- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Lees hier hoe je zelf een ballonboog kunt maken, de professionele manier
©

Lees hier hoe je zelf een ballonboog kunt maken, de professionele manier

door Marcel, 05 juni 2019

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Een ballonnenboog is een boog van 11 inch ballonnen die vaak voor een ingang wordt geplaatst, waar gasten onderdoor naar binnen gaan. Een ballonnenboog voor de deur is een opvallende blikvanger en een hartelijk welkom voor uw gasten bij een huwelijk, een opening of ieder andere feestelijke gelegenheid.

Er zijn 2 manieren om aan een ballonnenboog voor uw feest of evenement te komen. U kunt een ballonnenboog kant en klaar bij u thuis of bedrijf laten bezorgen maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de ballonnenboog te maken.

Voordelen ballonnenboog kant en klaar laten bezorgen

 1. De ballonboog wordt kant en klaar bij u bezorgd dus u heeft er geen omkijken naar. U hoeft er zelf niets aan te doen.
 2. De ballonnenboog ziet er professioneel uit. D.w.z. de ballonnen zijn allemaal even groot en lopen in een spiraalvorm door de boog.
 3. De ballonboog komt op steevige steunen te staan en wordt goed vast gezet zodat ie buiten stevig kan blijven staan.

Nadelen ballonnenboog kant en klaar laten bezorgen

 1. De prijs is hoger dan als u de ballonboog zelf maakt. Daarbij worden er vaak bezorgkosten gerekend.
 2. Er moet meestal iemand aanwezig zijn om de ballonnenboog in ontvangst te nemen.

Hoe kan ik een ballonnenboog laten bezorgen?

Wij van Globos Ballonnen kunnen dit voor u verzorgen. Wij werken samen met een netwerk van ballonnenbedrijven in heel het land. Dat betekent dat we altijd wel een professionele ballondecorateur bij u in de buurt hebben waardoor u niet al te veel bezorgkosten betaald. Dit is zeker ook aantrekkelijk wanneer u ballonbogen op meerdere locaties tegelijk nodig heeft. Wij leveren altijd reserve ballonnen bij onze ballondecoraties waarmee u eventuele lek geraakte 11 inch ballonnen kunt vervangen.

Wilt u een kant en klare ballonnenboog laten bezorgen, hetzij op 1 locatie of op meerdere locaties? Vraag ons dan geheel vrijblijvend om een offerte d.m.v. onderstaande button.

Offerte aanvragen

Hoe lang gaat een ballonnenboog mee?

De houdbaarheid van een ballonnenboog bedraagt tussen de 1 en 5 dagen. Een ballonnenboog die buiten tegen de ingang staat, is prima vast te zetten en daarmee veel minder kwetsbaar dan een ballonnenboog die vrij staat. Zorg er daarom altijd voor dat wij de ballonnenboog ergens tegenaan vast kunnen zetten zodat deze niet kan omwaaien bij slecht weer. Als de ballonnenboog binnen moet komen te staan dan hoeft u daar geen rekening mee te houden.

Als u een ballonboog kant en klaar laat bezorgen, dan leveren wij daar altijd reserve ballonnen bij zodat u eventuele lek geraakte ballonnen kunt vervangen en zo de ballonnenboog nog langer mooi kunt houden.

Ballonnenboog zelf maken

Het is ook zeker mogelijk om zelf een ballonnenboog te maken. Dit scheelt een hoop geld en is wellicht nog leuk om te doen ook met de nodige voldoening als hij eenmaal staat. Een nadeel is wel dat het maken van een ballonnenboog veel tijd kost en de ballonboog er misschien niet zo mooi uitziet dan wanneer u hem door een professioneel bedrijf laat bezorgen. Daarbij moet u zich afvragen of u dan ook niet moet investeren in een elektrische ballonnenpomp of compressor. U zal hoe dan ook zeker meer dan 100 ballonnen moeten vullen.

Hoe dan ook hebben we eerde een artikel geschreven met een stappenplan over hoe u zelf een professionele ballonnenboog kunt maken. Dit artikel vind u hier. Succes!

Welke kleuren ballonnen gebruiken?

Als u een ballonboog wilt met een spiraalvorm er in, dan kunt u kiezen om de boog in 1, 2, 3 of 4 kleuren te (laten) maken. Wilt u meer kleuren in de ballonnenboog? Dan zou u ervoor kunnen kiezen om alle gewenste kleuren op een willekeurige plek in de ballonnenboog te (laten) verwerken. Of u kunt een ballonnenboog in lagen (laten) maken i.p.v. in een spiraal. Zo krijg iedere laag / cluster een andere kleur ballon zoals bijvoorbeeld bij een regenboog ballonnenboog waarbij de eerste 6 lagen van rode ballonnen zijn gemaakt en daarna 6 lagen oranje, geel, lichtblauw enz...

Als u de traditionele spiraalvorm wilt in uw ballonnenboog, dan kunt u experimenteren met kleuren via deze link.

Hieronder zal ik je uitleggen hoe je in een aantal stappen een professionele ballonnenboog kunt maken. Op exact dezelfde wijze als dat wij hem van Globos ballonnen maken. Op de professionele manier d.w.z. een ballonnenboog die symetrisch staat met een spiraal die uitkomt in een punt in de midden van de boog / deuropening. Dus niet zo één met een spiraal die doorloopt waarvan het ALTIJD lijkt of deze schuin staat. Hieraan kun je vaak zien of de ballonnenboog gemaakt is door een CBA (Certified Balloon Artist) of door iemand die het zichzelf of zelfs verkeerd heeft aangeleerd.

Boodschappenlijstje

Hieronder een overzicht van de materialen die je nodig hebt voor een ballonnenboog van 1 meter breed (voor de deur van een woonhuis). Niets meer en niets minder. De bovenste 4 items haal je gewoon bij de bouwmarkt. En weet je niet welke buizen en sokken ik bedoel? Neem dit lijstje dan mee en laat het aan een medewerker zien. Die weet exact wat je moet hebben en iedere bouwmarkt heeft die buizen en sokken gewoon liggen.

 • 2 Parasolvoeten (zo goedkoop mogelijk). Wij gebruiken professionele steunen maar voor een doe-het-zelfer zijn 2 parasolvoeten het makkelijkst.
 • 3 PVC electriciteitsbuizen 5/8 (16mm) van 2 meter lang
 • 2 PVC sokken 5/8 (16mm) om de buizen aan elkaar te koppelen
 • Ductape (klein beetje)
 • 120 ballonnen van 30 - 33 cm. Bestel ze hier!
 • Voor iedere persoon die je helpt 1 Ballonpomp
 • 1 Kartonnen doos met een gat er in van 25cm∅ (zelf maken, zie foto)

BALLON IN DOOS

Hoe lang ben je bezig

Die vraag heeft alles te maken met de ballonpomp die je gaat gebruiken. De ballonpomp die ik noemde in bovenstaand boodschappenlijstje is de goedkoopste en snelste handpomp. Deze pomp vult de ballon bij iedere duwende- EN trekkende beweging. Ik kan niet in je portemonee kijken maar probeer zoveel mogelijk mensen - die je helpen - een pompje te geven want je moet straks minimaal 120 ballonnen vullen. Misschien heb je wel een electrische ballonnenpomp of een compressor, dat scheelt heel veel tijd. Maar vul ballonnen nooit met mond want als er 1 klapt in je gezicht, dan is de lol er snel vanaf.

Ik zal verder niet ingaan op het gebruik van een electrische ballonnenpomp omdat - als je die zou willen aanschaffen - dan kun je voor dat geld beter door ons een kant en klare professionele ballonnenboog laten bezorgen. Wij zijn zelf nog geen 15 minuten bezig maar wij hebben dan wel een professionele pomp die de ballonnen razendsnel en met exact dezelfde opblaast. Maar goed... voor de volledigheid toch maar even een linkje naar een snelle goedkope electrische ballonnenpomp.

Stappenplan

Ok, laten we beginnen! Ik neem ter verduidelijking en als voorbeeld een ballonboog in 2 kleuren zoals de foto van de ballonnenboog bovenaan deze pagina. Ik noem de 2 kleuren voor het gemak dus zwart en goud maar dit kunnen natuurlijk iedere gewenste andere kleuren zijn.

 • Vul een ballon met lucht zo dat deze precies door het gat in de doos past (zie foto) en knoop de ballon dicht.
 • Herhaal deze stap voor alle 120 ballonnen (60 zwarte en 60 gouden ballonnen).
 • Maak nu 60 setjes van 2 door steeds 2 ballonnen met de knoop aan ekaar te knopen (zie illustratie A).
 • Maak nu 30 setjes van 4 door steeds 2 setjes bij de knoop een paar keer om elkaar heen te draaien zodat de 2 gouden naast elkaar zitten en de 2 zwarte (zie illustratie B).

BALLONNEN TWISTEN
Je hebt nu dus 30 clusters van 4 ballonnen (2 goud en 2 zwart) zoals op illustratie B.

 • Steek nu 1 PVC buis in een parasolvoet.
 • Pak een cluster ballonnen en schuif deze om de buis, zo dicht mogelijk tegen de parasolvoet aan.
 • De 2 ballonnen waar je de buis tussen hebt zitten draai je nu 2x om elkaar met de buis er tussen. De cluster zit nu vast aan de buis en de ballonnen met dezelfde kleur zitten tegenover elkaar.
 • Pak een volgende cluster en druk deze strak op de zojuist geplaatste cluster. Draai de gehele cluster 45 graden tegen de klok in t.o.v. de onderliggende cluster (zie illustratie C) en maak hem weer vast aan de buis door de 2 ballonnen waar tussen de buis zit 2 om elkaar heen te draaien.

BALLONNEN 2E LAAG
Je project zit er na 2 lagen tot dusver zo uit als op illustratie C.

 • Herhaal deze stap tot dat je op 1 buis 12 clusters hebt waarvan de spiraal dus links om draait.
 • Maak nu de 2e buis maar plaats dan de clusters rechts om t.o.v.de laag er onder.
 • Zaag, knip of snijd en breek de 3e buis door midden zodat je 2 stukken van een meter hebt.
 • Plaats de korte buis in de parasolvoet en plaats 3 lagen die links om draaien en daarna 2 lagen die rechts om draaien. Dit wordt het midden van de ballonboog.

Zorg dat je aan alle kanten van de 3 delen ca. 10cm kale buis hebt zodat je genoeg ruimte hebt om de buizen straks te kunnen koppelen. Is de buis te lang of te kort? Vul dan op met een extra cluster of zaag de buis af of verwijder een cluster. Zorg er in ieder geval wel voor dat beide lange delen hetzelfde aantal clusters heeft. Het korte deel moet in ieder geval 1 cluster meer hebben die links om draaien, dan die rechts om draaien. Dus 3 naar links en 2 naar rechts. Of 4 naar links en 3 naar rechts. Of als je een ballonboog voor een dubbele deur wilt maken, dan is het 6 naar links en 5 naar rechts. Het middenstuk heeft dus altijd een oneven aantal clusters!

Ballonnenboog in elkaar zetten

Het meeste werk heb je nu gedaan. Je hebt nu 3 delen: 2 zijkanten en 1 midden stuk.

 • Zet 1 parasolvoet links en 1 parasolvoet rechts van de deur.
 • Plaats het deel waarvan de spiraal - van bovenaf gezien - links om draait in de linker parasolvoet en het deel wat met de klok mee draait in de rechter parasol voet.
 • Schuif nu beide sokken (koppelstukken) bovenop beide uiteinden van de buis.
 • Pak het midden stuk en houd deze in het verlengde van de linker staander en zorg ervoor dat het onderste gedeelte van de spiraal ook linksom draait en schuif hem in het koppel stuk. Zorg dat de spiraal van de linker staander naadloos overloopt in het 1e gedeelte van het midden stuk.
 • Buig nu de (lang geworden) linker staander naar je toe zodat je bij het einde kunt en schuif deze in de sok van de rechter staander. Zorg ook hier weer dat de spiraal naadloos overgaat in de rechter spiraal.

Als je nu van een afstandje kijkt dan zie je dat beide spiralen richting de deuropening draaien. Dat is goed! Als je ze hebt omgedraaid dan draaien de spiralen van de deuropening af en dan kun je ze nu beter nog even de ballonbog omdraaien.

BALLONNENBOOG VERKEERD OM
Voorbeeld van een ballonboog waarvan de spiraal de verkeerde kant op draait (van de deuropening af). Oplossing: gewoon de boog omraaien want vanaf de andere kan gezien staat hij wel goed ;-)

That's it! Je hebt je eigen ballonnenboog gemaakt. Gefeliciteerd! Staat hij buiten? Maak dan alleen nog even een touwtje in het midden van de boog of 2 aan de zijkanten en knoop deze ergens vast aan het deurkozijn of aan iets wat daar voor handen is. Zo blijft ie ook netjes staan als het waait.

Liever een kant en klare ballonnenboog bij je thuis bezorgd?

Dat kan natuurlijk ook. Graag zelfs! We bezorgen onze ballonbogen 24 uur per dag, 7 dagen per week door heel Nederland bij je thuis of op het werk. Ballonboog kopen

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ballonnenboog

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?