- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

10 Karaoke Bars in Rotterdam waar de microfoons altijd open staan
© Freepik

10 Karaoke Bars in Rotterdam waar de microfoons altijd open staan

door Marcel, 07 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in de bruisende havenstad Rotterdam, waar het nachtleven net zo divers is als zijn architectuur. Onder de schaduw van moderne wolkenkrabbers en historische havens vind je een levendige karaoke scene die de stad doet bruisen tot in de vroege uurtjes. Of je nu een ervaren zanger bent die zijn talent graag laat zien, of gewoon op zoek bent naar een leuke avond uit met vrienden, Rotterdam heeft voor ieder wat wils als het gaat om karaokebars.

Van intieme, gezellige locaties waar je in de spotlight kunt stappen en je favoriete hits kunt zingen tot grotere clubs waar de sfeer altijd feestelijk is en de microfoons altijd open staan: Rotterdam heeft het allemaal. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de straten van deze bruisende stad, langs de beste karaokebars die Rotterdam te bieden heeft. Maak je klaar om je zangkunsten te laten horen en je vrienden te verbazen terwijl we de toplocaties verkennen waar je de ster van de avond kunt zijn. En voor wie een vrijgezellenfeest plant, bieden deze karaokebars de perfecte setting voor een onvergetelijke avond vol plezier en herinneringen.

Salon Tropica

Salon Tropica, waarschijnlijk de oudste karaokebar in Rotterdam, heeft sinds 1993 zijn deuren geopend aan de levendige Noordmolenstraat, waardoor het een authentieke uitgaanservaring biedt voor zowel buurtbewoners als avontuurlijke stappers. Met een gezellige sfeer, een breed scala aan nummers in verschillende talen en genres, en vriendelijk personeel, biedt Salon Tropica een onvergetelijke karaoke-ervaring voor iedereen die op zoek is naar zangplezier en gezelligheid in Rotterdam.

meer info

Mooie Boules

In het steeds populairder wordende Zomerhofkwartier (ZOHO) bevindt zich de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules bar: Mooie Boules. Gehuisvest in een oude, karakteristieke metaalfabriek, doet de ruimte denken aan de oude loodsen in New York waar locals aan het kegelen zijn geslagen. Maar Mooie Boules heeft ook nog eens de sfeer van een écht Frans dorpsplein. Naast een potje jeu de boules kun je hier terecht voor hapjes, drankjes van lokale ondernemers en zelfs karaoke. Mooie Boules is dé hangout waar eten, drinken, vertier en losgaan samenkomen, een soort grote-mensen-speeltuin voor vrienden, collega's of familie. Als de karaoke bij Mooie Boules vol is, kun je een privé karaoke-kamer reserveren bij hun muzikale broertje, Dikke Mic, slechts één deur verderop.

meer info

Dikke Mic

Ontstaan uit pure noodzaak, opende Dikke Mic zijn deuren aan de Vijverhofstraat als authentieke, Japanse karaokebar. Het begon allemaal met de karaokekamer in Mooie Boules die altijd uit zijn voegen barstte. Nu, een deur verder, biedt Dikke Mic acht private karaokeruimtes in de kelder, volledig ingericht met high-end karaoke-apparatuur, te boeken voor groepen van 4 tot 30 personen. Gasten kunnen via tablets gerechten van het door Ron Blaauw samengestelde Aziatische menu en drankjes bestellen. Elke eerste vrijdag van de maand wordt Dikke Mic omgetoverd tot Dikke Mix, waar alle zalen open zijn en de begane grond wordt omgetoverd tot een dansvloer. De dj's en mc's maken gebruik van speciaal ontwikkelde software voor Dikke Mix, waarbij videoclips met songteksten real-time worden gemixt voor maximale interactie, een unieke ervaring voor karaoke- en muziekliefhebbers.

meer info

Seoul Sista

Er was al een Seoul Sista op de Hartmanstraat, maar er werd nog een locatie geopend aan de Weena, te herkennen aan de opvallende muurschildering. Ook hier kunnen bezoekers zelf aan de slag met de authentieke Koreaanse BBQ, terwijl cocktails vanachter de bar worden geserveerd. Op de tweede verdieping zijn meerdere karaokeruimtes ingericht, heel toepasselijk gezien de Koreaanse liefde voor karaoke. In Zuid-Korea gaan veel mensen uit eten om vervolgens te gaan zingen, een traditie die nu ook in Rotterdam te ervaren is bij Seoul Sista.

meer info

Madam Chen

Gelegen naast station Blaak en vlakbij de Markthal, opende Madam Chen haar deuren in februari 2019 en biedt een unieke combinatie van Chinees streetfood, gin-tonics, cocktails én karaoke. Als je houdt van Chinese streetfood, cocktails en karaoke, dan ben je bij Madam Chen aan het juiste adres! Naast lunch en diner, waar vooral kleine gerechtjes geserveerd worden, kun je na het eten lekker meezingen op je favoriete muziek. Madam Chen biedt twee karaokeruimtes te huur aan: eentje voor maximaal 20 personen en eentje voor maximaal tien personen.

meer info

Duke of Tokyo

Bij Duke of Tokyo draait het om unieke cocktails drinken en karaoke zingen, allemaal in de sfeer van de bruisende stad Tokyo. Geïnspireerd op de steegjes in de hippe buurten van Tokyo, biedt deze karaoke- en cocktailbar in Rotterdam diverse kleurrijke privékaraokekamers van verschillende groottes, waar je samen met vrienden voluit kunt zingen onder het genot van een cocktail, champagne of Japanse saké. Voorafgaand aan het zingen of tijdens het feesten kun je ook genieten van het typisch Japanse streetfood in het eigen restaurant 'Izakaya DUKI'. Op het menu staan diverse speciale Japanse stijl cocktails, zoals de Daruma met Tanqueray gin, mandarijn sake, citroen, honing, lavendel en roos, of de Frozen Slushy Yuzu Daiquiri. Naast cocktails worden er ook wijnen, bieren, saké en verschillende smaken bruiswater geserveerd, samen met Japanse-stijl hapjes zoals krokante kip karaage en dun gesneden zalm tataki. Bij Duke of Tokyo hoef je geen seconde van het plezier te missen, want alles kan in je karaokekamer worden besteld én gebracht.

meer info

Karaoke Bar Fame

Gelegen op de Nieuwe Binnenweg, is Karaoke Bar Fame ideaal gesitueerd en is het geen verrassing dat het van dezelfde eigenaar is als nabijgelegen favorieten zoals Eetcafé Stalles, Parket en Club Vibes. Fame is echter geen gewone karaokebar; het is eerder een gezellige kroeg waar iedereen de microfoon kan pakken om te zingen, dansen en feesten. In het hart van Rotterdam biedt Fame een uitnodigende sfeer waar elke dag welkom bent om je zangkunsten te laten horen. Tijdens de openingstijden geniet je van lekkere hapjes, speciaalbiertjes en een breed scala aan cocktails. Het hoogtepunt van de bar is natuurlijk het uitstekende karaokesysteem, altijd klaar voor gebruik. Met meer dan duizenden nummers in het systeem is er voor elk wat wils, van Hollandse meezingers tot Italiaanse ballades en klassiekers van Toto, de Rolling Stones en zelfs de Ketchup Song. Of je nu de nieuwe Jody Bernal bent of stiekem twijfelt aan je zangkunsten, bij Karaoke Bar Fame zijn de drankjes koud en de sfeer warm. Kom langs en laat je karaokeskills horen!

meer info

Mavis

De eigenaren van BIRD hebben de handen ineengeslagen en een nieuw concept bedacht aan de Westzeedijk genaamd Mavis. Hier kun je genieten van verschillende cocktails en barbites, terwijl buiten een groot terras wacht voor heerlijk weer. MAVIS is dé hotspot voor bedrijfsborrels, -diners en -feesten, maar ook voor privéfeesten zoals een verjaardag, jubileum of huwelijksfeest. Met diverse mogelijkheden om jouw bijzondere dag onvergetelijk te maken, kun je bij Mavis zelfs je eigen cocktails of mocktails maken en combineren met een gezellige karaoke in de basement.

meer info

Poing

Sinds kort is Poing ook weer een club, maar oorspronkelijk opende het als een arcadehal in het Schieblock. Naast de klassieke computerspellen biedt Poing ook een aparte karaokekamer voor groepen tot tien personen, compleet met discolampen en privé tafelservice. Poing-Arcade is de nieuwe hang-out voor gamers en groepen die van een spelletje houden. Deze klassieke arcadehal brengt je terug naar de jaren '80 met retrospellen zoals Sega Racer, Pong, Dance Dance Revolution, Pacman, Airhockey en meer. Poing beschikt ook over twee privé-karaoke ruimtes met zitjes, een dansvloer en een privébar. Het eten dat Poing serveert is Aziatisch georiënteerd, waardoor het een ideale plek is om te genieten van zowel spelletjes als lekker eten en karaoke.

meer info

De Regenboog

Gelegen in het centrum van Rotterdam is Bar de Regenboog een populaire bar die bekend staat om zijn gezellige sfeer en diversiteit. De Regenboog, ook wel de 'gay-Skihut' genoemd in de Rotterdamse gay-scene, neemt je vanaf het eerste moment mee in haar feestgedruis. Met een mix van hippe en foute muziek, van Toppers tot Rihanna, kun je hier op woensdagavond meezingen tijdens de beruchte karaoke-avond. De bar is geliefd bij zowel de LGBTQ+ gemeenschap als bezoekers van alle achtergronden. Wat deze bar uniek maakt, is het karaoke-systeem: in plaats van te wachten op je beurt, kun je met vrienden in een privécabine zingen, compleet met microfoons en schermen.

meer info

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

karaoke vrijgezellenfeest

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad