- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

10 Vakantieparken rondom Rotterdam. Even weg uit de drukte van de stad.
© Ralf Roletschek

10 Vakantieparken rondom Rotterdam. Even weg uit de drukte van de stad.

door Marcel, 13 maart 2024

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Met zijn bruisende havens, moderne architectuur en levendige atmosfeer is Rotterdam een stad die nooit slaapt. Echter, zelfs de meest enthousiaste stadsbewoner verlangt soms naar een moment van rust en ontspanning te midden van de natuur. Gelukkig biedt de omgeving van Rotterdam een schat aan vakantieparken waar je kunt ontsnappen aan de drukte en hectiek van het stadsleven.

Of je nu op zoek bent naar een gezinsvakantie vol avontuur, een romantisch uitje voor twee, of gewoon wat quality time in de natuur, de vakantieparken in de buurt van Rotterdam hebben voor ieder wat wils. Van weelderige bossen tot uitgestrekte duinen en serene meren, deze parken zijn een oase van rust en ontspanning, slechts een steenworp verwijderd van de bruisende stad.

In dit artikel nemen we een kijkje naar een aantal van de meest betoverende vakantieparken in de buurt van Rotterdam, hun unieke kenmerken, en wat ze te bieden hebben aan bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een actief weekend weg of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, deze vakantieparken beloven een onvergetelijke ervaring weg van de drukte van het stadsleven.

Beach Villa's Hoek van Holland

BEACH VILLA'S HOEK VAN HOLLAND

De Beach Villa's in Hoek van Holland bieden luxe accommodaties direct aan het strand, op slechts een steenworp afstand van Rotterdam. Deze ultra-moderne strandvilla's, met twee verdiepingen, twee slaapkamers en een luxe badkamer, bieden het hele jaar door de perfecte setting voor ontspanning en activiteiten. Met een eigen terras uitkijkend over de Noordzee kun je genieten van prachtige zonsondergangen, terwijl de villa's ook ideaal zijn om met vrienden te boeken vanwege de geschakelde opstelling. Het strand van Hoek van Holland, met een breedte van 250 meter en een lengte van 3,5 kilometer, biedt eindeloze mogelijkheden voor wandelen, hardlopen en watersporten zoals surfen en kitesurfen. Voor wie liever ontspant, is er volop gelegenheid om te zonnen en te genieten van het uitzicht, terwijl uitstapjes naar nabijgelegen steden zoals Rotterdam, Delft en Den Haag gemakkelijk te bereiken zijn.

meer info

Parc de IJsselhoeve

PARC DE IJSSELHOEVE

Parc de IJsselhoeve, gelegen aan de oevers van de rivier de IJssel, biedt een perfecte combinatie van rust en natuur op slechts 20 autominuten van Rotterdam. Het hoogtepunt van het vakantiepark is het verwarmde buitenzwembad, terwijl de nabijgelegen recreatiegebied Hitland uitstekende mogelijkheden biedt voor wandelen, fietsen en kanoën. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en op het sportveld, terwijl volwassenen kunnen ontspannen in comfortabel ingerichte chalets. Met de optie om te winkelen in Rotterdam of te genieten van de rust van het platteland, biedt Parc de IJsselhoeve de perfecte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie-ervaring.

meer info

Landal Zuytland Buiten

ZUYTLAND BUITEN

Landal Zuytland Buiten biedt een rustig toevluchtsoord nabij Rotterdam, gelegen aan de Stompaardse Plas. De vakantievilla's liggen direct aan het water, waardoor gasten kunnen genieten van activiteiten zoals varen en vissen op de rivier de Bernisse. Het park is bewust minimalistisch gehouden, met beperkte voorzieningen, maar fiets- en bootverhuur zijn beschikbaar. Gasten kunnen het nabijgelegen historische stadje Hellevoetsluis verkennen of een dagje naar Diergaarde Blijdorp gaan. Terug in Zuytland Buiten kunnen gasten ontspannen in comfortabele vakantievilla's, elk voorzien van een eigen terras. Of je nu op zoek bent naar rust aan het water, avontuurlijke activiteiten of gewoon wilt genieten van de natuur, Landal Zuytland Buiten biedt de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen verblijf nabij Rotterdam.

meer info

Lakeside Resort Brielle

LAKESIDE RESORT BRIELLE

Lakeside Resort Brielle, nabij het charmante vestingstadje Brielle en met Rotterdam in de buurt, biedt een duurzaam toevluchtsoord aan het Brielse Meer. De accommodaties zijn gasloos en omgeven door groen, met diverse soorten lodges, waaronder speciale kinder- en tienerlodges. Gasten hebben directe toegang tot het meer voor watersportactiviteiten en kunnen ontspannen op het eigen strandje of de uitgestrekte stranden van Rockanje bezoeken. Het resort biedt fietsverhuur en prachtige fietsroutes, speeltuinen en een scala aan watersportmogelijkheden. Na een dag vol avontuur kunnen gasten ontspannen in hun moderne lodge, met comfortabele voorzieningen en een eigen terras. Met duurzaamheid, comfort en natuurlijke schoonheid biedt Lakeside Resort Brielle een onvergetelijke vakantie-ervaring voor het hele gezin, dicht bij Rotterdam.

meer info

Landal De Reeuwijkse Plassen

DE REEUWIJKSE PLASSEN

Ontdek het waterrijke paradijs van De Reeuwijkse Plassen, gelegen op slechts 22 kilometer afstand van levendig Rotterdam. Dit unieke vakantiepark biedt een ontsnapping aan de drukte van de stad, omringd door weidse vergezichten, plassen en meren, en karakteristieke boerderijen die het landschap sieren. Voor liefhebbers van wateractiviteiten is De Reeuwijkse Plassen een waar paradijs, met mogelijkheden om te varen, zwemmen, windsurfen en meer. Het park biedt ook faciliteiten zoals een binnenzwembad, speeltuinen en een indoorspeelzolder, evenals luxe waterwoningen met eigen aanlegsteiger. Met zijn combinatie van natuurlijke schoonheid, waterpret en moderne voorzieningen, is De Reeuwijkse Plassen de ideale vakantiebestemming voor jou en je gezelschap, of je nu met familie, partner of vrienden reist en op zoek bent naar een ontspannen uitje nabij Rotterdam.

meer info

Vakantiepark Kijkduin

VAKANTIEPARK KIJKDUIN

Voor een onvergetelijke familievakantie aan de Hollandse kust is Vakantiepark Kijkduin de ideale bestemming. Gelegen achter de duinen, aan een rustig zandstrand, biedt dit park de perfecte combinatie van ontspanning, avontuur en plezier voor het hele gezin, slechts 22 kilometer verwijderd van bruisend Rotterdam. Gasten kunnen genieten van het strand, terwijl ze toch dicht bij de levendige boulevards van Kijkduin en Scheveningen zijn. Voor actie biedt het park een overdekt zwembad en een gratis sport- en animatieprogramma, terwijl de nabijgelegen steden Den Haag, Delft, Gouda, Leiden en Scheveningen diverse attracties en watersportmogelijkheden bieden. Na een dag vol avontuur kunnen gasten ontspannen met een diner in het restaurant van het vakantiepark of genieten van een drankje in het café. Met zijn ideale ligging, uitgebreide voorzieningen en eindeloze mogelijkheden voor vermaak is Vakantiepark Kijkduin de perfecte bestemming voor gezinnen die een onvergetelijke vakantie aan de Hollandse kust willen ervaren, op slechts een steenworp afstand van Rotterdam.

meer info

Nautisch Centrum Scheveningen

NAUTISCH CENTRUM SCHEVENINGEN

In het bruisende Scheveningen, direct aan de Noordzee en naast de gezellige jachthaven, vind je het Nautisch Centrum Scheveningen. Dit luxe recreatieappartementencomplex is een paradijs voor strand- en waterliefhebbers, en biedt een ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf aan de Nederlandse kust, op slechts 24 kilometer afstand van Rotterdam. Als gast van het Nautisch Centrum Scheveningen geniet je van de sfeer en gezelligheid van een van de populairste badplaatsen van Nederland. De luxe appartementen bieden een weergaloos uitzicht over de jachthaven of de Noordzee en vormen het perfecte toevluchtsoord voor een ontspannen vakantie aan zee. Voor liefhebbers van watersport biedt het complex diverse mogelijkheden, en de nabijgelegen boulevard en het centrum van Scheveningen hebben tal van gezellige eetgelegenheden. Met zijn perfecte ligging, luxe accommodaties en eindeloze mogelijkheden voor vermaak is het Nautisch Centrum Scheveningen de ideale bestemming voor een onvergetelijk verblijf aan de Nederlandse kust, op slechts een steenworp afstand van Rotterdam.

meer info

Duynparc De Heeren van 's-Gravensande

DUYNPARC DE HEEREN VAN 'S-GRAVENSANDE

Op Duynparc De Heeren van 's-Gravensande word je ondergedompeld in een warm vakantieoord met luxe villa's in Caraïbische stijl, compleet met gezellige veranda's. Dit prachtige vakantiepark, gelegen net achter de duinen van de Noordzee, is de ideale bestemming voor rust- en strandliefhebbers, op slechts 23 kilometer afstand van Rotterdam. De luxe villa's bieden niet alleen comfortabele accommodatie, maar ook een gevoel van sereniteit en ruimte, met het strand op slechts 800 meter afstand. Hoewel het vakantiepark weinig parkvoorzieningen heeft, is er nog genoeg te beleven, zoals de speeltuin voor kinderen en fietsverhuur voor het verkennen van de prachtige omgeving. Voor culinaire hoogstandjes hoef je niet ver te zoeken, met tal van eetgelegenheden en strandpaviljoens in de nabije omgeving. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actief verblijf in de natuur, of gewoon wilt genieten van de luxe van je eigen Caraïbische stijl villa, Duynparc De Heeren van 's-Gravensande biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf aan de Nederlandse kust.

meer info

Vlugtenburg aan Zee

VLUGTENBURG AAN ZEE

Op slechts 5 wandelminuten van het Zuid-Hollandse strand ligt Vlugtenburg aan Zee, een kleinschalig vakantiepark met weinig voorzieningen, waardoor je kunt genieten van een serene en ontspannen sfeer, op maar 24 kilometer afstand van Rotterdam. De ligging maakt het perfect voor zon- en strandliefhebbers, waar zowel jong als oud het hele jaar door van kan genieten. Kinderen kunnen spelen in de branding, zwemmen in zee en zandkastelen bouwen, terwijl jij ontspant op het strand of geniet van een kopje warme chocolademelk in een van de nabijgelegen strandpaviljoens. Na een dagje strand kun je heerlijk eten in paviljoen Hé Pannenkoek en verblijven in comfortabele bungalows of chalets met terras, met de mogelijkheid om te profiteren van de centrale parkeerplaats met oplaadpunten voor elektrische auto's. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, Vlugtenburg aan Zee biedt de perfecte setting voor een onvergetelijk verblijf aan de Nederlandse kust.

meer info

EuroParcs De Biesbosch

EUROPARCS DE BIESBOSCH

EuroParcs De Biesbosch biedt een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers, waar je het betoverende natuurgebied van de Biesbosch kunt verkennen met gehuurde boten. Na een ontspannen dag op het water kun je thuiskomen in gezellige chalets en genieten van het binnen- en buitenzwembad met een stoer piratenthema. Voor avontuurlijke types zijn er verschillende watersportactiviteiten bij de Board Academy, terwijl kinderen zich vermaken in de speeltuinen en met het animatieteam. Comfortabele chalets bieden een perfecte thuisbasis, en voor maaltijden is er een restaurant en snackbar beschikbaar, samen met een parkwinkel voor dagelijkse benodigdheden. EuroParcs De Biesbosch is de perfecte plek voor een onvergetelijk verblijf te midden van de natuur, op slechts een steenworp afstand van Rotterdam.

meer info

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

vakantieparken

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Feyenoord Fanshop Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Grieks Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Indiaas restaurant Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad