- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Zijn lachgasballonnen gevaarlijk? Dit moet je weten!
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Zijn lachgasballonnen gevaarlijk? Dit moet je weten!

door Marcel, 17 februari 2020

Wij als ballonnen groothandel krijgen regelmatig de vraag van lachgas leveranciers die bij ons ballonnen - welke geschikt zijn voor lachgas - willen inkopen tegen groothandelsprijzen.

Dat kan! Wij verkopen de meest ideale ballon welke geschikt is voor helium voor een bedrag van 3.57 euro excl. BTW per zak van 100 stuks bij een minimale afname van 20 zakken. Deze ballon (nr.10 staat voor 10 inch) heeft een verticale diameter van 25 centimeter en is precies genoeg om die gewenste roes te krijgen.

Pas op met goedkope ballonnen!

Er zijn lachgas leveranciers die deze ballon nog te duur vinden en gaan op zoek naar nog goedkopere ballonnen, bijvoorbeeld bij AliExpress. Pas daarmee op! In veel goedkope ballonnen zit de kankerverwekkende stof Nitrosamine. En omdat bij het gebruik van lachgas, de ballon in de mond genomen wordt, wil je ver weg blijven van deze stof. Dus beste lachgas leverancier, wil je werkelijk voor een paar eurocent minder je klanten dit risico laten nemen?

Vrij van kankerverwekkende Nitrosamine

Wees verstandig Als u uw lachgasballonnen inkoopt via onze ballonnen groothandel, dan weet u zeker dat deze ballonnen vrij zijn van kankerverwekkende stoffen. De ballonnen zijn te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog maar zwart is de meest verkocht kleur ballon (artikelnummer 1023).

Lachgas is een kleur- en reukloos gas en het is meestal verkrijgbaar in lachgaspatronen (bijvoorbeeld de patronen voor slagroomspuiten) maar op grote feesten wordt lachgas ook wel via grote gasflessen verkocht. Het lachgas wordt in een ballon gespoten en je ademt het in en uit in een ballon. Het inhaleren van lachgas zorgt voor een sterke en korte roes. Het effect treedt vrijwel direct op. Het geeft een gevoel van duizelingen, evenwichtsstoornis en bijna bewustzijnsverlies. Alles wat je ziet, hoort en voelt, lijkt in elkaar over te vloeien. Soms krijg je een gonzend geluid te horen en krijg je het gevoel weg te zakken. Soms krijg je ook lachbuien. Het lachgas effect kan enkele minuten aanhouden.

Risico onjuist gebruik of verkeerde ballonnen

Bij gebruik van een te grote ballon loop je het risico dat er 2 lachgaspatronen in gaan en als je te veel blijft in- en uitademen in de ballon of als je snel meerdere ballonen achter elkaar neemt in een sessie, vergroot je de kans op zuurstoftekort. Hierdoor kan hoofdpijn, duizeligheid of hoofdpijn,ontstaan. In enkele gevallen leidt het zelfs tot bewusteloosheid, waarbij je ongelukkig kunt vallen. Bij gebruik van een te kleine ballon loop je het risico dat de inhoud van de lachgaspatroon niet geheel in de ballon gaat. Daarnaast kunnen minuscule stukjes metaal van de patroon zelf meekomen in een ballon. Bij consumptie van 1 ballon krijg je niet zoveel van die metalen deeltjes binnen. Maar bij consumptie van meerdere ballonnen kun je een grotere hoeveelheid metalen deeltjes binnen krijgen. Het is onbekend wat dit betekent voor de gezondheid.

Gebruik wel altijd een ballon! Als je lachgas direct vanuit de slagroomspuit inhaleert, kunnen je lippen, mond of zelfs je longen bevriezen.

in 1 Globos(®) ballon gaat precies genoeg lachgas!

Globos verkoopt ballonnen aan particulieren en via de groothandel aan grootgebruikers (o.a. organisatoren van feesten en lachgasboeren). Omdat we regelmatig de vraag krijgen naar goedkope ballonnen welke het meest geschikt zijn om te vullen met lachgas, wijzen we je graag in de juiste richting. In een lachgaspatroon zit altijd even veel lachgas en in onderstaande ballonnen gaat exact 1 patroon. Het lachgas in deze ballonnen heb je na 4 keer inademen zo goed als helemaal opgenomen. Kies de sitauatie die voor jou van toepassing is.

Losse of enkele zakken lachgasballonnen nodig?
Gebruik de volgende link wanneer je maar een paar losse of enkele zakken lachgasballonnen nodig hebt. Deze ballonnen hebben de exacte maat van 1 lachgasparoon en kunnen we per post versturen of je kunt ze bij ons afhalen in Spijkenisse. Let op! Je moet de ballon 30cm hebben!

Minimaal 1500 lachgasballonnen nodig?
Gebruik dan de volgende link want dan kun je in onze groothandel lachgasballonnen kopen tegen inkoopprijs. Deze ballonnen worden binnen 1 dag vanuit ons centraal magazijn per post verstuurd. Let op! De juiste lachgasballonnen zijn de ballonnen no. 12. Heb je meer dan 10 overdozen lachgasballonnen nodig? Neem dan contact op voor een betere aanbieding.

Lachgasballonnen met eigen logo
We kunnen ook lachgasballonnen bedrukken met jouw eigen tekst of logo. Dit kan al vanaf 50 stuks en binnen 2 werkdagen. Voor de juiste lachgasballon kies bij stap 1. voor 'Latex Rond 33cm Standaard'.

Slagroompatronen bestel je gewoon bij Blokker. Klik hier.

Hoe krijg je het lachgas in de ballon?

Als je een grote lachgascilinder hebt (vaak op de grotere feesten), dan zit daar een vulnippel op gemonteerd. Draai de kraan van de lachgascilinder open zet de ballon op de vulnippel en stop met vullen zodra de ballon een peervorm gaat krijgen.

Als je lachgas vanuit een slagroompatroon in een ballon wilt doen, dan zijn daar zogenaamde "crackers" voor te bestellen. Klik hier om deze crackers te bestellen. Plaats de slagroompatroon in de cracker en draai de cracker dicht totdat je enige weerstand voelt. Plaats vervolgens de ballon over de cracker en draai de cracker helemaal dicht. Draai nu de cracker een kwartslag terug en het lachgas loopt in de ballon. Draai de cracker weer dicht. De ballon zit nu vol met lachgas. Zie ook onderstaande video voor een demonstratie.

Hoe gebruik je lachgasballonnen?

 1. Ga altijd zitten of liggen als je lachgas gebruikt.
 2. Zorg dat je handen leeg zijn en maak je sigaret uit.
 3. Gebruik altijd een ballon en nooit rechtstreeks uit een slagroomspuit of tank. Daarmee voorkom je zuurstofgebrek, maar ook dat je lippen, mond of longen bevriezen.
 4. Adem eerst wat lucht in, neem dan lachgas uit de ballon. Haal niet achter elkaar de hele ballon leeg, neem pauzes.
 5. Neem geen lachgas als je erg verkouden bent. Lachgas zet uit in lucht en je trommelvlies kan springen als je hoofd “verstopt” is. Behalve oorpijn geeft dit in zeldzame gevallen blijvende gehoorschade.
 6. Stop als je hoofdpijn krijgt of misselijk wordt.
 7. Stop direct met gebruik bij klachten als tintelingen of een verdoofd gevoel in ledematen.
 8. Combineer niet met alcohol, GHB of andere verdovende middelen, dit versterkt het verdovende effect van lachgas en verhoogt de risico’s.
 9. Gebruik geen lachgas als je zwanger bent of wilt worden.
 10. De na-effecten kunnen lang aanhouden, neem daarom geen deel aan het verkeer. Niet tijdens, maar ook niet in de uren na gebruik.
 11. Probeer niet meer dan 5, max 10 ballonnen per gelegenheid te gebruiken.
 12. Gebruik niet elke week, maar 1x per maand of liever minder. Dit om de kans te verkleinen op een vitamine B12 deficiëntie veroorzaakt door lachgas.
 13. Wil je je lachgasgebruik aanpassen? Kijk dan bij stoppen/minderen.
 14. Heb je het gevoel je gebruik niet in de hand te hebben, neem dan voor advies contact op met een instelling voor alcohol- en drugsproblemen bij jou in de buurt of bel de Drugs Infolijn: 0900 – 1995.
bron: Drugs en Uitgaan

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

lachgas

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?