- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

6x Bierproeverij met Rondleiding door deze Rotterdamse Bierbrouwerijen
© Freepik

6x Bierproeverij met Rondleiding door deze Rotterdamse Bierbrouwerijen

door Marcel, 07 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Welkom in de bruisende biercultuur van Rotterdam, waar bier niet alleen wordt gedronken maar ook beleefd en gecreëerd. Omstreeks 1650 telde Rotterdam zo’n 30 bierbrouwerijen, waarbij de havens en de waterkwaliteit een belangrijke rol speelden. Nu, in een tijd waarin Rotterdam een handjevol serieuze brouwers herbergt, blijft de stad haar dynamiek en innovatie omarmen, vooral op het gebied van bier. Voor degenen die graag meer willen ontdekken over het ambachtelijke proces achter hun favoriete drankje, biedt Rotterdam een uitgebreide selectie van brouwerijen die open staan voor rondleidingen en proeverijen.

Stap binnen in de wereld van mout, hop en gist terwijl je de geheimen van het brouwproces ontrafelt, van het malen van de granen tot het bottelen van het eindproduct. Ontmoet gepassioneerde brouwers die hun kennis en liefde voor bier graag met anderen delen, terwijl je door de faciliteiten wandelt en de aromatische geuren opsnuift die de brouwerijen vullen.

Maar een bezoek aan deze brouwerijen is niet alleen een educatieve ervaring - het is ook een kans om te genieten van het eindresultaat van al dat harde werk. Proef een scala aan bieren, van traditionele ambachtelijke brouwsels tot gedurfde experimenten en unieke smaken die alleen in Rotterdam te vinden zijn.

Maar een bezoek aan deze brouwerijen is niet alleen een educatieve ervaring - het is ook een kans om te genieten van het eindresultaat van al dat harde werk. Proef een scala aan bieren, van traditionele ambachtelijke brouwsels tot gedurfde experimenten en unieke smaken die alleen in Rotterdam te vinden zijn.

Of je nu een doorgewinterde bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een boeiend vrijgezellenfeest in de stad, de brouwerijen van Rotterdam beloven een onvergetelijke reis door de wereld van bier. Laat je verwonderen door de passie, vakmanschap en smaak die deze brouwerijen te bieden hebben, en ontdek waarom Rotterdam een bloeiend centrum is geworden voor bierliefhebbers van over de hele wereld.

Stadshaven Brouwerij

STADSHAVEN BROUWERIJ
Foto: stadshavenbrouwerij.nl

De Stadshaven Brouwerij, gelegen in het M4H-gebied in Rotterdam-West, is een unieke combinatie van horecagelegenheid en bierbrouwerij die zijn gelijke niet kent. Sinds de opening in juli 2021 is de brouwerij direct uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke craftbeer brouwerijen van Nederland, met een indrukwekkende productie van twee miljoen liter craftbeer per jaar. Of je nu op zoek bent naar een complete rondleiding door de brouwerij, wilt genieten van hun eigen gebrouwen bieren met bijpassende gerechten, of gewoon wilt ontspannen en genieten van de sfeer in de gastropub met een verfrissend drankje, bij de Stadshaven Brouwerij is er voor elk wat wils. Met een focus op duurzaamheid brouwt de brouwerij circulair bier, waarbij het dak bedekt is met zonnepanelen die overtollige energie opslaan in gerecyclede e-scooteraccu’s. Het restproduct van het brouwen wordt gebruikt om lokale initiatieven zoals de Floating Farm en Jordy’s Bakery te ondersteunen. Met een terras van 750m2, direct aan de Merwehaven, biedt de Stadshaven Brouwerij niet alleen een heerlijke culinaire ervaring, maar ook een bruisende plek voor een avondje uit, of het nu gaat om een romantisch diner of een dansavond.

meer info

Brouwerij Noordt

BROUWERIJ NOORDT

Brouwerij Noordt, een begrip in Rotterdam, is gevestigd in het historische Oude Noorden en staat bekend om het brouwen van de mooiste bieren. Opgericht in 2015 door brouwmeester Peter Rouwen, is Brouwerij Noordt in korte tijd uitgegroeid tot een iconische naam in de Rotterdamse bierwereld. Hoewel gelegen buiten het stadscentrum, is de brouwerij goed bekend bij elke Rotterdammer en wordt ze steeds prominenter in heel Nederland. Aan de Zwaanshals, in een prachtig en historisch deel van Rotterdam Noord, vind je deze bierparel waar klassieke Belgische bierstijlen samenkomen met gedurfde experimenten. Met een assortiment dat varieert van flink gehopte bieren tot spannende ondergistende brouwsels en zelfs houtgelagerde creaties, is er voor elke bierliefhebber iets te ontdekken. Met 20 bieren op tap, waaronder klassiekers, seizoensbieren en speciale NXP-series, biedt Brouwerij Noordt een breed scala aan smaken rechtstreeks uit de brouwerij. Daarnaast worden er elke vrijdag en zaterdag rondleidingen aangeboden waar bezoekers een kijkje achter de schermen kunnen nemen en meer te weten kunnen komen over het brouwproces dat deze Rotterdamse bieren tot leven brengt. Voor degenen die hun favoriete bieren mee naar huis willen nemen, heeft de brouwerij ook een bierwinkel waar een scala aan producten verkrijgbaar is, van giftpacks en sixpacks tot Noordt-merchandise, zodat de smaak van Brouwerij Noordt overal mee naartoe genomen kan worden.

meer info

Kaapse Brouwers

KAAPSE BROUWERS
Foto: kaapsebrouwers.nl

Als pioniers in de Rotterdamse craft bierscene, timmeren de Kaapse Brouwers sinds 2014 stevig aan de weg met gedurfde recepten, smaakexperimenten en eigentijdse craft bieren. Hun missie? Niets minder dan het brouwen van het beste Rotterdamse bier ter wereld! Opgericht in februari 2014, heeft de brouwerij niet alleen een indrukwekkende brouwfaciliteit, maar ook een gezellig proeflokaal en een bierwinkel in Katendrecht, een bruisende wijk in Rotterdam-Zuid. Begonnen in een van de Fenixloodsen, moesten ze in 2020 verhuizen naar een nieuwe locatie in het Keilepand, waar ze hun productie konden uitbreiden tot zo'n 3000 hl per jaar. Bij de Kaapse Brouwers draait het niet alleen om het brouwen van geweldig bier, maar ook om het delen van kennis en passie voor ambachtelijk brouwen. Daarom bieden ze Brewery Tours aan, waar bezoekers per watertaxi van hun taproom naar de brouwerij kunnen reizen, het brouwproces kunnen verkennen en de verhalen achter hun bieren kunnen ontdekken. De Brewery Tour begint bij hun taproom Kaapse Kaap, waar je wordt verwelkomd met een heerlijk bier, en gaat vervolgens per watertaxi naar de brouwerij, waar het avontuur in de wereld van Kaapse bieren begint.

meer info

Vet & Lazy

VET & LAZY
Foto: lazy.vet

Vet & Lazy, gevestigd in de kelder van het voormalige zwembad Tropicana, is de bierbrouwerij van BlueCity en een waar paradijs voor de bierliefhebber. Sinds 2015 brouwt Vet & Lazy de lekkerste bieren die Rotterdam te bieden heeft, met namen als Je Moeder, Fluffy, en Dubbel Wit Zomerfit. Hoewel de brouwerij zijn oorsprong vindt in een 30-liter weckpan, is het inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler met een productie van 800 liter per batch, goed voor 40 hl per maand. Maar het draait niet alleen om de bieren; Vet & Lazy biedt ook een unieke beleving met rondleidingen door de brouwerij en productconfrontaties voor groepen vanaf 10 personen. Duik in de catacomben van het iconische pand, leer meer over het brouwproces en geniet van een uitbreiding van je bierkennis onder begeleiding van de mannen van Vet & Lazy. Met een gezellig terras aan de Maas in het vooruitzicht, belooft Vet & Lazy niet alleen een bierparadijs, maar ook een heerlijk ontspannen ervaring waar je kunt genieten van Rotterdamse bieren in een relaxte sfeer.

meer info

Stadsbrouwerij De Pelgrim

STADSBROUWERIJ DE PELGRIM
Foto: pelgrimbier.nl

Sinds 1996 vind je in het historische Delfshaven de Stadsbrouwerij De Pelgrim, waar Rotterdams gebrouwen biertjes hun oorsprong vinden. In deze brouwerij wordt het ambachtelijk gebrouwen Pelgrimbier vervaardigd, gebaseerd op zuiver Rotterdams water, wat het de bijnaam 'Vloeibaar goud uit Rotterdam' heeft opgeleverd. Een bezoek aan Stadsbrouwerij De Pelgrim is niet alleen een kans om te genieten van heerlijke bieren, maar ook om alles te leren over bier en bierbrouwen, inclusief een proeverij natuurlijk! Rondleidingen zijn mogelijk vanaf acht personen en bieden een uniek inzicht in de geschiedenis van Delfshaven, de Pelgrimvaders en natuurlijk de brouwerij zelf. Geniet van de historische sfeer van het voormalige stadhuis van Delfshaven en waan je terug in de 17e eeuw, de tijd van de Pelgrimvaders die begonnen aan hun reis naar het Westen. De brouwers zijn voortdurend bezig met het verbeteren en aanpassen van hun bieren, en regelmatig zijn er eenmalige brouwsels verkrijgbaar van de tap. Kom langs en laat de gids je meenemen op een boeiende rondleiding door de brouwerij, waarbij je niet alleen leert over de geschiedenis van Delfshaven en de brouwerij zelf, maar ook kunt genieten van de diverse smaken van de Pelgrimbieren.

meer info

Heineken Gebouw

HEINEKENGEBOUW
Foto: heinekengebouw.nl

Van 1873 tot 1974 was de Heineken Brouwerij een prominente speler in Rotterdam. Hoewel de brouwerij grotendeels is gesloopt, getuigt het nog altijd aanwezige kantoorgebouw aan de Crooswijksesingel uit 1932 van deze roemrijke periode. Het historische Heineken Gebouw, een monument van de Rotterdamse industrie, is een tastbare herinnering aan de bierproductie die hier plaatsvond. Vandaag de dag biedt het kantoorgebouw onderdak aan diverse bedrijven en dient het als een levendig centrum van activiteit. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan boeiende audiotours, waarin de geschiedenis van de voormalige Heineken Brouwerij tot leven komt. Op weekdagen kunnen bezoekers zelfstandig dwalen door de gangen en de rijke geschiedenis ontdekken, terwijl ze genieten van de architectonische pracht van het gebouw. Voor een meer interactieve ervaring kunnen gasten ook kiezen voor een begeleide tour, verzorgd door een ervaren Rotterdamse gids, beschikbaar van maandag tot en met zaterdag. De tour eindigt met een ontspannen moment in de Secret Bar, waar bezoekers kunnen genieten van een verfrissend biertje en de opgedane kennis kunnen laten bezinken. Verken de rijke geschiedenis van de Heineken Brouwerij in Rotterdam en maak een reis terug in de tijd in dit prachtige, historische gebouw aan de Crooswijksesingel.

meer info

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

bierbrouwerij vrijgezellenfeest

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad