- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

De 17 lekkerste restaurants op de Witte de Withstraat in Rotterdam
© Sonse

De 17 lekkerste restaurants op de Witte de Withstraat in Rotterdam

door Marcel, 03 mei 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

De bruisende Witte De Withstraat staat bekend om zijn levendige sfeer, kleurrijke street art en een gevarieerd aanbod van culinaire hoogstandjes. Van gezellige cafés tot chique eetgelegenheden, de Witte De Withstraat biedt voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar traditionele Nederlandse gerechten of internationale smaken, je zult zeker iets vinden dat je smaakpapillen prikkelt. Dus, trek je wandelschoenen aan en verken deze geweldige straat vol met heerlijk eten en drinken. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van enkele populaire restaurants die je kunt vinden op de Witte De Withstraat in Rotterdam.

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om uit eten te gaan op de Witte De Withstraat in Rotterdam. Hier zijn enkele mogelijke redenen:

  1. Diversiteit aan restaurants: De Witte De Withstraat is bekend om zijn diverse aanbod aan restaurants, variërend van Aziatisch tot Zuid-Amerikaans. Hierdoor is er voor iedere smaak wel iets te vinden.

  2. Sfeer: De straat heeft een levendige en gezellige sfeer met veel terrassen en cafés. Dit zorgt voor een ontspannen en gezellige omgeving om te genieten van een maaltijd.

  3. Culturele bezienswaardigheden: De Witte De Withstraat ligt in het culturele hart van Rotterdam en biedt gemakkelijk toegang tot verschillende musea en kunstgalerijen. Na een bezoek aan een museum of galerij is het heerlijk om in de buurt te kunnen eten.

  4. Nachtleven: De straat heeft een bruisend nachtleven met veel bars en clubs. Het kan daarom een goede keuze zijn om hier te eten voordat je het nachtleven in duikt.

  5. Centrale locatie: De Witte De Withstraat ligt in het centrum van Rotterdam en is daarom gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets. Ook zijn er genoeg parkeermogelijkheden in de buurt.

Al met al biedt de Witte De Withstraat in Rotterdam dus genoeg redenen om er uit eten te gaan!

Bazar (Midden Oosten)

BAZAR

Het restaurant Bazar is een bekende en populaire eetgelegenheid in het centrum van Rotterdam. Het valt op door de levendige wereldmuziek die er wordt gedraaid, de betaalbare en snelle gerechten die worden geserveerd, de georganiseerde chaos en vooral de kleurrijke uitstraling die doet denken aan een drukke markt. Door de opvallende Oosterse lampen en de medewerkers uit alle hoeken van de wereld die er werken, waant men zich in een verre vakantiebestemming. Het motto van Bazar is dan ook 'Bazar daar kom je de wereld tegen'.

Casa Thai

CASA THAI

Bij Modern Thai draait het om een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van heerlijk Thais eten met een moderne twist. Chef-kok Antonio weet de authentieke Thaise smaken op een bijzondere manier te combineren met moderne elementen. Bij ons kun je genieten van shared dining, waarbij je verschillende gerechten kunt proeven en delen met je tafelgenoten. Om de ervaring compleet te maken, kun je hier ook genieten van Aziatische cocktails die perfect passen bij onze gerechten. Kortom, bij Modern Thai beleef je een culinaire ervaring met de beste smaken uit de Thaise keuken en een moderne touch.

Dutch Dukes (Engels)

DUTCH DUKES

Welkom bij Dutch Dukes. Jouw Engelse gastro pub in de beroemde Witte De Withstraat. Een plek waar de Britse gezelligheid en het rauwe Rotterdam samenkomen. Hier kun je o.a. genieten van pints en fish & chips.

Eetcafe Opa

OPA

Eetcafé Opa is sinds 1993 een begrip in Rotterdam en staat bekend om zijn gezelligheid, liefde voor het eten en Rotterdamse nuchterheid achter de bar. Het eetcafé is gelegen aan de populaire Witte De Withstraat en is de ideale plek voor een gezellige borrel, snelle hap, lunch of een heerlijk uitgebreid diner. Bij Eetcafé Opa wordt alles met liefde en aandacht bereid en mooi opgediend. Het menu biedt typische eetcafé gerechten, maar dan in een modern Opa-jasje met een eigenzinnige twist. Of je nu zin hebt in een goed gevulde burger, een smakelijke pasta of een heerlijke salade, bij Eetcafé Opa vind je het allemaal.

Frietboutique

FRIETBOUTIQUE

Op 21 april 2017 opende Frietboutique haar eerste Rotterdamse vestiging op de Witte De Withstraat 68A. Het succes van Frietboutique komt voort uit de befaamde friet van Sammy en Pebbles, legendarische snacks en zelfgedraaid ijs dat jong en oud in de smaak valt. De duurzame Agria-aardappels worden onbehandeld en rechtstreeks van de boer gehaald, zodat de smaakvolle en vitaminerijke schil eromheen kan blijven. De frietjes worden met de hand gesneden en gebakken in 100% plantaardige olie. Naast frietjes verkoopt Frietboutique diverse vlees-, vegetarische en veganistische snacks, waarbij lokale samenwerkingen worden gezocht. Ook bieden ze ambachtelijk ijs met eigen gecreëerde smaken en pure ingrediënten uit hun eigen ijskeuken.

Hamburg

HAMBURG

Bij Hamburg serveren ze "proper burgers". Dit betekent dat ze hamburgers serveren die zijn gemaakt van verse ingrediënten en eerlijk vlees. Ze gebruiken geen Geen geur-, kleur-, en smaakstoffen, niet uit de bio-industrie, maar alleen 100% natuurlijk en kwalitatief Nederlands rundvlees dat op smaak is gebracht met slechts zout en peper. Alle burgers en sauzen zijn gemaakt volgens hun eigen recept en elke dag vers bereid.

Hung Kee

HUNG KEE

Als je een nachtje gaat stappen in Rotterdam, dan is de kans groot dat je al eens bij Hung Kee bent geweest. Dit eethuis, ook wel bekend als 'de Nachtchinees' op de Witte De Withstraat, serveert Chinees-Indisch comfort food. Het menu bevat geen haute cuisine, maar eenvoudige Chinese gerechten met veel smaak. Hung Kee is echt een Nachtchinees en blijft daarom open tot in de vroege ochtenduren: doordeweeks tot 5:30 uur en in het weekend tot 6:30 uur. Hoewel je er ook terechtkunt voor een hapje vanaf de late middag, smaken de gerechten volgens de ervaring het beste na een nachtje stappen.

Jaffa Shoarma

JAFFA

Jaffa is een iconische shoarmazaak in Rotterdam en staat bekend als een begrip in de stad. Al 35 jaar lang weten mensen uit alle hoeken en lagen van de samenleving de weg naar Jaffa te vinden voor hun overheerlijke, vriendelijke en authentiek Rotterdamse pita's. Jaffa is meer dan alleen een shoarmaboer, het is een culturele ontmoetingsplaats voor Rotterdammers.

La Tapadera (Tapas)

TAPADERA

La Tapadera is een gezellige Spaanse tapasbar gelegen onder The Bellhop Hotel. De eigenaresse Gabi heeft van deze plek haar thuis in Rotterdam gemaakt en laat haar liefde voor Spanje terugkomen in haar gerechten. Bij La Tapadera kun je terecht voor heerlijke Spaanse klassiekers tijdens ontbijt, lunch, borrel en diner. Het is een ideale plek om te genieten van de Spaanse keuken en de warme sfeer die Gabi creëert.

Nieuw Rotterdams Cafe (NRC)

NRC

Nieuw Rotterdams Café, ook wel bekend als NRC, is een bekende plek in de populaire Witte De Withstraat. Het café/restaurant verandert in het weekend in een club met dj's die de beste beats draaien in verschillende ruimtes. Bij NRC kun je genieten van diverse gerechten, zoals burgers, veganistische opties, kleine hapjes, sushi, proefplanken, diners en salades. De taartvitrine, wijnkaart en cocktails zijn allemaal beroemd. Boven kun je genieten van funky, soul- en latinachtige muziek, terwijl beneden in de hete NEXT onder het genot van cocktails en longdrinks lekker gedanst wordt op R&B en bekende hits.

Obba’s Day & Night

OBBA

Obba's Day & Night is de nieuwste aanwinst van Maaike Dogan en Ugur Zengin, die al Obba's Lounge Restaurant en Obba's Foodbar in de Markthal hebben. Het restaurant biedt informele eet- en drinkmogelijkheden in een gezellige sfeer. De gerechten worden bereid in een houtskooloven genaamd The Josper, en de tropische sfeer draagt bij aan de ervaring. De menukaart bevat creatief benoemde gerechten, zoals de Obba's Mther Fcker burger, de steak à la Salt Bae en de hotdog The Trump. Er worden 15 soorten gin-tonics geserveerd aan de bar. Wat het restaurant bijzonder maakt, is dat het op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 05:00 uur geopend is.

Olivia (Italiaans)

OLIVIA

Bij Oliva wordt er in de keuken gebruik gemaakt van authentieke Italiaanse ingrediënten als basis voor de gerechten. Net zoals in veel Mediterrane landen, is de keuken bij Oliva seizoensgebonden en wordt er gewerkt met verse producten, omdat dit de basis vormt voor de beste smaakervaring. De menukaart is daarom beknopt en wordt dagelijks aangepast met wisselende menu's en specials. Bij Oliva hebben ze ook versleveranciers die, net als zij, respect hebben voor de natuur en werken met scharrelvlees, biologische groenten en zuivel. Op deze manier wordt er rekening gehouden met de natuur en blijven de pure smaken behouden.

Supermercado

SUPERMERCADO

Supermercado is een Latijns-Amerikaanse cocktailbar en restaurant met een street food sfeer. Het menu is gevarieerd en biedt vlees-, vegetarische- en veganistische gerechten. Je kunt genieten van Mexicaanse taco's, Braziliaanse coxinha's, Peruaanse ceviche en steaks van de houtskoolgrill. De bartenders serveren huisgemaakte limonades, aangepaste en klassieke cocktails en ijskoud bier om je dorst te lessen. Er is een gezellig restaurant, een ontspannen bar, een overdekt terras en een kinderhoekje genaamd "Mini Mercado". Je kunt op elke gewenste manier bestellen, zoals een tafel vol kleine gerechten om te delen of een driegangenmenu. Alles wordt tegelijkertijd geserveerd zodat je kunt blijven bestellen en delen terwijl je eet met je vrienden.

Soju - Korean Chicken & Bee

SOJU

Bij SOJU Bar draait het allemaal om lekker eten, lekkere drankjes en bovenal gezelschap! In de Koreaanse cultuur wordt gezelschap gevierd met eten en drinken. Bij SOJU Bar vieren ze graag quality time met vrienden, familie en geliefden, terwijl ze genieten van Koreaanse Fried Chicken, bier en natuurlijk Soju. Ze heten je graag welkom in hun bescheiden bar waar ze het credo "EAT, SLEEP, SOJU, REPEAT" hanteren. Het menu biedt heerlijk knapperige kippenvleugels, smakelijke bibimbap, kimbab, mandu en tot slot bingsu, het perfecte dessert om je maaltijd af te sluiten. En uiteraard, ze zijn gek op hun Soju!

Ter Marsch & Co

TER MARSCH

Ter Marsch & Co opende in 2014 haar eerste boetiek burgerrestaurant aan de Witte De Withstraat in Rotterdam en dit was het begin van een groot avontuur. Het restaurant werd al snel bekend om haar Gojira-burger die meerdere prijzen won en de frietjes werden zelfs uitgeroepen tot het beste frietje van Nederland. Ze ontvangen wekelijks vele bezoekers van over de hele wereld die komen genieten van hun huisgemaakte frietjes en hamburgers van de beste kwaliteit. Maar het zijn vooral de locals die Ter Marsch & Co hebben gemaakt tot wat het nu is. Ze bieden een ruime keuze aan verse hamburgers en dry-aged steaks, geserveerd met verschillende side-dishes om aan ieders eetlust te voldoen. De uitstekende selectie wijnen, bieren en cocktails maken het geheel compleet.

Warung Mini (Surinaams)

WARUNG MINI

Meer dan 35 jaar geleden begonnen 'Oom' en 'Tante' met het introduceren van de Indonesische, Javaanse en Surinaamse keuken in Rotterdam. In Suriname was hun kookkunst al bekend, maar in Rotterdam was dit nog relatief onbekend. Vooral studenten in de buurt ontdekten al snel de Warung (Indonesisch voor eethuis) waar zij konden genieten van verschillende specialiteiten. Door de jaren heen hebben 'Oom' en 'Tante' een reputatie opgebouwd als experts op het gebied van de Indonesische, Javaanse en Surinaamse keuken, en hun Warung is uitgegroeid tot een populaire plek voor zowel locals als toeristen om te genieten van heerlijk eten.

Wegamama (Aziatisch)

WEGAMAMA

Wagamama is een Japans woord dat "ondeugend kind" of "iemand die eigenwijs en vastberaden is" betekent. De filosofie van "kaizen", wat staat voor "goede verandering", is de kern van het bedrijf en zorgt ervoor dat ze altijd streven naar verbetering in alles wat ze doen. Sinds 1992, toen de eerste Wagamama werd geopend in Londen, hebben ze hun vaardigheden aangescherpt en recepten verfijnd. Het geïnspireerde menu is samengesteld om te bevredigen, koesteren, ondersteunen en inspireren met verse ingrediënten en kruiden. De gerechten worden vers bereid en geserveerd zodra ze klaar zijn. Het menu bevat diverse rijst- en noodlegerechten, salades, bijgerechten en dranken zoals wijn, sake en Aziatische bieren. Het bedrijf is een hoofdbestanddeel van de moderne Aziatische keuken en blijft zichzelf voortdurend verbeteren volgens de principes van kaizen.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

restaurant witte de withstraat

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad