- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

10 Redenen waarom ballonnen niet slecht zijn voor het milieu en je ze kunt blijven inzetten voor je evenement
©

10 Redenen waarom ballonnen niet slecht zijn voor het milieu en je ze kunt blijven inzetten voor je evenement

door Marcel, 27 maart 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf is sinds de oprichting nauw betrokken in milieuvriendelijk produceren en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het decoreren met ballonnen kan volgens onze visie op een milieuvriendelijke wijze in combinatie met het aanbieden van 100% biologisch afbreekbare, natuurlijke, TÜV goedgekeurde en Nitrosamine vrije ballonnen.

1. Ballonnen zijn niet van plastic!

Plastic producten zijn gemaakt van ruwe olie, chemicaliën en gassen die onze aarde aantasten en schade toebrengen. Natuurlijke latex ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom. Ballonnen gemaakt van natuurlijke latex zijn een 100% biologisch afbreekbaar, duurzaam en recyclebaar product. Het oplaten van heliumballonnen veroorzaakt afval en raden wij ten zeerste af. Uiteindelijk komen heliumballonnen weer een keer naar beneden en in de natuur terecht. En ondanks dat heliumballonnen 100% biologisch afbreekbaar zijn, gooi je immers ook geen bananenschil zomaar op straat.

In onderstaande video wordt getoond hoe latex ballonnen worden gemaakt van het planten van de rubberboom tot latex ballon.

2. Ballonnen zijn een natuurlijk product!

  • Latex wordt getapt van de rubberboom op een manier die de boom niet schaadt.
  • Elke boom - en dat zijn er miljarden - consumeert CO2 waardoor de opwarming van de aarde wordt verminderd.
  • Wanneer latex wordt verwerkt, wordt elk deel van het product gebruikt.
  • Als de rubberboom geen latex meer produceert, wordt van de boom timmerhout gemaakt.
  • Ieder jaar worden volwassen bomen getapt, oude bomen geoogst, nieuwe bomen geplant en CO2 geconsumeerd.

BALLONNEN ZIJN EEN NATUURLIJK PRODUCT

3. Latex ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar!

Al onze latex ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom en zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar. Het biologisch afbreken van een latex ballon duurt even lang als dat van een van een eikenblad.

ILLUSTRATIE ONTBINDINGSPROCES LATEX BALLONNEN

4. Gebruik ballonnen zonder chemische toevoegingen!

Wij maken uitsluitend gebruik van de beste kwaliteit ballonnen van het merk Sempertex. In tegenstelling tot andere - vaak goedkopere - merken gebruikt Sempertex geen chemische toevoegingen om de flexibiliteit van de ballon te behouden.

GEEN VEILIGHEIDSRISICO OP SEMPERTEX BALLONNEN

5. Na gebruik ballonnen op een milieuverantwoorde manier afvoeren!

Na het evenement halen wij de ballonnen bij u op en worden deze op een milieuverantwoorde manier afgevoerd. De latex ballonnen worden lekgeprikt en gaan bij het PMD- of restafval.

LATEX BALLONNEN GAAN BIJ HET PMD OF RESTAFVAL

6. Hergebruik van frames en steunen

De eventuele frames en steunen waar de ballonnen op bevestigd zijn, worden na gebruik nooit weggegooid maar bij de klant door ons opgehaald en steeds hergebruikt bij een volgend evenement.

HERGEBRUIK VAN FRAMES EN STEUNEN

7. Gebruik buiten geen helium in ballondecoraties!

We maken zo min mogelijk gebruik van heliumballonnen in onze ballondecoraties die buiten staan. Zo voorkomen we dat er onverhoopt geen ballonnen losraken waar we niet meer bij kunnen en niet zelf kunnen opruimen en afvoeren.

8. Gebruik zo min mogelijk folieballonnen!

Folieballonnen zijn die ballonnen die je vaak in ziekenhuizen of op het vliegveld tegenkomt. Ze zijn gemaakt van zeer dun kunststof met een dunne folielaag en zijn niet biologisch afbreek. Dat is ook meteen de reden waarom wij zo min mogelijk gebruik maken van folieballonnen in onze ballondecoraties. Vaak is er prima alternatief te bedenken door het gebruik van de natuurlijke latex ballonnen.

FOLIEBALLONNEN

9. Altijd een ballongewicht aan een folieballon!

En als wij dan in een extreem uitzonderlijk geval wel een met heliumgevulde folieballon buiten gebruiken, dan bevestigen wij deze altijd een gewicht om te voorkomen dat deze per ongeluk wegwaait.

ALTIJD EEN BALLONGEWICHT AAN EEN FOLIEBALLON

10. Lid van meerdere brancheorganisaties!

Het Rotterdams Ballonnenbedrijf en haar leveranciers zijn lid van meerdere brancheorganisaties als het European Balloon & Party Council (EBPC), de Pro Environment Balloon Alliance (PEBA) en de Groene Ballonen om altijd op de hoogte te blijven van de impact van ballonnen op het milieu

PRO ENVIRONMENT BALLOON ALLIANCE (PEBA)

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

milieu

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Confetti Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Influencer Instagram Investeren Jacuzzi Jarig Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Massagesalons Metro Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tattoo Trouwlocatie Uit eten Uitzicht Varen Verjaardag Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad