- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit is er te zien en doen op de Euromast in Rotterdam
© W. Bulach

Dit is er te zien en doen op de Euromast in Rotterdam

door Marcel, 17 mei 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

De Euromast is een iconisch monument in Rotterdam en biedt bezoekers een spectaculair uitzicht over de stad en de haven. De toren is gebouwd in 1960 ter ere van de Floriade, een internationale tuinbouwtentoonstelling. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de populairste attracties van de stad.

De Euromast heeft een hoogte van 185 meter en is daarmee het hoogste gebouw in Rotterdam. Bezoekers kunnen de toren beklimmen of de lift nemen naar de top om te genieten van het panoramische uitzicht. Bij helder weer kun je zelfs de Noordzee zien. Echter, naast het uitzicht biedt de Euromast ook diverse andere activiteiten.

Spectaculair uitzicht

EUROMAST UITZICHT
Photo by Quahadi is licensed under CC.

Het uitzicht vanaf de Euromast is adembenemend en onvergetelijk. Het biedt een panoramisch zicht over de stad Rotterdam en de omliggende regio. Vanaf het observatieplatform op 96 meter hoogte heb je een 360 graden uitzicht en kun je op heldere dagen zelfs tot aan Den Haag, Delft en de Noordzee kijken. Het uitzicht verandert ook gedurende de dag en het jaar, waardoor elk bezoek aan de Euromast uniek is. Het is vooral spectaculair tijdens zonsondergang, wanneer de stad langzaam verandert in een zee van oranje, rood en geel. Het is een must-see attractie voor elke bezoeker van Rotterdam!

Euroscoop Experience

EUROMAST EUROSCOOP
Photo by Tim Strater is licensed under CC.

Als je op zoek bent naar het ultieme uitzicht over Rotterdam, dan moet je zeker de Euroscoop lift nemen op de Euromast. Het observatiedek op 112 meter hoogte biedt al een fantastisch uitzicht, maar met de Euroscoop lift kun je helemaal naar de top van de Euromast gaan, namelijk tot 180 meter hoogte. Terwijl de lift omhoog gaat, vertelt een audiovisuele presentatie je meer over wat je ziet. Maar dat is niet alles: bij het bereiken van de top wordt er een spectaculaire licht- en geluidsshow gegeven, met de beats van de Rotterdamse dj en muziekproducent Oliver Heldens. Het voelt bijna alsof je op een dancefestival bent! Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de stad. Dit is absoluut een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Abseilen

EUROMAST ABSEILEN
Photo by S.J. de Waard is licensed under CC.

Abseilen vanaf de Euromast is een geweldige ervaring voor avontuurlijke bezoekers die op zoek zijn naar een unieke uitdaging en een adembenemend uitzicht over Rotterdam willen ervaren. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland en biedt daarmee een spannende abseilervaring. Tijdens het abseilen laat je jezelf met behulp van een touw en harnas gecontroleerd van 100 meter hoogte naar beneden zakken, terwijl je geniet van het panoramische uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Professionele instructeurs begeleiden het abseilen en nemen de nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de ervaring veilig en plezierig verloopt. Het is een onvergetelijke manier om Rotterdam te ontdekken en een ervaring die zeker indruk zal maken!

Tokkelen

EUROMAST TOKKELEN
Photo by Euromast.

Tokkelen vanaf de Euromast is een spannende en avontuurlijke ervaring waarbij je op grote hoogte met hoge snelheid naar beneden glijdt. De tokkelbaan is gelegen op een hoogte van 100 meter, dezelfde hoogte als het abseilen vanaf de Euromast. Met een snelheid van zo'n 100 km/u glijd je langs de kabelbaan naar beneden, terwijl je geniet van een fantastisch uitzicht over Rotterdam. De tokkelbaan is een van de langste stads-tokkelbanen van Europa en biedt een spectaculaire en unieke ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Professionele instructeurs begeleiden het tokkelen en nemen de nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de ervaring veilig en plezierig verloopt. Naast abseilen is het tokkelen vanaf de Euromast een populaire activiteit die zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Rotterdam.

Brasserie

EUROMAST RESTAURANT
Photo by Zairon is licensed under CC.

Het restaurant van de Euromast, de Brasserie, is een geweldige plek om te lunchen of dineren met een prachtig uitzicht over Rotterdam. Het restaurant ligt op 100 meter hoogte en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Naast het adembenemende uitzicht, biedt de Brasserie internationale gerechten van topkwaliteit.

Het bedienend personeel zorgt ervoor dat je niets tekort komt, zodat je ongestoord kan genieten van het heerlijke eten en de fijne sfeer. De Brasserie is geschikt voor brunch, lunch, diner, high tea of wijn, en leent zich perfect voor grote groepen en gezelschappen. Er is ruimte voor maximaal 350 personen en de verschillende zalen zijn exclusief af te huren en naar wens in te delen.

Bovendien, als het weer het toelaat, kun je tot wel 30 kilometer ver kijken. Het is een geweldige ervaring om te genieten van een maaltijd op 100 meter hoogte terwijl je uitkijkt over de prachtige skyline van Rotterdam met duizenden lichtjes. Kortom, de Brasserie van de Euromast biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een onvergetelijke ervaring met een panoramisch uitzicht over Rotterdam.

Deli

EUROMAST DELI
Photo by Google Maps.

Op de begane grond van de Euromast is er ook Deli te vinden, de ideale plek om even bij te komen met een kop koffie en vers gebak of om een snelle hap te scoren, zoals een panini of zelfgemaakte tarte flambée. Deli is ook geschikt voor grotere groepen tot maximaal 65 personen in een receptieopstelling.

Overnachten

EUROMAST OVERNACHTEN
Photo by Rotterdams Ballonnenbedrijf is licensed under CC.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring tijdens een verblijf in Rotterdam, dan is een overnachting in een van de suites op de Euromast een absolute aanrader. De twee suites, genaamd Heaven en Stars, bevinden zich boven de brasserie op ruim honderd meter hoogte en bieden een adembenemend uitzicht over de stad. Dit maakt de Euromast suites de perfecte keuze voor een romantische overnachting in Rotterdam.

Suite Heaven is gelegen aan de zuidzijde en biedt uitzicht op de Rotterdamse haven, terwijl Suite Stars aan de noordzijde ligt en een prachtig uitzicht biedt op de skyline van Rotterdam. Suite Heaven beschikt over een luxe regendouche en Suite Stars heeft een badkamer met een jacuzzi. Beide suites zijn rookvrij en hebben een ruim tweepersoonsbed, een zithoek en een minibar.

Een nacht in een Euromast suite is inclusief een uitgebreid ontbijt en een fles champagne om te genieten van het adembenemende uitzicht. Kortom, een verblijf in de Euromast suites is een unieke en onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Rotterdam.

Giftshop

EUROMAST GIFTSHOP
Photo by Euromast.

Heb je tijdens je bezoek aan de Euromast genoten van het uitzicht op onze prachtige stad Rotterdam en van de culinaire ervaringen in de Brasserie? Vergeet dan niet om de giftshop te bezoeken voordat je vertrekt! Hier kan je allerlei leuke souvenirs van de Euromast en Rotterdam vinden, zoals Icon 010, Maasstroompjes, Rotterdamse Koffie en zelfs limited edition items zoals Heksenvuur.

De giftshop bevindt zich naast de coffeecorner Deli op de begane grond en is de perfecte plek om nog even rond te snuffelen voordat je vertrekt. Of je nu op zoek bent naar een leuk cadeautje voor jezelf of voor een ander, de giftshop heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje en vind het perfecte aandenken aan je bezoek aan de Euromast en Rotterdam!

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

Euromast

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad