- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit moet je weten over 10 jaar Koningsdag in Rotterdam
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Dit moet je weten over 10 jaar Koningsdag in Rotterdam

door Marcel, 15 juni 2022

Koningsdag in Rotterdam

Ieder jaar op Koningsdag vieren we in Nederland het grootste feest van het jaar en wel op 27 april, ter gelegenheid van de verjaardag van onze koning Willem Alexander. Het feest begint de avond ervoor al als mensen zich in oranje kleden en de straat op gaan. Zelfs de koninklijke familie komt naar buiten om het feest te vieren met alle Nederlanders! Ok, het hoofdfeest vindt plaats in 020 maar Rotterdam organiseert het op één na grootste feest van het land.

ROTTERDAM. MAKE IT ORANJE.

Op 27 april 2023 viert Koning Willem Alexander zijn 10 jarig Koningschap met een groot feest in 010 en daar zijn we onwijs trots op! We gaan er die dag een onvergetelijk feest van maken voor de Koninklijke familie met veel ballonnen in de stad en iedereen is welkom. Alle ontwikkelingen rondom Koningsdag 2023 in Rotterdam zijn te volgen op koningsdaginrotterdam.nl

Koningsnacht (Nacht van Oranje)

Het feest begint de avond ervoor al en staat bekend als Koningsnacht (de Nacht van Oranje). Nacht van Oranje is een avond vol Nederlandse muziek, met feesten en liveshows door de hele stad. Houd je van Nederlandse housemuziek, dan is TIKTAK zeker wat voor jouw. Het is het grootste evenement in Rotterdam en wordt gehouden in de Maassilo, een super gave plek in een voormalige graansilo. Is dit niet jou ding, ga dan gewoon naar de Witte De Withstraat. Daar vind je tal van bars en clubs die bruisen van gezelligheid. Let wel een beetje op je zelf, de volgende dag moet je ook nog kunnen genieten :-)

Koningsdag

De viering van Koningsdag in Rotterdam start op 27 april vroeg in de ochtend al om 06.00 uur en het feest gaat de hele dag en nacht door. Bijna iedereen is in het oranje gekleed en als je van plan bent om de avond ervoor ook mee te feesten, is het aan te bevelen om voor 2 dagen oranje kleding te hebben. Koningsdag bestaat niet alleen uit drinken en feesten, je kunt ook deelnemen aan (vrij) markten, de kermis en andere festiviteiten om Koningsdag in Rotterdam te vieren.

Rommelmarkten (Vrijmarkten)

Eén van de meest populaire en kenmerkende evenementen op Koningsdag in Rotterdam zijn de rommelmarkten oftewel de vrijmarkten. Rotterdammers komen naar buiten om hun 2e hands spullen te verkopen, zoals kleding en snuisterijen maar ook staan ze er met eten en drinken. De populairste vrijmarkten vind je in het Liskwartier, de Coolsingel en op de Binnenrotte, en natuurlijk kun je daar wat onderhandelen over de prijzen! Dat hoort tenslotte bij de gezelligheid op de rommelmarkt. Zorg er dus voor dat je wat contant geld en een draagtas bij je hebt voor het geval je iets tegenkomt.

Kermis

Als ke Koningsdag komt vieren met je kinderen, dan is er ook genoeg te doen voor het hele gezin. Je kunt je laten schminken en je vindt er spellen en attracties en een tal van gezinsvriendelijke manieren om je dag door te brengen. Breng ook zeker een bezoek aan de grote kermis op het Deliplein aan de Schiehaven.

Muziekevenementen

Rotterdam organiseert het Oranjebitter Festival in Het Roel Langerakpark, met een enorme muzikale line-up van Nederlandse DJ's. Voor de liefhebbers van Carnaval is er ook het Code Orange Festival in het stadscentrum. Let op! Je moet wel kaartjes kopen!

Het Kralingse Bos Festival heeft 6 podia en pompt de hele nacht muziek door het nabijgelegen Kralingse Bos en Kralingse Plas! En tot slot kun je - als je van house, techno en harstyle houdt - ook het Kingsland Festival in het Zuiderpark bezoeken.

Zoals je ziet nemen Rotterdammers hun Koningsdag zeer serieus!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

koningsdag

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?