- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

14 Indonesische Restaurants in Rotterdam. Selamat makan!
© Google Maps

14 Indonesische Restaurants in Rotterdam. Selamat makan!

door Marcel, 04 februari 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

In het bruisende culinaire landschap van Rotterdam zijn de Indonesische restaurants een ware smaakexplosie. Met een overvloed aan warungs, toko's en eetgelegenheden is het soms lastig om de pareltjes te ontdekken waar je gegarandeerd kunt genieten van de rijke smaken van de Indonesische keuken. Of je nu hunkert naar een hartverwarmende kom soto, sappige saté of een verrukkelijke smoor, Rotterdam heeft voor elk verlangen de perfecte plek.

De Indonesische keuken, bekend om haar heerlijke gerechten zoals rendang, gado gado en daging smoor, heeft een speciaal plekje veroverd in de harten (en magen) van velen. In Rotterdam, waar meer dan driehonderdduizend mensen met een Indonesische achtergrond wonen, komt deze culinaire ervaring tot leven. Vooral in het levendige Rotterdam Centrum vind je een schat aan authentieke toko's en warungs die de diversiteit en smaken van Indonesië naar de havenstad brengen.

Of je nu een liefhebber bent van klassieke Indonesische gerechten of juist openstaat voor een moderne twist, Rotterdam biedt een scala aan mogelijkheden. Nasi goreng, saté kambing, gado-gado, rendang - de keuzes zijn eindeloos. Dus, trek je smaakpapillen klaar voor een avontuur en ontdek de beste Indonesische restaurants in Rotterdam die we speciaal voor jou hebben geselecteerd. Selamat makan!

Dewi Sri

Dewi Sri, gevestigd aan de Grindweg 650 in Rotterdam, is al sinds 1980 een culinair begrip in de stad en biedt een ongeëvenaarde Indonesische eetervaring. Verhuisd van de Westerkade naar Hillegersberg, presenteert Dewi Sri stijlvol en authentiek Indonesisch eten. Een absolute aanrader is de rijsttafel, waarbij de tafel wordt overladen met een variëteit aan heerlijke gerechten. Wat Dewi Sri echt bijzonder maakt, is de combinatie van traditionele Javaanse/Sumatraanse rijsttafel en een innovatieve kijk op de Indonesische keuken, genaamd Peranakan. Hier proef en ervaar je letterlijk de nieuwe Indonesische keuken, een perfecte mix van traditie en hedendaags culinair talent.

naar de website

Minang Kabau

Minang Kabau, gelegen aan de Kralingse Plas in Rotterdam, is niet alleen een Indonesisch restaurant met een schitterend uitzicht, maar een culinaire oase waar je kunt genieten van een adembenemend panorama over de Kralingse Plas en de Rotterdamse skyline. Gehuisvest in het historische Minang Kabau-huis, gebouwd volgens de architectuur van de Minangkabau-bevolking op Sumatra, biedt het restaurant een unieke combinatie van Oost-Javaanse gerechten met een milde kruidigheid en zoete accenten. Van rijsttafels tot saté kambing, de diverse menu-opties laten je kennismaken met de rijke smaken van de Indonesische keuken, terwijl je geniet van de sfeervolle ambiance en het prachtige uitzicht op de Kralingse Plas.

naar de website

Warung Mini Javaans Surinaams eethuis

Warung Mini Javaans Surinaams eethuis, gevestigd op de levendige Witte De Withstraat in Rotterdam, biedt een smaakvolle reis door de Indonesische, Javaanse en Surinaamse keukens. Open zeven dagen per week, vanaf het middaguur tot maar liefst 6 uur 's ochtends op vrijdag en zaterdag, onderscheidt dit eethuis zich als een unieke late-night bestemming. Al ruim 35 jaar een begrip, trekt Warung Mini met zijn tijdloze gerechten zoals smaakvolle broodjes, liefdevol bereide nasi's en bami's een gevarieerd publiek. Wees op tijd, want tijdens de piekuren zit dit populaire restaurant altijd vol. De plek is niet alleen een culinaire oase op de Witte De Withstraat, maar ook een eerbetoon aan de Indonesische, Javaanse en Surinaamse keuken, dankzij de kunst van het koken die 'Oom' en 'Tante' ruim 35 jaar geleden introduceerden.

naar de website

Calaboose

In het hart van Kralingen in Rotterdam is cocktailbar Calaboose een niet te missen plek, waar je niet alleen van heerlijke cocktails kunt genieten, maar ook van voortreffelijk Indonesisch eten. Calaboose, de eerste Indonesische cocktailbar van de stad, heeft zich sinds de opening in 2019 stevig verankerd aan de Oudedijk. Onder leiding van Saté-Man en de Dr., combineert de zaak de culinaire kunsten van de SatéMan, met smaakvolle opties zoals saté ayam, tempeh goreng, lemper, en rendang kroketjes, met een uitgebreide cocktailkaart samengesteld met de jarenlange kennis van de Dr. Een menu-optie biedt de mogelijkheid om diverse smaken van de kaart te proeven, afsluitend met verleidelijke pandan flensjes of spekkoek, beide geserveerd met ijs. De warme sfeer van het interieur en de ruime binnentuin, waar ook evenementen plaatsvinden, voegen een vleugje tropische ambiance toe aan deze unieke culinaire en drinkervaring.

naar de website

TIWYA

TIWYA, gelegen aan de bruisende Kruiskade in Rotterdam, biedt een unieke samensmelting van discotheek en restaurant. Verwacht geen gewoon eethuis, maar een chique club met een verfijnde culinaire ervaring, waar de Indonesische keuken schittert met gerechten als daging rendang en lemper ayam, en zelfs sushi als alternatief. De chique ambiance, gedecoreerd met exotische planten, is zowel restaurant als cocktailbar, geleid door ervaren chefs met een passie voor authentieke Indonesische familierecepten. TIWYA belooft een zintuiglijke reis, van de geur van specerijen bij binnenkomst tot inspirerend interieur en meeslepende muziek, resulterend in een onvergetelijke ervaring en een ontdekkingsreis van diner naar drankje, eindigend met een dans in deze unieke hotspot op steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Dit is TIWYA. Dit is wie jij bent.

naar de website

Mijn BoemBoe

In het charmante Schiebroek ontdek je Mijn BoemBoe, een betaalbaar Indonesisch restaurant met een drievoudige aantrekkingskracht: vriendelijke bediening, goede recensies en smaakvol eten. Dit restaurant, gerund door gepassioneerde mensen, biedt niet alleen dagelijkse maaltijden, maar is ook de ideale keuze voor Indonesische catering en partyservice. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke maaltijd of een onvergetelijke gelegenheid zoals een bruiloft of familiefeest, Mijn BoemBoe staat voor echt ouderwets lekker Indonesisch eten, verfijnd, puur en vol van smaak, met liefde bereid. Het menu belooft prikkelende, geurige en hartverwarmende Indonesische gerechten, bereid met alleen de beste ingrediënten - verse kruiden zonder smaakversterkers en chemische toevoegingen. Van onze boemboe's tot de heerlijke snacks en sate, Mijn BoemBoe streeft naar optimale smaak en samenstelling om een perfect genot te bieden voor zowel de mond als het hart.

naar de website

Malakka

Verscholen aan de Maas nabij het Feyenoord stadion in Rotterdam, biedt Restaurant Malakka een unieke twist aan de Chinees-Indische keuken, met een combinatie van bereidingen van vroeger en nu. Het restaurant presenteert dagelijks een oriëntaals buffet en biedt tevens à la carte opties. Met het 'All You Can Eat' concept, inclusief non-alcoholische dranken, bieren en huiswijnen, is Malakka een gedeelde eetervaring waar gasten kunnen genieten van diverse smaakvolle gerechten, bereid achter de wok en grill. Het uitgebreide dessertbuffet met vers fruit, gebakjes, ijs en een chocoladefontein maakt de culinaire reis compleet, waarbij Restaurant Malakka garant staat voor topkwaliteit, service en een plezierige avond.

naar de website

Kampong Kita

Gelegen in Rotterdam, naast de Kuip, presenteert Kampong Kita een Maleisische culinaire ervaring die de diverse smaken van de Maleisische keuken weerspiegelt. Een smeltkroes van Chinese, Maleisische en Indiase invloeden resulteert in gerechten met zoete, zure, hete en bittere smaken. In het restaurant geniet je optimaal van deze specialiteiten met twee verschillende concepten: het 'a-la-carte' menu en het lopende buffet. Het buffet biedt de vrijheid om voor een vaste prijs onbeperkt te genieten zonder tijdslimiet. Kampong Kita, wat "ons dorp" betekent, nodigt gasten uit om een scala aan lokale Maleisische gerechten te ontdekken, net zoals dorpelingen dat in Maleisië doen. Het interieur is aangepast om de sfeer van Maleisië te weerspiegelen, waardoor een authentieke ervaring wordt gecreëerd in dit Maleisische restaurant, waar je kunt genieten van à la carte opties of onbeperkt kunt dineren met het 'all you can eat' concept.

naar de website

Waroeng EmJay

Verscholen achter de kop van de Kruiskade in Rotterdam ontdek je Waroeng EmJay, een knus eethuisje waar eenvoudige rijsttafels, smaakvolle bordmaaltijden en hartverwarmende noedelsoep met vleesballetjes geserveerd worden. Gelegen in de buurt van Blijdorp staat Waroeng EmJay bekend om zijn Indonesische gerechten, bereid met verse groenten en ingrediënten. Het groene interieur en logo weerspiegelen de frisheid van de gerechten. Of je nu aanschuift in het restaurant of kiest voor afhaal, je kunt genieten van rijsttafels zoals Jakarta of Bali, zowel in vlees- als vegetarische varianten, geschikt voor zowel individuen als groepen vanaf twee personen. Een bijzondere aanrader is de 'rames', een gerecht dat je zelf kunt samenstellen.

naar de website

Warung Jantje

Warung Jantje, gevestigd aan de Bergse Dorpsstraat 102 in Rotterdam, is een culinaire schat voor liefhebbers van authentieke Indonesische gerechten. Het warme en gezellige restaurant, gedecoreerd in traditionele Indonesische stijl, biedt een uitgebreide menukaart met populaire gerechten als Nasi Rames, Nasi Goreng, Babi Pangang, en Gado-Gado. De specialiteit, Saté, overtreft verwachtingen met mals vlees en authentieke kruiden, geserveerd met een pittige pindasaus. De brede variatie op de menukaart, van pittig tot mild en vlees tot vegetarisch, gecombineerd met zorgvuldig bereide gerechten en een aangename sfeer, maken Warung Jantje een onmisbare bestemming voor een smakelijke Indonesische ervaring in Rotterdam.

naar de website

Ap Halen (Indonesisch afhaalrestaurant)

Ap Halen, gelegen aan de Mathenesserdijk in Rotterdam, is een betoverend Indonesisch afhaalrestaurant met een knipoog naar het verleden. Onder leiding van Albert Kokosky Deforchaux, voorheen werkzaam bij La Pizza en Bird, biedt dit gezellige etablissement een handvol dagelijks wisselende gerechten die vers en betaalbaar zijn. In een huiselijke setting geniet je niet alleen van authentiek Indonesisch eten, maar leer je ook over de Indische cultuur en geschiedenis. Met een uniek concept zonder vast menu kun je zowel aan tafel dineren als op de bank plaatsnemen met je bord op schoot. De 5-sterren reviews op Google benadrukken niet alleen het heerlijke eten en vriendelijke prijzen, maar ook de voortreffelijke service, waardoor Ap Halen een must-visit is in Rotterdam West.

naar de website

Papaya (Indonesisch afhaalrestaurant)

Sinds 1997 is Papaya een onmisbaar element in het Rotterdamse culinaire landschap, gevestigd aan de Groenendaal. Dit restaurant en afhaalpunt biedt een frisse en moderne benadering van de Indonesische keuken, die de diversiteit van de ruim tweeduizend eilanden van Indonesië weerspiegelt. Het menu van Papaya belicht deze variatie in smaken en stijlen, waarbij alle gerechten volgens traditie worden bereid met verse, natuurlijke en betaalbare ingrediënten. Of je nu kiest voor afhalen, dineren in het gezellige restaurant of bezorging aan huis, bij Papaya geniet je van een uitgebreide vitrine vol Indonesische specialiteiten, zoals daging rendang, sajoer boontjes en ikan bali. Het vriendelijke personeel draagt bij aan een geslaagde lunch of dinerervaring, waarbij gezondheid en versheid hoog in het vaandel staan. De diverse kleuren van Indonesië komen terug in het gevarieerde menu, met gerechten als ajam opor, ajam pedis, babi ketjap, rempah-bal katjang, saté ajam en sambal goreng telor. De maaltijden worden dagelijks vers bereid met natuurlijke kleur- en smaakstoffen, waardoor Papaya een culinair begrip is en blijft in Rotterdam.

naar de website

Thuistoko Eva (Indonesisch afhaalrestaurant)

Thuistoko Eva, gevestigd in het Kleiwegkwartier, onderscheidt zich met heerlijke, traditionele Indische gerechten bereid op slechts zes vierkante meter in haar appartement. Met een liefde voor koken die teruggaat tot lang voor de oprichting in 2020, biedt Thuistoko Eva wekelijks op vrijdag proefmenu's met gevarieerde gerechten aan, terwijl je de rest van de week (behalve op maandag) à la carte kunt bestellen. Het menu omvat zowel klassieke gerechten zoals rendang en opor ayam als moderne creaties, met speciale aandacht voor vegetarische en vegan opties. Thuistoko Eva staat bekend om klantvriendelijkheid, een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding en haar inventieve benadering van de Indische en Indonesische cultuur. Met een ambitieuze instelling heeft Thuistoko Eva nog veel meer in petto voor de toekomst.

naar de website

AINAC Anugerah (Indonesisch afhaalrestaurant)

AINAC, afgeleid van Anugerah Indonesisch Nederlands Afhaalcentrum Cafetaria, is een informeel restaurant in het hart van Rotterdam. Bekroond met meerdere Zilveren Rijstlepels, biedt AINAC een gevarieerd menu met onder andere broodjes saté, noedels met vis, rund- en kipgerechten, en vegan opties met soja en groenten. Naast hartige gerechten serveert AINAC ook zoete drankjes, ijsjes en toetjes. Het afhaalcentrum, waar je ook kunt plaatsnemen, heeft een vitrine vol heerlijke Indonesische specialiteiten die niet alleen aantrekkelijk ogen maar ook voortreffelijk smaken. Met gerechten zoals rendang, gado-gado en Sayur Lodeh soep, biedt AINAC een smaakvolle en betaalbare lunch of dinerervaring. Gelegen aan de Botersloot, midden in Rotterdam Centrum, is reserveren zeker aan te raden. AINAC is elke dag geopend van 's middags twaalf uur tot 's avonds negen uur, en je kunt ook online bestellen via Thuisbezorgd.nl voor een smaakvolle maaltijd thuis.

naar de website

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

restaurant

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad