- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

4 Toplocaties om de Cruise Schepen in Rotterdam te spotten
© Martin Falbisoner

4 Toplocaties om de Cruise Schepen in Rotterdam te spotten

door Marcel, 19 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Rotterdam, een bruisende havenstad die bekend staat om zijn moderne architectuur, levendige cultuur en bruisende haven, biedt een betoverend spektakel voor liefhebbers van binnenvaartschepen, machtige containerreuzen, imposante tankers en majestueuze cruiseschepen. Met zijn imposante waterwegen die de stad doorkruisen, is Rotterdam een ware hotspot voor het spotten van imposante cruiseschepen die van over de hele wereld komen en gaan.

Of je nu een fervente liefhebber bent van scheepvaart of gewoonweg gefascineerd bent door de grootsheid van deze drijvende steden, Rotterdam heeft een scala aan perfecte locaties om deze indrukwekkende schepen van dichtbij te bewonderen. Van iconische bruggen tot schilderachtige kades, elke plek biedt een uniek perspectief op deze maritieme giganten.

In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de beste spotlocaties in Rotterdam, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten, de bedrijvigheid van de haven kunt ervaren en kunt genieten van de onmiskenbare magie van cruiseschepen die de horizon sieren. Bereid je voor om weggevoerd te worden door de opwinding en pracht van de maritieme wereld terwijl we de meest betoverende plekken verkennen om cruiseschepen te spotten in Rotterdam.

Wilhelminakade

CRUISE TERMINAL ROTTERDAM
Foto: Donald Trung Quoc Don

De Cruiseterminal aan de Wilhelminakade is een niet te missen hotspot voor het spotten van cruiseschepen in Rotterdam. Wekelijks verwelkomt deze iconische locatie enkele van 's werelds grootste en meest prestigieuze schepen, met vaak lengtes tussen de 200 en 300 meter. De opwinding die gepaard gaat met de aankomst van deze maritieme reuzen verspreidt zich als een lopend vuurtje door de stad, waardoor liefhebbers van scheepvaart worden aangetrokken om langs de kade te verzamelen. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die Rotterdam verkent, een bezoek aan de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je betoverd wordt door de grandeur van de cruiseschepen die deze bruisende havenstad aandoen.

Slag Maasmond

CRUISE SCHIP MAASVLAKTE
Foto: Lusi Lindwurm

Slag Maasmond, de poort naar de Rotterdamse havenwereld, biedt een betoverend uitzicht op de majestueuze cruiseschepen die de grootste zeehaven van Europa binnenkomen. Met zo'n 80 schepen per dag die vlak voor je neus de haven binnenvaren, is dit de ideale plek om de indrukwekkende parade van cruiseschepen te bewonderen. Gelegen op de Maasvlakte, trekt deze hotspot niet alleen liefhebbers van scheepvaart aan, maar biedt ook de gezellige snackbar Smickel-Inn, beter bekend als het 'Balkon van Europa', waar je kunt genieten van een hapje en drankje terwijl je getuige bent van dit schouwspel op zee.

Hoek van Holland

CRUISE SCHIP HOEK VAN HOLLAND
Foto: Kees Torn

Aan de overkant van Slag Maasmond, aan de andere kant van de Nieuwe Waterweg, wacht Hoek van Holland met zijn uitnodigende Noorderpier, een paradijs voor liefhebbers van het spotten van cruiseschepen. Vanaf deze schilderachtige locatie heb je een verbluffend uitzicht over de Maasmond en de levendige activiteit van de kranen en industrie op de Maasvlakte. Hier worden de majestueuze zeeschepen met behulp van radar gevolgd en begeleid door de Verkeerscentrale Hoek van Holland, waardoor ze vlot en veilig de haven kunnen bereiken. Een bezoek aan de boulevard van Hoek van Holland kan perfect gecombineerd worden met een ontspannen wandeling over de Noorderpier, die zich uitstrekt over een indrukwekkende lengte van 4,5 kilometer.

Landtong Rozenburg

CRUISE SCHIP LANDTONG ROZENBURG
Foto: Mark Ahsmann

De uitnodigende weg op dit uitgestrekte 9 kilometer lange schiereiland tussen de Maasvlakte en Hoek van Holland in, voert je naar het meest betoverende punt van de landtong. Terwijl je onderweg bent, ontmoet je het rustige Calandpark, waar statige Schotse hooglanders vrij rondlopen in hun natuurlijke omgeving. Maar het ware hoogtepunt wacht aan het einde, waar een panoramisch uitzicht op de machtige Nieuwe Waterweg en het levendige Calandkanaal met zijn imposante tankers, pijpenleggers en boorplatformen je versteld doen staan. Omgeven door de bedrijvigheid van havens en industrie, biedt de landtong een ongeëvenaarde kans om majestueuze cruiseschepen te spotten die de haven binnenvaren, waardoor een bezoek aan Landtong Rozenburg een onvergetelijke ervaring wordt voor liefhebbers van maritieme pracht en praal.

Wanneer Cruiseschepen spotten?

Wil je geen enkel cruiseschip missen dat Rotterdam aandoet? Bekijk dan de uitgebreide cruisekalender van Cruise Port Rotterdam! Hier vind je de meest actuele informatie over geplande cruise calls, inclusief gedetailleerde schema's van aankomst- en vertrektijden. Bovendien worden de cruiseschepen prachtig in beeld gebracht met foto's, zodat je alvast een voorproefje krijgt van wat je te wachten staat. Of je nu een fervente liefhebber bent van cruiseschepen of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring aan de haven van Rotterdam, de cruisekalender van Cruise Port Rotterdam biedt alle informatie die je nodig hebt om jouw cruisewatching avontuur te plannen. Neem snel een kijkje op hun website en bereid je voor op een onvergetelijke dag vol maritieme pracht en praal!

Cruisekalender

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

cruise

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad