- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Top 15 Visrestaurants in Rotterdam. Proef de Zee aan de Maas
© Freepik

Top 15 Visrestaurants in Rotterdam. Proef de Zee aan de Maas

door Marcel, 25 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, de bruisende havenstad aan de Maas, staat bekend om zijn diverse culinaire scene en levendige eetcultuur. Voor liefhebbers van verse vis en zeevruchten is deze stad een waar paradijs, met een overvloed aan visrestaurants die de smaken van de zee naar de tafel brengen. Van traditionele visgerechten tot moderne interpretaties, Rotterdam biedt een scala aan eetgelegenheden die de verse vangst van de dag omarmen.

In dit artikel nemen we een kijkje bij enkele van de beste visrestaurants die Rotterdam te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een intieme dinerervaring, een informele eetgelegenheid aan de waterkant of een gastronomische reis door de zee, deze selectie van restaurants belooft een onvergetelijke culinaire ervaring voor alle visliefhebbers. Duik in de wereld van heerlijke zeevruchten terwijl we de topvisrestaurants van Rotterdam verkennen.

Pesca

Welkom bij Pesca, het 'Theatre of Fish' waar culinaire beleving samensmelt met dagverse vis rechtstreeks van de markt. Gevestigd in het historische gebouw van een voormalige spaarbank aan de Botersloot, biedt Pesca een uniek concept waarbij gasten zelf hun vis selecteren op de vismarkt en kunnen genieten van dynamische prijzen gedurende de dag. Verwacht geen traditionele menu's; bij Pesca draait het om het theater van de vismarkt, waar gasten onderdeel zijn van de ervaring en hun eigen gerechten samenstellen. Kom langs en laat je meevoeren door de magie van Pesca's 'Theatre of Fish'!

naar de Website

Zeezout

Gelegen aan de schilderachtige Westerkade in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam, is visrestaurant Zeezout een ware parel in de culinaire scene van de stad. Onder leiding van Patron Cuisinier Patrick ’t Hart, die zijn sporen verdiende als sous-chef bij De Engel, biedt Zeezout al meer dan twee decennia een ongeëvenaarde ervaring in visgastronomie. Sinds de oprichting in 1998 heeft Zeezout een reputatie opgebouwd voor zijn constante kwaliteit en aandacht voor detail, wat resulteerde in een welverdiende Michelin-ster. Patrick's toewijding aan het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en zijn eigen stijl van koken zorgen voor gerechten die niet alleen op het bord, maar ook in de herinnering van de gast blijven hangen. Van verse gedoken coquilles tot perfect gegaarde Dorade in zoutkorst, elk gerecht op de kaart belooft een culinair avontuur. Voor Patrick is koken niet slechts een beroep, maar een levenslange passie die begon op twaalfjarige leeftijd. Nu, dertig jaar later, blijft hij gedreven om elke dag het beste te leveren, samen met zijn toegewijde team. Als bewijs van zijn toewijding en vakmanschap heeft Zeezout gedurende zijn twee decennia van operatie een trouwe clientèle opgebouwd, die de essentie vormt van de continuïteit van het restaurant. Bij Zeezout draait het niet alleen om wat er op het bord ligt, maar ook om de ervaring eromheen, en het is dit alomvattende streven naar uitmuntendheid dat Zeezout tot een niet te missen bestemming maakt voor liefhebbers van verfijnde visgerechten.

naar de Website

The Harbour Club

Gelegen in het voormalige Parkzicht, een historische villa in Het Park naast de Euromast, biedt The Harbour Club Rotterdam een unieke en verfijnde ervaring voor liefhebbers van visgerechten. Met een stoere en eigentijdse ambiance en een focus op detail en kwaliteit staat The Harbour Club garant voor een onvergetelijke culinaire belevenis. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, van sushi en sashimi tot fruits de mer en klassieke visgerechten, te midden van een oase van rust en groen.

naar de Website

The Oyster Club

The Oyster Club, gevestigd in het hart van Rotterdam, is een bruisend visrestaurant waar cuisine, entertainment, vibe en ambiance samenkomen. Hier geniet je van klassieke vis- en vleesgerechten, oesters, sushi, sashimi, en nigiri's, bereid op een klassieke manier in de keuken. De uitgebreide wijnkaart biedt prachtige wijnen en de elegante bartenders maken geweldige cocktails. Met een hip interieur en een menu dat ogen en smaakpapillen verwent, is The Oyster Club dé plek voor lunch, borrel en diner. Op donderdag, vrijdag en zaterdagavond transformeert het restaurant tot een dansvloer waar je kunt genieten van de tunes van een dj, waarmee je je avond in stijl afsluit.

naar de Website

Wow Crab

Bij Wow Crab draait alles om seafood. Gelegen in de Oude Haven en de Hoogstraat in Rotterdam, biedt het restaurant een menu vol heerlijke voorgerechten en snacks met zeevruchten, maar de specialiteit is de seafood boil. Hierbij worden verschillende zeevruchten, krieltjes, maïs en worst samen met kruiden gekookt in een zak en vervolgens over de tafel verspreid. Met handschoenen aan en een kreeftenkraker in de hand, is het tijd om aan te vallen op deze Amerikaanse lekkernij.

naar de Website

Fjord

Voor een unieke culinaire ervaring moet je bij Restaurant Fjord zijn! Dit visrestaurant biedt een prachtig restaurant en een Noors-Franse-Mediterrane menukaart, geïnspireerd door de puurheid van de Noorse fjorden en met invloeden van de Franse en Mediterrane keuken. Met hoogwaardige producten van duidelijke herkomst en een eenvoudige bereiding waarbij de smaak centraal staat, garandeert Fjord een uitstekende culinaire ervaring in een stoere, maar sfeervolle omgeving. Het interieur weerspiegelt deze stoere esthetiek, met een opvallende Apollo-lamp van de Rotterdamse ontwerper Romy Kühne en een mix van verschillende stoelen en materialen, waaronder Nederlandse Spoinq Casco. Met plaats voor 75 gasten en een terras, is Fjord ook ideaal voor borrels, vergaderingen of een heerlijk diner.

naar de Website

Vislokaal Kaap

Vislokaal Kaap, gevestigd op het bruisende Deliplein in Katendrecht, Rotterdam, is een toevluchtsoord voor liefhebbers van vis en vegetarische gerechten. Met een focus op eerlijke, gezonde en vooral smaakvolle maaltijden, biedt Vislokaal Kaap een warme en laagdrempelige omgeving waar buurtbewoners en gasten vanuit heel Rotterdam samenkomen om te genieten van de rustieke Normandische keuken. Het menu, samengesteld door Emmy Walburg en Rob Baris, twee prominenten in het Rotterdamse horecaleven en natuurvoedingsgebied, omvat een rijk assortiment aan zeevruchten, verse vis en verrassende vegetarische opties, allemaal bereid met dagverse en waar mogelijk biologische ingrediënten. De selectie bijzondere wijnen, bieren en ciders, vaak afkomstig van lokale producenten, complementeren de culinaire ervaring. In een interieur dat doet denken aan een levendige vismarkt, compleet met kleurrijke viskratten, zorgt Vislokaal Kaap voor een authentieke en gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten geïnspireerd door zowel Normandische tradities als de diverse culinaire landschappen van Rotterdam.

naar de Website

Vis op de dijk

Bij Vis op de Dijk staat de passie voor verse vis centraal, en dit komt tot uiting in elk gerecht dat uit de open keuken wordt geserveerd. Gelegen aan de levendige Oudedijk, belichaamt dit intieme visrestaurant in Kralingen de essentie van goede sfeer, eenvoud en gastvrijheid. Met een wisselende menukaart die seizoensgebonden gerechten biedt tegen eerlijke prijzen, is er voor elk wat wils om te genieten van vis zoals het hoort, vergezeld van heerlijke bijpassende wijnen. Of je nu kiest voor klassieke favorieten zoals fish and chips of meer verfijnde opties zoals sashimi en gevulde tomaten met Nederlandse garnalen, Vis op de Dijk verwelkomt gasten met ultieme gastvrijheid. Of je nu plaatsneemt op het ruime, zonnige terras of aan een tafel bij een van de prachtige hoge ramen, de ontspannen Rotterdamse sfeer en het enthousiaste personeel zorgen voor een heerlijke avond vol culinaire verwennerij.

