- Rotterdams Ballonnenbedrijf Blog -

Dit is er te zien en doen op het SS Rotterdam
© Marczoutendijk

Dit is er te zien en doen op het SS Rotterdam

door Marcel, 10 mei 2023

Disclaimer: Wij ontvangen een kleine commissie van enkele links op deze pagina.

Het SS Rotterdam is een iconisch schip dat ooit diende als een luxe cruiseschip en later werd omgebouwd tot een hotel. Het schip is in 1959 gebouwd en heeft vele reizen gemaakt, voordat het in 2008 permanent in de Rotterdamse haven werd afgemeerd. Het schip biedt nu een unieke ervaring voor bezoekers, met een scala aan activiteiten en attracties.

Overnachten

SS ROTTERDAM KAMER
Photo by Alf van Beem is licensed under CC.

Het SS Rotterdam, ook wel liefkozend de ‘Grande Dame’ genoemd, was ooit een imposant cruiseschip dat over de zeven wereldzeeën voer. Inmiddels is het schip aangemeerd in de haven van Rotterdam en omgetoverd tot een uniek hotel met 254 kamers en suites. Een overnachting op het SS Rotterdam is dan ook een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten.

De kamers op het SS Rotterdam zijn verdeeld over verschillende dekken en variëren in grootte van 17 tot 35 vierkante meter. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een bureau en gratis Wi-Fi. Sommige kamers bieden ook een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Voor wie wat meer luxe wil, zijn er de ruime suites met een apart zitgedeelte en een eigen balkon.

Het ontbijt wordt geserveerd in het Lido Restaurant op het Promenadedek. Dit restaurant biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op de Maas, maar ook een uitgebreid ontbijtbuffet met diverse broodjes, vers fruit, yoghurt en warme gerechten. Voor een lunch of diner kun je terecht bij een van de andere restaurants op het schip, zoals het elegante Club Room of het informele Lido Grill.

Naast het comfortabele verblijf in een van de kamers, biedt het SS Rotterdam nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je een rondleiding volgen en het schip van binnen en buiten verkennen, een drankje doen in een van de bars, genieten van een theater voorstelling, deelnemen aan een escape room spel of een duik nemen in het buitenzwembad.

Kortom, een overnachting op het SS Rotterdam is niet alleen een verblijf in een comfortabele kamer, maar ook een ervaring op zich. Het schip ademt historie en biedt talloze mogelijkheden om je verblijf onvergetelijk te maken. Of je nu alleen reist, met je partner, familie of vrienden, er is voor ieder wat wils op dit bijzondere schip.

Rondleiding

SS ROTTERDAM ZAAL
Photo by S.J. de Waard is licensed under CC.

Als je het SS Rotterdam bezoekt, mag een rondleiding door dit iconische schip niet ontbreken. Tijdens de tour word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van de scheepvaart en krijg je een kijkje in de verschillende kamers en faciliteiten die het schip te bieden heeft.

De rondleiding begint bij de ontvangsthal, waar je een korte introductie krijgt over de geschiedenis van het schip. Vervolgens ga je op ontdekkingstocht door het schip en leer je over de verschillende ruimtes en faciliteiten. Zo kun je een bezoek brengen aan de luxe suites en staterooms, waar vroeger de passagiers van het schip verbleven. Hier krijg je een goed idee van hoe het was om in die tijd te reizen.

Een ander hoogtepunt van de tour is de machinekamer. Hier krijg je een uniek inzicht in de werking van het schip en kun je de enorme machines bewonderen die nodig waren om het schip te laten varen. De gids vertelt over de technologie en de engineering die nodig waren om dit enorme schip in beweging te houden.

Tijdens de rondleiding krijg je ook de kans om de verschillende restaurants en bars op het schip te bekijken. Zo kun je een kijkje nemen in het Lido-restaurant, dat zich op het bovendek van het schip bevindt en een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Ook kun je een bezoek brengen aan het Captains Lounge, een elegante bar waar je kunt genieten van een drankje en het uitzicht.

Naast de historische en culturele aspecten van het schip, leer je tijdens de tour ook over het dagelijks leven aan boord. Zo krijg je een idee van hoe de bemanning leefde en werkten tijdens de lange reizen over de oceaan.

De rondleiding op het SS Rotterdam is informatief en interactief. De gidsen zijn goed geïnformeerd en enthousiast om hun kennis te delen. De tour duurt ongeveer anderhalf uur en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van dit prachtige schip.

Tot slot biedt het SS Rotterdam ook speciale thematours aan, zoals een kindertour en een tour die zich richt op de kunst aan boord van het schip. Deze tours zijn speciaal ontworpen voor gezinnen en groepen die geïnteresseerd zijn in een meer gespecialiseerde rondleiding.

Kortom, een rondleiding op het SS Rotterdam is een geweldige manier om de geschiedenis van dit iconische schip te ontdekken en meer te leren over de scheepvaart in het algemeen. Het is een unieke en interessante ervaring die niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Rotterdam.

Bars en Restaurants

SS ROTTERDAM BAR
Photo by Zairon is licensed under CC.

Het SS Rotterdam is niet alleen een prachtig en historisch schip om te bezichtigen, maar het biedt ook een scala aan geweldige bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes in een unieke omgeving.

Een van de restaurants aan boord van het SS Rotterdam is het Lido Restaurant, dat zich op het bovendek van het schip bevindt. Het Lido Restaurant biedt een prachtig uitzicht op de stad Rotterdam en de rivier de Maas, terwijl je geniet van heerlijke internationale gerechten. Het restaurant heeft ook een uitgebreid ontbijtbuffet en een a la carte menu voor lunch en diner.

Een andere geweldige plek om te dineren is het Club Room Restaurant. Hier kun je genieten van een exclusieve, gastronomische ervaring in een elegante en intieme sfeer. Het restaurant biedt een menu met verse, seizoensgebonden gerechten die worden bereid met lokale ingrediënten. De Club Room Restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met wijnen van over de hele wereld.

Voor een meer informele eetervaring, kun je terecht bij het Lido Grill, dat zich op het achterdek van het schip bevindt. Hier kun je genieten van heerlijke gegrilde gerechten, salades en sandwiches in een ontspannen sfeer met uitzicht op het water.

Naast de restaurants, biedt het SS Rotterdam ook verschillende bars en lounges waar je kunt genieten van een drankje en ontspannen na een lange dag. De Ocean Bar, bijvoorbeeld, biedt een uitgebreid assortiment van cocktails en drankjes, terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht op de rivier de Maas. De Captains Lounge, die zich op het promenadedek bevindt, biedt een elegante en ontspannen omgeving waar je kunt genieten van een drankje terwijl je de sfeer van het schip opsnuift.

Als je op zoek bent naar een meer feestelijke sfeer, kun je terecht bij de Club Room Bar, waar regelmatig livemuziek en evenementen worden georganiseerd. Hier kun je dansen op de deuntjes van livebands terwijl je geniet van heerlijke cocktails en hapjes.

Kortom, het SS Rotterdam biedt een scala aan bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken in een unieke en historische omgeving. Of je nu op zoek bent naar een gastronomische ervaring of gewoon wilt ontspannen met een drankje, het schip heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om ook te genieten van het prachtige uitzicht op de stad Rotterdam en de rivier de Maas terwijl je dineert of een drankje neemt aan boord van dit iconische schip.

Escaperoom

SS ROTTERDAM ESCAPEROOM
Photo by Alf van Beem is licensed under CC.

Op zoek naar een avontuurlijke en spannende activiteit op het SS Rotterdam? Dan zijn de escape rooms op dit historische schip zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende thema's beschikbaar, waaronder een escape room in de koelcel en een escape room in de mysterieuze metro.

Een van de meest unieke escape rooms op het SS Rotterdam is de koelcel. Hier word je opgesloten in de koude opslagplaatsen in de bodem van het schip en heb je 60 minuten om te ontsnappen. In deze escaperoom ontdek je de geheimen van kapitein Manus Goudkamp en zijn geheime dagboek kan je helpen bij het oplossen van de puzzels en raadsels.

Een andere spannende optie is de mysterieuze metro. Hier ga je op reis naar New York met de metro en moet je op tijd op het ss Rotterdam aankomen om de grote oversteek te maken. Maar er is een probleem: de tijd tikt weg en je moet snel zijn om de boot niet te missen. Samen met je team moet je alle raadsels oplossen en verbanden leggen om op tijd aan boord te komen.

De escape rooms op het SS Rotterdam zijn perfect voor groepen die op zoek zijn naar een uitdagende activiteit. Het is een geweldige manier om samen te werken en de banden te versterken terwijl je geniet van de indrukwekkende historie van het schip. Bovendien zijn de escape rooms geschikt voor verschillende niveaus van moeilijkheid, dus iedereen kan meedoen, ongeacht ervaring met escape rooms.

Al met al zijn de escape rooms op het SS Rotterdam een unieke ervaring die je niet mag missen als je van een uitdaging houdt. Boek snel jouw plekje en ervaar zelf de spanning en sensatie van het ontsnappen uit de koude opslagplaatsen in de bodem van het schip of de mysterieuze metro!

Pierenbadje

SS ROTTERDAM ZWEMBAD
Photo by Zairon is licensed under CC.

Het SS Rotterdam is niet alleen een indrukwekkend schip vol geschiedenis, maar het heeft ook verschillende faciliteiten die het geschikt maken voor gezinnen met kinderen. Een van de hoogtepunten voor jonge kinderen is het pierenbadje op het bovendek van het schip.

Het pierenbadje is ontworpen voor kinderen tot en met zes jaar en is een veilige en leuke plek om af te koelen op een warme dag. Het badje heeft een ondiep gedeelte van slechts 30 centimeter diep, waardoor het perfect is voor kinderen om te spelen en te spetteren zonder dat ouders zich zorgen hoeven te maken over hun veiligheid.

Het pierenbadje is gevuld met vers water en wordt dagelijks schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het veilig en hygiënisch is voor kinderen. Er zijn ook ligstoelen en zitjes rondom het badje waar ouders kunnen ontspannen terwijl ze hun kinderen in de gaten houden. Het bovendek biedt ook een prachtig uitzicht over de haven van Rotterdam, wat het nog aantrekkelijker maakt voor gezinnen om hier te vertoeven.

Bovendien organiseert het SS Rotterdam in de zomermaanden verschillende activiteiten voor kinderen, waaronder speurtochten en knutselactiviteiten. Het pierenbadje is hierbij een perfecte toevoeging, omdat kinderen na afloop van de activiteiten even lekker kunnen afkoelen en spelen in het water.

Het pierenbadje is gratis toegankelijk voor gasten van het schip en is geopend tijdens de zomermaanden, van mei tot en met september. Het is een geweldige manier om kinderen te vermaken tijdens een dagje uit op het schip, terwijl ouders kunnen genieten van de historische omgeving en het prachtige uitzicht. Het pierenbadje is een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen die op zoek zijn naar een leuke en veilige plek om te spelen en af te koelen op het SS Rotterdam.

Zaal huren voor Feesten en EVenementen

SS ROTTERDAM ZAAL
Photo by Zairon is licensed under CC.

Het ss Rotterdam is niet alleen een indrukwekkend en historisch schip, maar ook dé perfecte locatie voor het organiseren van feesten en evenementen. Het schip beschikt over verschillende zalen en ruimtes die geschikt zijn voor zowel zakelijke evenementen als privéfeesten.

Een van de vele zalen die gehuurd kunnen worden op het ss Rotterdam is de Queen's Lounge. Deze zaal heeft een capaciteit van maximaal 500 personen en is geschikt voor onder andere congressen, seminars, recepties en diners. De zaal is voorzien van moderne technologieën en heeft een uitstekende akoestiek. De Queen's Lounge beschikt ook over een ruim buitenterras met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Een andere populaire zaal is de Ambassador Lounge. Deze lounge is geschikt voor kleinere evenementen tot 100 personen en heeft een sfeervolle uitstraling. De zaal beschikt over moderne faciliteiten en is perfect voor vergaderingen, presentaties en borrels.

Naast deze zalen zijn er nog veel meer ruimtes op het ss Rotterdam die gehuurd kunnen worden voor feesten en evenementen. Zo is er bijvoorbeeld ook de Ocean Bar, een sfeervolle ruimte met een prachtig uitzicht over de Maas. Ideaal voor een cocktailparty of een bruiloftsfeest.

Het ss Rotterdam beschikt over een ervaren evenemententeam dat je kan helpen bij het organiseren van jouw evenement. Zij kunnen je adviseren over de verschillende zalen en ruimtes aan boord van het schip en helpen bij het regelen van catering, technologie en entertainment. Het team denkt graag met je mee om jouw evenement tot een succes te maken.

Het huren van een zaal op het ss Rotterdam biedt niet alleen de mogelijkheid om jouw evenement te organiseren op een bijzondere locatie, maar geeft ook een extra dimensie aan jouw evenement. Het schip heeft een unieke sfeer en uitstraling die zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor jou en je gasten.

Kortom, het ss Rotterdam is de perfecte locatie voor het organiseren van feesten en evenementen. Of je nu een zakelijk evenement of privéfeest wilt organiseren, er zijn tal van zalen en ruimtes beschikbaar die aan jouw wensen voldoen. Het ervaren evenemententeam staat voor je klaar om jouw evenement tot een succes te maken.

Kortom, het SS Rotterdam is een unieke attractie die voor elk wat wils biedt. Van de rondleiding door het schip tot de restaurants en bars, het theater, de recreatieve faciliteiten en de vergader- en conferentieruimtes, er is genoeg te zien en te doen. Het schip biedt een prachtig inzicht in de geschiedenis van de scheepvaart en is een must-see voor elke bezoeker van Rotterdam.

Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

SS Rotterdam

 

Reacties 0


0 Reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Marcel Vermeer

Over mij

Vanwege ons werk met het Rotterdams Ballonnenbedrijf hebben wij het voorrecht om op de mooiste plekken van Rotterdam te mogen komen en naast dat wij dé ballonnenspecialist van de gemeente Rotterdam willen zijn, besloot ik (Marcel Vermeer) in 2022 om mijn liefde voor de stad te delen met anderen en een blog te schrijven over Rotterdam.


Artikelen Zoeken


Tours

 

 


Korting

Dealspotr

Superhandig! Deze zoekmachine zoekt naar deals in alle bekende kortingwebsites als Vakantieveiligen, Groupon, SocialDeal, Tripper en GetYourGuide tegelijk.

Waar wil je heen of waar heb je trek in?

 


Tags

1nul8 De Kuip Delfshaven Diergaarde Blijdorp Erasmus MC Euromast FC Kip Feyenoord Green Key Hotel Neutraal Jandino Asporaat Prins Alexander Rotterdam Airport Rotterdam Centraal Station SS Rotterdam Sophia Kinderziekenhuis The Harbour Club Vrienden van Amstel Live Witte de Withstraat Zara Abraham Affiliate Agenda Ahoy Autobanden Autoverhuur Babyshower Baja bikes Balkon Ballon versturen Ballondrukkerij Ballonfiguren Ballonnen Ballonnen bedrukken Ballonnen bezorgen Ballonnenboog Bars Bedrijfsfeest Bezienswaardigheden Bierbrouwerij Bijenkorf Black friday Blauw Bombardement Booking.com Boot huren Bottomless brunch Brandgrens Bruidsmode Bruin Cadeauballon Cafe in the city Centrum Circellijn Clubs Confetti Cruise Curvy Cyber monday Daten Dinnershow Duurzaam Eau lounge Erasmusbrug Escaperoom. vrijgezellenfeest Evenementen Familiekamer Feestartikelen Feestwinkels Feyenoord Fiets Fiets huren Fietsen Fietsroutes Foto Geel Gender reveal Geschiedenis Goud Gratis Greetz Groen Groothandel Halloween Helium Hell's kitchen High tea Hogeschool Hop on hop of Hotel Huisdieren Huldiging Huwelijksaanzoek Ibisbrug Influencer Instagram Investeren Italiaans Jacuzzi Japans Jarig Karaoke Kerst Kinderen Koningsdag Korting Lachgas Last minute Latex Logo Lunch Luxor Marathon Marketing Marokkaans Massagesalons Metro Mexicaans Michelin Milieu Modelleerballonnen Modewinkels Musea Museum Oorlog Opening Oranje Overwaarde Paars Padel Parkeren Pincoffs Private dining Privehuizen Restaurant Restaurants Reviews Rolex Rood Rooftopbar Rosegoud Rosse buurt Rotterdam airport Rotterdamse ondernemersprijs Route Roze Sarah Sauna Sexclubs Singles day Sinterklaas Skyscanner Soiree Spa Spido Stadswandeling Sterrenrestaurant Sunny cars Sushi Tapas Tattoo Trouwen Trouwlocatie Uit eten Uitgaan Uitzicht Vakantieparken Varen Verjaardag Visrestaurant Vrienden van Amstel Vrijgezellenfeest Water Watertaxi Wellness Wilhelminakade Winkelen Wit Witte de withstraat Zaal huren Zilver Zwart Zwarte piet Zwembad