

Ontdek de Cruise Terminal in Rotterdam, een van de mooiste uitgaanslocaties van de stad, waar de populaire Frankborrel één keer per maand plaatsvindt, geliefd bij de lokale bevolking. Vanaf het balkon kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de iconische Erasmusbrug. Deze historische terminal, ooit een aankomst- en vertrekhal van de Holland Amerika Lijn, ademt geschiedenis en architectuur, omringd door de moderne skyline van Rotterdam. Tegenwoordig is het een gewilde locatie voor diverse evenementen, dankzij de indrukwekkende glazen gevel die een panoramisch zicht biedt op de stad. De Cruise Terminal op de bruisende Kop van Zuid biedt een unieke sfeer waar geschiedenis en hedendaagse entertainment samenkomen, waardoor het een onmisbare plek is voor een bijzondere avond uit in Rotterdam.

naar de Website

De Unie

Ontdek De Unie in Rotterdam, een historisch monument oorspronkelijk ontworpen door architect J.J.P. Oud in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Tegenwoordig fungeert het gebouw als een veelzijdige locatie met een café, nachtclub en evenementenruimte. De Unie staat bekend om zijn levendige themafeesten en DJ-sets die variëren van disco en house tot funk en soul. Of je nu komt voor dansers in een douchecabine, GIGA feesten, theatervoorstellingen, bioscoop of zelfs een bruiloft, bij De Unie vind je het allemaal. Met zijn diverse aanbod aan activiteiten is De Unie dé plek waar wijnbar, brasserie, club, theater en evenementenlocatie samenkomen voor een unieke uitgaanservaring in Rotterdam.

naar de Website

De Witte Aap

Ontdek de legendarische Witte Aap in Rotterdam, te vinden op de levendige Witte De Withstraat en behorend tot de categorie "uit de hand gelopen bars". Hoewel De Witte Aap niet helemaal een bar is, noch echt een club genoemd kan worden, staat het garant voor een onvergetelijke avond uit. Begin met een drankje aan de bar en laat vervolgens je beste dansmoves zien. Het is absoluut de moeite waard! In 2009 werd De Witte Aap door Lonely Planet uitgeroepen tot beste bar ter wereld, wat deze plek een must-visit maakt als je in Rotterdam bent. Gelegen aan de levendige Witte De Withstraat, opent de deur hier om één uur 's middags en sluit pas in de late uurtjes. Dankzij het verwarmde terras kun je hier het hele jaar buiten zitten, terwijl op zaterdag dj's draaien. Leuke bijkomstigheid: het pand van De Witte Aap stamt uit 1888 en was tot aan de oorlog een kruidenierswinkel.

naar de Website

De Vrienden Live

Ontdek De Vrienden Live in Rotterdam, zoals de naam al doet vermoeden, een plek waar je vaak kunt genieten van live muziek. In het hart van de club staat een grote bar, omringd door voldoende ruimte om te dineren en te dansen. 's Avonds kun je bij De Vrienden Live meezingen met de leukste hitjes terwijl je geniet van een heerlijk diner. Gelegen in de pittoreske Oude Haven, is De Vrienden Live een absolute aanrader voor een avondje uit in Rotterdam. Hier kun je van donderdag tot en met zaterdag terecht voor diner en feest. Een bijzondere ervaring is het Humor Diner, een muzikale show met veel interactie onder leiding van een pianist. Een gezellige avond uit, gecombineerd met een drie- of viergangendiner, eventueel een drankarrangement en afsluitend met live muziek.

naar de Website

Maassilo

Ontdek de Maassilo in Rotterdam, een voormalige fabriek en een van de bekendste en grootste clubs van de stad, waar het uitgaan de hele nacht doorgaat. Het industriële karakter van de Maassilo zorgt voor een unieke sfeer die je nergens anders vindt. Met maar liefst drie verdiepingen biedt de club een spectaculaire ervaring. Hier worden regelmatig feesten georganiseerd waarvoor je van tevoren een kaartje moet kopen, dus een avondje lekker feesten doe je hier zeker. De Maassilo is een van de meest indrukwekkende clublocaties van Nederland, waar wekelijks dance-evenementen plaatsvinden in verschillende muziekgenres. Deze unieke locatie biedt een innovatieve mix van dance, pop, kunst en theater, waardoor het een must-visit is voor liefhebbers van het nachtleven in Rotterdam.

naar de Website

Munch

Ontdek Munch, een andere opkomende club gelegen aan de Maasboulevard onder de imposante Willemsbrug in Rotterdam. Met zijn adembenemende uitzicht over de rivier, die dwars door de stad stroomt, biedt deze redelijk nieuwe club een unieke ervaring. Gehuisvest in het voormalige pand van Club Vie, staat Munch bekend als een van de chiquere clubs van Rotterdam, met een urban en R&B vibe die zeker de moeite waard is voor een stijlvol avondje uit. Het wordt gepositioneerd als 'het nieuwe uitgaan in Rotterdam', waar elke vrijdag en zaterdagavond zonder poespas wordt gefeest. Met twee prachtige ruimtes gevuld met plezier, dansen, drinken, flirten en zelfs een 'arcade room' voor een dosis speelse amusement, belooft Munch een onvergetelijke avond uit te bieden, precies zoals uitgaan bedoeld is.

naar de Website

Now & Wow

Ontdek Now & Wow in Rotterdam, gelegen op de tiende verdieping van de Maassilo. Deze uitgaansgelegenheid staat bekend als een "ultra desirable dance and relax club" en biedt een unieke ervaring op 40 meter hoogte. Met drie verschillende zalen die verschillende muziekgenres presenteren, is er voor elk wat wils in deze legendarische club. Of je nu van Rave tot Urban houdt, bij Now & Wow vind je het allemaal. De club is een begrip in de Rotterdamse uitgaansscene en staat garant voor legendarische clubnachten met een prachtig uitzicht en een toffe programmering.

naar de Website

NRC

Ontdek NRC (Nieuw Rotterdams Café) in Rotterdam, gelegen tegenover De Witte Aap en een begrip op de levendige Witte De Withstraat. Deze bar staat ook wel bekend als NRC en biedt een ervaring die sterk lijkt op die van De Witte Aap. Met beide kroegen op slechts 30 meter afstand van elkaar, is het erg handig om tussen de twee te schakelen als de ene vol is. NRC transformeert ieder weekend van een café-restaurant naar een club, waardoor het de ideale plek is voor een avondje uitgaan in Rotterdam.

naar de Website

Oyster Club

Ontdek The Oyster Club in Rotterdam, een veelzijdige locatie bestaande uit 'Le Restaurant', 'Le Bar' en 'Le Club', gericht op gasten tussen de 30 en 65 jaar. Het restaurant biedt voornamelijk heerlijke visgerechten aan en het interieur is een lust voor het oog. Geniet van een sensationeel diner en sluit de avond af op de dansvloer, waar resident DJ's elke vrijdag en zaterdag de lekkerste beats draaien. Maar ook voor een relaxte lunch of een gezellige borrel is The Oyster Club de perfecte plek in hartje Rotterdam. En voor de nachtbrakers is er Le Club, waar de avond lang gezellig blijft, zelfs nadat de laatste restaurantgasten vertrokken zijn.

naar de Website

Perron

Ontdek Perron in Rotterdam, gelegen om de hoek bij Biergarten en Annabel, is dit cultuurpodium perfect geschikt voor alle liefhebbers van elektronische muziek en feestgangers die graag tot in de allerlaatste uurtjes doorgaan. De club bevindt zich onderin een leegstaand oud postkantoor aan de Schiestraat en biedt een unieke sfeer voor nachtelijke avonturen. Voor fans van elektronische muziek en nachten lang dansen is Perron een onmisbare bestemming in hartje Rotterdam.

naar de Website

Sahara

Ontdek Sahara in Rotterdam, gelegen in de voormalige donkere kelder van Annabel waar voorheen Transport was gevestigd. Waar Transport duister en verborgen was, straalt Sahara juist opvallend en warm. De bakstenen muur tussen Annabel en POING is terracotta geverfd, met de naam Sahara in lichtgevende gele letters. Sahara richt zich voornamelijk op futuristische genres uit de Afrikaanse diaspora, zoals afrobeats, amapiano, afrorave, dancehall, hiphop en R&B. Met een focus op innovatie en een frisse kijk op uitgaan, belooft Sahara nu al een verrijking te zijn voor de nachtcultuur in Rotterdam.

naar de Website

Superdisco

Ontdek Superdisco in Rotterdam, een fantastische mix van restaurant en club, gelegen op de levendige Witte De Withstraat. In tegenstelling tot De Witte Aap en NRC verandert restaurant Supermercado in de avond in een echte nachtclub genaamd Superdisco. Hier kun je genieten van verrukkelijk Mexicaans eten en overheerlijke cocktails tijdens het diner, en vervolgens de avond voortzetten met een drankje en een dansje in de club. De perfecte combinatie als je het ons vraagt! Gelegen in de kelder van Supermercado, biedt Superdisco hippe feestjes met dikke hits, gladde R&B, stevige hiphop, heerlijke house of guilty pleasures. Of je nu komt om te eten, te drinken of te dansen, Superdisco is de plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond uit in Rotterdam.

naar de Website

TIWYA

Ontdek TIWYA (This Is What You Are) in Rotterdam, het nieuwste Indonesische restaurant op de Kruiskade. Verwacht geen traditioneel eethuis, maar een luxe clubervaring met heerlijke hapjes. Bij aankomst voelt TIWYA als een discotheek, met een donkere ingang en een grote bar zodra je binnenstapt. De muziek evolueert van lounge naar meer upbeat, zoals je zou verwachten van een clubavond. TIWYA is een unieke combinatie van restaurant, bar en club, waar je kunt genieten van traditionele Indonesische gerechten in een luxe, modern jasje, vergezeld van exotische cocktails. Wanneer laat op de avond de gong klinkt, transformeert de zaak in een bruisende club waar je de nacht weg kunt dansen.

naar de Website

Toffler

Ontdek Toffler in Rotterdam, een ondergrondse club vergelijkbaar met Perron, waar voornamelijk techno-gerelateerde muziek wordt gedraaid. Jaarlijks organiseren ze ook een festival in het voorjaar voor echte techno fans. Deze club is ideaal voor degenen die nachtenlang willen dansen en voor wie een avondje uitgaan in Rotterdam nooit mag eindigen. Gevestigd in een voormalige voetgangerstunnel in het centrum van Rotterdam, staat Toffler ook bekend om zijn karakteristieke LED-verlichting.

naar de Website

The Gritt

Ontdek The Gritt in Rotterdam, een opmerkelijke 23+ club met een fantastisch en levendig decor waar disco, house, R&B, hip-hop, Latin, Afro en meer te horen zijn. Gevestigd als een ondergrondse club, heeft The Gritt een spectaculair interieur met een klassieke uitstraling. Het is de ideale plek om te schitteren op de dansvloer terwijl DJ's een scala aan warme stijlen draaien. Je vindt The Gritt op het Stadhuisplein, naast Grace, een andere nieuwe horecagelegenheid van Rotterdammer Herman Hell. Betreed een muzikaal feestje vol glitter en glamour wanneer je de trap afdaalt naar beneden. Dans op bewegende beelden, want de vloer bestaat uit ledschermen. Het is tijd om te feesten!

naar de Website

Villa Thalia

Ontdek Villa Thalia in Rotterdam, gevestigd in wat ooit de bioscoop Thalia was. Dit verleden als filmtheater vormt de rode draad door deze nieuwe uitgaansgelegenheid, waar luxe en stijl centraal staan. Als de eerste uitgaanslocatie in Nederland met 360 graden projecties, vliegmachines en doorlopend entertainment, biedt Villa Thalia een unieke ervaring. Geniet van dinnershows in bioscoopstijl, compleet met internationaal 3-, 4- of 5-gangenmenu en bijpassend drankarrangement, gevolgd door een avondje clubben. Op donderdag tot en met zaterdag transformeert Villa Thalia in een oogverblindende club waar elke minuut anders is. Met regelmatige optredens van de bekendste Nederlandse artiesten uit de hiphopscene, is Villa Thalia een van de grootste en meest extravagante clubs van Rotterdam. Mis dus niet de kans om je favoriete zanger of rapper binnenkort op het podium te zien schitteren!

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

uitgaan bars clubs

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad