- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Hier laat je je mooiste foto bedrukken op een (helium) ballon
Foto: is gelicenseerd onder CC.

Hier laat je je mooiste foto bedrukken op een (helium) ballon

door Marcel, 07 augustus 2023

Bij de Ballondrukkerij hebben we de mogelijkheid om twee typen ballonnen te bedrukken met een foto: Latex ballonnen en folieballonnen. Elke soort ballon vereist een unieke bedrukkingstechniek, wat leidt tot diverse opties voor het personaliseren van deze ballonnen met een foto. Voordat we dieper ingaan op de mogelijkheden voor het bedrukken van een foto op een ballon, is het belangrijk om het verschil tussen latex ballonnen en folieballonnen te begrijpen.

Het verschil tussen latex- en folieballonnen

Latex ballonnen zijn die ballonnen die gemaakt zijn van natuurlijk rubber (100% biologisch afbreekbaar), die je bijvoorbeeld vaak bij Mc Donalds met z'n alleen in zo'n standaard ziet staan. Ze hebben - van boven naar beneden gemeten - een diameter van ca. 30 centimeter. Als je deze ballonnen met lucht vult, dan kunnen ze wel weken hard blijven maar dan zal je ze moeten ophangen of neerleggen. Als je deze ballonnen met helium vult, dan zullen ze gaan zweven. Ze blijven dan ca. 12 tot 14 uur zweven en daarna zakken ze langzaam naar de grond. Je kunt deze ballonnen eventueel nog een aantal dagen langer laten zweven, door ze te behandelen met Hi-Float. Hi-Float is een soort gel wat je in de latex ballon spuit. Door het masseren van de ballon ontstaat een beschermlaagje in de ballon waardoor de helium langer in de ballon blijft en de ballon dus langer kan blijven zweven.

Folieballonnen zijn die metaal-achtige ballonnen die gemaakt zijn van kunststof met een heel dun laagje aluminium (niet biologisch afbreekbaar). Deze ballonnen zie je vaak in ziekenhuizen en kunnen ook allerlei verschillende vormen hebben. Ook hierbij geldt, dat als je deze ballonnen met lucht vult, dan zal je ze ergens aan moeten ophangen of neerleggen. Als je folieballonnen met helium vult, dan zullen ze gaan zweven en omdat het materiaal van een folieballon veel minder poreus is dan dat van een latex ballon, zal een folieballon wel een aantal dagen tot weken kunnen blijven zweven. Folieballonnen kun je ook steeds bijvullen als deze zacht wordt, waardoor je er wel maanden plezier van kunt hebben.

Het verschil tussen zeefdruk en digitale druk

Latex ballonnen kunnen alleen d.m.v. zeefdruk bedrukt worden. Bij zeefdruk maken we gebruik van een zeefraam. Voor iedere kleur brengen we de opdruk aan op je ballon d.m.v. zeefraam. Het aantal zeeframen wat we moeten maken is dus afhankelijk van het aantal kleuren in je foto. Bij zeefdruk is het heel goed mogelijk om losse elementen op je ballon te drukken, maar een verloop in kleuren is niet mogelijk.

Folieballonnen kunnen alleen d..m.v. digitale druk bedrukt worden. Bij digitale druk kunnen we een fullcolor afbeelding (een kleurenfoto), d.m.v. een inkjetprinter rechtstreeks op een folieballon drukken.

Minimale afname

De minimale afname voor het bedrukken van latex ballonnen met een foto in 1 kleur bedraagt 25 stuks. We maken dus 1 zeefraam waarmee we dan 25 latex ballonnen bedrukken. Omdat we een folieballon rechtstreeks d.m.v. een inkjet printer kunnen bedrukken, kunnen we dat makkelijk per stuk doen. Dus voor folieballonnen met een kleuren foto, geldt geen minimale afname.

Een zwart/wit foto is niet in 1 kleur!

Een zwart/wit foto is niet in 1 kleur. In een zwart/wit foto zitten nog steeds kleurverlopen en meerdere grijstinten. Een zwart/wit foto kunnen we alleen bedrukken op een folieballon en niet op een latex ballon.

Prijzen

Op het moment van schrijven, gelden de volgende prijzen:

  • 25 Latexballonnen aan 1 zijde bedrukt met een foto in 1 kleur: 42 euro excl. BTW
  • 1 Folieballon aan 1 zijde bedrukt met een fullcolor kleurenfoto: 23 euro excl. BTW

Conclusie

Natuurlijk is het belangrijkste argument hoe je de afbeelding gedrukt wilt hebben. Moet het echt in fullcolor of mag het ook in 1 kleur?

Als je meerdere ballonnen nodig hebt om een ruimte te decoreren, kies dan voor latex ballonnen. De foto is dan wel in 1 kleur maar het is een stuk goedkoper dan allemaal folieballonnen te laten bedrukken.

Als je een ballon met een foto cadeau wilt geven of je wilt een ballon - gevuld met helium - per post naar een aantal relaties versturen (dit kan de Ballondrukkerij ook verzorgen voor je), kies er dan voor om folieballonnen met een foto te laten bedrukken.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

ballonnen bedrukken ballondrukkerij foto

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Ballonnenbezorger

Over ons

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloten wij in 2019 om onze liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 Korting

Dealspotr

Superhandig! Dealspotr zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?