- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

10 tips voor het kiezen van de juiste locatie voor een bedrijfsfeest in Rotterdam
©

10 tips voor het kiezen van de juiste locatie voor een bedrijfsfeest in Rotterdam

door Marcel, 05 november 2022

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Een goed georganiseerd bedrijfsfeest kan een krachtige, positieve impact hebben op je bedrijf. Redenen voor een bedrijfsfeest kunnen zijn:

  • Als blijk van waardering. Je neemt immers de moeite om je gasten een leuke dag / avond te bezorgen.
  • Teambuilding en intern netwerken
  • Nieuwe klanten aantrekken
  • Bestaande klanten binden
  • Introduceren van nieuwe producten of diensten
  • Teruggeven aan de lokale gemeenschap
  • Klanten bedanken voor hun zaken

Het kiezen van de juiste locatie heeft een enorme impact op het algehele succes van een bedrijfsfeest en is een beslissing die zo snel mogelijk genomen moet worden. Als je een bedrijfsfeest organiseert moet je als eerste bepalen waar het evenement zal worden gehouden. Niet alle evenementenlocaties zijn geschikt voor een zakelijk event. De locatie moet geschikt zijn voor het aantal gasten, eten, drinken, en/of cateringopties bieden, zich op een gunstige locatie bevinden en eventueel speciale voorzieningen bieden die je wenst voor je gasten. Omdat je een zakelijk evenement organiseert, moet de locatie ook een professionele uitstraling hebben die past bij het bedrijfsmerk.

Hieronder een aantal tips die je zullen helpen bij het kiezen van de perfecte locatie voor jullie bedrijfsfeest:

Gunstige ligging

Het is erg belangrijk om een locatie te zoeken die centraal gelegen is. Als je gasten van verschillende locaties komen, wil je dat je locatie goed bereikbaar is. Een locatie dichtbij grote snelwegen en uitvalswegen maakt het je gasten makkelijker. Als je bedrijfsfeest makkelijk te bereiken is, zullen er meer mensen op af komen.

Grootte van de ruimte

Bij het organiseren van een bedrijfsfeest, moet natuurlijk rekening worden gehouden met de grootte van de ruimte. Hoewel de meeste mensen zich wel realiseren dat de locatie de capaciteit moet hebben om het verwachte aantal gasten te huisvesten, vergeten ze vaak dat sommige locaties ook te groot kunnen zijn. Je wilt niet dat de ruimte te leeg is of te leeg lijkt te zijn als je maar een kwart van de capaciteit van de zaal aan gasten verwacht. Dit kan ervoor zorgen dat het evenement er niet professioneel uitziet, simpelweg door het feest te houden in een te grote ruimte. Houd daarnaast rekening met eventuele activiteiten tijdens het evenement. Heb je een ruimte nodig waar mensen zich kunnen klaarmaken of omkleden? Heb je speciale gasten die wat privéruimte nodig hebben om zich klaar te maken om te presenteren? Als gasten lange afstanden afleggen, biedt de locatie dan de mogelijkheid om te overnachten?

Parkeren

Houd rekening met het aantal parkeerplaatsen bij de locatie die je overweegt. Als de locatie niet over voldoende parkeergelegenheid beschikt, heb je een parkeerprobleem. De klachten komen al binnen voordat je evenement van start gaat! Zoek naar een locatie met voldoende parkeergelegenheid voor het aantal gasten dat je verwacht. Als de locatie perfect is, maar geen parkeergelegenheid heeft, kijk dan of je een nabijgelegen parkeerplaats kunt reserveren. Bied een shuttleservice aan zodat mensen niet ver hoeven te lopen, of overweeg valet parking.

Eten, Drinken en Catering

Bepaal of de locatie voor eten en drinken kan zorgen, of dat je een externe cateraar moet inhuren. Als de locatie eten en drinken aanbiedt, vraag dan naar de minimum aantal hapjes en drankjes dat je moet afnemen. Als je een cateraar moet inschakelen, vraag dan welke faciliteiten zij hebben voor de behoeften van uw cateraar. Zijn er keuken-, koel- en andere foodservicefaciliteiten? Is er een aparte laad- en losplaats voor de cateraar? Hoe kan de locatie de cateraar helpen met hetgeen hij of zij nodig heeft?

Logistiek

Er komt heel wat logistiek kijken bij het organiseren van een bedrijfsfeest. Check of de locatie tafels, stoelen, bestek biedt. Hebben ze moderne audio/video- en geluidsapparatuur ter plaatse. Zijn deze items inbegrepen of moet je die extra bij huren? Als je elk onderdeel wat je gebuikt op het feest moet huren, dan lopen de kosten aanzienlijk op.

Houd rekening met limieten en regels

De meeste evenementenlocaties hebben een limiet op het gebied van start- en eindtijd van het feest, catering- en openingstijden van de bar, de hoogte van de volume van de muziek / geluid, decoratie e.d. Vraag van te voren naar deze aspecten van het evenement om teleurstelling of verlegenheid later tijdens het feest te voorkomen.

Laat de locatie je helpen

Professionele evenementenlocaties doen dit soort dingen altijd. Daarom kennen ze de lokale, kwaliteitsleveranciers om aan je andere behoeften te voldoen. Vraag de locatie naar aanbevelingen voor cateraars, fotografen, DJ's, decorateurs e.d. die je mogelijk nodig hebt. Ze willen dat je evenement net zo soepel en succesvol verloopt als jij, dus aarzel niet om hun hulp te vragen.

Zoek iets unieks

Vergeet het benauwde, gedateerde zalencentrum of de raamloze evenementenhal. Blijf weg uit de zijkamer van de plaatselijke sportbar. Zoek naar bijzondere evenementenlocaties met een verhaal. Overweeg niet-traditionele evenementenlocaties zoals historische locaties, hotspots of locaties met een spectaculair uitzicht. Geef je gasten iets om te onthouden en over na te praten de volgende werkdag.

Wacht niet!

Zodra je de juiste locatie hebt gevonden, boek deze dan meteen! Veel mensen wachten en blijven hun opties overwegen of hopen op een goedkopere locatie. Goede locaties zijn snel volgeboekt, enkele maanden of zelfs jaren van tevoren. Het is altijd het beste om de reservering van de locatie ruim van tevoren te regelen, zodat je verder kunt gaan met de andere details die je moet plannen.

Kies Rotterdam voor je volgende bedrijfsfeest

Rotterdam is een bruisende stad en kent een geweldig nachtleven maar ook overdag is er altijd wat te beleven. Combineer je bedrijfsfeest bijvoorbeeld met uitgaan in één van de hippe clubs of met een rondvaart door de Rotterdamse haven. Rotterdam zit vol met bijzondere evenementenlocaties en alle locaties zijn uitstekend te bereiken met de auto, bus, trein, metro, tram, fiets. Bij een aantal evenementenlocaties stopt zelfs de watertaxi voor de deur. De meest populaire evenementenlocaties van Rotterdam - die wij regelmatig decoreren met onze ballonnen - vind je hieronder.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

bedrijfsfeest

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Chinees Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad