- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Rotterdam telt 12 Michelinsterren en dit zijn de 9 sterrenrestaurants
©

Rotterdam telt 12 Michelinsterren en dit zijn de 9 sterrenrestaurants

door Marcel, 14 oktober 2022

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Michelin is een bekende bandenfabrikant uit Frankrijk, maar het bedrijf is ook beroemd om zijn gastronomische gidsen. De Michelingidsen beoordelen en waarderen restaurants wereldwijd op basis van hun culinaire prestaties. De hoogste onderscheiding die een restaurant kan krijgen in de Michelingids is drie Michelinsterren. Een restaurant met drie sterren staat voor "een unieke keuken die het waard is om voor om te rijden". Twee sterren betekent "een uitstekende keuken die een omweg waard is". Eén ster duidt op "een zeer goede keuken in zijn categorie". Een Michelinster is een erkenning van de culinaire prestaties van een restaurant en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze onderscheidingen in de restaurantwereld. Het is een blijk van waardering voor de chefs en het personeel van het restaurant die hun best doen om uitstekende gerechten te serveren aan hun gasten.

Rotterdam is een stad die bekend staat om zijn bruisende eetcultuur, en het is dan ook geen verrassing dat de stad verschillende sterrenrestaurants heeft die een culinaire ervaring bieden die u niet snel zult vergeten. In dit artikel zullen we enkele van de meest bekende en populaire sterrenrestaurants in Rotterdam bekijken.

In Rotterdam vind je verschillende restaurants die bekroond zijn met Michelinsterren. Deze restaurants bieden een unieke en exclusieve culinaire ervaring aan hun gasten. Het zijn plekken waar je de hoogste kwaliteit ingrediënten kunt proeven, gecombineerd met de meest creatieve kooktechnieken. Bij een sterrenrestaurant draait het om perfectie en aandacht voor detail. De sfeer is er vaak stijlvol en elegant, en de service is persoonlijk en attent. Het is een plek waar je je kunt laten verwennen en waar elk gerecht als een kunstwerk op je bord wordt gepresenteerd. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee of een zakelijke lunch met klanten, een bezoek aan een sterrenrestaurant in Rotterdam is een unieke en onvergetelijke ervaring die je zeker niet mag missen.

FG Restaurant - 2 Michelin-sterren

STERRENRESTAURANT FG

François Geurds is een chef-kok die waarde hecht aan authenticiteit en toegankelijkheid. In zijn restaurant, met twee Michelinsterren, kunnen gasten zichzelf zijn en genieten van een unieke ervaring, ongeacht hun kledingkeuze. Het restaurant heeft een luxe bar met Kobe beef en witte Siberische steurkaviaar, waar je ook kunt genieten van huisgemaakte cocktails en vintage champagne. De wijnkaart is meervoudig bekroond en bevat maar liefst 1.350 referenties. Het restaurant beschikt over een eigen smaaklaboratorium en is partner van Foodlab Leiden, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Leiden en de Hogeschool Leiden. Bij FG Restaurant houden ze rekening met dieetwensen, intoleranties en allergieën, inclusief vegetarische en veganistische opties.

Fred - 2 Michelin-sterren

STERRENRESTAURANT FRED

De filosofie van Fred draait om gastvrijheid, discipline en beleving. Fred Mustert is een kok die pas tijdens zijn opleiding ontdekte hoeveel plezier hij haalt uit koken en experimenteren met nieuwe smaakcombinaties. Zijn kookstijl is gebaseerd op de klassieke Franse keuken, maar hij voegt er altijd zijn eigen twist aan toe en houdt van herkenbaarheid in zijn gerechten. Hij werkt het liefst met schaal- en schelpdieren en verse seizoensproducten, en gebruikt veel zuren, met name citrusfruit, om zijn gerechten licht verteerbaar te maken.

Fred biedt kwaliteit en is altijd op zoek naar nog betere ingrediënten om zijn gasten te laten genieten van de smaak. Het restaurant van Fred opende in 2008 in Rotterdam en heeft inmiddels twee Michelinsterren. Het interieur van het restaurant heeft in 2018 zelfs een award gewonnen. In 2023 zal Fred zich vestigen in de plint van The Terraced Tower.

Naast het restaurant biedt Fred ook wijn- en champagneadviezen en heeft hij een boutique met zorg samengestelde producten waarmee je de beleving van Fred in huis kunt halen. Bestellingen worden met zorg verpakt en binnen 24 uur verzonden.

Parkheuvel - 2 Michelin-sterren

STERRENRESTAURANT PARKHEUVEL

Restaurant Parkheuvel is een restaurant met een focus op kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak. Het moderne gebouw ligt in Het Park, dichtbij de Euromast en de Maas. Het restaurant heeft een intieme sfeer met een gezellige art deco inrichting, ontworpen door de gastvrouw Anja. Het terras biedt een prachtig uitzicht op het water en de passerende boten. De keuken van Erik van Loo is gebaseerd op kwaliteit en echte smaken. Hij gelooft dat smaak kennis, emotie en gevoel is en dat koken draait om het neerzetten van smaken. Juliën, de zoon van Erik, is zijn rechterhand en Keuken Chef en brengt klassieke en moderne technieken samen. Erik werkt al jaren samen met leveranciers die zijn eisen begrijpen en die dezelfde ideeën hebben over smaak en kwaliteit. Erik van Loo is een gerenommeerde chef-kok met een eigenzinnige stijl en heeft diverse succesvolle boeken geschreven, waaronder 'Sauzen'. Hij heeft ook een aantal Signature Gerechten op zijn naam staan.

Zeezout - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT ZEEZOUT

Visrestaurant Zeezout bevindt zich in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam en is opgericht in 1998. Chef-kok Patrick 't Hart begon zijn carrière bij Restaurant De Engel van Herman den Blijker en slaagde erin om binnen 4 jaar een Michelinster te behalen. Later heeft hij Restaurant Zeezout opgezet en sindsdien is hij de eigenaar en chef-kok van het restaurant. Hij staat bekend om zijn zorgvuldige en eerlijke omgang met ingrediënten en zijn eigen kookstijl waarmee hij de gasten verwent voor een redelijke prijs.

Naast het voedsel op het bord, is ook de algehele ervaring in het restaurant belangrijk. Het restaurant richt zich op constante kwaliteit en aandacht voor de gasten. Elk gerecht op de menukaart belooft iets bijzonders, zoals gedoken coquilles of in zoutkorst gegaarde Dorade. Patrick heeft al op jonge leeftijd zijn passie voor koken ontdekt en blijft 30 jaar later nog steeds enthousiast. Hij en zijn team streven er elke dag naar om de gasten de best mogelijke ervaring te bieden, omdat deze gasten zorgen voor de voortdurende groei van het restaurant. Na 20 jaar heeft Zeezout zeker vruchten afgeworpen.

Amarone - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT AMARONE

Restaurant Amarone is gelegen aan de bruisende winkelstraat Meent in Rotterdam en heeft een warme en gezellige uitstraling dankzij de open keuken, luxe fauteuils en open haard. Het team van Amarone hecht veel belang aan een ontspannen omgang met de gasten en de keuken van chef Jan van Dobben is gebaseerd op de Franse en Japanse keuken, waarbij de smaak van de ingrediënten centraal staat. Het interieur van het restaurant is voorzien van een witte driedimensionale muur rond de open keuken, een fotokunstwerk van Casper Faassen en lampen in de vorm van origami gevouwen vogels boven de bar. De gasten worden verwelkomd aan met linnen beklede ronde tafels en grijze 'kimonochairs'. Restaurant Amarone is de trots van Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko Van Dobben-Takayama. Het restaurant werd in 2006 geopend en sinds 2007 is het in het bezit van een Michelinster. In 2018 werd Jan van Dobben volledig eigenaar, nadat hij in 2017 mede-eigenaar werd. Yoshiko van Dobben-Takayama, die afkomstig is uit Japan en een oenologie diploma behaalde in Frankrijk, werd in 2019 door Gault&Millau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2020.

FG Food Labs - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT FG FOODLABS

Bij Food Labs by François Geurds, gevestigd in een indrukwekkende spoortunnel onder de Rotterdamse Hofbogen, staat de zoektocht naar bijzondere smaakervaringen centraal. Chef François Geurds, die een Michelinster heeft, is de enige chef in Nederland met een eigen smaaklaboratorium en experimenteert net zo lang tot hij perfectie heeft bereikt. Alleen dan belandt het gerecht op het bord van de gast. FG Bonbons is een ander hoogtepunt van het restaurant. De bonbons, met designs variërend van Mondriaan tot Delfts blauw, hebben een slanke shell gemaakt van Valrhona Guanaja 70% en worden geproduceerd met behulp van gekristalliseerde chocolade.

Fitzgerald - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT FITZGERALD

Fitzgerald is een bekroond restaurant gelegen aan het Gelderseplein in de historische Oude Haven van Rotterdam. Het restaurant is vernoemd naar schrijver Francis Scott Fitzgerald en biedt een uitgebreide wijnselectie van hoge kwaliteit. Het interieur combineert modern design met vintage elementen en er is een prachtige private dining, een ruime bar en een besloten binnentuin aanwezig. De keuken staat onder leiding van Michael Verhagen en heeft in 2018 een Michelinster ontvangen. Het menu biedt à la carte gerechten en menu's, en er is ook een speciaal menu voor groepen van meer dan vijf personen. Bij Fitzgerald hebben ze een bijzondere passie voor wijn en de selectie is dan ook een van de meest bijzondere in Nederland.

Joelia - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT JOELIA

Joelia is een unieke culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. Mario Ridder en zijn team zorgen ervoor dat je continu wordt verrast met unieke en bijzondere smaken. De wijnkaart is een verzameling van Mario's grootste hobby en passie, met een unieke collectie van 12000 bijzondere flessen. De ruimte ademt passie en Joelia heeft de op één na hoogste onderscheiding van de Wine Spectator ontvangen. Mario's missie is om elke gast bij Joelia vol verbazing naar buiten te laten lopen door ze iets te laten proeven wat ze nog nooit hebben geproefd en te werken met de fijnste ingrediënten en de mooiste wijnen. Joelia is de verzameling van Mario's passie, dromen, reizen, smaken en ervaringen, en wordt beschreven als jong, uitdagend, sexy en brutaal.

The Millèn - 1 Michelin-ster

STERRENRESTAURANT MILLèN

In het centrum van Rotterdam bevindt zich restaurant The Millèn, eigendom van chef-kok Wim Severein en gevestigd op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. Het restaurant biedt fijnproevers en liefhebbers een culinaire lunch of diner in een rustige omgeving. Het menu is gebaseerd op pure ingrediënten uit het seizoen, zorgvuldig geselecteerd door gepassioneerde leveranciers. Het restaurant biedt ook Private Dining voor maximaal 16 personen met een Chefsmenu aangepast aan persoonlijke voorkeuren en eventuele allergieën. Chef-kok Wim Severein laat zich inspireren door wereldkeukens en lokale ingrediënten en creëert gerechten die toegankelijk en toch spannend zijn met bijzondere smaakcombinaties. The Millèn is bekroond met een Michelinster in 2018.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

uit eten michelin sterrenrestaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad