- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit zijn de meest exclusieve Private Dining locaties in Rotterdam
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Dit zijn de meest exclusieve Private Dining locaties in Rotterdam

door Marcel, 07 oktober 2022

Of je nu een jubileum organiseert, een familiefeest, een intieme bruiloft of je zoekt een unieke setting voor een zakelijk evenement, private dining biedt een idyllische oplossing. Een private dining room biedt meer dan alleen een afzondering, het is een kans om je gasten te imponeren, een blijvende eerste indruk te maken met een verleidelijke ruimte en biedt een ontspannen en informeel alternatief voor een formele vergaderruimte.

Als het gaat om het kiezen van een geschikte private dining room, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden zoals themakeuze tot kostprijsberekening en dieetwensen. Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte private dining ruimte, hebben we een aantal restaurants verzameld voor het kiezen van een priv-eetzaal die een onvergetelijk evenement voor je gasten garandeert.

Wat is private dining?

Private dining biedt het beste van twee werelden; luxe service van restaurantkwaliteit gecombineerd met de intimiteit van een besloten setting. Private dining is de perfecte setting voor zowel intieme gelegenheden als grotere feesten. Deze stijl van dineren stelt jou en jouw gasten in staat om te genieten van een onvergetelijke gastronomische ervaring in de intimiteit van je eigen speciale ruimte.

Welke evenementen zijn geschikt voor private dining?

Private dining is een veelzijdige oplossing en kan voor elke gelegenheid op maat worden gemaakt, zowel voor zakelijke als persoonlijke gelegenheden. Private dining biedt een luxueus gevoel van zowel intimiteit als exclusiviteit en biedt een ideale oplossing voor tal van gelegenheden, waaronder:

 • Formele zakelijke diners
 • Prijsuitreikingen
 • Vergaderingen en conferenties
 • Intieme huwelijksfeesten
 • Verjaardagen
 • Jubilea
 • Fondsenwervers voor goede doelen

Wat is een private dining room?

Een private dining room is een afgezonderde ruimte, sectie of kamer in een restaurant of locatie waar je kunt genieten van een dineerervaring met een select aantal gasten, weg van het hoofdrestaurant. Ze zijn perfect voor kleine bruiloften, verjaardagsfeestjes en zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

Hoe kies je een thema voor je private dining event

Het thema van je evenement maakt je gelegenheid meteen tot een beleving en speelt een cruciale rol bij het vormgeven van de hele gelegenheid. Van informele schalen met hapjes tot formele evenementen met zilveren bestek, het thema dat je kiest, zal een grote impact hebben op de stijl, het gevoel en de sfeer van het hele evenement.

Private dining menukeuze

Het mooie van fine dining is de veelzijdigheid van de keuken die wordt aangeboden, en als het gaat om private dining, is eten het ultieme middelpunt. Met zoveel focus op de culinaire ervaring, is het cruciaal dat de menukeuze perfect past bij de gelegenheid, de smaakpapillen van uw gasten en uiteindelijk je budget.

Als je op zoek bent naar een informele, ontspannen eetervaring voor je gasten, dan is het delen van schalen met je favoriete keuken voor een 'shared dining' -achtige ervaring het antwoord. Of als je op zoek bent naar een meer formele aangelegenheid, trek dan de aandacht met een heerlijk vast menu geserveerd op een zilveren servies.

Dieetwensen

Zorg er bij het plannen van je evenement voor dat je grondig onderzoek doet naar de dieetwensen om ervoor te zorgen dat er perfect voor je gasten wordt gezorgd. Het bespreken van vegetarische en veganistische opties, evenals specifieke allergien, zorgt ervoor dat alle gasten kunnen genieten van het eten en zich niet vervreemd voelen.

Belangrijke vragen die je moet stellen bij het organiseren van een prive diner

Bij het kiezen van uw priv-eetkamer zijn er een paar belangrijke vragen die je tijdens het organiseren ervan kunt stellen. Voorbeelden kunnen zijn:

 • Welke eetzalen zijn er?
 • Zijn de eetzalen prive of semi-prive?
 • Wat is de capaciteit van de eetkamer en wat zijn de kosten per persoon?
 • Wat zijn de culinaire mogelijkheden voor private dining en welke impact hebben deze op de kosten?
 • Hoe kan de priv-eetzaal worden ingericht en gethematiseerd voor jouw op maat gemaakte evenement?

Hoeveel kost prive dineren?

De kosten zijn van cruciaal belang als het gaat om het organiseren van evenementen. De totale kosten per persoon hebben een aanzienlijke invloed op de grootte van de locatie die je kiest, de stijl van de keuken en het aantal gasten dat je uitnodigt. Let op of ook de drankjes in de kosten zijn meegerekend, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het afrekenen.

De beste private dining locatie kiezen

Wanneer je een luxe private dining organiseert, wilt je dat iedereen op je gastenlijst erbij kan zijn. Dus het kiezen van de locatie van het evenement is cruciaal. Een centraal gelegen locatie is niet alleen handig voor je gasten, maar biedt ook tal van mogelijkheden om met het openbaar vervoer te komen, waardoor de kans groter wordt dat je gasten aanwezig kunnen zijn. Een centrale locatie biedt gasten ook de mogelijkheid om eventueel een hotelkamer te boeken en te overnachten.

Waar in Rotterdam kun je prive dineren?

Hieronder een aantal private dining locaties in Rotterdam

The Harbour Club

PRIVATE DINING ROOM THE HARBOUR CLUB ROTTERDAM

The Harbour Club in Rotterdam heeft een private dining room op de 1e verdieping. Deze ruimte is geschikt voor voor zakelijke besprekingen, presentaties of gewoon een privédiner of lunch. Je kunt bij de Harbour Club meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Restaurant Aan De Zweth

PRIVATE DINING ROOM RESTAURANT AAN DE ZWETH ROTTERDAM

Restaurant Aan De Zweth heeft een private dining room op de begane grond aan het water. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 12 personen en is geschikt voor besloten diners, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Je kunt bij Restaurant Aan De Zweth meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Aqua Asia Club

PRIVATE DINING ROOM AQUA ASIA CLUB ROTTERDAM

Aqua Asia Club heeft een private dining room in de Aqua Lounge op de 2e verdieping met een spectaculair uitzicht op de Maas, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 60 personen en is geschikt voor een borrel, zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen, bruiloften, Babyshowers en andere feesten en gelegenheden. Je kunt bij Aqua Asia Club meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimtes.

MARA by FLIPP and On the ROCKX by FLIPP

PRIVATE DINING ROOM MARA BY FLIPP AND ON THE ROCKX BY FLIPP ROTTERDAM

MARA by FLIPP and On the ROCKX by FLIPP heeft een private dining room in het restaurant tegenover de Zalmhaven. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 24 personen en is geschikt voor zakelijk en prive lunch en diner. Je kunt bij Restaurant Aan De Zweth meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Restaurant Fred

PRIVATE DINING ROOM RESTAURANT FRED ROTTERDAM

Restaurant Fred in Rotterdam heeft een semi private dining room. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 12 personen en is geschikt voor besloten diners, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Je kunt bij Restaurant Fred meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Gym & Gin

PRIVATE DINING ROOM GYM & GIN

Restaurant Gym & Gin in Rotterdam heeft een private dining room genaamd 'de Jachtkamer'. De Jachtkamer kan gehuurd worden voor het houden van besloten presentaties (met beamer en groot scherm) een vergadering, een feestje of bijvoorbeeld een walking dinner. Je kunt bij Gym & Gin meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Cornelis

PRIVATE DINING ROOM CORNELIS ROTTERDAM

Courzand heeft een private dining room en deze bevindt zich op de eerste verdieping naast de keuken van het restaurant en biedt een prachtig uitzicht op het stadhuis en de Coolsingel. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 12 personen en is geschikt voor speciale gelegenheden, feestdagen, verjaardagen, bruiloften, jubilea, vergaderingen en meer. Je kunt bij Cornelis meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Hotel New York

PRIVATE DINING ROOM HOTEL NEW YORK ROTTERDAM

Hotel New York in Rotterdam heeft meerdere private dining rooms. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor besloten diners, vergaderingen en andere bijeenkomsten, waaronder 'De balsaal', 'Reuchlin' en 'Plate'. Naast de mogelijkheden binnen Hotel New York om intiem te dineren, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Private Dining van NY Basement. NY Basement is gesitueerd in het souterrain van Hotel New York. Je kunt bij Hotel New York meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimtes.

Old Dutch

PRIVATE DINING ROOM OLD DUTCH ROTTERDAM

Restaurant Old Dutch in Rotterdam heeft meerdere private dining rooms in de serre, op het terras of boven het restaurant. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor zakelijke arrangementen als een zakenlunch of diner of een vergadering dan wel afscheidsreceptie. Je kunt bij Old Dutch meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimtes.

Fitzgerald

PRIVATE DINING ROOM FITZGERALD ROTTERDAM

Fitzgerald heeft een private dining room die volledig afsluitbaar is. Deze ruimte biedt plaats aan maximaal 32 personen en is geschikt voor speciale gelegenheden, feestdagen, verjaardagen, bruiloften, jubilea, vergaderingen en meer. Je kunt bij Fitzgerald meer informatie opvragen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van deze ruimte.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

restaurant uit eten private dining

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?