naar de Website

Kaat Mossel

Bij Kaat Mossel draait alles om culinaire nostalgie en heerlijke visgerechten. Sinds 1990 is dit gezellige restaurant aan de Admiraliteitskade in Kralingen een ware huiskamer van Rotterdam, met een interieur dat recentelijk is vernieuwd maar nog steeds de vertrouwde sfeer ademt. Eigenaar Ron en partner Marie Claire leiden dit oergezellige etablissement met passie en toewijding. Kaat Mossel staat bekend om haar onveranderlijke menukaart vol klassieke visgerechten, zoals mosselen in diverse sauzen, oesters en andere schaal- en schelpdieren, maar biedt ook andere vis- en vleesgerechten. Na een grondige make-over na een brand in 2020 heeft Kaat Mossel een prachtig nieuw gezicht gekregen, terwijl de warme en vertrouwde sfeer behouden blijft. Met een gasloze keuken waar de gasten kunnen meekijken tijdens de bereiding van de gerechten, is Kaat Mossel klaar voor de toekomst. Het restaurant ademt een gezellige en nostalgische sfeer uit, compleet met een prachtige muurschildering van de legendarische Kaat Mossel zelf. Hier geniet je van eerlijke en smaakvolle maaltijden, bereid met dagverse ingrediënten zoals verse vis, kreeft en Black Angus steak. Of je nu komt voor de beroemde mosselen, een smaakvolle visgerecht of een gezellige avond in Rotterdamse stijl, bij Kaat Mossel staat gastvrijheid en kwaliteit voorop.

naar de Website

Schmidt Zeevis

Schmidt Zeevis, ooit gevestigd aan het Vasteland en nu gelegen in de Spaanse Polder, biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van verse vis en zeevruchten. Hoewel het technisch gezien geen restaurant is, maar eerder een vismarkt, is de lunchcorner een geliefde plek waar je dagelijks een internationale mix van mensen kunt vinden die genieten van een scala aan visgerechten en delicatessen. Schmidt Zeevis levert vis aan de horeca door heel Nederland en staat bekend om zijn uitgebreide assortiment, van traditionele garnalenkroketten tot exclusieve vissoorten. Gevestigd in een indrukwekkende 100 meter lange en 17 meter hoge winkel in de vorm van een schip, is Schmidt Zeevis een bezoek waard voor een unieke culinaire ervaring. Of je nu kiest voor oesters, een halve kreeft of een portie kibbeling, vergezeld van een goed glas wijn, bij Schmidt Zeevis proef je de hoogste kwaliteit zeevruchten te midden van een levendige en internationale sfeer.

naar de Website

Ruud den Haan

Bij Vishandel Ruud den Haan aan de Oudedijk in Rotterdam, staat inmiddels de vierde generatie Den Haan aan het roer, geleid door tweelingbroers Robert en Christian, bijgestaan door hun beste vriend Seth, die eigenlijk als een derde broer wordt beschouwd. Deze vriendelijke viswinkel in Kralingen is al vier generaties lang een begrip in de buurt. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan verse vis, met een bijzondere nadruk op de fantastische haringen, gebakken vis en huisgerookte zalm waar Vishandel Ruud den Haan om bekend staat. De zalm is van dermate hoge kwaliteit en versheid dat zelfs zwangere vrouwen ervan kunnen genieten. Bij mooi weer is het heerlijk om je visje op het terras te eten, maar ook binnen in de zaak staan twee gezellige tafels waar je kunt genieten van je verse vangst. Of je nu kiest om ter plekke te smullen of om je vis mee naar huis te nemen om zelf te bereiden, bij Ruud den Haan ben je altijd verzekerd van een smaakvolle ervaring. En natuurlijk mag de Hollandse Nieuwe niet ontbreken, want deze is gewoonweg verankerd in hun DNA. Naast haring bieden ze ook overheerlijke zalmrolletjes en spiering, een oude Nederlandse favoriet, aan.

