- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De meest kansrijke plekken in Rotterdam om singles te ontmoeten en indruk te maken op je date
Foto: is gelicenseerd onder CC.

De meest kansrijke plekken in Rotterdam om singles te ontmoeten en indruk te maken op je date

door Marcel, 06 februari 2023

Zin om andere singles in Rotterdam te ontmoeten? Is het tijd voor meer gezelligheid in jouw leven, of misschien wel tijd voor een nieuwe liefde? Hieronder vind je een overziht van de de beste plekken om leuke vrijgezellen te ontmoeten in Rotterdam. Daarnaast geven we nog een aantal goede ideeen voor je date avond met hem of haar.

Nachtclubs en Singles Bars

Ben je alleen geinteresseerd in een lijst met singles bars en nachtclubs in Rotterdam om singles te ontmoeten, dan is deze voor jou:

Rotterdam heeft een bruisend nachtleven. Het belangrijkste uitgaansgebied in Rotterdam voor singles is zeker in het centrum. Straten als de Witte De Withstraat, Nieuwe Binnenweg en Stadhuisplein zitten allemaal vol met singles bars en je vindt er ook de beste nachtclubs van de stad. In het centrum zijn er ook genoeg hotels te vinden waar je eventueel last minute nog een kamer kunt boeken voor een romantische avond als je dat zou willen.

Ontmoet Rotterdamse vrijgezellen overdag

Ook overdags is het druk op de Witte De Withstraat, net als het gebied rond de Oude Binnenweg. Er zijn talloze winkels op het Beursplein, de Lijnbaan en de Coolsingel en je kunt ook een gaan kijken in de Markthal. Dag en nacht vind je daar Rotterdamse singles. Andere winkelstraten en winkelcentra waar veel vrijgezellen komen zijn o.a.

Chat met vrijgezellen online

Het zal je niet ontgaan zijn dat het daten de laatste tijd is veranderd. Mensen zijn asocialer dan vroeger, waardoor het moeilijker is om nieuwe vrienden te maken of in iemands sociale kring te komen. Het is op dit moment moeilijk om iemand te vertrouwen en er is bij velen een behoorlijke houding van 'blijf thuis en bemoei me met mijn eigen zaken'. En als je dan in Rotterdam een leuke jongen of meisje ziet, dan staart diegene waarschijnlijk naar zijn / haar telefoon of luistert naar muziek en verspreidt een duidelijk gevoel van 'Laat me met rust'.

Als diegene naar een club gaat, staat hij of zij waarschijnlijk gewoon rond een tafel met een aantal vrienden waarmee diegene binnen kwam en is hij / zij niet op zoek naar interactie met iemand anders. Dat is het leven op dit moment en voor singles kan het een hopeloos gevoel geven.

Maar alle hoop is nog niet verloren, vrijgezellen in Rotterdam hebben nog steeds behoeften en als ze die willen vervullen, hebben ze een partner nodig. Begrijp me niet verkeerd, sommige mensen maken nog steeds contact bij een ontmoeting in de club, maar tegenwoordig is online daten een erg populaire manier om andere vrijgezellen in jouw buurt te vinden. Hieronder daarom een een aantal goede datingsites waar je de ware liefde bij jou om de hoek kunt vinden.

Rotterdam Dating Gids

Nu je weet wat de beste manier is om die leuke vrijgezel bij jou in de buurt te ontmoeten, is het tijd voor de Rotterdamse Dating Gids om je te helpen de deal te sluiten. Iemand zover krijgen om met je uit te gaan is 1 ding, diegene vermaken op jullie date night is een 2e.

Onderstaande romantische restaurants en / of cocktailbars zijn daar uitermate geschikt voor:

 • Fred aan de Boompjes 41
 • Umami by Han aan de Binnenrotte 140
 • Kwiezien aan de Delistraat 20
 • Chung aan de Noordmolenwerf 171
 • NY Basement aan Koninginnenhoofd 1
 • Dertien aan de Schiedamse Vest 30
 • By Ami aan de Antoine Platekade 983
 • Steak & Bier aan de Karel Doormanstraat 290
 • Vineum aan de Eendrachtsweg 23
 • Coconuts op het Stadhuisplein 19
 • Gastrobar ELVY by Nhow Hotel aan de Wilhelminakade 137

Nadat jullie wat gegeten en gedronken hebben, kunnen jullie naar een van de nachtclubs gaan die we eerder noemden. Voor wat meer ontspanning op je date avond kun je naar Comedy Club Haug, of voor iets meer volwassen, kun je kijken wie er optreedt in het Luxor Theater of Theater Rotterdam.

Date ideeen overdag

Voor een meer ontspannen date kun je beter overdags iets samen doen. Mits het weer het toelaat zijn hieronder een aantal romantische locaties in Rotterdam om samen te genieten van het mooie weer.

 • Het park onder de Euromast
 • Kralings Bos
 • Dakpark Rotterdam in Delfshaven
 • Vroesenpark in Blijdorp
 • Trompenburg Tuinen & Arboretum in Kralingen

Je kunt ook naar de Diergaarde Blijorp gaan, attractiepark Plaswijckpark of ga naar de top van de Euromast waar je een spectaculair uitzicht hebt over Rotterdam. Of bezoek een van onderstaande kunstzinnige locaties voor wat meer artistiek gedurende je date overdag.

 • Depot Boijmans Van Beuningen
 • Maritiem Museum
 • Kijk Kubus
 • Kunsthal
 • Kunstinstituut Melly (voorheen Witte de With Center for Contemporary Art)

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

daten

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?