naar de Website

Viskantine

De Viskantine, gelegen aan de Coolhaven, heeft na een succesvolle pop-up periode een vaste stek gevonden bij De Machinist aan de Cool. Hoewel ze nog steeds bekend staan om hun heerlijke visgerechten, serveren ze nu ook wisselende vleesgerechten. Langs de oever van de Coolhaven bevindt zich dit restaurant waar Rotterdammers regelmatig lovend over spreken. De Viskantine, een zijtak van het nabijgelegen restaurant De Machinist, legt de focus - verrassend genoeg - op vis. Wat het extra leuk maakt, is dat de Viskantine is opgezet als een soort strandtent. Hier kun je dus genieten van verse vis terwijl je met je blote voeten in het zand woelt. Maar het menu van de Viskantine is veel breder dan alleen oesters, scheermessen en kabeljauw. Naast een ruime keuze aan visgerechten, bieden ze ook een scala aan vleesgerechten, vegetarische opties, witbier en natuurlijk een uitgebreide selectie wijnen. Kortom, de Viskantine is dé plek om te genieten van heerlijk eten en een ontspannen sfeer langs de Coolhaven.

naar de Website

A la Plancha

A la Plancha biedt een unieke ervaring aan de Rotterdamse Maas: 's zomers als pop-up visrestaurant in de open lucht en het hele jaar door als vast buurtrestaurant op het Noordereiland. Op het pop-up terras boven het water, gebouwd op het landhoofd van de oude Willemsbrug, worden verse duurzaam gevangen vissen op de plancha gebakken, vergezeld van bijgerechten en een goed glas wijn, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. De vaste locatie aan wal, recht tegenover de pop-up, verwelkomt gasten het hele jaar door met steeds verrassende gerechten van de plancha. Geïnspireerd door Mediterrane restaurantjes waar vis in de openlucht wordt bereid, biedt A La Plancha ook tapas en cocktails aan om de zomervibe compleet te maken. Kortom, een unieke culinaire ervaring die je het gevoel geeft even op vakantie te zijn in eigen stad, met een smaakvolle knipoog naar de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

naar de Website

Langoest

Langoest, gelegen aan de Boompjes, is een visrestaurant dat elke dag supervers alles uit de zee serveert, van fruit de mer en kreeft tot oesters en octopus. Met zijn perfecte locatie en prachtig interieur, inclusief een bar met schubbenpatroon en een neon silhouet van kreeftscharen, biedt Langoest de ideale setting voor elke gelegenheid. Of je nu komt voor de seizoensvis, fruits de mer, kreeft, oesters of octopus, Langoest verwelkomt gasten van maandag tot en met zaterdag om te genieten van een culinaire ervaring met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.

naar de Website

Zalmhuis

Gelegen aan de Maas, net buiten het centrum, is het historische Zalmhuis een iconisch visrestaurant dat in 2020 een volledige renovatie heeft ondergaan om deze prachtige plek in Rotterdam nieuw leven in te blazen. Met een imposante entree en een prachtig interieur, onder leiding van chef-kok Lars Litz en horecaman Herman Hell, staat het Zalmhuis bekend om het serveren van de meest exclusieve zalm ter wereld: de Keta zalm uit Alaska, naast huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en meer. Bekroond met de Entree Award voor 'Best new Restaurant & Bar' in 2022, is het Zalmhuis niet alleen een bestemming voor sushi en bijzondere zalmsoorten, maar ook voor heerlijke cocktails, waardoor het de perfecte plek is om onvergetelijke herinneringen te creëren onder de schaduw van de Van Brienenoordbrug.

naar de Website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

visrestaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad